Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x07 (25. fejezet, 19880407)

2009. május 13. 09:00 - Milo Rambaldi

Az elmúlt részben kliffhengerünk volt, meglett Feri apja, és a frissen békült Vágási család lement vidékre, bement a házba, de nem tudtunk meg semmit. Ádám és Juli olyannyira összebalhéztak, hogy Ádám Jemenbe akar menni, amin nem csodálkozom. Én nem Jemenbe mennék, hanem egy lakatlan szigetre. Fogtündér repülőgépes vészhelyzetbe került, cukorbeteg kisgyerek lett rosszul, Erdészkét pedig egy főmufti vegzálta. Takiéknál Erdészke korábbi felesége, Zsóka tette tiszteletét, ámde Lenke kihajította a szépséget a lakásból.

Vágásiék készülődnek, na mire? Hát persze, hogy vacsorára, jön Feri apja. Ezek szerint múltkor teljes békében váltak el, és most együtt a kis család. Nem értem, Margitot miért nem hívják, tök vicces lenne, amikor bandzsán beleokádik a tányérba. Na mindegy. Megy a vita, hogy mi legyen az esti abrak, kevés a pénz, meg az idő is, de a paprikás krumpli helyett végül sertéscomb lesz Lenke javaslatára, akitől azt is megtudjuk, hogy reggel 9 előtt nem lehet alkoholt kapni a boltban. Eközben Feri papája és a kedves lánya is készülődnek Budapestre, az egy kicsit fura, hogy a lány úgy tudja, azért mennek Pestre, mert közgyűlés lesz. Fater segítségére szalad egy szakadt ellenség is, az „elnökhelyettes úr”, aki ki van bukva, hogy Feri papája fel akarja jelentgetni egy kis borlopás, meg schwarzban történő homokkitermelés miatt, ez igazán semmiség.

Mágenéknál kivételesen egészen békés reggel van, a szülők most egyesített erővel cseszegetik egyetlen leánygyermeküket, hogy olvasson, tanuljon, ne csak Etussal, meg Ivánnal lógjon, mert ennek így nem lesz jó vége. Julinak fura valami, mert Ádám bemegy, holott bent semmi dolga, „majd este beszélünk róla”. Ez tuti a jemeni ügy. Szülők balra el, Junior rácsap a telefonra, és hívja is Ivánt, akit a Nemzeti Galéria elé rendel. Ott találkoznak Etussal, mennek Picasso kiállításra. Iván nagyon művelt, igazi kis okoska, tudja, mi a nonfiguratív, meg hogy volt rózsaszín korszaka is Picassónak, leszikszaiművésznőzi Etust, aki rászól, hogy ő Etus, csak így, egyébként olvadozik Ivántól. Junior azért rákérdez, hogy most kinek is vetít Iván, de a kérdésre nem kapunk választ. Viszont Etus magyarázata Juniornak a nonfiguratívról csodás, ezt még Julcsi is felfogja a gyök kettes IQ-jával: nonfiguratív az, amit nem értesz.

Fogtündér oldalog az erdészház irányába, belefut a tomboló Dénesbe, egészen kivan az öreg, szerinte Erdészke egy szar alak, egy nyápic, mert még arra sem képes, hogy a távozó főmérnök helyére beadja a pályázatát. Tengelyhatalmi szerződést köt Fogtündérrel, aminek az a vége, hogy rábeszéli Jánost a pályázat beadására, hiszen nála jobb nincs. Ez meg is történik, de olyan hülyén, hogy még mindig égnek áll a hajam, hiába a rákent betonzselé. Erdészke éppen sakkozott Dénessel, aki szerinte vesztésre állt, ezért pattant fel, és rohant ki. Fogtündér viszont kaszparovi vénával egy lépéssel sakk-mattot ad Jánosnak, előtte azért megkérdezi, hogy ha nyer, akkor beadja-e János a pályázatot. Én csak azt nem értem, hogy Gyümike miért repked egy vascsőben, amikor a Polgár lányok ipari tanulók hozzá képest.

