Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x19 - Végítélet 2/2 (évadzáró)

2009. május 13. 14:00 - Bedrock

Gibbs megérkezik a büféhez. Tony és Ziva fogadja őt, savanyú ábrázattal, ami a történtek ismeretében érthető is. A büféből kilépő Leon tájékoztatja Gibbs-t, hogy neki ott nincs sok dolga, a nyomozást ő (mármint Leon) irányítja - miniszteri utasításra, főcím.

Leon elmondja Gibbs-nek a helyszínelés eddigi részleteit. Jenny tisztes golyózáporban állt helyt, Leon szerint öten támadtak rá. A büfé mellett guminyomokat találtak, ezek azonosítását már megkezdték. Leon szerint a kocsit az ötödik támadó vitte el. A boncolásokat Doki végzi majd, Leon visszamegy D.C.-be a holttestekkel, egyúttal teljes hírzárlatot rendel el. Gibbs-t bízza meg a nyomozás felügyeletével. Gibbs pedig DiNozzo-t utasítja, hogy kísérje figyelemmel Leon nyomozását.

Gibbs tankolás közben találkozik Mike-kal, aki szerint Jenny valószínűleg nem az egyetlen célpontja volt a támadásnak - Gibbs se lehet nyugodt... A központban még semmit sem tudnak a közelmúltbeli eseményekről, hosszú ideje semmi hír a kiküldetésben lévőkről, Abby-nek rossz érzései vannak. Megérkezik Tony e-mailje a keréknyomok képeivel. Az érkező Doki megnyugtatja Abby-t, hogy a többiek dolgoznak egy ügyön, ezért nem adtak hírt magukról. Ekkor csörren meg Doki mobilja.

Gibbs hívja őt, hogy közölje a szomorú hírt. Dokié a feladat, hogy elmondja Abby-nek és McGee-nek is. Abby összeomlik a hír hallatán. Gibbs és Mike egy motelban teázgat, közben Mike elmeséli az elmúlt két nap történéseit. Elmondja, hogy egy kilenc évvel korábbi művelet miatt üldözték Jenny-t, amelynek Gibbs is a résztvevője volt. Mesél a támadásról, amely során nem tudott többet tenni Jenny megmentéséért. A beszélgetés folyamán keresi az elvarratlan szálat, amelyet a művelet során hagyhattak Gibbs-ék. Folyamatosan Zöldfülűnek nevezi Gibbs-t, beszél neki a Decker által hátrahagyott biztosítékról. A beszélgetés végén pedig átadja neki a büfében talált számsort.

McGee a laborban dolgozik a keréknyomok azonosításán. Abby kisírt szemekkel, teljesen maga alatt van, nem képes felfogni a történteket. Tony idegesen várja a keréknyomok tulajának azonosítását. Épp meg is van az eredmény, egy reptéri irodából kölcsönzött kocsi bérlőjét kell megtalálni. A neve Joe Hill, de nincs nyoma a nyilvántartásban - biztos álnéven kölcsönözte a kocsit. Aztán McGee mégis megszerzi "Joe Hill" jogsijának másolatát, és tájékoztatja Gibbs-t arról, hogy a kocsit Mike Franks bérelte. Gibbs számára ennek persze nincs különösebb hírértéke, a keresés törlésére utasítja McGee-t.

Tim éjszakába nyúlóan dolgozik, a beérkező Leon még a számítógépe mellett találja őt. Épp az áldozatok azonosítását végzi. Hárman közülük piti bérgyilkosok, a negyedik Viggo Drantyev, aki Moszkvából érkezett pár napja. Leon bekéreti a reptéri kamerák róla készített felvételeit. Az ötödik "támadóról" is érdeklődik, de McGee egyelőre falaz, nem adja ki Franks nevét Leonnak.

Megérkeztek a holttestek is, Dokiék nekilátnak a boncolásnak. Doki, régi szokásához híven, most is "beszélget" az áldozattal, aki ezúttal Jenny... lenne, ha Palmer nagy izgalmában fel nem cserélte volna a hullazsákokat. A belépő Gibbs láttán Palmer illedelmesen elhúz a boncterem legtávolabbi sarkába. Doki elmondja Gibbs-nek, hogy Jenny halálos betegségben szenvedett, és a gyors halál talán kíméletesebb volt neki. Gibbs ki akarja nyitni a zsákot, de végül nincs ereje hozzá, egy szó nélkül elhagyja a bonctermet.

