Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x14 - I See Dead People

2009. május 28. 13:00 - sixx

Az előző részben kb. annyi történt, hogy a Sydjelmezes Espinosa kinyírta a francia tyúkot, Arvinbácsi meg felébresztette a zombivá lett KicsiSydet, majd úgy vágta bele egy üvegasztalba, hogy meghalt. Arvin, te mocskos szemét állat, te. Mindezt a Rambaldi kézirat 47. oldaláért, még jó. A halott KicsiSyddel nyitunk, temetés, Syd mondja a gyászbeszédet, és kegyeletből nem poénkodunk. Szegény Röné nem kap ilyen szép temetést, neki a boncolását mutatják párhuzamosan, ez a sorsa a nem állandó szereplőknek. Ja, és ez azért fontos, mert Rönében volt egy mikrochip, és ez kell az APO-nak, még jó, nekem is kellene, szuvenyír.

Syd saját magát hibáztatja a hugi haláláért, mert ő beszélte rá, hogy bízzon GeciArvinban, és ez ugye elég nagy hibának bizonyult. GeciArvin mindeközben egy kastélyban pocol már egy hete, és a 47. oldalba rejtett kód megfejtésén ügyködik, de a kissé morózus Peyton szerint nem elég gyorsan. GeciArvin pikírten rámutat, hogy Rambaldi végjátéka 500 éve a kéziratba kódolva várja sorsát, szóval egy hét ide vagy oda már nem oszt és nem szoroz, nem kellene őtet idegesíteni, mert annak eddig sem volt túl jó vége. Peyton arra is rámutat, hogy nem csak a vén gazember szenvedett meg ezért a Rambaldi lázálomért, hanem sokan mások is. GeciArvin leszarja.

A Rönéből kiszedet chip Marshall karmai közé kerül, technoblabla, a lényeg, hogy van rajta vagy 700k kódolt cucc, de Marshall nem tud mit kezdeni vele, mert a kód sérült. De helló, a chip oldalán van valami jel, amitől mindenki kiakad, még a Prophet5 alkalmazottja is, aki valahogy lehallgatja az APO beszélgetéseit. Syd otthon mos, és gyereket ringat, a kicsi egyre csak sír, és Syd kezd kiakadni. Megjön KémFater, és megmutatja Sydnek, hogy a chip oldalára Vaughn igazi nevét (Andre Michaud) vésték ügyes indonéz gyermekkezek. A bibi csak az, hogy Röné és Vaughn kurvára nem ismerték egymást 30 éve, amikor chip a csaj testébe került - viszont a faterok igen, akik iszonyú nagy perverz disznók lehettek. KémFater el akarja juttatni a chipet Vaughnnak, de Syd ennek annyira nem örül, mert így Vaughn veszélybe kerül, és természetesen ő fogja elvinni a cuccot Bhutánba.

Peyton és GeciArvin a lehallgatott anyagok felett filóznak egy sort, vajon ki lehet az a nepáli szakember, aki a hegyek között segíthet a chip dekódolásában? GeciArvinnak fogalma sincs, és nem hiszi, hogy lenne értelme most Nepálba rohanni emiatt, mert ezzel lebuktatják magukat, mármint azt, hogy lehallgatják az APO-t. Peyton gúnyos mosollyal reagál GeciArvin kifogásaira, és behívja a Sydjelmezes Espinosát, na ő fog Nepálba menni GeciArvin, sokkot kaptál mi? Igen, Arvinbácsi egy pillanatig köpni-nyelni nem tud. Főcím, majd APO, ahol Grace ügynök nagyon titokzatos dolgot csinál, egy magazinba rejtett üzenetet desifíroz, amit a Kardinális küldhetett neki. Megzavarják, mert ÚjSyd jön, lelki bajjal, megviselte KicsiSyd halála. Szar neked, mondja Grace, és ezzel adott egyet a lelkifröccsnek, ÚjSyd meg a kötelező megjelenésének. Grace telefonoz, és egy hirdetéssel felel a neki küldöttre.

Arvinbácsi és az MűSyd mély beszélgetésben vannak az elmúlásról, gyermekekről, haragról, hatalomról és Syd tulajdonságairól, ami legalább annyira érdekes, mint amilyennek hangzik. Arvinbácsi azért beszól pár jobbat Espinosának, lófaszjóska vagy te, nem ember, nem hiszel semmiben, csak a hatalomban, ezért ver állandóan véresre Syd. És ekkor megjelenik KicsiSyd szelleme, I see dead people. Nepál, mondja a felirat, Syd megérkezik, illetve nem is Syd az, hanem Espinosa, aki megdöbben az őt váró sherpa kijelentésén, miszerint Vaughn már említette, milyen jól néz ki ő, mármint Syd, aki most nem is Syd, de a sherpa ezt nem tudja, csak mi. MűSyd a biztonság kedvéért elkábítja a kisembert, degeci már.