Motoros fiatalok szórakoznak az erdőben, tüzet raktak, szalonnát sütnek, de szívózás megy, míg az egyik suhanc elköti a másik motorját, aki ezen feldühödve utána hajt egy másik motoron a harmadik sráccal, a tüzet pedig otthagyják. Mi lesz ebből? Eközben Erdészke a bukott sakkpartit követően sétálni küldi Fogtündért, aki elszenderedik, majd arra ébred, hogy füst van. Ezt Dénes és Forrest is észlelik, és rohannak, Alma ordít, „János”, János ordít, „Alma”, száll a füst, terjed a tűz, fokozódik a pánik, Fogtündér elzuhan, jaj, kimegy a bokája, de érkezik a lánglovag, karjába kapja, és úgy menekíti szíve szerelmét a pusztító tűz elől. Micsoda akció! És ami következik utána. Egészen meglepő. Bizony. Mert Erdészke éppen önéletrajzot írt, amikor a mentés beindult, és nem tudja, mit írjon a családi állapotához. Fogtündér mondja, neki, írd azt, hogy elvált. De Erdészke már nem akar elvált lenni. Hát ilyen gyökér lánykérést sem láttam még. És Alma igent mond!

Bástya panaszkodik az iskolában, hogy fáj a háta. Vilma, a penetráns tornatanárnő pamutszvetter kötése közben odavágja neki, hogy biztos puha ágyon alszik. Bástya azt mondja, hogy nem, csak öreg már, és a garanciális szervizek ideje elmúlt. Jön egy gyerek, focizni akar, Jutka mondja, majd focizol, ha jön Feri, erre Vilma berág, hogy Jutka foglalkozzon a saját dolgával, a torna nem az. Snitt. Véget ért a kiállítás, Etus vett a gyerekeknek egy-egy könyvet, Iván moziba akarna menni, de Juniornak haza kell menni olvasni. Tyukszi szerint is az olvasás az első, meg Seniornak is ezt ígérték meg. Iván ágál, de a vége az, hogy még a hazakísérést is bukja, mert Junior besértődik. Snitt. Juli és Gábor fényképezőgépet akarnak venni, de nagyon drága. Gábor becsempészné az NSZK-ból, de Juli szerint ez nem jó, neki biztosan nem menne, ő még a metrón sem mer bliccelni.

MC és az asszisztens a Gerbaud-ban ülnek, és kávéznak, MC nagyon ideges, hogy meglátja őket valaki, hát erre nem betoppan Feri? Köszön is az asszisztensnek, aki nyúzza MC-t, hogy már két éve válást ígért neki, meg toronyórát lánccal, ehhez képest meg mit kapott? Hát lófaszt esti fénnyel. MC hárít, hogy ez volt, az volt, amaz volt, meg különben is, mi lesz most, hogy meglátta Feri, így biztosan lebukik, jaj de rosszak az idegei. Mariann erre leoltja, hogy kávézhatnak együtt, nincs abban semmi. Snitt. Feri papája lerohadt az úton, autómentőt kell hívni, ebből nem nagyon lesz vacsora, ahogy elnézem.

A csillaghegyi uszodában járunk már, Ádám úszkál, Évike és Laci nézik, Laci szerelmet vall Évikének, aki kedvesen lepattintja, szerinte csak barátok lehetnek, de ekkor betoppan a helyi übermacsó, Karesz, aki frissen érkezett fekete Afrikából. Ádám egyből rácuppan (Évike is ezt tenné, de Laci elrángatja), hogy milyen is ez a kinti meló. Karesz itthon hagyta a családját, kint sokat lehet keresni, jó nők vannak, bár a meló sok. Ádám feje kivirul.

Feri érkezik a játszótérre, ahol Vilma sakálkodik, hogy biztosan baj lesz, Jutka ne menjen főzni, mert egyedül nem bír a gyerekekkel. Ettől függetlenül Jutka elmegy, és Lenke segítségét kéri a főzésben. Lenke persze mindent kikérdez Jutkától, majd elújságolja Takinak, hogy megvan Feri apja, és hogy vérvizsgálatot kellene tartani, hogy tényleg az-e. Taki ellenkezik, de hiába. Közben befut egy gyerek, hogy Feri bevágta a fejét, meg betört egy ablak, Vilma sokkot kapott, azonnal menjen le Jutka. Le is megy, ezalatt Taki és Lenke megfőz és megterít. Végül érkeznek a fiatalok, majd együtt vacsoráznak, mert felhívták őket, hogy nem Fater nem jön a lerobbanás miatt. Nekem csak egy kérdésem van: hol hívták fel őket? Vagy ilyen apróságokkal ne törődjek?

