Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x13 (31. fejezet, 19880630)

2009. május 20. 10:00 - Milo Rambaldi

Feszültséggel teli részen vagyunk túl ismét csak, vészterhes egy nyár ez családjaink életében. Erdészke pályázatát aktatologatásilag és kijátszásilag elutálták, pedig a főmachinátor fia szökni próbált az országból, Lenke unja magát és depis, Taki okoskodik, Fogtündér meg csak asszisztál. A lopással vádolt és italozó Ádám nem tudja, hogy Juli terhes, ezért azt sem tudja, kedves felesége mitől kapott rohamot, amikor az ismerős Karesz gyermekén kiütött az egyébként ártalmatlan rubeola. Jutka és a tanári kap táborba ment Békésbe, Feri pedig vélt apjával vélt anyját látogatta meg, aki most inkább volt sajnálatra méltó, mint vicces. Bőhm le akart mondani, de ez érdeklődés hiányában elmaradt.

Drámai táborindulás a buszpályaudvaron, mindenki Vilmára vár, aki be is esik, lemerült az aksija a kocsinak, ezért késett, de nem megy a táborba, mert a férje beteg lett Szíriában. Ezért oda megy. Ez ökörség. Így gondolja Jutka is, de a szívás csak folytatódik. Ugyanis Vilma ott hagyja rá a két átokfajzat kölykét, de a pénzzel elmegy. Béla szerint kigazdálkodják, Jutka a másnap érkező Juniorban reménykedik. Juniornak szülinapja van, ezért marad még egy napot, és ezért van a nagy készülődés is, a szülők sem veszekednek kivételesen, együtt távoznak otthonról. A T-1000-es kezd lassan régi önmaga lenni, férjét magándetektívvel fenyíti, mert soha nem tudja, merre jár, de a fődíjat ma reggel Farkas, Fogtündérék gyökér építésze kapja, akit Lenke lazán lekoptat, pedig pénzért jött az ürge. Fogtündér alszik, pénz nincs, viszontlátásra. Na azért Farkast sem kell félteni… Montecuccoli vagy az ABBA lehetett a mentor, mert csak azt hajtogatja, hogy „pénz, pénz, pénz”.

Senior anyját szedi össze a Trabival, az első rubeola tesztje negatív lett, de a másodikra még két hetet vérni kell. Etus szerint minden rendben lesz, de a haja egy rettenet, ezért menniük kellene a szalonba. Ahol éppen egy ötvenes nő ordít, hogy a tartós hullám nem tartós, kéri a pénzét, mert Gitta többet nem nyúl a fejéhez. Gitta szerint ő rendesen bedauerolta. GG szerint nem, ezért előszedi Gitta pénzét, szélnek ereszti, és csókoltatja Klarisszát. Wow. Etus és Senior is egészen meglepődnek, meg is dicsérik Gábort. Gábor szerint Gitta dilettáns, ezért az ezredfordulóig nem teheti be a lábát egy kozmetikába sem. Eközben Taki egy nagy dobozzal menne fel, de ráordít Sümeghy, ezért kimegy a dereka. Sümeghy segítene, de ráordít Bőhm, ezért neki is kimegy a dereka. Jaj, de rettenetes. Bőhm végül felviszi a csomagot, ami egy villanyvarrógépet rejt. Lenke végre boldog, lesz mit csinálnia. Na azért a boldogság nem teljes (itt sosem az, mindig kell valami feszkó), mert hiába működik a varrógép, egy csomó funkciója nem jó.

A tanyasi tábor természetesen nem indul könnyen, Gáspár megígérte, hogy lesz minden, de tejjel-vajjal folyó Kánaán helyett még víz sincsen, meg ágynemű sem. A gyermekek már így is lázadoznak, mert a szobák nem koedukáltak, de Béla ordít, így rend van. Jutka bemegy a faluba segítséget szerezni. A még otthon dekkoló Junior Ivánnal fagyizik, de vigyáz az alakjára, így hiába Iván kifogyhatatlan pénztárcája, nem eszik többet. Iván szülinapi ajándéka egy hálózatról tölthető zseblámpa. Ügyes. A tanyán nincs villany. Erre ő is rájön, de már késő. Fogtündér és Erdészke eközben térképmásolatot akar szerezni, de rossz ablaknál állnak sorba. A másik ablaknál senki nincs, és hiába Erdészke legszebb mosolya, nincs előrelépés, a penetráns hivatalnoknő elküldi anyjába, és lehúzza az ablakot. A másik ügyintéző sem jobb, rossz lehetett az ebéd, biztos csikar a hasa, mert olyanokat mond, hogy nem csinál forradalmat, meg az ügyrend az ügyrend. Fogtündér átkozódik, de hiába.

