Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x07 - Guess What's Coming to Dinner

2009. május 15. 11:00 - Freevo

Karáék hajója, a Demetrius a rebellis cylonok megtépázott anyahajójával térne haza a Galacticához, ám az ugrás csak az utóbbinak sikerül elsőre. Persze a cylonok rádiója is pont most szart be, ennyi technikai hibát egymás hátán az se tudna megmagyarázni, aki már a Süsü helyett is Star Trek-es technomaszlagot hallgatott. Helo is csak egy zsémbes godsdamnittel intézi el, hogy ennyire hülyének nézik az írók. 

A flotta kellős közepén megjelenő árva bázishajótól úgy megijednek Adamáék, hogy máris elzavarják onnan az utasszállítókat, és kiküldik a vadászgépeket. Starbuckék egyetlen szerencséje az, hogy a Galactica vezérlőjében van egy cylon, aki megérzi, hogy itt valami nincs rendben, és lefújja a támadást. Ekkor megjelenik a késésben lévő Demetrius is, mindenki fellélegezhet, a megnyúlt arcú Tigh megmentette a napot.

Gaeta hadnagy szomorú lábonlövésének igaz történetét szépen elsunnyogják a lázadók, egyedül Samet furdalja a lelkiismerete, Gaetát meg nemsokára Cottle doki, miután kijelenti, hogy itt amputációra lesz szükség. A hadnagy a műtét után úgy nyomja el a fantomfájdalmat, hogy énekel, szépen.

Natalie, a dekoratív Six lesz a tárgyalópartnere az embereknek. Elmagyarázza a cylon polgárháború eseményeit, és a nézeteltérésüket Cavillel a hiányzó öt cylon modell miatt. Miután ők rengeteg vadászgépet vesztettek, a Galactica segítségére lesz szükségük ahhoz, hogy elmenjenek D'Annáért, aki felfedheti előttük az emberek flottájában rejtőző Ötöket, hogy aztán ők mindnyájukat elvezessék a Földre. 

Tigh és Tory nem tudják, hova töpörödjenek már idegességükben, hisz fogalmuk sincs, merre kéne keresni a Földet, különben már rég jelentkeztek volna önként is. Roslint az érdekli, hogy ebből nekik mi hasznuk származik, és meg is kapja a választ. D'Anna a Feltámadás Központban van inkubálva, ha azt elpusztítják, elpusztítják a cylonok újjászületési képességét is. Natalie-ék eldöntötték, hogy ez megéri nekik a Végső Ötért és a Földért. 

Adamáék titokban megállapodnak, hogy segítenek a cylonoknak a fél Viperosztagjukkal, de D'Annát megtartják maguknak, hogy ők legyenek az elsők, akik a Földről tudomást szereznek. Ugyanekkor a cylon hajón Natalie-ék meg vannak arról győződve, hogy nem bízhatnak az emberekben, ezért eldöntik, hogy a velük tartó pilótákat túszul fogják ejteni, amíg át nem adják nekik az öt cylont. 

Baltarnak köszönhetően napvilágot lát, hogy Roslinnak volt egy pár közös hallucinációja Sharonnal és Sixszel, amiért kérdőre is vonja őt a nagytanács. Az elnöknő továbbra is kissé diktatorikusan reagál, de bevallja a látomásokat. Ez, és a tény, hogy hajlandó volt szövetségre lépni a cylonokkal, kiborítja a Kvórumot, akik bizalmatlansági indítványt fontolgatnak ellene (Zarekkel az élükön).

Lee hatására Roslin megenyhül, és megpróbálja meggyőzni a tanácstagokat azzal, hogy eléjük viszi Natalie-t, hadd hallják tőle az érveket, amelyekkel a segítségnyújtásra kérték az embereket. Starbuck ezután találkozik Roslinnal, és megosztja vele, amit a hibridtől hallott az operaház titkáról, amit majd a haldokló vezér fejt meg. Végre talán elgondolkozik azon az elnöknő, hogy Kara nem az ő ellenében cselekszik, hanem a sorsaik egybefonódnak.

Natalie-ban kétségek támadtak a cselszövésükkel kapcsolatban, miután beszélt a tanács előtt, és le akarja fújni a tervet. Sajnos a robotjaikat már beavatták a túszejtési akcióba, ezért Leobennek le kell őket róla beszélni, addig Natalie visszamegy, és kicsit húzza az időt Adamánál. 

Roslin meg akarja tudni az igazságot végre az operaházról, ezért indulás előtt beszélni akar a cylonok hibridjével. Átmegy a bázishajóra, de magával rángatja Baltart, mivel ő is szerepel a hallucnációkban, amiket Sixszel és Sharonnal átélt, igaz, ő csak non-playing character. 

Ez bizony azt jelenti, hogy a pici Hera is aktív résztvevője a látomásoknak, még ha csak annyi is a szerepe, hogy kis sipkában vigyorogjon aranyosan. Az oviban is Sixet rajzol, mert ő az a kedves néni, aki a karjaiba veszi, miután ő jól elbújócskázott a parókás néni meg anyuci elől. Mikor anyuka egy pillanatra nem figyel, Hera meglép, pont mint a vízióban, bár platinaszőke Six helyett Natalie-ba botlik, és Baltar meg Roslin sincsenek itt, úgyhogy valami nem kóser.

Natalie megörül a kisgyereknek, hiszen két világ sorsa sosem hevert még ilyen cuki teremtés kezében, ám az odaérkező Sharon beijed, hogy elveszik tőle a lányát, és fegyvert ránt a nőre. Szó mi szó, a szitu tényleg hasonlít az operaházas látomásra, így a riadt Athena szemrebbenés nélkül lelövi az ártatlan Natalie-t. 

A bázishajón éppen üzembe helyezett hibrid ezt nem veszi olyan jó néven, mert mikor megérzi a Six halálát, kimondja az első szót, ami eszébe jut: "ugrás". Roslinék el, függöny.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása