Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 1x17 - A földönkívüli

2009. május 13. 11:00 - Onix Titan

Iraki légtér, 37. szélességi kör, napjainkban. Egy vadászpilóta repül, amikor is egy repülő fényre lesz figyelmes, pedig a radar nem is mutat semmit. Központ sem tud semmiről, de ekkor hirtelen villanások kezdődnek, főnökúr üvölt, hogy lőjél, bazmeg, a pilóta lő is, eltalál valakit, hurrá! Hakkari, Törökország, NATO megfigyelőállomás, Török-iraki határ. Durranás, lángok, mire a Déli Félhold rögtön felhívja a központot, hogy valami lezuhant. Központ nem látott semmit a műszeren, de a helyőrséget ez nem érdekli, nyilván nem robbanó mókusok kidobóznak odakint. Mi még látjuk, ahogy a fényes pötty tovaszáll az égen. Főcím.

00:20, 100-as főút, Raegan, Tennessee. Kamionos bácsi vezet az úton, közben hallgatja a Teleshop rádiós verzióját, ilyen munkáról álmodozik minden kisgyerek. Hamarosan azonban elkezd megőrülni a kocsi, rádió elszáll, adóvevőn még jön egy üzenet, hogy szivar alakú, és úgy repül, mint az istennyila, aztán a kocsi leáll. Józsi kiszáll, kezében ott a shotgun, de hiába kémleli az eget, mert a kamion ajtaja nyílik ki. Három lövés aztán semmi. Ugrunk is Mulder ügynökre, aki szellemirtónak öltözve veti bele magát az újabb kalandba, van itt óra, hogy mérhessük az idővesztést, egy valami, ami úgy néz ki, mint egy játék pisztoly a Nintendo fénykorából, és egy hátizsák, tele mindenféle meglepetéssel. Scully ügynök is a közelben van, aki racionális (és persze téves) magyarázatokkal untatja Muldert, aki persze csak ráhagyja, és a Geiger-Müller számlálóval (mert az van a kezében), olyan rádióaktivitást talál, hogy ihaj! Mintavétel. Scully már a mocsárgáznál tart, ami könnyen meggyulladhat (ez a lidércfény). Mulder szerint ez vele is meg szokott esni, egy-egy nagyobb vacsora után. Az ügynöknőnek most esik le, hogy szarnak a fejére magasról, de hősünk hajthatatlan, ennyi bizonyítékot még egy színhelyen sem talált! Ja, és még az óra is idővesztést mutat a kocsihoz képest. Gyulladó finggáz, mi?

Rendőrkapitányság, Lexington, Tennessee. A kamionsofőrt hallgatják ki, vicces, azt hittem, hogy a múltkor már letépte a fejét valami idegen mutáns. Mesél az ufóról, de mást, mint tegnap este, kamuzik a szemét. A bácsi köhög, Scully erre begerjed, Öböl-háborúban voltál-e? Á, nem csak tegnap este óta köhögök. Ekkor jön valami fejes, Józsit elengedik, Mulderéket elküldik a fenébe (már megint). Hőseink visszabuszoznak hát Washingtonban, de még messze nincs vége a nyomozásnak, tizedik percben járunk.

És igen, a Magányos Harcosoknál vagyunk, a kissé szerencsétlen, de szeretnivaló ufó vadászoknál és összeesküvés-elméletek szakértőinél. Az Öböl-háborús szindrómáról kérdezgetik őket, új lőszer a ludas. Az irodában tovább megy a vita, most épp a Harcosok bődületes paranoiájáról, de Scully hirtelen elnémul. Poloska volt a tollában (egy néni kérte kölcsön még Tennesseeben. Ez így nem jó. Otthon aztán Mulder UV lámpával világít ki az ablakon, és hamarosan megcsörren a telefon, de senki nem szól bele. A Lincoln emlékmű előtt aztán az ügynök találkozik Mélytorokkal, a lámpa volt a hívás, a telefoncsörgés a válasz. Mulder kérdezget, de csak egy aktát kap válaszul, meg hogy vigyázzon. Az irodában aztán kiderült, hogy az anyag, amit Mélytorok adott az epizód eleji iraki ufó lelövésről szólt, közben aztán befut Scully is, aki szerint a sofőrnek más a neve, mint ami, és a kamion súlyáról is hazudott. Mulderben összeáll a kép, kurvaélet, ez a férfi az ufó roncsait szállította! Az ügynöknő kételkedik a társa informátorában, de Mulder szerint ő az egyetlen, akiben bízni tud. Hősnőnk viszont csak benne bízik, úgyhogy a vitának vége, inkább irány a Vadnyugat, talán el tudják még csípni a kamiont. Otthon azonban Mulder még összefut Mélytorokkal, aki fontos infót hoz, a kamion kamu, az ufót Fort Benningbe viszik, és más ufók figyelik a területet! Az ügynök aztán visszamegy az irodába, ahol Scullyval elemzik a fényképet, amit az informátor adott, Mulder teljesen belelkesül, de Scully szerint a kép hamis. Hősünk ezt nem akarja elhinni, elviharzik.

