Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 1x18 - A csodatévő

2009. május 27. 11:00 - Onix Titan

Kenwood, Tennessee, 1983. Halál, tűz és pusztulás, na meg az érdeklődő járókelők. Bácsi és kissrác jönnek, elkezdenek turkálni az egyik hullazsákban, kisfiú mond egy „Kelj felt!”, bácsi rásüt egy áment. Erre a hulla megfogja a kis Samuel kezét. Teaser a javából! Főcím.

Scully szolgáltatja a mai megmagyarázhatatlan jelenséget, videót mutat Muldernek ahol az előbb bácsi egy Feltámasztós Bulin, vagy mi a halál ez a hangulatfelelős, van itt minden, zene, móka, hallelujah! Samuel meg épp meggyógyított egy rákos nőt, hallelujah! Muldernek nem új az eset, hallott ő már Hartley tiszteletesről és a lelencgyerekéről (mert az olyan bibliai ugye). A ’83-ban feltámasztott férfi meg azóta már látványosságszámba megy, pedig elég ronda lehet, ha a tűzvészben halt meg. Nem baj, az ember perverz, szereti az ilyet. Most viszont a feltámasztó roadshow résztvevőit gyilkossággal vádolják. Megyünk tovább a videóban, Harley kigúnyolja az orvosokat, nem tudnak azok mit tenni, bezzeg majd a kis Samuel! Erre húsz percre rá a nő meghalt. És nem a rák miatt. Hallelujah!

Csodaszolgálat, Kenwood, Tennessee. Csodaszolgálat, beszarás… Mindegy ügynökeink is felbukkannak a tömegben, csakúgy mint a helyi seriff, akinek a felesége/lánya/hölgyismerőse szomorúan ül az autóban, rajta a rokkantkártyával, szóval vagy beteg, vagy sok lenne a parkolási díj. Hartley, aki az idő múlásával exponenciálisan lesz egyre idegesítőbb szomorúan közli, hogy nem lesz itt ma Samuel, de azért közben mosolyog, mert az Úr a szomorúságban is mosolyogni képesség áldásával ruházta fel! A tömeg ből egy emberkén szakad fel a csalódott Aaaa…, Mulder csak ül sztoikusan. Majd két nap múlva. Előadás után kiderül, hogy a srác eltűnt, és a tiszteletes is elmegy a Man In Blackes haverjával. Biztos ő a feltámasztott fószer. Aztán jön a seriff, aki ellenséges Hartleyvel, aki csak a fiú miatt futott be. A seriff nem tudja, mi a halál oka, de biztos, hogy a fiú a tettes. Scully sem tudja kiokoskodni, mert boncolás sem volt, hála a tiszteletesnek és a szentfazék baromságainak. Nem baj, exhumálni mindig lehet. Hallelujah!

Éjszaka kerül sor az ásásra, de Hartley emberei Man In Black vezetésével jönnek kötekedni. Leszarják ők, az FBI-t, ők az Úristennek felelnek. Ügynökeink erre elmennek, pedig náluk tuti van fegyver, az Úristennél meg tuti nincs. Viszont a srác kocsiját megtalálták, aztán a srácot magát. Részegen, szarrá verve. A seriff letartóztatja, Mulder ennek nem örül, úgyhogy kérdezősködni kezdenek. A srác viszont csak bibliai rébuszokban beszél, de végül a srác elmondja, hogy ő ölt. Scully szerint a srác hazudik a gyógyításról, meg a képességeiről. Samuel erre azt mondja, hogy látja a fájdalmat Mulderen. Na bazz, Mulderen mindenki látja a fájdalmát, ezért olyan rohadt jó színész Duchovny, Californicationben is ezért jó Hank Moody szerepében. Mert látszik rajta a fájdalom. A srác viszont tud valahogy az ügynök húgáról, meg az idegenekről. Samuelt elviszik, Mulder meg szomorú, mert nem tudott meg semmit, csak annyit, hogy Jézus őt is szereti. Hallelujah!

