Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 12x03 - Családi ügy

2009. május 14. 11:21 - Sylba

Zsír verdák, zsír csávók, ez jutott annak, aki vasárnap a Cobrára kapcsolta a tévét. Semir jobban fel van öltözve, mint az esküvőjén, Chris meg egy lelakott csövesre hasonlít a sapkájában, meg a göncében. Semir, mint valami hisztis kis kölyök a kocsi hangját akarja hallani, ennyit hisztizni még nem hallottam. Kocsi motorja felmordul, Chris megmutatja a pénzt, ám az eladók nem túl barátságosak, az egyik majdnem lelövi Christ. Ennyit az üzletről. Kettő dílert elfognak, egy meglóg egy Ferrarival, természetesen párosunk utánuk rohan, hogy a rész eleji üldözéses, összetöréses etap lemenjen. Chriséknek még üldözés közben még egy rapperdumcsizásra is van idő. Agyukra ment a szerepük.

Ferraris kölyök száguld, Chrisék utána a szokásos autópályarészen (saját autópályarészük van, éles szeműek megfigyelhetik, meg aki járt már Kölnben tudja, hogy a Dóm és a víztorony nem egy irányban van ezért sem lehet ez az igazi autópálya). A szokásos kocsitörős fordulat is bekövetkezik, fő menekülőnk összetöri a Ferrarit ripityára, ám nem vár fordulat következik, ahogy átesik, a másik sávba frontálisan ütközik egy rabszállítóval. Amíg Chris tüzet olt, Semir meg lekapcsolja a díler trió harmadik tagját, a rabszállítóból egy szakállas rab meglép. Főcím.

Szakállas rabunk az erdőben rohan, aztán igencsak felveszi a nyúlcipőt, amikor hallja Semir sipítozó hangját. Az autópályáig rohan, ahol egy csajtól elveszi az VW-jét és eliszkol. Szakál Mikink alias Niels Borchert gyilkolásért ült,és mivel nyolc évet kapott volt ideje a szakállának megnőnie. Feleségénél Claudiánál próbálnak információt gyűjteni hőseink, ám váratlan fordulat, asszonyka az elfogását követeli, hiszen Herr Borchert megölte a fiukat. Dráma a javából, Semirék nem is térnek napirendre a dolog felett, asszonyka kap egy névjegykártyát, Semirék meg egy barát nevét, Claus Maibachét, aki még hisz a férjének. Semirék elhajtanak, közben megjelenik Claudiánál a férje. Szegény nő teljesen kiborul, Maibach lerántja a földre, és a segítségét kéri, miközben Claudia csak nyöszörög.

 

Semirék követik a nyomokat és Clausnál a cimboránál próbálnak információt nyerni, bár most már jó lenne tudni, hogy mit tett apuci. Claus nagyon fényezi, ám Semir szerint csak egy lobbanékony természetű alkoholista, aki megölte a fiát. Claus fiát, Achimot is megrázza a tény, hogy Niels megszökött, a meghalt fiú barátja volt, bár kérdés milyen értelemben. Niels meg próbál valami tisztes pasit csinálni magából ezért megszabadul a szakálltól, megborotválkozik, addig szegény Claudia meg a kövön kuksol megkötözve. Jó az úriember Niels egy párnát rak a lába alá, de mivel Niels nyomozni akar, ezért Claudia még kuksolhat jó sokat a kövön.

Niels az ügyvédjéhez rohan, akinek új információi vannak a fia a halála napján még találkozott egy Büder nevű faszival, ami miatt új megvilágításba került az ügy. Niels visszagondolja az egész napot, Egy átlagos nap volt, az autószerelő műhelyben Niels fia is ott dolgozott, heves vita alakult ki közöttük, mert a munkát a Junior  Fabian Borhert fiú vette fel, amit apuci nehezményezett, Junior meg apucihoz vágta, hogy mivel alkesz nem akarta leégetni az ügyfelek előtt. Apuci elzavarta, így nem tudták, hogy hol volt délután 6 és éjjel fél 12 között a Junior, Ami utána maradt az a hullája volt. Niels rohanna Büderhez, hogy kiszedje belőle az információt, de az ügyvéd figyelmezteti, hogy inkább adja fel magát a rendőrségen, mert úgy van esélye felülvizsgálatra.

Mázlijára kinéz az ablakon, ahol az érkező Semir Chris duót pillantja meg. Niels lépcsőn le elviharzik, Semirék meg kedélyesen besétálnak az ügyvédhez. Közben a parkolóban két rendőr kiszúrja Nielst, aki futásnak ered. Semirék is utánaerednek. A parkolóig jut Niels, ahol szó szerint összeütközik az őt üldöző egyik zsaruval. A pisztoly mellette landol, és nem hülye ezért felveszi, és rászegezi a rendőrre. Majd elmenekül. Meredek szituáció, de Niels nyerte. Semirék megtudják az ügyvédtől, hogy nem lehet rábizonyítani, Nielsre a tettet, és vannak még szálak, amelyek elvarratlanok. Semir alkut ajánl, segít a nyomozásban, és akkor az ügyvéd is segít neki.

Niels Büderhez megy, és próbálja faggatni, a fiú összeszarja magát félelmében, főleg, mikor a stukker is előkerül. Büder fiú alkut ajánl, 100 000 ejróért megmondja, hogy ki találkozott Juniorral, hiszen nem Büder a gyilkos és nem apuci. Niels letörten hagyja ott a Büder fiút, végképp elszállt minden reménye. Ráadásul a fia egyik legjobb barátja megzsarolja, nem egy nyerő dolog. Niels visszaemlékező képkockáiból megtudjuk, hogy ő találta meg a fiát, és ezért terelődött rá a gyanú. Mire feleszmél, éppen Semirék érkeznek, akik üldözőbe is veszik a pizzáskocsival száguldó Nielst. A pizzák Chris Mercijének szélvédőjén landolnak, ám Semir kéri, hogy törölje le, hiszen a látványtól éhes lesz. A száguldás Nielsnek egy erdős részen ér véget, ám Niels az összetört kocsiból is meglóg.

