Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x05 - Betrayal

2009. május 23. 12:00 - missparker

Brootsnál kezdünk, épp indítja Debbie-t suliba, majd mosogatás közben franciául tanul, a lányának ígért egy párizsi utat szülinapjára. Megjelenik Miss, nem kockáztatja a telefont. Brootsnak az Adatbankba kell mennie. Utána gyerekkori videó, Jarod egy épület megerősítését tervezte. Aggódott, ha a megerősítéseket teszik tönkre egy robbantással, abból katasztrófa lehet. Sydney nyugtatta, azt a Központ sosem engedné. Felnőttként egy újságot olvas: a római Szerb Nagykövetséget terroristák robbantották fel. Nem dühöng, de erősen gondolkodik. Aztán egy újabb központos videót néz, itt már felnőtt volt, egy bizonyos Kenny-t tanított origamira.

Mostmár csak hangokat hallunk a videóból, Jarodot arra kérték, hogy fejezzen be egy szimulációt, amit nem akart. Kenny segítséget kiáltott, Jarod üvöltözött: neee! Hogy mi történt, még nem tudjuk, de Jarod most is könnyezik.

Broots biciklizik az Adatbankba, valaki követi. Mire odaér, már négy adatlopás van. Elindít egy szkennelést, elmegy a mosdóba. Ezidő alatt újabb betörés történik a rendszerbe. A két kolléga hiába látja meg, semmit sem tehetnek, mert aki Broots-t követte, géppisztollyal érkezik, mindenkit megöl. Központ, Lyle az adatbanki öldöklés videóját nézi, mire Miss és Sydney beér. Miss Brootsért aggódik, de megnyugtatják, elmenekült, a takarítók keresik. A baj csak az, hogy Lyle likvidálási parancsot is kiadott, szerinte Broots a tégla.

Broots most hívja mobilról Sydney-t, elmeséli, hogy vadásznak rá, de többet nem tud, a vonal megszakad, a telefonját máris letiltották. Nem véletlenül nem használt Miss telefont, mikor kipattant az ügy. Broots az első fülkéből újrahívja Sydneyt, mi lesz Debbie-vel? Később az iskola előtti bokorban rejtőzik, látja Samet és Miss Parkert, amint felveszik Debbie-t. Ez akár megnyugtató is lehetne, de Sydney azt mondta a telefonban, hogy ne bízzon senkiben. Broots elköveti a következő hibát is, hazamegy, az ajtó már nyitva, a számítógépét elvitték. Magához veszi a fegyverét (mert tart ám otthon ő is), de a padlón szétszórja a töltényeket. Szerencsétlenkedik egy kört, és belebotlik egy pár cipőorrba. A gazdája egy magas, sötétruhás pasas, alig mer felnézni rá, retteg. Jarod megjelent. Azt mondja, segíteni jött, bízzon benne. Fegyver van a kezében, hangja, mint a mennydörgés, így valóban nagyon bizalomgerjesztő. Legalábbis ellentmondani nem nagyon tanácsos neki. Broots dadog, de Sydney azt mondta, hogy ne bízzon... Megérkezett géppisztolyos, most maszk nélkül, és lövöldözős kedve van. Jarod ráveti magát Brootsra, majd a hátsó ajtón át futás a kocsihoz. Elhúznak, Jarod elmagyarázza, hogy lopják a kísérleteit, és rossz célokra használják. Broots Debbie-ért aggódik. Nem kell, Miss Samet rendelte mellé testőrnek. Testvérharc, Miss sziszeg Lyle-nak, Broots-t inkább tartaná testvérének, mint őt. Lyle győzködi a többieket, és kicsit magát is, hogy Broots munkáját egy majom is elvégezni, és egyedül van, nem veszélyes. Muhaha.

Jarod a búvóhelyén van Broots-cal, szegény pára csodálkozik, sosem hitte volna, hogy Jaroddal fog bujkálni. Ezt Jarod se hitte volna, csak ő nem csodálkozik, ilyeneken nem szokott. Nyugtatja Broots-t, Missben lehet bízni, ha Debbie-ről van szó. Áradozna tovább is Miss jóságáról, de inkább abbahagyja, még gyanús lesz, milyen érzelmeket táplál iránta. Aztán jönnek az emlékek: már felnőtt volt, mikor bemutatták neki Damont, aki a géppisztolyos. Kenny segélykiáltásai, még mindig nem tudjuk, mi történt, de Jarod szívből gyűlöli Damont.

