Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x08 - Sine Qua Non

2009. május 22. 11:00 - Freevo

Az előző rész végén Sharon lelőtte Natalie-t, mert azt hitte, el fogja rabolni a lányát, mire a cylon bázishajó hibridje menekülőre fogta, magával ragadva Roslint és Baltart, meg egy ralás pilótát is. Natalie Cottle doki műtőasztalán jobb létre szenderül, Zarek és a nagytanács pedig tétlenül áll a helyzet előtt, mert őket senki sem tájékoztatja, hogy az elnöknő él-e, hal-e. 

Zarek kénytelen-kelletlen vállalja a feladatot, hogy a kialakult interregnumban betöltse az elnök szerepét, ám Lee figyelmezteti, hogy Adama admirális ezt egy percig se fogja hagyni. Megbizonyosodhattunk arról, hogy a flottapolitika nem más, mint egy rossz komédia, amelyet Roslin és Adama rendeznek a közönség szórakoztatására és a szereplők kárára. 

Zarek kiborul, hogy nem tarthatja meg az ügyvivő elnöki posztot, de Leenek igaza van, Adama sajátkezűleg torpedózná meg a Colonial One-t, ha beleülne a bársonyszékbe. Lee felállít egy bizottságot, hogy megtalálják a megfelelő embert Roslin helyére, mert hogy jobb jelöltet egyelőre ő sem tud. A lófaszt nem, Lee, te is tudod, mi is tudjuk, kit akarsz te elnöknek. 

Lee a bizottságba saját magát és Baltar védőügyédjét, Romo Lampkint kasztingolja, így neki is látnak a kutatásnak. Romo még mindig ügyvédi szófordulatokban beszél, de megállapítja, hogy az ügyvivő elnöknek, biztos, ami biztos, ki kell húznia a következő választásokig úgy, hogy a Kvórum és Adama is elfogadja. 

A Galacticán Sharont gyorsan fogdába zárják, mielőtt Adama felrobbanna dühében. A Feltámadás Központ, aminek a pozícióját múlt héten megtudták Natalie-éktól, eltűnt a helyéről, úgyhogy az elinalt bázishajó nélkül teljesen meg vannak lőve, köszönhetően a tévképzetes anyukának.

Tigh ezredes Caprica Sixből próbál kihúzni valamit a központ hollétéről, ám azt csak a hibridek tudhatják. A fogoly és a kihallgatója viszonya a legutóbbi látogatásunk óta sokat fejlődött, mivel Tigh továbbra is Ellent képzeli a cylon helyére, amit a nő igazi szerelemnek hisz. 

Megjelenik a közelben az egyik Raptor, ami a cylon bázishajóval tűnt el. A fedélzetén a már a Demetriuson is akadékoskodó Pike van, igaz, hogyvoltban először említem meg, de ennyit posztumusz megérdemel, ugyanis a pilóta a hajója sérülése miatt nem élte túl a hazautat. 

A Raptor útvonalát visszakövetve a Galactica szó nélkül magára hagyja a flottát, és rábukkannak egy hatalmas harcmező maradványaira. Mindenütt szétlőtt Viperek és Raiderek és bázishajók maradványai, életnek semmi jele. Adama makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy Roslinék még élnek, és sikerrel elpusztították a központot, majd továbbálltak, a valóság azonban egész mást sugall.

Adama megtudja Cottle dokitól, hogy Caprica-Six terhes, és egyedül Tigh szokta látogatni, ő is úgy, hogy közben kiküldi az őröket. Mikor szembesíti az ezredest azzal, hogy nemsokára apuka lesz, az a fejéhez vágja, hogy ő sem felelősségteljesebb, amikor az egész flottát kockára teszi azért, hogy Roslint megtalálja. Összeverekednek, még a sokat megélt modellhajó is összetörik, de ezzel férfiasan el is simították nézeteltérésüket.

Romo kifejti a macskájának, hogy mire jutott az elnökkeresés ügyében. Minden jelöltet lehúz a listáról, és más oldalról próbálja megközelíteni a kérdést. A vezetői erényeket egyetlen személyben találja meg, ez pedig Lee Adama. A védelem visszavonul. 

A probléma az, hogy ezt a győzelmet nem adhatja meg Leenek. Elmondja neki, mire jutott, és gratulál az elnöki kinevezéshez, majd fegyvert ránt a Leere. Baltar és Roslin csalódást okozott, hozzájuk képest ő a reménysugár, csakhogy az emberiség vesztésre van ítélve, és ideje megbékélnie ezzel, nem a reményt kutatni.

Kiderül, hogy Romo macskája, akihez egész végig beszélt, halott volt, valakik, valószínűleg Baltar ellenségei kinyírták. Lee meggyőzi az ügyvédet azzal, hogy az emberiség nem kiúttalan, rá van bízva, választhat, akar-e túlélni, és az ő célja az, hogy ezen segítsen. Romo elengedi Leet, aki nem sokkal később felesküszik a kolóniák elnökének.

Adama belátja, hogy elvesztette a józan ítélőképességét, és nem veszélyeztetheti az egész flottát, de képtelen elfogadni, hogy Roslin halott. Lemond a parancsnoki tisztségről, átnyújtja az admirálisi kitűzőket Tigh ezredesnek, és egymaga marad hátra egy Raptorban, hogy megvárja az asszonyát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása