Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x12 (30. fejezet, 19880616)

2009. május 19. 10:00 - Milo Rambaldi

Közelg a meleg évszak, a téli nyitóképet is nyárira cserélték a kezdőzene alatt. Nemcsak az időjárás, hanem a hangulat is forró lett az elmúlt részben. Lenke felmondott, azaz kirúgatta magát az ABC-ből, Téboly Zsóka Fogtündért vegzálta, Fogtündér pedig Erdészkét. Vágásiéknál is történt ez, s az: Jutka apját megműtötték, Ferit nem engedik szabadságra, így lehet, hogy lemarad a tanyapartiról. A fő esemény azonban Mágenheimék IQ bajnok kislányára esett, farkaskutya foga vájódott Junior zsenge húsába, majd a veszettség elleni oltás után egy biciklit is kapott nagyanyjától. Senior pediglen terhes, de erről férje nem tud, csak anyja.

Feri és az újra hajdizájnolt Jutka apalátogatáson vannak, MC egyelőre úgy tűnik, hogy megmarad, Frusztra elereszt egy rá jellemző „orvosok vagyunk, megelőzhettük volna” mantrát, ám ekkor betoppan Mariann. Drámai zenére távozik fel, Frusztra pedig el. Jutka nyávog, „mi lenne, ha tudná”. Feri az „amit nem tudok, nem fáj”-jal válaszol. Eközben Bakonyi, a korrupt erdőgazdász gyermeke pakol egy sporttáskába. Elmondása szerint itt a szünidő, ő pedig megy nagymuterhez. Az apja annyira hülye, hogy ezt be is veszi. Ad pénzt, de „nem piára”. Azért megjegyzi, hogy a bizonyítvány nem túl jó, de a börtönhöz ez is megfelel. Hát igen. De a gyermek nem grószmuterhez megy. Hanem EuroCity vonattal Bécs irányába. Amin csak a határ közelében jut eszébe, hogy valutakiviteli engedélye nincsen. Okos gyerek ez is. Bevonul a klotyóba. Hátha nátha. De nem. Lekapcsolják, beviszik a yardra, hívják apukát, hogy gyermekét átveheti Hegyeshalomban.

Julinak nem szóltak, hogy a horrorfilmek kimentek a divatból, a kezelésében álló menyasszony eléggé Jason Voorhees jellegű, bár akár az is lehet, hogy az Alien lesz a férje. Ez itt a Szomszédok, ha az aktuálpolitika azt kívánja, akkor még egy ilyen nász is lazán elképzelhető. Alien egyébként ausztrál-magyar, az ifjú pár repül is Sydneybe az esküvő után. Mara nem bír a Jason fejére helyezendő virággal, Juli szívatja. GG Juli vérét szívja, hogy miért mennek este Kareszékhoz, egyáltalán ki a fene ez a Karesz. Senior Gábort is szívatja egy kört. Közben baj van, mert idősebbik Alien rosszul lesz, beviszik a kórházba. Karesz egyébként nem boldog, ez kiderül a buli után, a gyerekei meg sem ismerik, neki semmi kedve itthon lenni, minden rossz. Juli szerint az ő házasságuk kibírja a jemeni utat, mert jó. Ádám szerint Juli fogalmi zavarban szenved. A belépő párt Bőhm fogadja, aki lakógyűlést tervez, amin forradalom lesz. Húúúúú. A forradalom a lemondás lenne, de ez elmarad, mert csak Sümeghy jelenik meg a gyűlésen. Ő meg egyedül nem szavazóképes. Snitt. Lenke az ABC-ben vásárol, Mozdonyface-szel enyeleg arról, hogy az új főnök mekkora egy genya már. Lokomotívocska elújságolja, hogy repül a fószer, mert Bandi nagy balhét csapott a múltkori mirelit-ügy miatt. De Lenke hajthatatlan. Aki nem kereskedő, az nem az. Tényleg.

Jutka egy rózsaszín költeménybe öltözve magyaráz a konstansan megnormálodott Vilmával a tanyabuliról az aggódó anyáknak. Jönnek a szülői kérdések: Pistike víziszonyos, Marika fél a sirályoktól, Petike szexvideókat akar nézni, de az Alföldön ilyen veszélyek nincsenek, meg TV sem. Szülőlátogatás, gyógyszercsomag tilos. Eközben Feri a konyhában apjával borozik, és fázik Margit meglátogatásától. Majd akkor hogy fog nézni, ha meglátja! Gáspár szerint nem harap. Szerintem sem, mert nincs egy foga sem. Snitt. Fogtündér és Erdészke a főmérnököt és a tervezőt várják a birtokra, a fűben henyélnek. Kicsit késve, de befut a banda, politizálnak egy kört. Remek. Már a táborban, akarom mondani tanyán vagyunk. Víz, villany nincs, szalmazsákos alvás, takarítás van. Vilma sokkot kap, és visszamegy sakálba, Béla viszont nagyon elemében van, egészen normális, segít a gyerekeknek, mosolyog, Jutka meg osztja az észt és a parancsokat és sír, hogy Vilmának ez sem tetszik. Lehet, hogy elcserélték a szövegkönyveket a forgatáson?

Taki és Rezső Lenkének akarnának varrógépet venni, de a piacos Manci, aki mindennek a tudója, és mellesleg ötcsillagos bányarém, csak négyezerért adná a villany Singert. Takinak ez sok, így nem lesz varrógép. Pedig Rezső elvinné, de Taki hajthatatlan. Ugrunk Mágenékre, a sokagyú Junior némi kajabálás után bevallja, hogy elrejtette apja útlevelét, azt hiszi, így nem fog elutazni Ádám. De cseles! Mielőtt a szülők orientációs beszédbe kezdenének, telefonál Karesz. Az egyik gyermeken kiütések vannak. Természetesen rubeola. A rettegő Juli elmenekül otthonról. Ádám még mindig nem tudja ezek szerint, hogy terhes.

