Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x06 - Say Uncle

2009. május 20. 09:00 - zaphodbb

Koreai mulatozó népeket látunk, minden szép és jó, de csak amíg el nem kezdenek lövöldözni. Utoljára egy napszemüveges kisfiút látunk, aztán váltunk éjszakára, a helyszínelők és a nyomozók a helyszínen, egy nőt és egy férfit lőttek le, öt lövéssel. A fickónál megtalálják a szabadulási papírjait, hat hónapig volt börtönben ittas vezetésért, de a nőnél nincs semmilyen irat, nem tudják azonosítani. Grissom megtalálja a kisfiú napszemüvegét, ami vérrel van lefröcskölve. Ezek szerint a kisfiú értékes szemtanú de senki sem tudja hol van.

A rendőrségen mindenkit, aki az áldozatok közelében volt, azt kék fénnyel átnéznek, vér után kutatva. Az egyik fickó fenn is akad Greg kék fényén, vér van a ruháján. Brasshez megy kihallgatássra, de nem hajlandó semmit sem mondani, valami félreértelmezett lojalitás miatt. A boncteremben a doki és Grissom a golyók röppályáját próbálják rekonstruálni. Nem stimmel valami, a nőbe alulról felfelé lőttek a lyukak alapján. Plasztikai műtét nyomai vannak a szemhéján, amiből arra következtetnek, hogy prosti volt. Meg is találják hamar az orvost, aki műtötte, aki szerint a nőt erőszakkal műtteték meg egy koreai banda tagjai, pisztolyt nyomtak a doki fejéhez. Védelmi pénzt is szedtek tőle, de a doki rendelőjébe az új biztosítója kamerákat szerelt fel, azóta nem zaklatják. Kameraérzékenyek.

Brasst elhívják, egy áruházi lopásos felvételen megtalálták a fickó hullánkat. Az áruház biztonsági részelge úgy néz ki, mint a helyszínelők laborja és a videó elemző srácot Artie-nak hívják és még a haja is ugyanolyan, mint a mi laboros Archie-nknak. A felvételen az áldozat egy kisfiúval sétál, aki egy játékot fogdos. A játék most ott van a helyi laborosnál, van rajta ujjlenyomat is, ami természetesen megegyezik a véres napszemüveg gazdájával.

Brass és egy koreai nő a laborban, a videót nézik. A nő felismeri a gyerket, mert ő volt a gyermekvédelmise pár évig, Park a neve és az áldozat unokaöccse. A fényképről felismeri nő hullánkat is: ő Park anyja. Vidám kis történet van kibontakozóban. A fiú HIV pozitív, ahogy apja, anyja is az volt. Catherine kideríti anyáról, hogy prostituált volt. Archie és Greg Kora, vagyis az anya honlapját nézegetik, le is nyomozzák hirtelen, hogy honnan töltötték fel és a koreai negyedbe küldik Brasst. Mr. Pan nyit ajtót, aki állítólag csak kölcsön szokta adni Korának a számítógépét. Pan nem volt a városban, mikor a lövöldözés történt. Nem is találnak semmit a házban.

A laborban Park és a nagybácsi útvonalát jelölik be egy térképen, próbálnak rájönni merre mentek az áruházból. A blokk alapján, egy csomó cuccot vett a nagybácsi a fiúnak, de ők csak a napszemüveget találták meg. Átkutatják a környéket. Hodges nem bírja a kukaturkát, úgy tűnik belázad de nem, csak megtalálja egy másodperc alatt az összes hiányzó cuccot és Nick orra alá dörgöli. Berúgják a szemeteshez tartozó ház ajtaját, odabent egy idős koreai nőt találnak, aki fegyvert ránt és Nickre fogja. Riley le akarja lőni csípőből, de Nick magyaráz inkább, próbálja megértetni a nővel, hogy Parkot keresik és segíteni akarnak. A nő csak üvöltözik koreaiul, és készül lőni, amikor a háttérből előjön Park és lebeszéli róla.

Kórházba ugrunk, Parkot kivizsgálják. Riley bambul be a szobájába, Grissom jön közbe. Kiderül, hogy  Riley megpróbálta kihallgatni a gyereket, emiatt Grissom jól lebassza, mert törvénytelen kikérdezni egy kiskorút, a törvényes képviselője nélkül. Riley el, Grissom a gyerekhez be. Tele van sebekkel a HIV gyógyszere miatt, tápszondája is van. Nick kérdezi ki a pisztolyos koreai nőt. A nő azt mondja, hogy a fiú ment oda hozzá, ő meg beengedte és hagyta, hogy ottmaradjon nála.

Brass és a gyermekvédelmis nő Parknál. Brass képeket murtat neki, hátha valakit felismer, de Park nem szól, nem néz, úgyhogy Brass el. Grissom begyűjti a gyerekről bizonyítékokat. Persze előtte szépen elmagyarázza hogy megy ez, kivárja amíg a kölök magától odaadja a kezét meg ilyenek, mert ő egy rendes ember. Besiet a szobába egy orvos, akit ahogy meglát a gyerek, összerándul és belekapaszkodik Grissom kezébe. A doki jött, hogy beadja Parknak a gyógyszereit a tápszondán keresztül és hiába jelzi Grissom, hogy a gyerek nagyon ellenkezik, lefogatja Parkot és akárhogy visít, beadja neki a gyógyszereket.

