Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x10 (28. fejezet, 19880519)

2009. május 18. 09:00 - Milo Rambaldi

Zajlik az élet a Szomszédok családjainál, egy pillanatra sincs megállás. Mágen doktor most már több frontos támadás áldoztául kezd esni a jemeni kaland okán, mindenki cseszegeti miatta, sőt még egy iszonyat gáz partin is részt kellett vennie Julival. Jutkát Vilma aprította, majd kért tőle bocsánatot, Feri meg az apját aprította, de aztán mégsem. Fogtündér és Erdészke esküvője három hónap múlva lesz, de addig is elkezdik a családi fészek program megvalósítását, ebből eddig egy félig beígért gyümölcsös valósult meg.

A kezdés erős, Etust látjuk, amint egy újságíró próbál belőle harapófogóval valami értelmeset kihúzni, de az aktuálpolitikai ömlengésen, és a lebaszásokon (miért a királyi többes? éppen a berezelt újságíró kerámiáját formázza) túl mást nem nagyon kap, a feje is zöldül rendesen, ő úgy gondolta, hogy megtöri Etust. Rosszul gondolta. Érkezik Virág és Junior, a sajtópipi balra el. Junior biciklitúrára akar menni Ivánnal, csak pénze és biciklije nincs hozzá, de egyébként minden rendben van. Ja, és a szülők nem ismerik Ivánt. Mindig tudtam, hogy Julcsi egy zseni, de hogy ekkora! Etus elküldi pénzt gyűjteni, meg barátot bemutatni, ők pedig mennek Virággal a színházba. Virág megdicséri Etus ruháját. Ebből két dolog következik: Virág vagy vak, vagy régen volt szemésznél.

Taki és Fogtündér a múltkori építészt látogatják. Aki a milliós ajánlatot tette. Nagyon tetszik neki a telek, ezért baráti áron most 37000 per négyzetméter áron megszámítja a házat. De kis cukorfalat. A feleség már nem így gondolja, ő el akarja üldözni a kuncsaftokat, mióta eltört a karja, kinyílt a szája is. Fogtündér ötlete mindent visz: János betör, lop, leüli, ő meg közben szambázgat a vadiúj házban. Majd meghívja Vágyembert és Sutyit is biztosan, akkor lesz házi pankráció. Klarissza tuti vevő lenne rá.

Az iskolában Jutka áldásos munkájának elismeréséül kétezer rupós jutalomban részesül, ezt a mosolygó Vilma jelenti be. Vilma egyébként leszokott a Sakál tablettáról, egész normális lett. Még azt is vállalja, hogy táboroztatja a gyerekeket Jutka apósának tanyáján, ha elviheti a sajátjait. Mindenki boldog, kivéve Bástya. Aki tombol mert ez az ő reszortja. Most éppen azért, mert pedagógus napra a szülők nem virágot, hanem pénzt hoztak. Hát ez milyen már! Pfujj, rohadt szülők, én is tisztára felháborodtam.

Bőhm ül a kórházi padon, Ádám éppen oda visz beteget, be is néz az öreghez, aki szerencsére jobban van. Ádám rohan tovább, de érkezik Sümeghy, aki diabetikus cuccokkal bombázza Bőhmöt. Igaz, hogy nem cukorbeteg, de a művész úr szerint még akár lehet is, jobb felkészülni. Bőhm egyből a plafonon van, Sümeghy meg szimulál egy sort. Azért beszámol arról, hogy otthon minden rendben megy Bőhm nélkül is, a T-1000-es kiváló eredménnyel vegzálja a ház lakóit, Bőhmnek haza sem kell jönnie. Bőhm levonja a helyes következtetést: ő felesleges. Ugrunk Takiékra, érkezik Boltos Bandi, akit át fognak helyezni a központba. Taki egyből piát is hoz, hogy Lenke megszabadul az ABC-ből, de korai volt az öröm, mert mégsem. Ameddig az utánpótláscsapat nem érkezik meg, Lenke marad. Fogtündér megy buliba, ezét a szokásosnál is divatosabb. Nagyapja rossz erkölcsre buzdítja, én nem tenném, van az így is Gyümikének.