McGee megpróbál valamiféle feszültségoldó kommunikációt kezdeményezni a megérkező Tony-Ziva kettőssel, de ez most nem az a pillanat... Tony felugrik az asztalától és fenyegetően megáll Tim előtt. McGee érzi, hogy most nem szabad továbbmennie a jópofizásban.

Abby megint elérzékenyül, amikor meglátja Jenny véres blúzát. Sírva ölelgeti végig a csapat nála gyülekező tagjait. Leon is belép, sérelmezi, hogy őt nem hívták meg az alkalmi összejövetelre. Bízik abban, hogy Gibbs emberei mielőbb megtalálják az ötödik támadót. Ismét fent az irodában, McGee bemutatja a reptéri biztonsági kamerák felvételeit. Drantyev nem egyedül érkezett, utastársa az a szőke nő volt, aki a temetésen az SUV-t vezette. Ennek láttán Gibbs nyomtalanul felszívódik az irodából, a másodpercekkel később hátraforduló Leon már nem találja őt. McGee megcsörgeti Gibbs mobilját, de az az asztalán szólal meg, Gibbs nem vitte magával. Leon felkapja a vizet azon, hogy ő nem tudja mindazt, amit a többiek igen.

McGee ekkor beszél neki a számsorról, Leon szeretné tudni, hogy mit takar. Tim már egy rakás lehetséges kódolást ellenőrzött, de eddig nincs eredménye. Megpróbál egyszerű szavakkal beszélni Leonnak a rejtjelezésekről, de úgy tűnik, Leon-ban emberére akadt, meglepően sok ismerete van erről a tudományágról. Abby feladata a titokzatos szőke nő azonosítása, már fut is az arcfelismerő program. Ziva és Tony a boncteremben elmélkedik egy pohár bor mellett, Gibbs pedig Jenny lakásában tesz maga elé egy telefont.

McGee megfejtette a kódot: egy akta száma az NCIS előtti időkből. Az akta nincs digitalizálva, az irattárban kell keresni. Leon magával viszi Zivát és Tony-t, és a McGee által jogosan elvárt dicséret sem marad el. Az irattárból elő is kerül az akta, de Leon nem azt találja benne, amit szeretne. Kiderül, hogy az aktába egy órája belenézett valaki, de nem Gibbs, akire Leon gyanakodott, hanem Mike Franks. Leon most tudja meg Ziváéktól, hogy Mike volt az ötödik fegyveres, de ő nem Jenny ellen harcolt.

A szőke nő azonosítva, ő Natasa Lenkov, aki Leon feltételezése szerint keresni fogja Gibbs-t. Leon jó érzékkel rákérdez Viggo mobiljának hollétére, amely eltűnt az Abby által gondosan vezetett nyilvántartásból. Leon hívja a számot, természetesen Gibbs veszi fel. Megmondja Leonnak Natasa korábbi nevét, de most fel kell függeszteniük a beszélgetést, mert Natasa is hívja őt. Gibbs találkozóra hívja Natasát, akinek Mr. Oshimaida néven mutatkozik be. McGee beméri a Gibbs-nél levő telefon helyét, Leon elindul oda, egyedül. Natasa megérkezett, fegyvert fog Gibbs-re, aki - mint megtudjuk - a korábbi művelet során megölte Natasa kedvesét.

Natasát Jenny-nek kellett volna megölnie, de nem sikerült - íme az elvarratlan szál... Natasa épp lőni akar, de egy jól irányzott lövés leteríti őt. A lövést Mike adta le. Mike aggódik, hogy rászállnak Gibbs-re, ha megtalálják a nő holttestét. Gibbs megnyugtatja Mike-ot, hogy nem fogják megtalálni. Gibbs és Mike eltávozóban a lakástól, ahová több tűzoltókocsi érkezik. Leon is odaér, a biztosítékra kíváncsi. Mike megnyugtatja őt, hogy majd ráhagyja a végrendeletében.

A híradó bemutatja a tüzet, amely Jenny lakásában ütött ki. A későbbi hírekben beszámolnak Jenny temetéséről is, aki "a lakásában történt gázrobbanásban vesztette életét"... Jenny utódjának Leon-t nevezték ki. Leon az iratmegsemmisítőbe dug egy lapot, amelyet a saját személyi aktájából húzott elő. Majd elővesz három aktát, és magához hívatja Gibbs-t és csapatát. Ziva beosztása megszűnt, McGee másik részleghez kerül, DiNozzo-t hajóra helyezték, Gibbs megkapja új embereinek aktáit, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.05.13. 15:05:18

Szigorú leszek.
"Ziva és Tony a boncteremben elmélkedik egy pohár bor mellett"
Ránézésre is whisky volt, plusz Doki angol és Tony utal rá, hogy az ő piája.

