Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x14 (32. fejezet, 19880714)

2009. május 21. 10:00 - Milo Rambaldi

Az elmúlt két részben csörgősre sikeredett ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen is lesz a Szomszédok a következő tíz évben, úgyhogy tessék kérem felkészülni, most vagyunk a csúcson, innen már csak lefelé megy az út. Két fő vonalunk volt: egyrészt a tanyasi nyaralás miatt volt egy csomó gond, másrészt pedig Ádám jemeni kiküldetése körül pörögtek az események, lényegi előrelépés a 30. fejezethez képest nem történt. Egyszóval filler epizódot tudhatunk magunk mögött. Normális forgatókönyv helyett volt: mesterséges feszültségkeltés, álproblémák, siralmas színészi alakítások több oldalról is, rettenetes történetvezetés, zéró életszag.

Etus érkezik Julival az orvoshoz, az utolsó rubeola-leletért, miközben Juli bent van, egy rendőrsrác Etust vegzálja, hogy várakozni tilos tábla hatálya alatt várakozik, pedig nem mentő. Tyukszi szerint ő az, a zsernyáknak is megesik a szíve rajta. Jön Juli, nincs lelet. Persze, hogy nincs, ha rossz nevet mond, ő Mágenheim Juli, nem Szikszai Juli. Előkerül e lelet, a gyerek megmarad, most már csak az a kérdés, hogy Ádámnak megmondja-e. Snitt. Takiék Hévízre készülnek, Takinak nincs kedve menni, és végül egy nap késéssel mennek, mert Lenkének kihallgatásra kell mennie a romlott mirelit cucc kihajítása miatt. Megjön a térképmásolat, Fogtündér azonnal repülősót kér, mert az van ráírva a papírra, hogy építési tilalom. Este Dénes arról vakerál, hogy ő erről nem tudott. Meg különben is Farkas sem érkezett a beígért cementtel. Pedig nincs is szebb pedig egy feketén épített palotánál, amit utólag elbontatnak. Ahhoz kell a spiritusz. Engedéllyel mindenki tud építkezni.

Vágási Margitot látjuk, aki a szívéhez kap, és összeesik. Margit tuti mutáns, mert a jobb oldalon van a szíve. Így már Feri is jobban érthető. Elviszi a mentő, gyenge a szíve, nagy a mája, jó asszony, csak sokat vedel. A hűtőn Feri neve és címe van, majd kap táviratot. A magányos Feri meg is kapja ezt a táviratot, és úgy érzi, neki menni kell az anyjához. Holott csak egyszer látta. Mély benyomást tett rá, az biztos. Le is utazik azonnal, de Margit csak kortyingatni akar, mint Kerekes Jolán (ha valaki nem ismerné, itt meghallgathatja). Feri aggódik, segíteni szeretne, az orvos nem bíztatja sok jóval. Befut a nővérke, aki egészen odavan Feriért. A doktorkának Feri gondolkodása tetszik. Eközben Ádám egy szédült vénasszonyt térít magához, a lánya elmondás szerint „utaznak spanyolba” (de rühellem, amikor valaki így beszél!), lefizetné Mágen doktort, hogy pakolja be valami elfekvőbe az öreglányt, de ő még nem látta Ádámot zombinak, most megvette. Pénz marad, de a vénasszony is. Bőhm és Sümeghy duettjét látjuk már, postanézés kapcsán Bőhm lopással/guberálással vádolja Bőhmöt, aki jól veszi a kanyart.

Botrány a táborban! Tűz van, babám! Dohányozni akar két hülyegyerek, de nem akarnak lecsúszni Bástya búcsúajándékáról sem, így a kecske-káposzta mátrix végeredménye két alig szívott cigaretta, bezabált rétesek, és szalmatűz, amit a frissen érkezett Hável is olt, akivel by the way a gyermekek mennek majd gombát szedni. Remélem, Hável jobban ért a gombákhoz, mint Moby Dick, mert csúnya véget ér majd a tábor. Jön a tűzoltóság is, utána meg rögtön ítélő bíróságot alakítanak a tanerők. Vilma két vadállat kölyke volt a tettes egyébként, de őket még hazaküldeni sem lehet, mert az anyjuk éppen Szíriában mereszti a seggét, betegápolás címén. A gombaszedésből újabb botrány lesz, mert gomba mellett második világháborús gyújtóbombát is szed az egyik Vilma ivadék, Juniort lepi meg a szép ajándékkal, sikítás, ordítás, pánik a vége. Hável a bombát őrzi, Jutka paprikás krumplival eteti. Hável fontoskodik, jönnek a tűzszerészek, a gránátot TERMÉSZETESEN a helyszínen fel KELL robbantani. Bumm.

