Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x13 - 30 Seconds

2009. május 26. 15:00 - sixx

Az előző részben visszajött Will, de csak azért, hogy elrabolják, ezzel csapdába ejthessék a terhessége után villámgyorsan igen ruganyos Sydet, akiről valami genetikai mintát vettek, és ősellenségét, a kubai Ana Espinosát a fizimiskájára szabják. Will, Will, mindig is lúzer voltál. Ja, és Syd és KémFater együtt rejtegetik Vaughn-t a hegyek között Bhutánban. Jócsajfaktorban a Prophet5 jól áll, Espinosa, Peyton, Kémmuter vs. Syd, KicsiSyd meg Újsyd, a döntés nem nehéz.

Jaipurban nyitunk, Indiában, valami piacon, ahol Syd észveszejtő pink ruhában, szőke parókában és borzasztó délies akcentussal érkezik meg, és parfümgyáros milliomosnőt alakít éppen. Azért van itt, mert mint minden normális cégnek, az ő álcájának is itt van a callcentere, Indiában, mert így olcsó. Espinosa meg az egyik vonalat kihasználva telefonoz INGYÉR', a mocsok, valami kódolt routeren keresztül, amiről majd Marshall leszedi a kódot, és onnantól lehallgatható lesz a nő. Ehhez egy parfümös üveget kell az egyik wi-fi acces point környékére eljuttatni, és majd akkor menni fog. Így is történik, a tetőn már ott a francia tyúk és szívná le az adatokat, de csak nem megy a dolog, így Reneé beront a callcenterbe fegyverrel. Ezzel jól eltereli a figyelmet, Sydet a földre löki, kirabolja a jónépet, Syd meg közben egy csavarhúzóval megbuherálja az egyik routert. Zseniális.

Barcelona, Bede Marci kollegám kedvenc városa, de most nem focizunk, hanem Arvint látjuk, aki a Prophet5-os emberével dumál, mert a gyógyír, amit adtak neki KicsiSyd dezombulására azzal jár, hogy le kell állítani a lány szívét, és ez annyira nem fekszik a vén gazembernek. Valahol érthető, de a Prophet5-os ember nem ilyen empatikus, és elküldi Arvinbácsit a halál faszára, Rambaldi kotyvasztotta a cuccot, ha bízol benne, minden rendben lesz, ha nem, akkor meg marad a gyerek emberevő, szevasz. Vissza LA-be, a telefonvonal máris élő, Peyton beszélget egy svájci emberrel, akit azonnal meg is találnak, de Peytont még nem, mert ő ügyesen leplezi a telefonja helyét. A svájci embernek a Rambald-kézirat 47. oldalába rejtett titkos szöveget kell megfejtenie, Peytonnak közben a nyomára akadnak: Barcelonában van ő is, a MűSyddel együtt.

ÚjSyd gyanakodni kezd, miért Peyton üzletel az emberrel, miért nem Espinosa? Grace meg arról érdeklődik, hogy most tényleg hinni fognak egy XVII. századbeli vén kóklernek? Keserűen felnevetünk mind a tévé előtt, Grace, Grace, nem tudsz te lófaszt sem. Kémfater indul Arvinhoz, hogy infót szerezzen a 47. oldalról, de az éppen el van foglalva a lánya szívének leállításával, mert ha így kel beadni a szérumot, hát legyen. Kihúzza a drótokat és megfojtja a gyerekét, majd amikor jön a flatline, sírdogál kicsinyég, és FŐCÍM, a kurvaéletbe, JJ, mekkora paraszt tudsz te lenni bazmeg. KicsiSyd klinikailag halott, Arvin villámgyorsan felszívja a cuccot a fecskendőbe, és KémFater PONT ekkor lép be a kórterembe, aha, KI AKAROD NYÍRNI A LÁNYODAT, MI? És nem hagyja neki, aztakurva, Arvinnak csak fél perce van beadni a Rambaldi-koktélt.

Az utolsó pillanatban Arvinbácsi ellöki KémFatert, és beadja az injekciót, de SEMMI, KicsiSyd halott, és Arvinbácsi nagyon-nagyon ideges, de aztán minden jóra fordul. A kérdés persze csak az, hogy honnan a cucc? APO, megvan a svájci ember, egy művészettörténész, aki annak idején Reneével melózott együtt, de egy kis hamisító geciláda, így most más gonoszokkal fut. Arvinbácsi KémFaternek mesél egy jó nagyot, Barcelonából (pont onnan???) van a cucc, amitől KicsiSyd dezombult, saját pénzemből fizettem a kutatást, bejött. Arvinbácsi magyarázatát KémFater természetesen nem hiszi el, de mit tehet? Felhívja Dixet, hogy nyomozzon Arvinbácsi után, mert az öreg KAVARJA a málnaszőrt. Másnap az APO-ban Dix és KémFater elmesélik a barcelonai köteléket Arvin viszonylatában, és milyen fura, de pont Syd akar hinni a vén gazembernek.