A háttérben megjelenik TrueSyd is, de őt már MűSyd egyik kollégája várja, a nemzetközi helyzet fokozódik, Pelikán elvtárs. Jen Garner úgy döntött, hogy TrueSyd ismertetőjele az állandó, kissé debil mosoly lesz, míg MűSyd trademark arckifejezése az összeszorított fogsor, amitől Garnernek még baltább arca lesz, már ha ez egyáltalán lehetséges ugye. Marshall közben valami gyerekjáték ügyében telefonoz az APO-ból, és idegesíti a vonalban hallható kattogás, amiről menten feltételezi, hogy lehallgatják őket, és egy kissé idétlen, de vicces jelenetben ezt KémFater tudomására is hozza. A garázsban megbeszélik az egészet, Arvinbácsi már nagyon régen installálhatta ezt a kütyüt, így arról is tudnak, hogy Syd Nepálban van. És ez ugye rossz.

TrueSyd telefonja csörög, és KémFater mindent elmond neki, a csaj meg úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Az úton egy lerobbant kocsi, TrueSyd máris sejti, hogy ez csapda, és az is, lőnek rájuk, a kocsi megborul, Peyton emberének annyi, mint a botnak, TrueSyd meg elég szar állapotba kerül. És amikor felnéz, saját magát látja, azaz MűSydet, aki a roncsok közül kiszedi a chipet, és azt is elárulja, hogy megy Vaughnhoz, majd felgyújtja a kocsi roncsait, és balra el. TrueSyd persze kimenekül az égő kocsiból, de egyelőre nem vele foglalkozunk, hanem MűSyddel, aki elmegy Vaughn kunyhójába, és menten lesmárolja. Beszélgetnek a gyerekről, és a névadás körülményeinél MűSyd majdnem lebukik, de megússza.

Arvinbácsi Peytonnal újságolja, hogy kell neki egy kézirat, mert anélkül nem tudja megfejteni a kódot. Peyton a szemét forgatja, de elmegy Zürichbe a könyvért, csak végezzen már a desifírozással Arvin, és húzzon a kornyékről a francba. Szerintem GeciArvin kavarja, és ezt erősíti meg KicsiSyd is, aki a lelkiismeretét megtestesítve néha előjön a szoba sarkából. Most éppen azt kérdezi tőle, hogy fater, medig akarod szopatni ezeket? Már régen tudod, mi van azon a szar papíron. Arvinbácsi a saját lelkiismeretének igazolja tetteit, elég skizofrén jelenet ez, kérem szépen. Megkérdőjelezi saját kiválasztottságát és tettei motivációit, csak baszkurálja a lelke, na.

Vaughn a chipet nézegeti, és Röné haláláról érdeklődik, ki nyírta ki azt a szerencsétlent? Hát Espinosa, mondja MűSyd, és szeme sem rebben. Vaughn nem érti, hogy Marshall miért nem tud megbirkózni a chipel, mire MűSyd elmeséli, hogy hol találták az alkatrészt, erről Vaughnnak eszébe jut valami. Hol volt a chip egészen pontosan? Mert van rajtam egy seb, itt ni, a mellemen, amitől apám azt hazudta, hogy valami biciklis balesetben szereztem. Lehet bennem is van egy chip? És a kettő együtt kóser? Kivágom én a gecibe, mondja MűSyd arca, és tényleg, neki is esik, mint Morvai Krisztina a rózsaszín boás felvonulóknak a Meleg büszkeség napján. Közben azt mutatják nekünk a feszültségkeltés kedvéért, hogy TrueSyd jól van, és szerzett magának egy járművet. Hívja az apját, és beszámol a MűSyd-szituról.

Vaughn majd összefossa magát a kunyhóban, mert MűSyd nem egy Dr. Carter, hanem inkább Dexter, és a kis műtét egyre fájdalmasabb. A chip végre kint van, pont ugyanolyan, mint a másik, csak Renée neve van rajta. És a kettőt össze lehet kapcsolni. Zürich, Peyton megy a könyvért, amiért Arvin küldte, és kibaszottul unja már az egészet. Kár, mi nem unjuk Amy Ackert. Amint megkapja a kéziratot, az ember telefonál valakinek, akivel így kell kapcsolatba lépni, bár a telefon másik végén nem egy jócsajt, hanem Arvint várták. A hegyek között Vaughn kikódolja a két chip tartalmét, egy hidegháborús evakuálási térkép van rajta, egy hamburgi bunkerrel együtt, ahová el kell menni. TrueSyd a hegynek fel halad a teherautójával, de elkésik, MűSyd és Vaughn egy helikopterrel elhúz a francba.

KémFater az APO-ban vesz egy nagy levegőt, és elmeséli a "Vaughn nem is halt meg" történetet, Marshall örül, mindenki más meg van döbbenve. Mindegy, mondja KémFater, a lényeg az, hogy már nincs a hegyek között, mert érte ment a Sdyjelmezes Espinosa, de ezt se kérdezzétek, mert hosszú. Megvannak, Hamburgban lefotózták őket. Hamburg tehát, ahol MűSyd és Vaughn a bunker bejáratát keresik, de egy ékszerbolt van felette. Sebaj majd a pincében lesz a szajré, csak le kell jutni oda. Arvinbácsi közben találkozik Peytonnal, aki átadja neki a kéziratot, de erre GeciArvin beszól, hogy van még valami. Peyton arca egy tanulmány.