Lenke már a kihallgatáson ül Boltos Bandinál, aki persze tudja már, hogy a romlott árut Mozdonyarcú kolléga hajította ki, csak arra kíváncsi, hogy a T-1000-es miért kapcsolt önfeláldozó üzemmódba. Közben befut a genya új boltfőnök is, bocsánatot is kér, Lenke átkozódik, de kinyögi, hogy azért vállalta magára, mert tudta, hogy ő nem fog együttműködni egy ilyen szemétládával. Közben a betervezett erdélyi falurombolás kerül az asztalra, Etus jótékony kerámia-kiállítást tervez, és Gábornak hogy hogy nem, van egy kollekciója tavalyról Erdélyből, amit kiállítana. Etus is, Juli is meghatódik, Etus sokatmondóan annyit mond, hogy jól rakja el GG a fotókat, mert fotó lesz, falu nem.

Bakonyi „főmufti vagyok, ezért nagy a pofám” elvtárs nemcsak pénzbírságot kap, hanem két rosszpofájú yard bevonja a fegyverét is, ezt nehezményezi a főnök elvtárs, édesegyfia, akit Hegyeshalomból visszaszerzett, csak szívatja és beszólongat. Szép kis család ez is. Ádám ezalatt egy Zoli nevű, eddig ismeretlen kollégától mindenféle utalást kap Juli terhességére. Már vártam, hogy mikor vetik be ezt a váratlan dramaturgiai cselt, hát megtették. Laci, Ádám állandó kollégája ki van akadva, hogy semmiről nem tud, Ádám elmond neki mindent. De azt nem érti, mihez gratulált Zoli.

Taki az építészt látogatja, éppen pókerparti van, a vesztes, akinek a kezében egy ászpóker van, nem hiszi el, hogy a royal flush ennél jobb. Na mert nem ám egy párja, vagy két párja van bárkinek is. Ez itt a Szomszédok! Egy leosztáson belül ászpóker és royal flush. Mert újgazdagéknak még a lapok is másképp jönnek. Taki elújságolja az építési tilalmat, építész szerint ez semmi, majd lebeszéli a minisztériummal, meg a tanáccsal. Viszont ki van akadva, hogy Takinak van beutalója Hévízre, ő meg igaz magyar emberként nem kap sem szobát, sem beutalót, csak dollárért mehet le, pedig még az építkezést is vezényelte. Taki Farkasra panaszkodik, János Zsókára akarja szabadítani az ügyvédeket.

Meghitt pillanat tanúi lehetünk, bár a felvezetés nem ezt ígéri. Junior mesél Tyukszinak a tábor mindennapjairól, tűzvész, bomba, egyebek. Etus hazahozatalt helyet kilátásba. Közben Julit látjuk fürdőköpenyben elsuhanni, érkezik Ádám egy virággal. Juli meglepődik. Ádámnak csak sikerült kiraknia a bonyolult puzzle-t, és rájött arra, hogy terhes a felesége. Aminek nagyon örül. És azt találja mondani, hogy szereti Seniort. Sőt: imádja. Senior egészen elalél, mi is, mert ezek ilyet is tudnak, csak eddig jól rejtegették. Juli fél a korkülönbségtől, Etus viszont egészen normális lesz, azt mondja, hogy nem gondolta volna egy éve, hogy itt még egy unoka lesz. Ezzel nincs egyedül. Junior eközben álmában azt mondja, hogy „apa ne menj el”. Egészen meghatódtam.