8:30 FBI központ, Washington. Mulder jön szomorúan, kiderült, hogy a kép tényleg hamis, már Mélytorokban sem lehet bízni. Hősünk újból találkozik az informátorral, aki megdicséri, hogy észrevette a csapdát, és elmondja, hogy minden Mulder érdekében volt, és még mindig szövetségesként tekint rá. Vannak titkok, amiknek rejtve kell maradni. De bíztatja Muldert, hogy ne hagyja abba a nyomozást, és figyelmezteti, hogy még mindig be vannak poloskázva. Az ügynök aztán meg is találja a készüléket a konnektorban. És habár azt mondja Scullynak, hogy abba kell hagyniuk a nyomozást egy papírra leírja, hogy a kamion után kéne menni. Hőseink gyorsan le is rázzák az őket követő embereket, így Scully el tud repülni. 9:16 Dulles repülőtér, Washington. Hősnönk vesz egy jegyet Chicagoba elterelésként, majd egy másikat készpénzért L.A.-be, Las Vegasi megállással. Mulder is levakarja az őt követő kocsit, és indul a baltimore-i reptérre.

11:30 McCarran Reptér, Las Vegas, Nevada. Az ügynökök újra találkoznak, Scully kiderítette, hogy a kamion északnak megy, Seattlenél megelőzik repülővel, és bevárják, legalábbis ez a terv. 18:30, A 90-es és a 283-as utak találkozása, Washington állam. Hőseink észreveszik és követik a kamiont, amikor hirtelen időkiesés lesz az éjszaka közepén, fehér villanás, satöbbi. Mire minden visszazökken, a kamion már üres, de egy boncasztalt találnak a raktérben, ahol az idegent szállíthatták. Újból jön a szellemirtók felszerelés, de most Mulder arra jut, hogy az egész színjáték volt, megint becsapták őket. Az ügynök felhív pár ufó vadász társaságot, és kiderül, hogy a bejelentések követik a kamion útját, az idegenek nyilván vissza akarják kapni a társukat. A legutóbbit Mattawaból küldték, irány oda. A helyszínen találnak egy csomó ufó-bolondot, akik szerint a közeli erőmű felett szoktak repkedni a gépek. Az ügynökök megnézik, és épp akkor sétál ki a kamionsofőr az épületből, micsoda véletlen. Mulder felhívja a Harcosokat, akik beviszik őket a rendszerbe, így be tudnak jutni az erőműbe.

Be is mennek, azonban az ufó szintjére már nem tudnak lejutni, így Scully hirtelen hülyeségtől vezérelve elmondja az igazságot az őrnek, nem is tudom mi a francot gondolt, hogy megesik rajtuk a szíve? Hát nem esik, de Mulder elrohan, be a titkos szintre. Mert zár az nincs. Lovasság utána. Kis kergetőzés, de az ügynök végül elér az idegen inkubátoráig. Bepillantani azonban már nem tud, mert körbeveszik a katonák. Ekkor jön (dobpergés) Mélytorok, aki elküldi a fegyvereseket, és magyarázkodni kezd. Elmeséli, hogy még Roswell után a legnagyobb országok között született egy megállapodás, miszerint ha valahol ufót találnak, megsemmisítik azt. Elmondja, hogy neki is ki kell végeznie őket, és épp ezért segít Muldernek, hogy jóvátegye a szörnyűségeket. Az ügynök végül benézhet az inkubátorba, de az már üres. Mélytorok végül kikíséri hősünket, és megkéri, hogy azért maradjanak barátok. Mulder nem tudja, higgyen-e neki, vagy nem.

Címkék: x akták
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.05.13. 12:19:55

"Az Öböl-háborús szindrómáról kérdezgetik őket"

House-ban mondták, hogy ilyen nem létezik. Max. posttraumatic stress-ként. :D

Egyébként ez egy gagyi rész volt szerintem.

Onix Titan 2009.05.13. 18:57:52

Ja, de ne feledd el, hogy a két sorozat között (ekkor) van vagy 15 év távolság, és h az öbölháború akkortájt volt.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.05.14. 21:49:02

Szerintem meg ez egy nagyon is jó rész volt. Nekem majdnem az osszes foldonkivulis tetszik.
süti beállítások módosítása