Juniorra vár az ünneplő tömeg, de Junior sehol nincs. Torta nem lesz, mert Senior egy nappal későbbre rendelte, viszont Ádám jemeni pályázatát elfogadták. Augusztusban tanfolyam, szeptemberben irány Jemen. Hopp. Ezt Senior is így gondolja. Befut Junior, kap mindenféle szirszart, de apja 37-es cipő helyett 35-öst vett neki. Az ünneplés nem tart sokáig, mert jön Lenke, elromlott Taki dereka. Meg a varrógép is. Az utóbbit Feri fogja javítani. Láthatólag örül neki nagyon. Az öröm akkor teljesedik ki, amikor kiderül, hogy a gép alapjaiban véve rendben van, ellenben Taki atomjaira szétkapta. Feri cserébe kap vacsorát, Ádám meg visszamehet ünnepelni. Juli nem iszik, ezt férje furcsállja, de nem jut ideje kérdezősködni, mert csöng a telefon. A táborban eközben vacsora van, Bástya bográcsgulyást főzött, mindenki degeszre zabálta magát. De Tomika nyakában kullancs van. Bástya receptje: kein csipesz, aber ein bisschen olaj. Én pont fordítva tudom. De hogy is szállhatnék vitába Bástya elvtárssal? Pfujj én. A mosogatás után fürdés következik, majd mindenféle játékok jönnek.

Taki az orvosnál áll, rettenetes rémtörténeteket hallgat, de neki van egy sikersztorija, már hogyne lenne. A doktor úr viszont lelombozza a mi Istvánunkat, ennek a dolognak a fele sem tréfa, nyúzni fogja a csúz sokáig. És a reumatológián kétszer ennyi ember áll sorba. Lenke eközben Fogtündérrel próbálna szállást foglalni, de Lenke kiakad, amikor kiderül, hogy amit ő heti díjnak hitt, az napi. Fogtündér elrángatja a T-1000-est, mielőtt nagyobb baj lenne. Otthon vannak már, amikor mindenki okos, Lenke szerint magyar nyugdíjasoknak már a fű sem nő, Fogtündér szerint csak a külföldiekre szakosodik az ipar, Taki szerinte meg ne legyen a nyugdíjas beteg. Szopinyúl. Etuséknak is, mert defektet kapnak Juniorral a tábor felé félúton. Etus egyből a használati útmutatót kéri, na az nagyon kell a defekthez, meg a kerékcseréhez. Idézgetéshez jobb, olvas is belőle egy-két vicceset Etus, de a fő poén kimarad. Mert ugyebár „a Trabant útfekvése kitűnő és gyorsulása kifogástalan, ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson”. A kerékcsere sikerül, de a pótkerék lapos. Etus elmegy pumpáért. És a pumpálástól kimegy a dereka. Változatos ez a mai forgatókönyv.

Erdészke Téboly Zsókát látogatja, akinek butikja van, de pénze nincs, és mindehhez még szemét mód is viselkedik. Erdészke ezt nehezményezi, de nincs más választása, mint elfogadni Tébolyka negyvenezer rupóját. Zsóka egyébként még mindig azt hiszi, hogy János vissza fog menni. Rosszul hiszi. Taki Fenékasszonynak (alias Tomporiné, a heredurrantó folyadék terjesztője még 1987-ből) udvarol, hogy engedje el szabadsásgra, vegye ki a beosztásból, mert nem tud felállni. Fenékasszony természetesen a felállást máshogy érti, de cserébe azért, hogy Taki szép virágszálnak nevezte, juttat neki egy két hetes beutalót. Rendes nő ez, csak kicsit nimfomán. Végül is az sem akkora baj. Sőt!