A nyomdával zárunk, Kenéz és Feri kapnak össze, mert Feri három percet késett az éjszaki vonatozás miatt, Kenéz meg azt találja mondani, hogy nagy cucc, nincs is anyja. Géza a szárnyai alá venné Ferit, de ő megvédi magát. Kenéz márpedig neki ilyeneket nem fog mondani. A munka egy dolog, de a családja az nem ide tartozik. Feri kemény. Ezt Kenéz is észrevételezi, meg a munkás-arisztokráciáról zagyvál, de a lényeg az, hogy Ferit is, Gézát is jól lecseszi a saját hülyesége miatt. Csak úgy a miheztartás végett. Feri beszólása mindent visz: „gyereket akartam, anyám született”. Én csak attól félek, hogy gyermekágyi halálozás áldozata lesz az újszülött anya.

Címkék: szomszédok
39 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.05.21. 14:36:35

"innen már csak lefelé megy az út"

Pedig a csúcs is elég mélyen volt. Hála istennek még sehol nem voltam, mikor ez a sorozat elindult, de hihetetlenül szánalmas.

Mondjuk annyira szánalmas, hogy már szórakoztató, úgyhogy néha megnézem :)
Bár lehet, hogy direkt ilyen.

Acron 2009.05.21. 14:38:27

Már megint zseniális voltál, köszi!
Egyre furcsább újra nézni a sorozatot, annak idején is láttam. Egy csomó aktuálitása van még most is, pedig már 20éves is elmúlt. Na, az agyamra ment a meleg.

Acron 2009.05.21. 14:39:33

Most nézem, hogy a szülinapom után egy nappal volt ez a rész (eredetiben)!

Elloth 2009.05.21. 14:55:21

A meleg miatt lassabban fog az agyam, úgy hogy megkérdezem: Ebben a mondatban, hogy "Bőhm és Sümeghy duettjét látjuk már, postanézés kapcsán Bőhm lopással/guberálással vádolja Bőhmöt, aki jól veszi a kanyart." Sümeghy vádolja Bőhmöt?

Acron: én ilyenkor még gyártás alatt voltam. :D

winston01 2009.05.21. 14:55:43

"gyermekágyi halálozás áldozata lesz az újszülött anya."

Ez mindent visz!!! :DDDDDDD

winston01 2009.05.21. 14:56:17

winston01 2009.05.21. 14:55:43

Még a royal flush-t is!

Acron 2009.05.21. 15:18:16

@Elloth: Mert Te egy mázlista vagy:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.21. 15:32:59

@Elloth: Nem a meleg ment az agyadra, hanem tényleg Sümeghy vádolja Bőhmöt, én írtam el. Acron kollégának igaza van, bizony, mázlista vagy. Én már befejeztem a hatodik osztályt, amikor ez lement.

@Pitypalatty úrfi: Igen, direkt ilyen. De nem abban az értelemben, ahogy te gondolod, mert ők ezt halálosan komolyan gondolták akkoriban. És ezt k. nehéz megérteni annak, aki nem élt egy kicsit is még a "régi időkben". Ettől függetlenül értem, amire gondolsz, bár neked kevésbé lehet vicces az egész, mint a 30-on felüli korosztálynak.

Borcsika 2009.05.21. 15:33:15

@Acron: akkor Te az anyukámmal egy napon születtél :-D


Cool volt a hv, főleg a Margit sztori. Üde sznfolt a sorozatban. Olyan, mint Janka. Kicsit terhelt az a család.

Nagyon várom a következőt. Remélem, ezen a héten lesz még :-D

Acron 2009.05.21. 16:14:23

@Borcsika: Remélem, nem egy évben:)

Rambaldi ne is mond, hogy mit végeztél akkor, mert őskövületnek érzem magam...:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.21. 16:16:30

"Etus viszont egészen normális lesz, azt mondja, hogy nem gondolta volna egy éve, hogy itt még egy unoka lesz."

Hát, igazából a forgatókönyvírók sem, lehet, hogy pont erre utal ez a mondat. Ugyanis ez a szál csak azért lett beleírva, mert Frajt Edit valóban terhes lett. Szóval a majdan megszületett utódot (talán nem spoiler: Franciska) bizony a saját gyereke fogja játszani, nem valami kölcsönbaba.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.21. 16:23:42

@Rambaldi: Én nem értem mi benne a szánalmas. Jó (lehet néhol nem teljesen hiteles) korrajz. Különösen mai szemmel. És ahogy Acron mondja, még ma is van aktualitása némely akkor terítékre került kérdésnek.