Dénes a főerdésznél van, és morog, hogy Forrestet félre akarják állítani, a nyugdíjas főokostojás, Dénes legjobb haverja szerint is Forrest pályázata csúcs szuper. A főerdész szerint ez nem így van. Egyrészt mert a pályázat formalitás, és kötelező, másrészt meg Jánosnak mindenféle ÜGYEI vannak, harmadrészt meg különben is. Dénes szerint 1988-ban már más szelek fújnak. Pedig nem. Ma sem. Dénes nem Nostradamus, ezért ezt nem tudja. Snitt. Az Alien papájának, akit Ádámék vittek be a kórházba, eltűnt hétezer dollárja. Felszívódott. A főorvos vádaskodik és egyenkénti kihallgatást tart, amit Ádám nehezményez. Etus és Julcsi ülnek és beszélgetnek, ez már önmagában említésre méltó esemény, ámde kiderül a múltkor elvett pénz sorsa, igazam volt az erkölcsi vonzattal: Julcsi abból a pénzből mehet biciklitábor helyett a tanyára, amit a hörcsögökből szörcsögött össze. Etus egy csúcs Junior szerint.

Feri és apja Margitnál járnak, a könnyes családi összeborulás és a díszvacsora elmarad, mert Margit atomrészeg, a saját nevét is alig tudja, meg azt hiszi, hogy Feriék környezetvizsgálatra jöttek a szocialista otthon miatt. Szerencsétlen öreglány totál kóma, Feri ki van akadva, teljes a siker (ez mondjuk borítékolható volt). De azért Feri megígéri, hogy szól a tanácsnál az otthon miatt. Ő úgy érzi, hogy segítenie kell. Snitt. Lenke rejtvényt fejt, Takit vegzálja, aki okoskodik (Kispállal élve: „mi lehet öt betű És a szívhez szól? Hegedű? Nem mer' az hat betű...”). Jön Fogtündér Moszkvából és Forrest az erdőből. Forrest ki van bukva Dénes hírein, Taki annyira nem, Fogtündér is vigasztalná. Taki annyira okos, hogy már fáj. Fogtündér bejelenti, hogy ő nem egy főmérnököt szeret, hanem Jánost, de János csak dühöng. Lenke meg depizik. Itt is vidám dolgok jönnek, ezt már érzem.

Dr. Flowerpower Etusnál van, kerámiát akar venni egy barátjának, aki Szikszait gyűjt. Etus odaadná magát, mint echte Szikszait, de Virág komoly, és fizetni akar. Ezen elvannak, de csönget Juli, és egyből előáll a rubeolás sztorival. Persze, hogy volt pestises, meg feketehimlős is gyerekkorában, de rubeolás, az nem. Irány a KÖJÁL, adja ki a parancsot Dr. Flowerpower. Ádám eközben Lacival matarészegre issza magát a lopási vád miatt, majd gyermekére ordít, mert ott eszi a fene. Jön a gyermek anyja, az is ordít, hogy ELEGE VAN. Teljes a családi idill. Mindenki bőg és magát vádolja, majd kiderül, hogy nem is volt pénz. Kiváló. Etus persze okoskodik, hogy ez most sok volt egyszerre, de lesz jobb is. Etus agyában biztos benne van a nagy magyar közhelykönyv, és random mód előugrik egy-egy okos mondás, amikor kell. Még egy ilyen agygyepált bandát!

Címkék: szomszédok
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.05.19. 11:51:21

Legkedvesebb háziszerzőm! Tényleg az agyadra ment neked is a meleg:) túl vagyunk az üzemi hőfokon és a beállítás maximalizálásán is:)
dr.Flowerpower!!!! Ez csúcs, mit csináltál, amikor EZ jutott az eszedbe??? :) Imádom a stílusodat, mondtam már? :)

váj mí 2009.05.19. 12:07:08

Azért halkan jegyzem meg, Margitnak vannak fogai ;)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.19. 12:33:15

@Acron: Tegnapelőtt a Forrest Gump zenéjét hallgattam a kocsiban, és rajta van a San Francisco című flowerpower klasszikus. Na innen. Már amúgy is kerestem neki valami találó nevet, hát megvan :o))

@váj mí: Igen, ezt a fotó is tanúsítja, de nem akartam ellőni az SZTK szemüveg, SZTK protkós poént. Pedig el kellett volna :o)

Bonnita 2009.05.19. 14:58:10

Kedves Rambaldi! Tegnap fedeztelek fel magamnak,egyszerűen imádlak!

váj mí 2009.05.19. 17:46:52

@Rambaldi: Bizony el, a kor hangulat szinte tálcán nyújtja ;) (elnézést a képzavarért :D)

Acron 2009.05.19. 18:29:48

@Rambaldi: Hallgass még sok zenét:)

Borcsika 2009.05.19. 22:38:02

@Rambaldi: Drága SZERZŐM!!!! Remélem holnap sem hagysz cserben. Reggel 8:30-kor már stírölöm a monitort. Izgatottan várom a folytatást, bár asszem az a rész jön, amit sajnálatos csemetebetegség-kezdemény miatt volt alkalmam látni. De a stílus miatt megéri!!!!!!!!!!

Ki vagyok éhezve!!!! A HV-dre. A férjem lassan kezd féltékenykedni :-DDDDD

naCp 2009.05.19. 22:45:17

ezt a múltkor találtam:
http://www.femina.hu/sztar/szomszedok

amúgy király a HV :)
süti beállítások módosítása