Elmondja Brootsnak, hogy pár kommunikációt megfigyelt a központos tégla és Damon közt. A tégla Jarod által végzett kísérleteket küldött át az Adatbankba, Damon onnan lopta ki. Broots szoftvere detektálta, így lebuktak, Damon el akarja tüntetni a nyomokat. 3 kísérletet már felhasznált. Tudni kellene, hogy melyik a negyedik, amit ellopott. Jarod annyit tud, hogy holnap 5-kor fogja felhasználni. Újra tudatosítják bennünk Jarod legalapvetőbb problémáját a Központtal: az általa kitalált dolgok miatt sok ember halt már meg. Ezért szökött meg. Legutóbb Damon egy Boszniába tartó repülőgép katasztrófáját okozta, Jarod még gyerekkorában jelezte, hogy a gép sérülékeny.

Broots most fogja fel, miről is szól Jarod és a Központ ellentéte. Jarod még megmutatja neki egy bosnyák metró és a konzulátus robbantását, majd be akar jutni az Adatbankba, ehhez kell neki Broots. Hm, Kaméleonunk nem éppen önzetlen segítőtárs, de nem is ezért szeretjük. Este, az Adatbank épülete előtt, Broots a kocsiban még Debbie miatt aggódik, és hogy úgysem engednék be őket. Jarod meg nem szokta megkérdezni, mit engednek meg neki. Tárcsázza Sydney-t, odaadja Brootsnak a telefont. Ezzel azt kockáztatja, hogy Broots elmondja, merre vannak, de mostanában a saját biztonságára figyel a legkevésbé, így is ő irányít. Sydney megnyugtatja Broots-t, majd Jarod is beszél vele: Damon visszatért. Sydney megígéri, hogy segít, és figyelmezteti a fiacskáját, hogy vigyázzon Damonnal. Jarodból süt a gyűlölet, aztán jönnek az emlékek újra, Kenny, segélykiáltások. Adatbank, Jarod és Broots betörtek, minden kitakarítva, nyoma sincs a délelőtti lövöldözésnek. Broots beül a géphez, van 10 perce. Miss a Központban tombol a Brootst helyettesítő kockafejűnek, szóval a Holdra már tudunk embert küldeni, Broots rendszerét viszont nem tudjuk megnyitni? Valahogy így.

Aztán Lyle-t is lebaltázza, hol a fenében járt? A majmának gondja van a banánhámozással. Lyle problémázik, nem találja Broots lányát, nem tudod, hol lehet, Miss? 'Úgy nézek ki, mint egy bébiszitter?' A majomka riaszt, látja, hogy Broots bejelentkezett. Affranc, előkeríteni azt a hülyét, aki az Adatbankot őrzi. Broots vadul veri a billentyűzetet, közben óvatosan társalogna, tudja, hogy nem az ő dolga, de mi történt Jarod és Damon közt? Jarod goromba, valóban nem a te dolgod. Hűűűha. Brootsnak nem ismeretlen a helyzet, Jarod most úgy bánik vele, mint Miss szokott.

Valaki jött, Jarod indul elrendezni. Egy fegyveres gólem került a háta mögé, kezeket fel! Broots jókor érkezik, lecsapja az ellent. Nagy boldogan meglóbálja a mini stukkerét, legalább lőnie nem kellett. Jarod cinikus, legközelebb azért töltsd meg. Ahhoz képest, hogy kőkemény epizód, jókat röhögök. Miss is megérkezett, őt már illik komolyan venni.

A hatástalanított gólemét megtalálja, mást nem. Jarod és Broots visszaértek a szállásra, Broots piára(!) vágyik, Jarod a lemezre, amiért az életüket kockáztatták. A felvétel a projektről szól, amit nem akart befejezni. Egy robbanó repülő, ebola és himlő vírusok keresztezése, ellenvakcinát kell kifejleszteni. Jarod a felvételen felnőtt ugyan, de egy duzzogó kisfiú arckifejezésével tiltakozik.