Acron 2009.05.21. 18:04:32

BOrcsika, remélem, az előzőt nem értetted félre!!! Nem bántásból mondtam! Bocsi...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.21. 22:43:09

BAZI NAGY OFF

@vadász2: Én ezt másképpen fogom meg. Nem azt tartom szánalmasnak, amit gondolsz. Amire én gondolok, nem ide való téma, de ha már szóba került, akkor nagyon röviden leírom, amit gondolok róla. Az ország leragadt az 1980-as évek végén, és 2009-ben nagyjából ugyanott tartunk, mint 1988-ban, pedig azóta felnőtt egy generáció, akiknek semmit nem jelentenek azok a dolgok, amik a mi gyerekkorunkat jelentették, többek között ilyen darab a Szomszédok is. Vagy mégis? Azért lehet aktualitása mind a mai napig a sorozatnak, mert sem a problémák, sem az arra adott reakciók és megoldások nem változtak. Nem történt gyökeres változás az ország életében, és ha más nem, ez a sorozat ékes bizonyítéka ennek. Ezek a részek 1988-ban készültek 1988-as problémákról. Pedig akár készülhettek volna 2009-ben is. És ez alapvetően szomorú dolog.

ON

Borcsika 2009.05.21. 22:46:12

@Acron: Ugyan, ne viccelj! Sajna erős a gyanúm, hogy még én is legalább egy tizessel idősebb vagyok nálad. A jó Anyszi már az 57.-et tapossa. Te is egy üde színfolt vagy a kommentelők között :-D

"Szerzőbácsi", Rambaldi: lesz holnap is hv? Izgatottan várom. Lassan a Zuram féltékeny lesz :-D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.21. 22:48:18

@Borcsika: Tervezem, de jó eséllyel csak délben vagy kora délután fog elkészülni a következő kör.

Borcsika 2009.05.21. 22:51:21

@Rambaldi: Abszolút igazad van. És ami még adalék, hogy akkoriban az államnak legalább vagyona is volt nem csak adóssága. És most?
Nem gondolkoztál rajta, hogy nyáron, amikor elkezdik ismételni az Életképeket, hogy egy hasonló sorozat-blogot összeüssél? Sztem annak is lenne rajongótábora. Ugyan csak 35 vagyok, de mindkét sorozat az életem része (volt), és igencsak emlkezetes, hogy mennyire vártuk ezt az unalmas, elcsépelt Szomszédokat 2 hetente. Ahogy akkoriban vártam az idő múlását napokban, hetekben mérve, úgy várom most órákban mérve a hv-ket. Ha nem dolgoznék, tutti, hogy megnézném minden nap.

Borcsika 2009.05.21. 22:52:14

@Rambaldi: Bármikor vevő vagyok rá :-D És köszi, hogy időt fordítasz rá.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.21. 23:13:32

@Borcsika: Életképek hv-ban még akár benne is vagyok (na már feltéve, hogy a törzsfőnök úr, azaz sixx is egyetért), de az csak ennek a rovására tud menni. Vagy Acron kolléga bedobja magát, és megírja. Khm? :o)

ACM 2009.05.22. 08:05:55

Juli elfelejtette, mi a neve. Szép.
Bakonyi elvtárs fiacskája marhára irritál.

A romániai falurombolás és a munkásőrök fegyverei. Hm, bátor utalások.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.22. 08:14:11

@Rambaldi: OFF Akkor így nézve teljesen jogos a szánalmas jelző. Én az hittem, hogy a sorozatra vonatkozik ;-)
ON

Vámpír\\\'08 2009.05.22. 08:49:46

Nem szoktam irogatni ide, de imádom ezt a blogot, jó újra átélni ezt a sorozatot más szemszögből! :)

Amúgy a Szomszédokat jól is meg lehetett volna csinálni, de Horváth Ádám khm... tehetségéből ennyire futotta. Érdekes lenne egy olyan szappanopera, amelyik a tényleges átlagemberek között játszódik. Érdekes hogy pl. a csehszlovák tv ezt kulturáltabban meg tudta oldani annak idején, pl. a "Nők a pult mögött" című sorozattal.

Gabba 2009.05.22. 09:23:59

Ha már kövületekről volt szó:
az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen ott voltam, hatalmas élmény volt.

