Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli hullák 2x01 - Bohócjelmezben

2009. május 20. 12:00 - Teofil.

Évadnyitó epizód lévén egy amolyan gyorstalpaló felvezetéssel kezdünk, hogy az újonnan bekapcsolódók is kapizsgáljanak valamit a szituból. Emiatt ez az epizód 6-7 perccel hosszabbra sikerült, mint a többi, ennek megfelelően ma a hogyvolt is kicsivel hosszabb lesz a szokásosnál. Csapjunk is gyorsan a lovak közé. Néhány ismerős képkocka ismétlés gyanánt lepereg, hogy azután láthassuk a jól ismert főcímet és George felvezethesse eheti monológját: Kiderül, hogy Tökmag kedvenc olvasmánya mostanában az újságok gyászjelentés rovata. Őróla is írtak egyet tavaly. Az új évadra új Mason is dukál. Már nem iszik, nem drogozik. A két lakótárs már éppen elkezdené dicsérni, de Rube megérkezik Roxyval egy kicsit ünneprontani. Nagymeló lesz a piacnál, ami az újdonsült Adoniszra és két imádójára vár. Öten bizony ma este már nem fognak többet enni kérni. Biztos ami biztos, Rube a melón felül rendel fél kiló paradicsomot is, ha már úgyis arrafelé járnak. Csapó.

Kasszásaink gyorsan meg is találják a mai nyerteseket. George-nak egy virágárus jut, aki éppen arról panaszkodik, hogy már 2 órája szivárog a környéken a gáz. Azt hiszem hangos lesz a siker. Vécéscsaj még a nagy belépő előtt kap egy ajándékot mai kuncsaftjától, amit a lelkiismerete valahogy nem enged neki elfogadni, így aztán az a kukában landol. Egy tökkelütött hantoló éppen most akar megtanulni cigizni. Letüdőzi és mivel nem ízlik neki, bevágja a csatornába, pont ahonnét a gáz jön. Durr. George virága is nagyot száll, de aztán végül hősnőnk kezében áll meg, akit ettől csak még jobban furdal a lelkiismeret. A helyzetet még tovább rontja, hogy a szitu kísértetiesen hasonlít saját halálának körülményeihez, így aztán gyorsan el is rohan onnan.

A jól megérdemelt munka után jöhet is a reggeli. Már éppen ideje is volt, mert vagy 3 perce nem evett senki a mai részben. Mason Roxynak is előadást tart a józan élet előnyeiről, de a lopkodásról azért csak nem szokott le, mert lenyúlja Roxy kajáját is, aki ezért kis híján belevágja a kést enyveskezű barátunk kezébe. Ugrunk a kiccsaládhoz. Anyu éppen indulna valahova, de előtte megpróbál néhány szót váltani Reggie-vel, ám most sem jut sokkal többre vele, mint máskor. Bár aztán végül találnak egy „tipikus” anya-lánya témát: Vajon füvezett-e George? Egyikük sem hinné, de nekünk nem is ez az érdekes. Ezt már soha nem fogjuk megtudni (vagy mégis?), de az legalább biztos, hogy Reggie nem drogozik, bár szívesen megnézném, hogy milyen lenne, ha már alapjáraton is ennyire different. Kiderül, hogy Anyu Apuval orvoshoz megy. Apunak fáj a tyúkszeme, vagy mi a manó lehet? Nem. Itt valami más van a háttérben, mert ez a doki egy agyturkász.

George is visszatér a megbízás után. Ő is tart egy kis élménybeszámolót a robbanásról és a szanaszét repült emberi alkatrészekről, aztán pedig, minő meglepő, ő is kaját rendel. Iszik egy kis üdítőt, de félreteszi, mert fű íze van. Ejnye, mégiscsak marihuánázott kis barátnőnk, ha tudja, hogy milyen íze van! George virágja apropóján Daisy már megint régi flörtjeiről kezd mesélni. Rube-ot már kellően idegesíti vele, úgyhogy újabb melót oszt, aztán le is lép. Vécéscsaj, és mozisztárunk még maradnak egy kicsit. Úgy csinálnak, mint akik beszélgetnek, de igazából mindegyik csak magát sajnálja. George, alias Millie, megérkezik a Happy Time-hoz melózni, ahol komoly feladatot kap Delorestől. Be kell tanítani a főnök együgyű unokaöccsét, aki olyan egyszerű, mint a faék.