KicsiSyd és Arvin valami szantórium kertjében beszélgetnek, a két tesó összeköltözik majd, Syd hozza is az unokahúgot, és kicsordul a könnyünk, annyira giccses az egész. Arvinbácsi megy az APO-ba rapportra, a nők babáznak. KémFater csak annyit akar, hogy tud-e Arvin a 47. oldalba rejtett titkos üzenetről, mire az nemet mond, honnan tudnék? Erre KémFater elejt egy megjegyzést, hogy sebaj, Marshall már dolgozik az ügyön, menten megfejti, ügyes fiú az. Mindez persze azért, mert ha most Arvinbácsi szól a P5-nek, akkor le lesz buktatva, a sorozat történetében immáron vagy hatodjára, és megint megy sittre, amíg valakinek nem kell tőle valami infó, és akkor mentességet kap, repeat cycle.

Párizs, Renée és Grace a Szajna partján, és várják a svájci embert, akit Renée ismer régről, és azonnal felajánlja neki a telefonban, hogy orálisan fogja szeretni de hosszasan, ha segít neki. Az ember meginog, de nemet mond, a 47. oldal dekódolása fontosabbnak tűnik. Igen ám, de pont ekkor vesz észre mindenféle rejtett pontokat a szövegben, és rájön, hogy jó hamar végez majd, egy cidázás simán belefér ma estére. Ez mekkorát fog szívni, iszonyat. Arvinbácsi a telefonjáról felhív valakit, találkoznunk kell, ma este. Aha, most azt kell hinnünk, hogy Arvin le fog bukni. Lófaszt, nem fog, mert nem annyira hülye és szerintem sejt valamit.

Syd és KicsiSyd az elsőbbi lakásában dumálnak hosszasan, apád nem akkora geci, mint hiszed, mondja Syd, és ekkor csörög a telefon, KémFater bejelenti, hogy Arvin ma este találkozik majd a kapcsolatával. KicsiSyd kiszed mindent Sydből (nem nehéz) és közel egyéves zombulás után máris tettrekész, farmerdzsekit ölt, és indul lebuktatni a fatert. Zürich, Renée az eddigi legijesztőbb parókában parádézik, és kurvát alakít, aki majd megy a svájci emberhez ugye, de hát az ismeri, minek az álca? A művészettörténész örül a szőke parókás Reneé-nek, és azt hiszi, dugás lesz, pedig nem lesz. Grace közben a ház oldalára fest valamit vörös festéákkel, egy ajtót, bazmeg, a festékben szerintem robbanószer van. Renée fogja a 47. oldalt, és azt mondja az embernek, hogy akkor most te velem jössz, és elviszel Espinosához. Grace berobbantja a falat, és a lyukon keresztül már távoznak is.

KicsiSyd és KémFater Arvinbácsit követik, aki megy bele az iccakába. Egy másik kocsi várja valami raktárszerűségnél, ahova bemegy, és felkap egy bőröndöt. Mi lehet a táskában? A raktárajtót számzár őrzi, de KicsiSyd kifigyei a kódot, és bemennek KémFaterrel, dobozok mindenütt, akták a szekrényekben, egy kabát, meg KicsiSyd cuccai. Az akták pedig mindenféle hamis kísérleti adatok egy barcelonai gyógyszerkísérletről, mondtam én, hogy nem lehet csak úgy leírni az öreget! Ez mindent előre kigondolt! És KémFater innentől bízik Arvinbácsiban. Zürichben az elrabolt ember ki van kötözve és kiabál, mondjad csak meg, mi van a 47. oldalon, mondja Grace, Reneé meg egy kést szorít a torkához, a miheztartás végett természetesen. Az üzenet? Nincs, mert az egész 47. oldal hamisítvány.

Grace telefonoz hazafelé, és mindent elmond Sydnek, aki úgy van vele, hogy sebaj, Espinosa nem tudja, hogy hamis a baba, így találkoznak vele a csávó segítségével, hol máshol, mint Ghánában, olyan ez a sorozat, mintha a The Amazing Race készítői is benne lettek volna az íróstábban. Ja, és az eredeti kézirat? Az Arvinbácsi bőröndjében van. A öreg neki is lát desifírozni a szöveget, hogy honnan tudja a kódot, az nem világos, de nem baj. Megjön KicsiSyd, mert Syd ugye elment Ghánába, ő meg apucival akarja tölteni az időt. Este van, teázgatnak, kiöntik a szívüket egymásnak, ez annyira nem érdekes. Miközben Arvin a konyhában szöszmötöl, KicsiSyd csak kutat egy sort az íróasztalon, illetve csak egy ollót keres, mert le akarja vágni a karjáról a kórházi bilétát, és mit talál? A 47. oldalt.