Az ellenszerhez a vírust is ki kell fejlesztenie, ami még csak elméletben létezik. Túl veszélyes lenne a világra. Damon biológiai támadást készít elő? Holnap 5-kor. Vajon hol? Miss a Központban tovább hisztizik, Lyle majmai csak annyit tudtak meg, hogy van valami szállítmány valahol, kódolt adatokkal, használhatatlan. Mint az ember, szembefordítható hüvelykujj nélkül. Ennél nagyobbat nem rúghatott volna Lyle-ba. Sydney örömködik, ilyen magas szintű testvéri rivalizálást még nem látott. Miss elviharzik, nincs ideje pszichoanalízisre. Sydney megtalálja a kódot, bediktálja Jarodnak, még egy kicsit hűti,, ne hagyja, hogy a Damonnal kapcsolatos érzései bosszúvágyba torkolljanak, ne hagyja magát tönkretenni. Damon tényleg komoly ügy lehetett. Emlékképek, Damonnal beszélgetett a Központban. A rosszarcú behazudta, hogy egy Kaméleon-projektre őt is használták, de utána elengedték. El tudja intézni, hogy Jarod is elmehessen, csak fejezze be az utolsó kísérletet. Vissza a jelenbe, Broots-cal dolgoznak a kódon, közben beszélgetnek. Jarod elismeri, hogy tiszteli Brootst, az eszéért, az apaságáért, ezért segít. Broots Debbie-ről, a tervezett párizsi útjukról mesél. Isteni szikra: utazás!!! A kód GPS koordináta, egy parké. Miss most Sydney-t torkollja le, a technikus elkapta a hívást, amikor bediktálta a kódot. Ülj le Miss, Sydney majd mesél neked, rémmesét: Jarod a szökése előtt már nehezen irányítható volt, bevonták Damont, az ő javaslata ellenére. Jarod megtörése volt a feladata. Kenny pedig Jarod barátja volt, a Központ egyik gyermeklelkű portása. Jarod védelmezte őt. Sydney videót szed elő, tovább nincs ereje mesélni: Jarod, Kenny és Damont ültek egy asztalnál, origamiztak. Jött egy gólem, Jarod 'motiválására' belelőtt Kenny lábába, szegény azért jajongott. A gólem fenyegetőzött, ha Jarod nem gondolja meg magát, megöli Kennyt. Damon játszotta az aggódót, biztatta Jarodot, csak fejezze be a kísérletet, minden rendben lesz. Jarod előkapott egy lemezt a zsebéből, már befejeztem, nesztek. A gólem erre lefogta Jarodot, Damon pedig a szeme láttára megölte Kennyt, kárörvendően közölve 'A Központ tulajdona vagy, semmit sem tehetsz'. Jarod 3 héttel később megszökött. Mégiscsak tehetett valamit.

Miss szörnyülködik, de átlátja a helyzetet: Damont mindörökre meg kell állítani, mert Brootsra veszélyes, és így rájuk is. A parkban vagyunk, Damon átveszi a fémkoffert, Jarod utánaered, Broots-t a kocsiban hagyta. Nem tréfál, fegyvert fog Damonra, aki valszeg nem tudja, milyen tapasztalatra tett szert Jarod a kinti világban. Be is szól, az a Jarod, akit ő ismer, sosem húzná meg a ravaszt. Igaza van, Jarod embert sosem ölt, bár betegesen gonosz bosszúkat tudott kiagyalni. Damon hátat fordít neki, túl emberi vagy te ahhoz, hogy hátbalőjj, te vagy az emberek számára a remény csírája. Majd visszafordul, rálő Jarodra, el is találja. Broots rohan segíteni, Damon elfut. Vissza a szállásra, Broots látja el Jarod sebét. Jarod firtatja is, hogy ezt most miért, be is vihetné a Központba. Olyan trófea, mint ő, minden ajtót megnyitna Brootsnak. Broots bevallja, ő is tiszteli Jarodot, mert törődik az emberekkel. Tökjó, most például majdnem ez lett a veszte. Viszont mostmár elmondhatná, mi volt Damonnal. Nehéz beszélni róla, nézd meg a lemezen, Broots. Megnézi, elborzad. Jarod addig tévézik. Délután 5-kor bosnyák-szerb-horvát közös istentisztelet lesz, a remény csírája. Ez Damon célja. Jarod és Broots a templomban, Damon valószínűleg a szellőzőbe teszi a vírust. Broots kiszúrja Damont, papi ruhában a többi pap között áll, kezében a légtartály. Broots feladata, hogy kiürítse a helyet, bombariadó, az emberek menekülnek. Jarod Damont várja a szellőzőnél, megint kivont fegyverrel. Ki a téglád? Aki eddig is volt. Broots megérkezett, nem volt jó ötlet tőle, mert Damon túszul ejti. Jarod a lelkére beszélne, engedd el, van egy kislánya. Damon heherészik, neki ez nem számít. Jarodnak számít, bevillan Kenny megölése is, gonosz nézés, lövés, fájdalmas nézés. Broots feje mellett süvít el a golyó, Jarod kilőtte Damont.

Másnap, Sam dámázik Debbie-vel Broots házában. Broots szülinapi ajándékot hoz, párizsi jegyeket. Jarod hívja Sydney-t, sejtettük, hogy szüksége lesz rá. Fizikailag rendben van, de kétségbeesett, most hogyan tovább? Embert ölt.

Sydney elemez, ez bűntudat. Bosszúvágya volt Kenny miatt, nem biztos magában és abban, hogy szükség volt arra, amit tett. De megmentett egy csomó embert és Brootst is. Aki megment egy embert, a világot menti meg.

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2009.05.23. 12:41:32

Óh ez nagyon jó rész nekem nagyon tetszhet végre ki bújt a szög a zsákból köszönöm szépen várom a jövő hete nagyon.

SANNA 2009.05.25. 09:48:24

egy újabb remek rész!

kekhalal21 2009.05.28. 15:37:14

Hamarosan itt a Szombat és jön a következő rész már nagyon várom.
süti beállítások módosítása