Rég nem látott ember a színen: Moby Dick, akinek ezennel átadom a háromajtós szekrény kitüntetést. Julcsi hörcsögei lebabáztak, és Mobyt kéri meg, hogy segítsen a kicsik elpasszolásában. Amikor kiderül, hogy mire kell a pénz, Moby pipa lesz, jogosan. A barátok már nem is kellenek, mióta Szent Iván a színre lépett. Etus és Virág eközben valami rettenetes zenés rémdrámát néznek, keszkenős asszonyok ugrálnak egy két tonnás tajparaszt körül, aki a főkeszkenőst rángatja kegyetlenül. Etusnak nagyon tetszik. Legyen boldog vele. Boldogságát Virágon vezeti le, akit kiszekál a világból is büfében kávézás címén, de emberére akadt. Virág is becsülettel vegzálja Etust a köhögése miatt. Jó kis páros ez. Őket raktam volna be kedvcsinálónak a Big Brother házba, egyből érdekesebb lett volna az adás.

Jutkának születésnapja van, Feri felvette a legszebb ruháját, kinyalta magát, mit Szaros Pista Jézus neve napján, vett tortát, sok gyertyával, pezsgőt is tölt, úgy feszít az asztal mellett, mint köpőlégy a szaros talicskán, de ekkor csöngetnek. Váratlan vendég, Frusztra az. Jutka sikít, anyja pedig bejelenti, hogy ő nyugdíjba akar menni. Jól kiröhögik, majd berakják az ajándék magnóba Mozart Kis éji zenéjét. Igazi lakótelepi proletáridill. De Frusztra panaszkodik egy kicsit MC-re, és távozása után Jutka bepanaszolja MC-t Ferinek, elmondja, hogy mit látott, majd aktív anyaféltésbe kezd. Feri a „que sera, sera” álláspontra helyezkedik, ez Jutkának annyira nem tetszik.

Jánost a főmérnök úr látogatja, „csak úgy benézett”, és ha már ott van, akkor megkérdezi, hogy van Zsóka. János mondja, hogy ezt ő sem tudja, de szeretné tudni, hogy mi a látogatás igazi célja. Hát persze, hogy a Bakonyi-féle pisztolyügy. Ki gondolta volna. Fogtündér ezalatt Magdi bulijában pattintgatja a csábítókat, mindenki őt akarja. De ő a vágy elérhetetlen asszonya marad, bármi is legyen. Pedig Michael Jackson lassúra próbálják táncba vinni, de ez sem hat. Végül egy építkezős srácnál köt ki a mi tündérünk, és vele öblöget az élet és az építkezés nehézségeiről. A buli végeztével a főpilóta tovább próbálkozik, de mindhiába, Gyümike jellemes nő lett, végül az érkező Erdészke megmenti az ő egyetlenjét. Aki kiakad, amikor megtudja, hogy Forrest pályázata Bakonyi ügyeskedésének köszönhetően el fog hasalni, és nem Bakonyinak van rendőrségi ügye, hanem Forrestnek. Be akar menni az igazgatóhoz, de ezt Forrest nem akarja. Mert ugyebár a szerencse és a rendőrség forgandó.

Juli haját próbálja Gitta, az új kislány megcsinálni, de nála a fodrászat tépést és ritkítást jelent, ez Seniornak annyira nem tetszik, fel is pattan. GG nyugtatja, hogy a kislánynak legalább pénze van, de Juli szerint legyen csendestárs, mert a végén nem lesz haj, amit vágjon, ha mind kitépi. Eközben Ádám nőgyógyászatilag ájult nőt lát el, akit kórházba kell vinni, de az asszonyka nem akar menni, mert akkor mi lesz majd a gyerekkel. Ádám mondja, hogy megy a megőrzőbe. Asszonyka mondja, hogy oda biztosan nem, akkor ő inkább elhalálozik. Tényleg, ez sokkal jobb ötlet, a gyerek érdekét is ez szolgálja. A vége az, hogy Ádám hazaviszi a kölyköt. Juli tutira ki fog ugrani a bőréből, ezt előre látom. A balhé végül nem lesz akkora, mint amekkorára számítottam, de azért Senior nem túl boldog. Kölcsönös vallomás következik: Juli bevallja, hogy tönkrement a fodrászat, Ádám bevallja a jemeni pályázatot, és belátják, hogy nem tudnak egymás nélkül élni. Majd Senior élete első felnőtt döntését meghozva arra buzdítja férjét, hogy menjen ki Jemenbe, mert nincs más lehetőségük arra, hogy anyagilag talpra álljanak. Benéznek az alvó gyermekekre, majd az alvás konstatálását követően elvonulnak felnőtt társast játszani.

