Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x07 - Woulda, Coulda, Shoulda

2009. május 25. 11:21 - zaphodbb

Egy nő és egy kislány holttestét látjuk. De nem, a kislány mégsem halott, odalép egy mentős hozzá és pulzust talál. Már viszik is a kórházba. Jön Grissom és Greg helyszínelni, de egy nagy káosz az egész helyszín, mert a mentősök összetrappolták. Brass lép Grissom mellé, kiderítette ki az áldozat: Janelle Rowe az anya és a lánya, Nora. A szomszéd hallott lövéseket, ő hívta a zsarukat. Apa érkezik meg, küzd a rendőrökkel, hogy odajusson a feleségéhez, de leteperik a földre.

Brass hallgatja ki apát, akinek lőpornyomok vannak a kezén. Állítólag a sivatagban gyakorolta a célba lövést. A helyszínen Greg próbál valamit kideríteni a nyomokból. Talál egy véres bútorsarkot, ahova szerinte a kislány fejét verték oda. Másik esetre váltunk. Két részeg gimis fiú csavarodott fel egy fára. Nick szálkákat talál az utas sebében, amit nem ért, mert a fához nem ért hozzá a holttest. Vissza a másik helyszínre, Riley turkál a vérben a padlón, majd mutat Gregnek egy kis követ. Greg a konyhában kotorászik és megtalálja a lövedéket egy telefonkönyvbe fúródva. Az ajtót felfeszítették, Riley kimegy körülnézni.

Apa és Brass még mindig egymást gyűrik. A szomszéd hallotta anyát és apát veszekedni, kiderül, hogy három bejelentés is volt családon belüli erőszak miatt, a feleség részéről. Riley közben a kertben mászkál és talál egy széthullott mobilt, ami olyan kövekkel van kirakva, mint amit a vérben talált. Brass új fejleménnyel áll elő, apa már volt  gyilkosságban gyanúsított, akkor még Mark Reddingnek hívták, nem úgy mint most. Az első felesége felfogadott egy magánnyomozót, aki kiderítette, hogy apa megcsalja az asszonyt. Erre a magánnyomozóval vigasztalódott a nő, amit megtudott a férfi, aki erre, Brass variációja szerint, legyilkolta a magánnyomozót. Apa szerint persze nem is halott a fickó. Redding elmondja, hogy halálos fenyegetéseket kap hónapok óta, szerinte a fenyegető ölte meg anyát.

Váltunk a balesetes, részeg tinikre, a boncteremben járunk. A doki, a vállsérülésekből kiderítette, hogy kilógott az utas keze a kocsiból, amit valami nagy erővel hátrafeszített, ilyen törések így keletkezhettek. Grissom az irodájában: a makettes gyilkos áthelyezési kérelmét nézegeti. Az összetört autóra ugrunk, Nick vizsgálja át. Letölti a fekete doboz tartalmát, amiből kiderül, hogy az autó irányt vesztett valami miatt. Hodges arra szavaz, hogy felfutottak a padkára, amit alátámasztanának a kocsi tetején talált kődarabok is, de Nick lelombozza, mert a helyszínen készült képeken a padka teljesen ép.

Riley megy be a dokihoz, aki talált anya arcán egy zúzódást, olyan, mint egy pisztoly markolata. Brass a magánnyomozó lányával beszél az irodájában, elmondja neki, hogy Mark Redding arról az email címről kapta a fenyegető e-maileket, ami az csaj számítógépéhez vezethető vissza. Ráadásul a levelekben mindig előjön a magánnyomozó neve is. A lány mélységesen felháborodik, de Brass azért elkobozza a számítógépét. Archie és Greg a köves mobilból szedik elő a képeket, minden anya és a kislány van, kilogikázzák, hogy a mobil a kislányé volt. A gyilkosság előtti két órában csinálták rajta az összes képet, az utolsó kép, a gyilkosság időpontjában, egy kép a konyha kövéről. Nick szerint a szomszéd nem torkolattüzet látott, hanem a mobil vakuzott. Riley érkezik a ballisztikai eredménnyel: a lövedék nem Redding pisztolyából való.

Nick és Hodges Catherine-nek mutatják meg, hogy a balesetes fiú vállában talált szálkák nem egyeznek azzal a fával, amibe belerohantak, inkább egy baseballütőben találhatók ilyen fadarabok. Nick sejtelmesen mosolyogni kezd és annyit mond, hogy postaláda baseball. A többiek értetlenül merednek rá. Ez annyit tesz, hogy száguldó autóból lezúzzák a postaládákat egy baseballütővel. Nick is szorgos művelője volt ennek a sportnak, ifjú korában. Nick és Hodges, Catherine teljes elképedése mellett, rötyögnek ezen egy sort. Sőt hallhatunk egy történetet Hodges szájából, hogyan tréfálta meg rózsaszín porból készült bombával, a kémia szakkörön, a haverját. Nick a fejét fogja és szakad a röhögéstől.

Natalie Davis, aki a makettes gyilkos, meghallgatására megyünk Grissommal. Katatóniás skizofréniát állapítottak meg nála, amit gyógyszerekkel karban tartanak, ezért kéri, hogy ne menjen börtönbe, hanem maradhasson a pszichiátrián. Amíg a bíró visszavonul, Grissom és Natalie megnézik egymást. Az ügyész Grissomot kéri arra, hogy szemtanúként vegyen részt a tárgyaláson, mert ő volt jelen, amikor katatón lett a nő. Grissom beleegyezik, találkozni fog előtte Natalie-val.