Julcsi otthon olvas, jön anyja, és megdicséri, hogy milyen ügyes, rendes gyerek. Le is küldi vásárolni, mondja neki, hogy apja fiókjából vegyen ki pénzt. De jaj, Ádám az írógépben hagyta a jemeni papírt, amit Junior azonnal el is olvas. Azonnal szól Seniornak, aki meglepő módon önkritikát gyakorol, és megkérdezi lányát, netán sokat baszogatom apádat? Junior szerint igen. Senior magába zuhan, majd felhívja Etust, aki közli vele, hogy ő szereti Ádámot, így neki ne panaszkodjon. Ádám érkezik haza, vacsora, bor és két kedves nő várja, láthatólag azt hiszi, hogy rossz helyre ment haza, vagy LSD volt az uszodavízben, mert ez nem lehet igaz. Ez valami párhuzamos valóság. Pedig nem, csak a nők tudják, amit Ádám nem. És ez már önmagában elég ahhoz, hogy a nők olyat tegyenek, amitől a férfi azt hiszi, haluzik.

A vacsorák idilljének Sümeghy operabetétje vet véget, ezer decibellel süvölt egy tanítvánnyal, a könnyes szemű Bőhm lemondással fenyegetőzik, és megkéri a három családfőt, tegyenek valamit. Tesznek. Megalapítják a népi tánc- és énekkört, majd Sümeghy ajtaja előtt próbálni kezdenek, ami hamis ordításban, és bokacsapkodásban merül ki. A fiúk ennek nagyon örülnek, Sümeghy kevésbé, annak meg végképpen kevésbé, hogy a tanítványa lelép, és nem fizet. Ezt már nagyon megérdemelte a tisztelt művész úr, és mi is röhögtünk végre egy jót.

Címkék: szomszédok
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.05.13. 09:33:38

Ez már megint fantasztikus volt:) Köszi!

Gabba 2009.05.13. 09:40:53

"ehhez képest meg mit kapott? Hát lófaszt esti fénnyel."

Én kérek elnézést, ráadásul kilöttyent a kávém is a röhögéstől.

Madmoazell 2009.05.13. 09:44:06

nekem a végén a népikör tetszett, a hogyvolt meg az elejétől a végéig :)
köszi, jól indult a nap.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.05.13. 09:44:40

Csatlakozom, egy élmény volt! Különösen, hogy ezt a részt vagy átugrottam, vagy átaludtam, pedig már a 28.-nál tartok és ebből semmi nem rémlik...
Amúgy ha jól látom ez a Karesz az a mérnök aki néhány résszel később a videozós partyn is felbukkan, akkor ő nem Afrikában dolgozik, hanem Szíriában, persze ez részletkérdés :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.13. 09:56:34

@4/7: Meg amikor már egy hónapja volna hátra, akkor nem megy vissza ALGÉRIÁba! ;-)

Borcsika 2009.05.13. 10:14:54

ezért megérte várni. itt vinnyogtam, úgyhogy mosta kollegáim kezdik az elejéről olvasni az egész szomszédok hv-t.

köszi, köszi, köszi

várom a folytatást...

"aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul" asszem mostanában fogja Etelka beleharsogni az éterbe...

makepeace 2009.05.13. 10:25:51

LOL!!!Köszi!!!
repked egy vascsőben :)))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 10:26:37

"akitől azt is megtudjuk, hogy reggel 9 előtt nem lehet alkoholt kapni a boltban"

Ja tényleg... A jó kis reggeli alkoholtilalom a gorbacsovi példa nyomán... mintha a melós előző este nem tudta volna megvenni azt a felest, amit bedob a meló előtt...

Gabba 2009.05.13. 11:03:32

Ez a 9 óra előtti alkoholtilalom anno számos kabarétréfában is előkerült.
A rendelet olyan hetékony volt, hogy alig egy évvel később meg is bukott az egész rendszer. :P

Acron 2009.05.13. 11:26:45

@Gabba: Ez nekem is nagyon tetszett, és pontosan így jártam én is. Azóta is ragad a billentyűzetem:)

Johnny336 2009.05.13. 12:27:18

A kétkezi munkás Ferkó mi a mákot csinált a Zserbóban?! :D

ACM 2009.05.13. 12:29:43

Alma csak úgy kiment az erdőbe ledőlni egyet, na ja. A menenekülési/mentési akció nagyon kemény volt.
Az utolsó jelenet viszont tényleg mindent visz. :)

váj mí 2009.05.13. 13:31:59

@Johnny336: Bespájzolt valami sütiből, mert gyütt a Fater... legalábbis akkor ő még ő úgy tudta ;)

Johnny336 2009.05.13. 13:56:41

@váj mí: De pont a Zserbóban vásárol? Pont a Feri? Akinek még Mikroszoft Vindóz Kilencvenötre sem volt pénze? :D

Leadfoot 2009.05.13. 21:33:21

@Johnny336: Sőt, még Góliáttal sem kezdett el maszekolni... :-)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.13. 23:15:50

Köszi szépen mindenki! Holnap folyt. köv., de csak dél körül.
süti beállítások módosítása