MűSyd és Vaughn az ékszerboltban, pillanatok alat lejutnak a pincébe, ahol a bunker volt annak idején. Vaugh széjjelveri a falat, majd bemegy egy titkos helyiségbe, és egy kapcsolótáblára lel, amit megbuherál, így kinyílik egy nagyon titkos ajtó, mögötte egy eképzelhetetlenül titkos szobával, abban papírokkal, feltehetően a P5 tevékenységéről. És van áram, miért is ne lenne, így simán elolvashatna mindent, ha MűSyd meg nem jelenne pisztollyal a kezében. Van ám egy kis baj: Vaughn kiszedte belőle a tárat, mert egy korábbi beszélgetés alatt MűSyd lebuktatta magát: soha nem jártak Cartaghenában. Verekedés jön, Vaughn először nagyon megveri a hitvesnek álcázott Espinosát, de az felülkerekedik, és majdnem lelövi, amikor megjön TrueSyd! És lelövi MűSydet! Espinosa is fucken DEAD (?!)

GeciArvin egy templomban, próbál elszámolni a lelkiismeretével, vagyis lófaszt, üzenetet hagy valakinek, és tetszik tudni kinek? SARKNAK! ÁLLAT! A kéziratos trükk segítségével kommunikátl a viág két legfaszább gazembere! Syd és Vaughn a P5 történetét nézegetik a bunkerben, amikor megszólal Espinosa telefonja. Peyton az, aki Espinosáért jön, TrueSyd gyorsan elmondja a legfontosabb dolgokat Vaughnnak, és elmegy Peytonnal, a férje meg majd KémFaterrel. És most TrueSyd MűSydnek adja ki magát, aki úgy viselkedik, mint Espinosa. Muhaha. Ez nagyon fasza lesz.

Címkék: alias
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.05.28. 13:58:52

I see dead people! :)))) Állat rész volt, főleg a MűSyd-Vónos vonulat. Azért annak örülök, hogy nem folytatták részeken és részeken keresztül ezt az ál-izé témát. SARK!!! hát mit is mondhatnék? ZSÍRkréta! :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.28. 14:06:30

"neki is esik, mint Morvai Krisztina a rózsaszín boás felvonulóknak a Meleg büszkeség napján" - sírok a röhögéstől :o))))))

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2009.05.28. 14:17:15

Kész ez a sorozat... :D Ez a "mai" rész is.. Azon csak én akadtam ki, hogy Syd igazából tudta, hogy Vaughn él? :D

sélli_ 2009.05.28. 14:21:19

@phoebe46: Mondjuk elég hülyén elintézték egy fél mondattal, hogy végig tudott róla... ahhoz képest, hogy az évad elején minden este vizesre sírta a párnáját.. No de mind1 :))

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.28. 14:22:55

@sélli_: sztem azért volt, mert év közben tudták meg, hogy ad egy, nem folytatódik a sorozat, ad kettő, nem kapnak 22 részt, csak kevesebbet. tuti az lett volna a cliffhanger, ha lett volna 5. évad, hogy Vón, oszt te ÉLSZ???

Viktus 2009.05.28. 14:31:50

Ezt a gagyi sorozatot nézi v.ki nem semmi :D

Gabba 2009.05.28. 14:38:37

@Viktus: töredelmesen megvallom, hogy pl. én nézem.
De csak miután a Discovery Channel és a NatGeo adása már véget ért.

T. Norbert 2009.05.28. 17:11:17

Az évad elejefele Syd és Kémfater négyszemközt is úgy beszélgetnek Vaughnról, mint halott emberröl ("They killed Vaughn.") Úgyhogy ez, hogy mindketten tudtak róla, akkora baki, mint ide Nagykáta. Márpedig oda, ahol én vagyok, tényleg messze van.:)

Aród 2009.05.29. 11:14:09

Ne írjatok hülyéket! Syd nem tudta, hogy Vaughn nem halt meg, egészen addig amíg meg nem született Isabelle. Mikor az apjával meg a babával mennek vissza L.A.-be repülővel, akkor már tudja. Ezt mondjuk egy burkolt félmondatból lehet csak kikövetkeztetni és azt is csak a következő jelentettel együtt, amikor megviszik a hírt Vaughnak, hogy lánya született. Eredetileg csak Jack tudott róla, hogy Vaughn él. Arról, hogy mért nem mondta már el korábban Sydnek, nekem az az elméletem, hogy egészen a gyerekszülésig, Syd egyetlen hisztit sem vágott le nyilvánosan arról, hogy mennyire qrvára hiányzik neki.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.29. 11:16:37

@Aród: te ne írj hülyéket, Isabelle megszületése után pont azt taglalták, hogy még mindig nem mondhatják el a többieknek. az egész ott bukott ki, amikor Will dumál Dixékkel.

T. Norbert 2009.05.29. 11:24:37

@Aród: Már hogyne tudott volna róla? Ő adta be neki a tetszhalottszérumot a pohár vízzel!
süti beállítások módosítása