Címkék: szomszédok
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.05.18. 09:10:47

"Etus és Virág eközben valami rettenetes zenés rémdrámát néznek, keszkenős asszonyok ugrálnak egy két tonnás tajparaszt körül, aki a főkeszkenőst rángatja kegyetlenül."

khm... ezt véletlenül láttam, a rémdráma a Hegedűs a háztetőn volt, a kéttonnás tajparaszt pedig Tevje, Bessenyei Ferenc elővezetésében...
amúgy a büfébeszélgetés érdekessége az volt, hogy a darabra azért nem lehet jegyet kapni, mert évente csak tizenvalahányszor tudják játszani, mert nincs pénz jogdíjra...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.18. 09:39:31

@kamarti: Bocs, de én nem bírtam felismerni a darabot. Valahogy "nem jött át, amit csináltak" :o)

kamarti 2009.05.18. 10:08:59

@Rambaldi: hát, ez Önök kérték-örökzöld (is volt), hogy a nemorvos nempesti nép is láthassa legalább az 1-2 slágert belőle, Bessenyei meg ikon volt (akkor még nem voltak sztárok + cölöpök...), gondolom, ezért is emelték bele a közérdekű-közszolgálati sorozatba

T. bátya 2009.05.18. 10:34:05

@kamarti:
"véletlenül"
Persze, persze...
:-)

Gabba 2009.05.18. 10:36:46

@kamarti: Na ja, a fiatalok nem tudhatják, hogy régebben nem volt Önök kérték a Ha én gazdag lennék nélkül...

"kinyalta magát, mit Szaros Pista Jézus neve napján, vett tortát, sok gyertyával, pezsgőt is tölt, úgy feszít az asztal mellett, mint köpőlégy a szaros talicskán"

Kicsit rusztikusra sikerült ez a mostani hogyvót ;)

nemuccaszoc 2009.05.18. 10:58:06

Ma pedig Gábor Gábort lefülelték a határon.

Libikóka · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/ugyintezo-titkar.php 2009.05.18. 11:01:08

hahaha
most olvastam először hogy voltot: Fogtündér meg forrest:) mindent visz:)
várom a többit is.)

Dee_ 2009.05.18. 11:20:52

Most, hogy gyorsan egymás után adják le az epizódokat, még feltűnőbb, hogy Etust majdnem minden részben lenyúlják. Ádámék felnőtt, dolgozó emberek, könyörgöm!

A hörcsögökhöz: úgy emlékszem, darabját Julcsi 200-ért tudta elpasszolni, pedig akkoriban tizedannyit sem fizettek értük a kereskedések.

Az is mennyire életszerű, hogy szívesebben bízza az anya a vadidegen orvosra a gyerekét, hadd vigye csak az ismeretlen helyen levő lakásába, mint az erre szakosodott állami intézményre...

zsoltix 2009.05.18. 11:47:24

@Dee_: Azt nem tudom,a kereskedök mennyièrt vettèk öket,de az ilyen kisàllatok olyan 150-200 Ft-ba kerültek akkoriban, nekem is volt,onnan tudom:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.18. 12:14:08

"Most éppen azért, mert pedagógus napra a szülők nem virágot, hanem pénzt hoztak. Hát ez milyen már! Pfujj, rohadt szülők, én is tisztára felháborodtam."

Azért ez valahol tényleg megalázó lehet egy tanárnak...

tóparti látomás 2009.05.18. 13:20:33

"kinyalta magát, mit Szaros Pista Jézus neve napján, vett tortát, sok gyertyával, pezsgőt is tölt.." - micsoda Petőfies képsorok márcsak a gémeskút ökrösszekérrel az hiányzik, de hát ez a magyar valóság ;P

makepeace 2009.05.18. 13:30:45

Sakál tabletta LOL!!!!
Köszi!!!

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.05.18. 13:45:48

Pont ma délelőtt láttam, hogy újra műsoron van a sorozat! Azok a régi szép idők!

Acron 2009.05.18. 13:46:07

Ismét jó volt:) Köszi!

Leadfoot 2009.05.18. 14:43:26

A színdarab körülírásán besírtam. :-D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.18. 23:22:49

Köszi mindenkinek!

@Gabba & @tóparti látomás: Így utólag valóban egy kicsit rustico volt Feri jellemzése. Ezek után a gémeskutat már csak becsületből is be fogom állítani valahová. És lesz ökrösszekér, puli, meg egyéb finomságok is :o))

Avenarius 2009.05.20. 11:34:28

minél többet ezekből lécci! istenien nyomod a szomszédokat :))
süti beállítások módosítása