Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x15 (33. fejezet, 19880728)

2009. május 25. 10:30 - Milo Rambaldi

Forgatókönyvíróink a fejükhöz kaptak, de nem eléggé, ennek örömére félig lapos részt tudunk magunk mögött. Takiék fürdőzni indultak volna Hévízre, de Lenke kihallgatásra ment, Fogtündérék telke építési tilalmas, de majd intéződik. Kiderült Juli terhessége, Ádám nagyon boldog, kérdés, hogy kitart-e az öröm. Etus az erdélyi falurombolás ellen akciózott GG-vel. Jutka táboroztatta a kölyköket, Vilma átokfajzat hímivadékai szalmatüzet okoztak, majd gyújtóbombával riogatták az amúgy is ideggyenge Juniort. Feri az alkoholizmusba szépen megmurdáló anyját látogatta vidéken, és a főnökkel balhézott.

A stüszi vadásznak öltözött Bakonyi elvtárs az erdőben valami ezredes haverját nyaggatja, hogy ugyan intézze már el a gyermek fegyverügyét, de segítség helyett kap egy olyat a nagy arcába, amit már rég megérdemelt. Ezredes úr közli, hogy ezek már nem azok az idők, és attól, mert igazgató, a gyerekének semmivel nem jár több. A monológ vége az, hogy Bakonyi szálljon magába, és gondolja végig, nem cseszte-e el a gyermekét a nagy karrierépítés közepette. Hopp, mi a picsa. Aki nem ismeri a mondást, itt az eredete: „Az öreg paraszt ufót látott. Az újságírók megkérik, hogy saját szavaival mesélje el, mi történt. - Iccaka vót, kurva sötét - mondja az öreg. - Menek ki a budira, kurva sötét vót. Menek. Kurva sötét vót. Odaérek a budiho’, kurva sötét vót. Eccer csak hopp, mi a picsa? Oszt megin’ kurva sötét vót.”

A tábortól kimerült és idegbeteg Jutka paterolná a kölyköket a traktor felé, de eltűnt Hável fényképezőgépe. Ajjaj. És nem is lesz meg. És jön az elnökhelyettes is a mosatási pénzért, meg Feri félhúga. Ajjajajaj. És nincs traktor sem, mert lerohadt. Ajjajjajajaj. De minden szép véget ér, a busz kijön a tanyára, hazaviszi a bandát egyenesen Pestre, az elnökhelyettes is örül, mert kifestették és rendbehozták a tanyát, csak Hável gépe hiányzik az utolsó esti szexképekkel. Az érkezés boldog, Feri nyakába borul Jutka, csak Vilma nincs sehol. A kölykök mennek Jutkáékhoz. Mágenéknál Ádám nem hagyja Seniort vásárolni, menne el a boltba, de jön Tyukszi, két nagy szatyor földi jóval, mindenki hanyatt vágódik. Ő is magától, hogy ilyen rendes, jön haza az unoka, és bevásárol. Évődnek egy sort a születendő kisded nevén és nemén, aztán Ádám és Etus balra el, Juli marad.

Fogtündér és Erdészke Ferihegyen fagyiznak, Gyümike repül Berlinbe, találkozik, id. Fogtündérrel (mísz barna fapina, ld. 1x06), akit levélben hív meg az esküvőjére. Érkezik a bájgúnár pilóta, és elrabolja Fogtündért. Takiék is hazaérnek a beutalásról, mindenki rendben van, senkinek nem fáj semmije, Hévíz ismét csodát tett. Lenke menyasszonyi ruhát fog varrni, Taki pedig megy Farkast ellenőrizni. Ugrunk Fogtündérre, aki síkideg, mert PERSZE, hogy nem indul el a gép időben, mert PONT MOST lett rosszul valaki. Eközben Erdészke a főmérnöknél dekkol, nem lehet levenni az építési tilalmat a telekről. A minisztérium nemet mondott, mert hévízforrás halad át a telek alatt. Az, hogy áll már párszáz ház a hegyoldalban, senkit nem érdekel. A hivatalnál sose a logikát keressük, hanem azt, hogy most éppen miért van indokuk és lehetőségük kicseszni velünk. Így megérthetjük a magyar közigazgatás mibenlétét. Taki Farkast vegzálja, aki teljesen össze van zavarodva, nem tudja, hogy kinek mit bugázott hová. Ez Takit nem zavarja, a pénzt behajtja rajta. Azaz hajtaná csak, mert nincs nála lóvé. Fogtündér végül nem az anyjával találkozik, de az üzenetet átadja, augusztus 11-én esküvő.

Feri és Géza blokkolnak a nyomdában, mikor is befut a feldúlt Kenéz. Megvadultan néz, hogy már mindenki tudja, amit tudni kell. A fiúk néznek bután, hogy mi is az. Hát nyugdíjazták a vén genyát. Hehehehe. Megérdemelte. Feri még be is szól neki búcsúzóul egy párat, hogy egy tapasztalatlan vén fasz, nem tud vezetni, meg különben is rohadjon meg. Kenéz visszaszól, de nem nagyon tud mit mondani. Szivacs. Géza adja meg a kegyelemdöfést: ő is megy majd nyugdíjba. De nem akkor, ha küldik, hanem akkor ha kedve lesz hozzá.