A laborban az egyik laboros fickó jön Grissomhoz Park vérének toxikológiai eredményivel: a gyerek túl van gyógyszerezve és olyan gyógyszereket kap, amiket klinikai kísérletekben használnak csak. De ha ilyen durván gyógyszerezik tovább, akkor meg fog állni a növésben. A kérdés csak az, hogy egy prosti anya és egy bűnöző apa gyermeke hogyan lesz kísréleti programos?

Mandy vizsgálja a Park testéről gyűjtött bizonyítékokat. Amit talál, azon dob egy hátast: mr. Pan bőre volt a gyerek körme alatt, ő az, aki engedte srácot meg az anyját használni a számítógépét. Nos, kiderül, hogy a pali már 18 éves kora óta bűnöz, banda tag és nem is mr. Pan a neve, de mi azért így hívjuk továbbra is. A bőrnyomokból arra lehet következtetni, hogy elfedette a bandája tetoválásait a saját seggének a bőrével. Jó eséllyel még mindig bandázik, csak könnyebb azt úgy tenni, hogy nem süt róla a tetoválásokkal, hogy tag.

A következő képeken a faszi házába törnek be a zsaruk, Greggel együtt. A ház üres, csak az alagsorban van egy matrac meg kupi. Itt élt Park és az anyja. A nyomozó talál is egy fényképet, amin Park, anya és a fickó együtt látható, de amikor kézbe akarja venni, meghúz vele valami damilt, amitől belerobban az arcába a fél alagsor. Vér folyik a szeméből, Greg meg üvölt, hogy mentőt de gyorsan. A laborba vissza, Greg Grissomnak mondja épp, hogy a nyomozó rendbe fog jönni. Kiderítette, hogy Kora beperelte Park orvosait, akik fizettek neki heti 25 rongyot, hogy a gyerek benne legyen a klinikai kísérletben. Kora vérszemet kapott és heti 50-et akart.

Grissom kutat a HIV és a gyerek immunrendszere témában, aztán leül Park kórházi szobája elé a gyermekvédelmis nővel. Jön már a klinikai kísérletes doki beadni Park gyógyszereit. Grissom ezt megakadályozza, mondván, hogy hiába tüntetik fel legális színben a mérgeiket, olyan emberek engedélyezték a kísérletet, akik a gyógyszergyárak részvényesei, ahol ezeket a veszélyes cuccokat gyártják. Hoppá. Végül megfenyegeti, hogy megvádolja gondatlan veszélyeztetéssel, ha bemegy a gyerekhez, ebben  a gyerekvédelmis nő is mellé áll, úgyhogy a kísérletes dokinak nem marad más, mint eloldalogni lila fejjel.

Grissom bemegy Parkhoz feltenni pár kérdést. Park elmeséli, hogy a nagybátyja ott az alagsorban talált rájuk, összeveszett anyával a gyerek állapota  miatt és leütötte mr. Pant, amikor az beavatkozott. Aztán Pan és anya megtalálták őket mikor az áruházból sétáltak el, és Pan lelőtte anyát és a nagybácsit, két különböző fegyverrel. Grissom Brassnek adja elő a történetet, Brass pedig elmondja, hogy talált némi furcsaságot a nagybácsi szabadulási lapján: egy 9 milliméteressel engedték ki, szóval fel volt fegyverezve. Grissom nem ért semmit, hogy akkor ki lőtt kire és egyáltalán. A gyerek úgy tűnik nem a teljes igazságot mondta el.

Grissom és Riley megvizsgálják az áldozatok ruháit, a nyomok alapján tényleg volt fegyver a nagybácsi övében. Csakhogy találnak anya táskájában is fegyverre utaló nyomokat. Riley szerint anya lőtte le a nagybácsit és a nagybácsi lőtte le anyát, már a földön fetrengve. Grissom inkább a fiúnak szeretne hinni, úgyhogy élő előadást tervez. A főszereplőket bábuk helyettesítik, de Park ott van és meg kell mutatnia a bábukkal, hogy ki hol állt és mit csinált.

Nem stimmel a sztori, mert nem magyarázza semmi a ferde szögben lelőtt anyát. Amikor a gyerek megmutatja, hogy lőtte le Pan anyát, akkor a vak is látja, hogy a gyerek ölte meg az anyját. És tényleg, flashbackben már látjuk is, ahogy anya lemészárolja a nagybácsit, a gyerek meg fogja nagybácsi fegyverét és lelövi az anyját. Úgy néz ki mr. Pannek nincs az egészhez semmi köze. Grissom válságba kerül önmagával, hogy megoldotta ezt az esetet és szemöldököt ráncol. Mindjárt sírunk.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagymásbab85 2009.05.20. 12:42:44

Nekem annyira nem tetszett ez a rész! Sőt, nekem úgy tűnik egyre jobban ellaposodik a sorozat. Nagy kedvencem, mindig nézem őket, de ha ebben a tempóban süllyednek tovább, kétszer is meggondolom, bekapcsoljam e a tévét. Mi lesz ha Grissom is elmegy.......

f3 2009.05.22. 20:24:55

Szerintem azóta romlik amióta évadon átívelő szál van... Az utolsó normálisan nézhető évad az volt aminek a záró dupla részét a Tarantino rendezte. De ez a kilences évad egyenesen nézhetetlen... unalmasak a sztorik... kifulladt a sorozat :( Ebből a témából nem lehet már többet kihozni...
süti beállítások módosítása