A hv meg ismét nagyon jó, de ezzel nem mondtam újat.

b.juha 2009.05.22. 10:01:15

"Na mert nem ám egy párja, vagy két párja van bárkinek is. Ez itt a Szomszédok! Egy leosztáson belül ászpóker és royal flush"

Taki haverja becsempészett egy ötödik ászt is a pakliba, hamiskártya!!:))

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.22. 10:02:17

@Gabba: A gyertyás/fáklyás tüntetés a Hősök terén? Bár még siheder voltam, az élmény élénken él bennem is. Találtam képeket róla, méghozzá itt: server2001.rev.hu/oha/oha_browse_photo.asp?page=456&search_str=&OK=OK&lang=h&dsppict=on

Acron 2009.05.22. 10:34:48

@Rambaldi: Természetesen, ha megfelelőnek találtok, nagyon szívesen segítek:)

Acron 2009.05.22. 11:12:03

@Borcsika: Mivel lentebb (fentebb) elárultad a korodat, sajnos vérző szívvel kellett megállapítanom,hogy idősebb vagyok:)

Gabba 2009.05.22. 11:40:00

@Rambaldi: az, igen. 1988.jún.27-én volt, a Szomszédok ezek szerint gyakorlatilag a következő adásában reagált rá.
(Juszt se írom le, hogy akkor hány éves voltam :P)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.22. 15:00:30

Most írom az utánpótlást, szerintem 6 körül fent lesz.

Borcsika 2009.05.22. 22:00:44

@Acron: de remélem csak az anyámnál :-D

Borcsika 2009.05.22. 22:02:55

@Acron: kimaradt a nem... szóval eredetiben így hangzott volna: de ugye csak az anyámnál...

Acron 2009.05.23. 07:26:29

@Borcsika: Na ebbe most jól belekeveredtünk:) Szóval anyukádnál nem vagyok idősebb, de nálad igen...:)

DaBigMeyow 2009.05.23. 09:14:40

Ha már itt tartunk, nekem meg pont a születésnapomon ment ez a rész, úgyhogy anyám pont lemaradt róla (meg énis). De ezek szerint nem hagyott ki semmit. :)

Lenke néni egy ármányos lidércnyomás.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.23. 11:07:07

@DaBigMeyow: ármányos lidércnyomás - LOL :o). Na várd csak ki, amíg Janka visszatér. Ő tényleg ármányos lidércnyomás, Lenke ipari tanuló hozzá képest.

Aki nem bírja Janka nélkül, és erős az idegrendszere, nem másnapos (mint én most éppen :>) annak itt egy remek kis darab Feriék esti mizériájáról. Előre szólok, nagyon súlyos.

www.youtube.com/watch?v=bYHLlhHMkOw

Acron 2009.05.23. 13:18:22

HÜLYE AZ M1????
Vagy én vagyok hóthülye, vagy az M1 változtatott a felületén és nem találok semmit!!!Minden este megnézem az éppen aktuális napi részeket, és határozottan emlékszem, hogy az 55-56 részt néztem pénteken. Most meg csak a 40. részig találtam meg, és egészen máshogy van, mint volt.
Szerintetek mi történt? (pedig nem is ittam...)

DaBigMeyow 2009.05.24. 11:31:37

@Rambaldi: Jézus Könnye!!!

Erre a Ferire rájár a rúd, még behűteni sem tudja a húst a lefagyott géppel. Olyan szegények, hogy kilóg a seggük a gatyából, Janka meg itten szopatja őket a virslis babbal. Közbe nyilván azért jött át, mert baszik megfőzni a húst, ami a szatyoárban van. Egyébként meg a Feriékre úgyis rárohad a hús, mert annyira össze van szűkülve a gyomruk a virslis babtól, hogy inkább fotoszintetizálnának. Szívbe markoló kis részlet... Egyébként az egész világ tele van Jankákkal??? Van néhány olyan Szomszédok rész, amitől elmegy az életkedvem...

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.06.08. 12:39:40

A rész vége felé azt nyilatkozza Feri a kórházban, hogy két hete látta először Margitot, most akkor még sem ő az anyja?? :P

HighTroller 2017.06.30. 18:27:07

hol van az a helyszin a valosagban ahova a kolkoket levittek bindzsizni?
süti beállítások módosítása