A Lantos 8-ba Junior hazaérkezett végül, meg Jutka is Vilma gyerekeivel. Akik egyfolytában nyígnak. Hogy mit fognak csinálni. Bajt. Először majdnem elütik Julcsi vadiúj BMX-ével Bőhmöt, aki ordítani kezd, de aztán ezt gyorsan vissza is kapja, mert vele ordít Sümeghy, hogy a gombaültetvény lassan kiutálja a saját lakásából, és mindenkit be fog perelni. Attól tart, hogy elmegy a hangja, ez azért nem vált ki azonnali gyászt. Bőhm szerint Sümeghynek igaza van, Lenke csak néz, az öreg meg beletúrázza magát egy „szarok a hivatalok, mindenki genya, lassú az ország” mantrába, amikor is Tamást, Vilma idősebbik gyermekét elüti egy kereklámpás Skoda. A vezetője nem más, mint a fiatal Gesztesi Károly. Mindenki összefut, ordít vele.

GG sopánkodik a nehézselyem dekor előtt, uborkaszezon van. Mara előkerült, telefonált. Mégis terhes. A nyolcadik hónapban van. Jól titkolta, mert amikor eltűnt, nem volt hasa. Na mindegy. Juli is bevallja, hogy terhes. GG kiakad, így mi lesz? Marát le akarja ültetni. Juli poénkodik: ha Mara ül, akkor GG jr. is ül vele. Illetve átalakulhatnak bölcsödévé, Gábort szívesen megtanítja pelenkázni. Ezt megnézném. Közben már Etus tart tanmesét arról, hogy hány tagú lesz a Magenheim család ekkor, meg akkor. Julcsi meg van zavarodva (Etus költözik? Az apja marad? Egészen hülye? Igen, de mégsem ez a jó megoldás), a hülye Tyukszi meg nem ám annyit mondana, hogy „anyád terhes, vazze”, hanem össze-vissza beszél. Na azért a végére kiderül, aminek ki kell derülnie, Julcsi sikít örömében, és érkező anyjának ugrik boldogan.

Visszaugrunk a balesetre. Taki egyből kiszámolja a féktávot, mert ő ilyen rendes állampolgár, a rendőr el is viszi Károlyt. A bicikli tönkrement, Tamás nem annyira, őt a mentő viszi el, amit persze Mágen hozott. Jutka a hazatérő Feri nyakába borul kiakadva. Sok ez neki. Taki meg tanmesét tart arról, hogy a vadóc kisgyerekből lesz hülye vezető. Lenke Jánost vigasztalja, szerinte nem lesz annyira rossz együtt lakni. Szerintem igen. Hogy lesz így lakás? Senki nem tudja. A végére befut Vilma is, aki egyből jól lecseszi Jutkát, hogy nem lehet rábízni a gyerekeket. Kedves. Érkezik Hável is, hogy meglett a fényképezőgép. Mintha ez bárkit is érdekelne...

Címkék: szomszédok
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borcsika 2009.05.25. 10:39:27

""a hülye Tyukszi meg nem ám annyit mondana, hogy „anyád terhes, vazze”, ""
Na ez kész!

Jó reggelt mindenkinek.
Csak nem ez lett volna a pénteki adag? Akkor ma kettő lesz? Bár érdemes volt várni rá, mert poénzivatar volt.

makepeace 2009.05.25. 11:22:00

Köszi már hiányzott!!!!

SunnySmile 2009.05.25. 11:51:58

ez megint nagyon jó volt :D
kell az ilyen így hétfőn :D
köszönet!

Acron 2009.05.25. 12:14:10

Ismét nagyon jó volt:) Köszike!!

Penya666 2009.05.25. 12:21:47

Gesztesi nagyon odabasz az S100-as skodaba. Nekunk is pont olyan piros volt :)

Gabba 2009.05.25. 13:18:47

Böhm a kép alapján megérdemelné a Farkasokkal táncoló indián főszereplőjének nevét: Szélfútta Haj. :)

miszerint 2009.05.25. 13:21:42

és az ufós sztori is kiváló! remek hv!!

Borcsika 2009.05.25. 14:53:27

Rambaldi: tudom, hogy itt a nyár, de esetleg valami info a következő hv várható felbukkanásáról?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.25. 15:07:03

@Borcsika: Holnap. Lehetőség szerint próbálok minden hétköznapra juttatni egyet, majd meglátjuk, mekkora sikerrel.

nemuccaszoc 2009.05.25. 15:15:26

Köszi, most úgysem láttam, jó, hogy itt követhetem.

váj mí 2009.05.25. 17:23:57

Jók ezek a hv-tok, ezt a fejezetet én sem láttam, az MTV videótára meg baszkódik lejátszásilag :(.
Ez a Feri különben egyre idegesítőbb, igaz, anno sem volt a szívem csücske, de azért, hogy ez bármerre jár, mindig akad egy ügyeletes HP, aki vágyakozik utána... phűűűű, annyira nem fedezőcsődör azért, nah.

Borcsika 2009.05.25. 23:23:47

@Rambaldi: Nagyon hálás lennék érte :-D Mondjuk elolvasnám (nagyonboldogan), és kommentelnék.
Ciki, vagy sem, a hugom (3 éves kori) szavaival élve: "ez egy prozsram " volt, mégha nem is a legjobb, de akkoriban faluhelyen beértük ENNYIvel :-D

Borcsika 2009.05.25. 23:26:47

@váj mí: Feri tényleg nagyon gáz. a Bulldog pofájával, és az okostojás mivoltával. de ebben a sorozatban mindenki faszagyerek volt. Etelkától a még meg sem született Flóráig (Feri kölkét nem emléxem, hogy hívták). hiába no, akkoriban csupa bölcs, és idegtépő emberekkel volt tele a világ. most is, csak megtanultuk leszarni őket.

ACM 2009.05.26. 08:48:11

@Borcsika: Feri juniort nem Matyinak hívták?

Borcsika 2009.05.26. 09:22:31

@ACM: de. most, hogy mondtad... de hol van az még, még Faunácska is csak belülről rugdossa Seniort
süti beállítások módosítása