Semirék kifaggatják Büdert, aki össze-vissza beszél, így Chris sejti, hogy van vaj a füle mögött. Claus este ül az irodájában, amikor Niels állít be hozzá. Elmondja neki Büder ügyét. Büder meg nem megbízható, egy kis élőskődő így Clausnak nem tetszik a dolog. Az Örsön eközben Semir, Chris meg a doboz gumicukor elkezdi az ügyvéd cd-jén lévő anyagot feldolgozni. Legalább ők is hisznek Nielsnek, ez egy plussz pont. Bár milyen meglepő, hogy mennyi idejük van külön munkán dolgozni. Achim érkezik, aki ki akarja dobni Nielst. Büdernek közben titkos telefonhívása van, ahol mindent tagad. Úgy érzem mégegy halottunk lesz.

Családi "idillel" folytatódik a rész, Niels hazaérkezik, Claudia várja, persze még mindig összekötözve. Niels elcsicsergi, hogy meglesz kivel találkozott Junior aznap, de Claudia szegény összeroskadva sem hisz neki. Niels elmondja, hogy Claudia nélkül értelmetlen ez az egész ügy. Már romantikus összeborulás lenne, amikor csengetnek, Semirék futnak be. Büderről kérdezősködnek, majd Claudiával közlik a hírt, hogy úgy néz ki a férje ártatlan. Fanfárok, Semirék hazamennek, Claudia meg rájön, hogy kapitális barom volt, és hogy bízhatott volna a párjában.

Reggeli kávé után Semir és Chris még ugrálóversenyt rendeznek, majd Büderhez hajtanak. Nyitott ajtó, nem sokáig kell keresni, amíg megtalálják Büder hulláját. Jól éreztem, itt ténlyeg lett mégegy hulla. Niels koronatanujának annyi. Szegény Niels is a helyszínre ér, ám ő is csak már a kiérkezett mentőket látja. Mondjuk jobb, mintha hamarabb ért volna oda mint Semirék.Niels Claushoz régi cimbijéhez hajt, és megvádolja, hogy csak ő ölhette meg, hiszen ő tudott a dologról, igen csak ő tudott, meg na igen Achim, apuci kicsi fia. Niels kicsit elvéti a sulykot, mert a fegyverével Achimot keresi, apuci futni engedi kicsi fiát. Apucit Niels egy tárolóba zárja, majd Achim után ered.

Egy nagyobb csarnokot futnak végig, Achim kevésbé bírja a strapát, ezért megállnak, végül bevallja, hogy ő ölte meg a fiát. Achim a barátja pénzét akarta, dulakodtak, és a Junior húzta a rövidebbet, beverte a fejét, és nem kelt fel többé. Niels tajtékzik a dühtől, de Achim egy jól irányzott rúgással elviszi tőle a fegyvert, majd lealkoholistázza, majd fegyvert szegez a fejéhez, amikor Semir Chris páros és apuci érkezik. Claus próbálja meggyőzni a fiát, sikertelenül.

Achim elmenekül egy teherautóval, Nielst elengedi, Chrisék meg utána. Nem bírják lekapcsolni Achimot, ezért Chris tetőablakon kipattan és átugrik a teherautóra, de persze Achimot sem kell félteni, félrehúzza a kormányt. Chris szegény szorult helyzetben van, mert Achim nem adja egykönnyen magát. Mivel pihenőhely közelébe értek, ezért Chris is kezébe akarja venni az irányítást, és a kormányt, viaskodnak, a teherautó felborul. Chris kiszállva a teherautóból, annyit nyög ki, hogy kész hullámvasút. Majd meglehetősen koordinálatlanul a kocsihoz tántorog. Achim kezén meg bilincs kattan. Temetői jelenettel zárunk. Claudia és Niels áll a fiúk sírja előtt, együtt békében. U2-tól a One love szól, Semirék meg jobbra el, mert gumimaci-szállítmányt kötöttek el, és hát igen ez fontos ügy. Chrisé lesz az összes piros.

Címkék: cobra 11
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.05.14. 14:57:06

Köszi a HV-t!
Az első jeleneten nagyon röhögtem, főleg Chris szerkója és kemény nézése tetszett. Meg a pizzás üldözés is jó volt. Jól emlékszem, hogy ebben a részben nem volt Hartmut?

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.05.14. 16:49:13

Jobban szerettem ezt a sorozatot, addig, amíg Tom volt Semir partnere. Most már nagyon művi lett az egész..

Sylba 2009.05.14. 19:35:25

@mándruc: Szivi, Nem volt Harti, nem mindig van, ebben az évadban szinte alig. Ugye velük töményben forgatnak, azért van, hogy kb ugyanaz a ruha van rajtuk. És igy nem derült ki hogy a titkárnő még kismama is volt a forgatások alatt.:D

Sylba 2009.05.14. 19:36:55

@boogieee: Igazad van, a Tomosokban volt valami "báj", de majd ... no nem spoilerezek de ha még kibirsz kb 24 részt akkor majd lesz valaki aki visszahozza a Tom feelinget, sőőőőt :D

Brett Georege 2014.04.11. 22:02:14

U2: One . Bob Marley: One Love. RTL: kettő
süti beállítások módosítása