Apuhoz és Anyuhoz ugrunk, akik elmentek családterápiára, de gyorsan kiderül, hogy itt már semmi nem segít. A dilidoki azért meg próbál tanácsokat osztogatni, de Anyu lehurrogja, mondván, nehogy már egy olyan ember dirigáljon neki, aki házasságban él egy nővel, de közben meleg. Anyu kiütéssel győz. Filler jelenet következik, Roxy a munkahelyén eligazítást kap a többi kollegával együtt, mert sok panasz érkezett mostanában a tapló parkolóőrökre. Ugorjunk. George éppen a hülyegyereket tanítaná, de belezúg, úgyhogy mindennel foglalkozik, csak a feladattal nem. A srác egész jól megállja a helyét egészen addig, amíg meg nem szólal a telefon. Miután bénázott egy sort, gyorsan megbeszélnek egy randit.

 

Rövid közjáték következik. Rube és Mason megérkeznek egy gyerekpartira, itt lesz a kuncsaft. Azt hiszik róluk, hogy ők a megrendelt bohócok, így aztán Mason kénytelen beöltözni. Ismét Happy Time. Az új srác éppen egy másik lánnyal beszélget, amitől Tökmag féltékeny lesz. Delores is észrevette a dolgot, így gyorsan tart egy kiselőadást arról, miért lenne rossz ötlet a hülyegyerekkel kavarni. Problémamegelőzés gyanánt elküldi papírt bezúzni. Anyu és Apu a terápia után a kocsiban folytatja egymás cseszegetését, végül megszületik az elhatározás. A kiccsalád nem kiccsalád többé, így legjobb lesz elválni. Hát igen, ez már nagyon érett. George szupertitkos küldetése közben meglátja hülyegyereket és elkezdi stírölni. Annyira elbambul, hogy a „beintős” ujját is bezúzza a papírokkal együtt, de szerencsére azért megtalálja és visszaszerkeszti, mert ugye ez a kaszásoknál már csak így megy. Hülyegyerek gyorsan megnézi jól van-e, hősnőnk persze megnyugtatja, azonban ekkor megjelenik a vetélytárs, így mégis csak jobbnak látja eljátszani a nagyhalált. Ezt a menetet ezzel meg is nyeri.

Vissza a babazsúrra. Mason utál bohóc lenni, ezért éppen fallikus szimbólumokat hajtogat a gyerekeknek lufiból. Az ünnepelt kislány apja ezt eléggé zokon veszi, úgyhogy jön is, hogy lebarmolja vidám kis bohócunkat. Csak egy a bökkenő: A vita közben kiderül, hogy ő lesz a mai kuncsaft. Szegény kislánynak nem lesznek túl jó emlékei a 6. szülinapjáról. Erre aztán Mason szíve is meglágyul. Hülyegyerek közben elvitte pátyolgatni Vécéslányt, aki rögtön ki is használja a helyzetet egy kis smacizásra, ami önmagában még nem volna baj, csakhogy Delores meglátja őket, ám végül szó nélkül továbbsétál. Daisy épp utoléri Roxyt, aki éppen büntetőcédulákat osztogat, Daisy meg kapott egy ide szóló sárga cetlit Rube-tól. Az ürge, akit épp megbüntetett szépen elküldi Roxyt a sunnyogósba, de ő egy szót sem szól vissza, amin Daisyvel együtt mi is meglepődünk. Hát igen, az eligazításon megmondták, hogy kuss legyen. Közben errefele gurul egy tolókocsis mama, ő az ügyfél. Előbb ő ápolja le a rátámadó huligánokat, de aztán végül őt ápolják le végérvényesen a kukások egy szemetes konténer hathatós segítségével. Nincs mese, hívni kéne a yardokat, mert ez bizony gyilkosság, vagy mifene. Nem?

A gyerekbuli tovább zajlik. Mason éppen egy fiatal anyuka tetkóján élvezkedik, de Rube-ot ez kevésbé hozza lázba. Persze, az ő idejében ez még nem volt divat. Le is dorongolja az illetlen megjegyzésért a maga stílusában, így aztán Mason is inkább a kislányt szórakoztatja, szegény már úgy sem sokáig lehet vidám. Vissza a Happy Time-ba. Delores éppen arról papol, hogy a George korabeli lányoknak jól meg kell válogatni, hogy kivel kavarnak. Jobbnak látja leválasztani a hülyegyerekről, így óvintézkedésként előlépteti Tökmagot, és a fizuját is megnyomja heti 200 dolcsival, aki ezután már nem is bánja annyira a dolgot. Ugrunk Roxyhoz. A szerv éppen a szemtanúkat kérdezi ki, de azok olyanok, mint a satu. Végül Roxy szolgál némi használható információval a balesetről, aztán még kicsit eldumálnak. A yard végül feldobja, hogy bizony Roxyból is milyen jó rendőr lenne. Nos, az már biztos, hogy nem bánna kesztyűs kézzel a rosszfiúkkal. Daisy búcsúajándékként még gyorsan lenyúlja magának a kuncsaft keresztjét. Csapó.

Anyu és Apu közli Reggie-vel, hogy biza válás lesz. Elég szánalmas módon próbálják az egy szem lányukat hülyének nézni. „Reggie, biza utáljuk egymást, de nem ezért válunk el, mert mi szeretjük ám egymást, meg téged. Igazából minden nagyon sirály." Hugi jobbnak látja kihúzni inkább a konyhába, mert Apu és Anyu megint egymás torkának esnek. Mi is hagyjuk őket, jöjjön a következő snitt. George összefut a hülyegyerekkel, így gyorsan le is építi. Rövid volt a románc, szerencsére még idejében elhalt az ügy. A babazsúr a tetőfokára hág. Meghozták a cukorkával töltött macit, de annak valahogy nem nagyon akaródzik széttörni. Sebaj, itt van a buliban Erőspista is, majd ő szétcsapja. Oda is sóz egyet, de a maci helyett a bot fele száll el, majdnem agyonütve apukát. Pista most begorombul, és apuka okos tanácsára baseballütővel esik neki a macinak. Mason már látja is lelki szemeivel, ahogy agyoncsapja vele apukát, ám végül nem ez történik. A bábu széttörik, apuka meg az egyik szanaszét repülő cukorról azt hiszi, hogy negró, így hát gyorsan letüdőzi. Bohócunk gyorsan vázolja neki a szitut, aki kicsit zokon veszi a viselkedését. Nem elég hogy ő beadta a kulcsot, Mason is elcseszte a bulit. Ettől végül angol barátunk is padlót fog.

George a meló után megérkezik a Gofriházba, ahol Roxy és Rube éppen a ceruzákról diskurál. Vécéscsaj elmeséli, hogy előléptették. Rube ezt valahogy nem díjazza. Pedig az nem zavarja, hogy Roxy beiratkozott a rendőr-akadémiára. Főhősünk most valahogy nincs vitatkozós hangulatban, így inkább lelép. A rész vége felé közeledve bekukkantunk még egy pillanatra a kiccsalád romjaihoz. Reggie egy könyvbe menekül, Anyu pedig egy pohár bor mellett bámul egy infantilis rajzfilmet nyakig betakarózva. Nem túl szívderítő. Mason is elindul hazafelé. Belebotlik egy kómás csövesbe, akinél van még egy kis pia. Bohócunk gyorsan lenyúlja tőle egy kis pénzért cserébe. Eddig tartott a józan élet.

George is hazaér, szörnyű volt ez a nap. Nagy meglepetésére a piacon ajándékba kapott virágja várja az asztalon, amit ma már vagy ötször kidobott. Daisy hazahozta neki. Kicsit diskurálnak a hülyegyerekről, a smaciról, meg ilyesmiről. Mikor Tökmag elmeséli, hogy Delores nem díjazta nagyon a románcot, színésznőnk rögtön megfejti, hogy mitől ilyen búvalbélelt a lakótársa. Próbálna kicsit beszélgetni vele, de George erre a legjobb védekezés a támadás elvén nekiesik a szokásos szarkazmusával. Daisy nem vevő rá, így aztán Vécéslány egyedül marad a csalódottságával. George szembesülve saját sorsával elhatározásra jut. Kimegy a temetőbe a saját sírjához, otthagyja a virágot. Ezzel lezárult kaszáslétének első szakasza, és egyben a mai hogyvolt is.

Címkék: haláli hullák
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.05.21. 09:05:45

Klassz lett a hv!

Az nagyon jó volt, amikor Mason a falloszformájú lufiről bizonygatta, hogy az bizony nyuszi.
süti beállítások módosítása