A laborba megyünk, Riley számol épp be arról, hogy a fenyegető leveleket igazából nem a magánnyomozó lánya, hanem a pszichiátrián pihengető fia küldte. Brass kikérdezi a kihallgatóban a fickót, semmi kétség, ő írta az összeset. A lányt Riley hallgatja ki, ő tudta, hogy a bátyja hozta létre az e-mail címet, de védeni akarta. A fickó közben azt elemzi Brassnek, hogy az apja milyen nagy hős volt és ő le akarta gyilkolni Reddinget, de nem volt rá képes. Váltunk: a parkolón keresztül épp Catherine érkezik, mikor elhúz előtte egy kocsi, amit Hodges vezet és amiből Nick lóg ki félig, és lecsapja az arra lévő postaládát. Kísérletnek nevezik, de csak a móka kedvéért csapkodják itt a postaládákat. Mindenesetre azt kiderítették, hogy nem elég egy sima postaláda ahhoz, hogy eltörje az ember kezét. Ezért, ha befejezték a játékot, mennek a helyszínre körülnézni, hogy mit is akartak szétverni a hülyegyerekek.

A helyszínen Nick a villanyoszlopot és a közlekedési táblákat vizsgálja meg először, aztán felfigyel egy tűzpiros ép postaládára, ami körül a földön kődarabok vannak és piros festék maradványok. Hodgest hívja telefonon rögtön, megtudjuk, hogy beton volt, amit a kocsi tetején találtak. A postaláda gazdája kicsit ugyan nehezményezi, hogy zaklatják a rendőrök, de megengedi nekik, hogy körülnézzenek. Nick kérdésére, hogy miért levehető a postaládája, megtudjuk a faszitól, hogy a kölykök mindig leverték a postaládáit és ezért inkább minden este beviszi magával már. Körbejárva a házat Nick felfigyel rá, hogy az egyik járdalap frissen van letéve a kertben. Naná, hogy rögtön felemelik és alatta megtalálják a behorpadt postaládát, tele betonnal. Ettől térültek le a kölkök a útról és tört szét a válla a hülyegyereknek. A fickó nem tagad, szerinte már nem tehetett semmit, halottak voltak mire odaért.

Grissom Natalie-hoz megy beszélgetni. A nő teljesen normálisnak néz ki és megérti, hogy Grissom miért akarja őt börtönben látni. Nagyon sajnálja, amit Sarával tett. Grissom nem hisz neki, szerinte csak azért mondja Natalie, amit mond, mert tudja, hogy így kell éreznie, de igazából nem így érez. Greg, a labor folyosóján, menet közben, mondja el Riley-nak, hogy a ballisztika szerint, a magánnyomozó pisztolyával lőtték le anyát. Riley szerint simán lehet, hogy Redding ölte meg a magánnyomozót, és megtartotta a fegyverét. Vissza Grissomhoz, a meghallgatásra. Elmondja, hogy amikor kihallgatta Natalie-t, akkor egy idő után már csak énekelt, nem válaszolt neki. Az ügyvéd arra hegyezi ki a kérdését, hogy Grissom megrázta Natalie-t és üvöltözött vele. Grissom csak annyit válaszol, hogy remélte, hogy az emberek meg tudnak változni, de most már nem hisz benne.

Greg és Archie, a kórház felvételét nézik, ahol a kislány fekszik és ahonnan Redding eltűnt. A magánnyomozó lánya tűnik fel a képernyőn, a zsebét úgy tartja, mintha pisztoly lenne nála, Martin pedig vele megy. A lány autóján GPS jeladó van, úgyhogy a következő képeken már száguldanak is a rendőrautók a csaj és Redding felé, aki épp ás ezerrel, míg a lány ráfogja a pisztolyt. Mikor Brass odaér, a lány rászól Reddingre, hogy beszéljen, az meg elmondja, hogy ő ölte meg a magánnyomozót és eltemette. Épp az ő csontvázát ássa ki. Juj.

A csaj nyomozott Martin után, őt várta a konyhában lapulva, de anya és kislány értek haza, ettől pánikba esett, ezért történt minden. Brass próbálja kidumálni a csaj kezéből a fegyvert, ami nagy nehezen, de úgy tűnik sikerül, amikor a lány felemeli mégis a pisztolyt és lelövi Martint, aztán meg őt lövik le a rendőrök. Natalie-hoz vissza, épp megbilincselik, viszik a börtönbe. Még utoljára, pszicho arccal, közli Grissommal, hogy ő tényleg megváltozott és tényleg azt gondolja, hogy azokat, akik rosszat csináltak, meg kell büntetni. Mikor elviszik, Grissom körülnéz a szobájában, észrevesz egy kibelezett szappant és egy laza linóleum lapot, amit felemelve, ráragasztva, meglátjuk a nyakánál felakasztott, himbálózó Natalie szappanfigurát. Ha tényleg felakasztja magát, egy percig sem fogjuk sajnálni.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.05.25. 16:05:49

Köszi ;) Pont lemaradtam erről a részről, de most bepótoltam.
A makettes ügyet szerettem, nagyon izgi volt. Érdekes, hogy elővették a csajt.

Ditti82 2009.05.25. 17:08:32

Nick meg Hodges duettje, kéééééész. :D
süti beállítások módosítása