Tárgyaláson gyakorlatilag mindenki szabad lábon akarja látni a fiút, kivéve a fiú maga. De mivel ő csak a vádlott, százezer dollárért szabadon engedik. Erre jönnek a sáskák. Mint a Bibliában. Scully szerint teljesen normális a jelenség, elvégre falun vagyunk, vannak szántóföldek, nem meglepő, ha sáskák is. Mulder szerint viszont tárgyalóterembe voltak, nem egy farmon. Mulder hozott egy csomó orvosi jelentést Samuel gyógyításairól. Úgy látszik az esti letartóztatás teljesen meggyőzte. A test energiáját tudja befolyásolni. Man In Black kopog, tiszteletes beszélni akar. Hízeleg egy kicsit, biztos segítséget akar. Jé, tényleg segítséget akar, azt akarja, engedjék el a kicsi fiát. Seriff ellen buzdít. Kiderül, hogy a rendőr felesége tényleg beteg, reumás, de nem engedik, hogy Samuel segítsen. Mulder ekkor meglát egy kislányt (húgát?) odakint, kirohan, de már eltűnt. Az ablakból meg a csodatévő sasol. Újabb gyógyítás, Samuel nem akar kimenni, de a tiszteletes kinoszogatja. Hőseink is befutnak lassan, megint dal, móka kacagás, és a tiszteletes, aki egyre inkább úgy viselkedik, mint Frei Tamás és Soma mamagésa szerelemgyereke, lőjék már le! Mulder közben újra beflesseli a kislányt, el is indul utána. Samuel meg a nagy előadás közben megölt egy nőt újra. Hallelujah!

Hartley nyálverésének ellenére Scully elintézi, hogy legyen boncolás. Közben megy a lelkizés Mulder húgáról, az ügynöknő szerint hősünket manipulálják, de nagyon. Scully kideríti, hogy valószínűleg ciánnal vagy arzénnel mérgezték meg az áldozatot. Kenwood, Megyei börtön. Mulder előadja, hogy mérgezés történt, el akarja engedni a srácot, de az inkább önmagát ostorozza. Megy még kicsit a huzavona arról, hogy Mulder húga él-e, és hogy miért varázsolta oda a srác, de nem tudunk meg semmit. A seriff és valami cimborája aztán jól megverik a fiút a cellájában poénból. A fiú meg is halt aztán, a seriffék persze színjátékot rendeznek. Hartley jön és fröcsög, lesz itt még nemulass! Hallelujah!

Ügynökeink végül kiderítik, hogy a sáskákat valaki krumplival becsalogatta a sáskákat. Ez a személy lehet a gyilkos is. Man In Black szunyókál, de megjelenik neki Samuel szelleme. Aztahétszázát! Ő a gyilkos. Ekkor futnak be hőseink, akik kiderítették, hogy ő a gyilkos. De a férfi addigra már megmérgezte magát, elmondja, hogy a fiú szelleme megbocsátott neki, és azért gyilkolászott, hogy bosszút álljon a fiún azért, mert olyan rondán támasztotta fel, mint a segg! Plasztikai sebész, nincsen? Azt hinnénk már vége, de nincs, mert a fiú teste eltűnt, állítólag látták, hogy a saját lábán távozik. Az egyik kórboncnok el is meséli, mit látott. A srác elsétált és eltűnt. Seriff felesége otthon pityereg, mert a srác ezek szerint tényleg különleges volt, ő meg tolószékben ragadt. A rendőrt végül letartóztatja egy másik.

Végszóként nem tudni, hova tűnt a test, a tiszteletes vitte-e el, vagy tényleg eltűnt, mindenki azt lát amit akar. Mulder épp a húgát a kocsin tükröződni, de az persze nincs ott.

Címkék: x akták
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.06.29. 17:54:14

akkor ebből most nem lesz több?
még vissza van 9 és fél évad :P

Onix Titan 2009.06.29. 17:56:23

@terasz9: lesz folytatás, csak sajnos vizsgaidőszak van :(. Egyébként 8 és fél van hátra ;)

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.07.21. 18:24:58

ah, oké!

gondolom, ezután is a szemeszteri időszakhoz alkalmazkodunk, és szeptembertől haladunk tovább!
:)

Llew 2010.01.19. 16:22:18

Ott, csak megint vizsgaidőszak van.:)
süti beállítások módosítása