KicsiSyd kiborul, miafasz? Arról volt szó, hogy nem rambaldizol többé! Arvinbácsi magyarázkodik, ez az egy oldal volt csak fontos nekem, mert ez a sorsom. KicsiSydet ez nem hatja meg valahogy, hiszen a zombulása az a faternek volt köszönhető, szóval a Rambaldi szó olyan neki, mint egy "Hajrá Jobbik! kiáltás a kiskunhalasi MSZP-gyűlésen, és megvadul. Nem érdekelsz, te vén buzeráns! Választanod kell! És ezzel a lendülettel tűzre veti az oldalt! Amin a Nagyon Fontos Titkos Szöveg van! És a tűzben előjön az üzenet, ami ránzésre egy Rambaldi-vízjel, de KicsiSyd nem engedi, hogy a fater kivegye a kandallóból! És Arvinbácsi a padróla röki! Dulván! Beleesik egy üvegasztalba! És a nyakába áll egy üvegdarab! És Arvin nem tehet semmit, a lánya ott vérzik el előtte. Ó, írók, írók, micsoda köcsög népek vagytok ti.

APO: Marshall KémFaternek magyaráz a gyerek játékszerei segítségével, hogy miként fogják csapdába ejteni Espinosát Ghánában. A találka helyszíne egy piac, tele emberrel, Syd és Renée az akciót állítják össze, fegyverek, kommunikáció rendben. Várják Espinosát, aki csak nem jön, pedig Dix és ÚjSyd is itt van. Renée bejut egy házba, ahonnan kilátás nyílik a találka pontos helyére, összerak egy bazinagy puskát, és készül. Megjön egy zöld kocsi, benne valaki, de nem száll ki a kocsiból, mert valami nem stimmol. Nem hát, a kocsi ámokot fut, és mindenki elindul utána, az összes idióta, amikor kilométerekről látszik, hogy ez egy csapda lesz. Syd lelövi a sofőrt, aki nem is Espinosa, mert eleve nem is volt a kocsiban. Nem hát, a Syd-jelmezében vágja el éppen Reneé torkát.

Miközben lassított felvételben látjuk, hogy Syd rálel Reneé-re, és Marshall jelent Kémfaternek a fiaskóról, Arvinbácsi narrál, és arról beszél, hogy elképzelhetetlennek tartotta volna, hogy a saját lányát kell megölnie a végjátékhoz, de hát így hozta a sors. Egész életében erre készült, mindig is tudta, hogy ez lesz belőle, mert ő a kiválasztott. És utána megmutatják, hogy visszamegy a Prophet5-hoz, és beszáll egy nagy, fekete repülőgépbe, és innentől nem csak mi, hanem mindenki tudja, hogy Arvinbácsi egy sehonnai bitang ember.

Címkék: alias
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.05.26. 15:28:46

Szemetek! Egy epizódon belül két jónőt is kiírtak a sorozatból! És milyen dulván!
Syd és Vaughn remélem bosszút áll.


"Okay. What do you need, besides a miracle?"
"Guns. Lots of guns." ;)

sélli_ 2009.05.26. 16:38:32

Syd, KicsiSyd, ÚjSyd, MűDyd. Qrva jó! :)))
Ennek a francia tyúknak olyan-nagyon érdekes az arckaraktere, hogy nagyon! és még hogy Syd a baltaarcú... na persze!

candyperfumegirl 2009.05.26. 19:12:49

Nagyon nagy ez az epizód, ahogy kiiktatja Nadiát és Rennét is, durván sokkol. Pedig Reneet meg bírtam is, Arvin története meg tényeg így teljes, hogy a saját lányát is beáldozza Rambaldiért, ő csak így működik. Kurva nagy innentől, GeciArvin fullon.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.26. 20:49:47

Minden rosszat el tudok magamról képzelni, de hiába...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.26. 22:15:39

Szegény Nadiának voltak már jobb napjai is. Meg volt zombulva a hülye apja miatt, aki előbb megölte egy kicsit, majd újraélesztette, majd megölte igazából is. Jobbat érdemelt volna. És candynek igaza van, tényleg így teljes Sloane sztorija. Mindent egy lapra. Innentől meg befogom a pofámat, mert csak spoilerezni tudnék, azt meg nem akarok.

Duerre 2009.05.30. 10:00:34

Nekem nem tetszett, ahogy kinyírták Nadiát. (Syd is esett már bele üvegasztalba a 2. évad fináléjában, és simán megúszta.) Persze az, hogy Sloane keze által hal meg nagyon üt, csak a módja fáj. Meg nagyon reméltem, hogy túléli az egész cécót, bírtam a karakterét és a viszonyát Syddel.
Node mit tehetek... kesergek egy sort aztán várom a folytatást.
süti beállítások módosítása