Címkék: szomszédok
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.05.20. 10:24:09

Ez megint jó volt:) Így olvasva egész más élményt nyújt, mint nézve. Na, ezt jólmegaszontam. :)

Gabba 2009.05.20. 11:32:32

Ez a tömeges derékprobléma már-már Monty Python.

"A Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan."
Örök darab, többek között Esterházyt és Gothárt is megihlette...

Leadfoot 2009.05.20. 12:52:43

Wow! Nekünk ugyanilyen (NDK-s, Neumann típusú) varrógépünk van, a mai napig tökéletesen üzemel.
Ez a téezres nagy Rontó Pál lehet...

Ez a zakkant Zsóka ebből a beállításból nem is néz ki rosszul... :-)

SunnySmile 2009.05.20. 13:44:39

Eddig az összes szomszédok hv-t elolvastam, a következők úgy kb. a harmadik rész óta kikivánkoznak belőlem, most végre le is írom. :)
Gyerekfejjel a kedvencem volt a sorozat. Nemcsak nekem, hanem az egész családnak. Mindig néztük, ahogy szinte mindenki, hiszen akkor ez volt.
Most egy részt voltam képes megnézni. Egyszerűen idegesít, képtelen vagyok a képernyő előtt maradni, nem bííírom.
Viszont ezek a hv-k, zseniálisak.
Ezt így nagyon is lehet élvezni. Minden egyes alkalommal egyáltalán nem nőiesen gurgulázva röhögöm szét az agyam. :D
Igaza van Acronnak, aki azt írta: "Így olvasva egész más élményt nyújt...". Igen, ez igaz, és itt leginkább az ÉLMÉNY szón van a hangsúly.
Kedves Rambaldi sokan megtették már és most én is megteszem: Köszönet ezekért a hogyvoltokért! :D

hg002 2009.05.20. 14:01:08

"Iván szülinapi ajándéka egy hálózatról tölthető zseblámpa. Ügyes. A tanyán nincs villany." :):):) Ez nagyon jó volt!

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.05.20. 15:40:43

Tényleg csak kötekedésképpen szeretném megtudni, hogy mi az a 19 millió 880 ezer 630?

kamarti 2009.05.20. 17:43:48

"kein csipesz, aber ein bisschen olaj. Én pont fordítva tudom. De hogy is szállhatnék vitába Bástya elvtárssal?"

nem tudok németül, de ha ez azt jelenti, hogy elébb csipesszel kivenni a kullancsot, aztán kenni a sebet (mondjuk olajjal?), akkor Bástyának van igaza + a dolognak fontos népnevelő célzata van. Ugyanis akkortájt az volt a nézet, hogy a kullancsot kis étolajjal (Vénusz!) kell meglocsolni, hadd fulladjon meg a kis aranyos. Aztán azóta is hiába mondják, hogy ennél a technikánál mielőtt megfullad, beléd köpködi a kórokozókat a potrohából, tehát akkor már jobb, ha csipeszelsz és az se baj, ha beszakad a feje, a néphit mégis tartja magát.

amúgy nekem nézni se borzalom, sőt, kíváncsi vagyok, mert a több mint tíz év alatt pár részt láttam mindössze, és érdekel, hogy mi szűrődött át a tévén a népekhez péel a rendszerváltás eseményeiből akkortájt. De hv-t olvasni is jó :)

kamarti 2009.05.20. 17:54:08

@Leadfoot: Téboly Zsóka (Dőry Virág színésznő, később inkább jelmeztervező) egyébként 88-ban már 47 éves volt

(itt megleshető manapság, kicsit görgetni és más ismerős arcok is lesznek a jóindulatú bemutatások között...: velvet.hu/celeb/csajok60705/?main&day=2)

Borcsika 2009.05.21. 10:44:23

Rambaldi: bocsánat, nem szeretnélek zaklatni, csak érdeklődnék, hogy várjak-e new hv-re?

Johnny336 2009.05.21. 16:27:27

Pedig szerintem is jól néz ki a szőke ezen a képen.
süti beállítások módosítása