"...megölte Natasa kedvesét"
Kiegészítés: aki egy orosz (KGB?) bérgyilkos volt, a nő meg a segítője

"Gibbs találkozóra hívja Natasát"
"Leon elindul oda, egyedül"
kiegészítés: ugyan később írod, hogy Jenny háza gyulladt ki, de talán itt is megjegyezhetted volna, hogy Gibbs végig Jenny házában volt, miután lelépett az irodából. Ott volt a lövöldözés is, ráadásul előtte talált egy levelet, amit Jenny neki szánt, de csak a Dear Jethro-ig jutott a megírásában.

"Natasát Jenny-nek kellett volna megölnie, de nem sikerült"
Nem nem sikerült, hanem még kezdő ügynökként rutintalan volt a gyilkolásban, és nem tudta megtenni

"Gibbs és Mike eltávozóban"
Lassan meghalnak vagy mi?

A fentieket ne vedd zokon pusztán jó szándékból írtam, hogy az ilyesmire figyelj. Bár lehet, hogy csak az én hülyeségem, hogy egy hv-t úgy kell írni, hogy azt veszem alapnak aki nem látta, mert aki igen azok az ilyen dolgokat helyre teszik magukban. Mindettől függetlenül jó, hogy csinálod, mindig elolvasom.

Nekem tetszett a rész. McGee erősen figyelte a véletlenül elküldött fürdőruhás Ziva képeket. Abby annyira aranyos, mikor aggódik a többiekért. Ez a Leon gyerek már éppen kezdett szimpatikus lenni, erre nem szét bassza a csapatot. Kiváncsi vagyok mit semmisített meg. Bár ha nagyon fontos én inkább elégettem volna. Messze még a hatodik évad. Gáti Kati újabb stukkeres szerepben.

tikobaba 2009.05.13. 15:31:14

Nagyon szigorú vagy, Llew :)))

Köszi a hogyvoltot, tényleg jó kis rész volt ez, nagyon várom a folytatást!

TCM 2009.05.13. 16:37:28

Az a pia még whiskey-nek is átlátszó volt. Inkább ginre tippelek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 16:39:37

Azért a vége ütött, amikor fél perc alatt szétrobbantották a csapatot. Ez vajon csak 1-2 részig átmeneti perpatvar, mint Gibbs mexikói félrevonulása volt, vagy tényleg új csapat jön, mint a House-ban?

Na majd jövő héten kiderül, elvileg folytatja a TV2...

Llew 2009.05.13. 17:34:00

@Fedor: én nem tenném még a te kezedet se fel arra, hogy azonnal bele csapnak a 6. évadba, nemhogy a sajátomat. A Port.hu-n szereplő 114. részt sehogy sem tudtam a imdb-s évados lebontásnak megfeleltetni. viszont a tv.com szerint a 114-es Production Code az a 6x01-et takarja. Szóval passz.

Bedrock 2009.05.13. 18:21:49

@Llew: köszönöm a kritikát, jöhet bátran máskor is. A mennyiségből ítélve, amit Ziva öntött magának, valószínűleg tényleg valami töményebb alkohol lehetett :) .

@Fedor: én is arra tippelek, hogy a 6x01 következik hétfőn. Talán nem spoiler, ha annyit mondok, hogy a szétrobbantott csapat minden tagját láthatjuk benne majd.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 19:09:42

@Llew: A port.hu-n ez a rész 113-as sorszámon futott. A jövőheti meg a 114. lesz. Ez ad okot a reménykedésre...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 19:10:40

@Bedrock: Akkor még igen, de később? :-)

LouiS 2009.05.13. 20:52:11

6x01 jön, ez biztos.

EasyFriend 2009.05.15. 00:39:37

@Llew: Ha már szigor, akkor hadd jegyezzem meg, hogy Doki _skót_. Persze ettől a whisky még inkább igaz.
Kösz a hogyvót, sajnos belealudtam, mint kiderült, pont a legfontosabb részek maradtak ki. Bosszantó, amikor a munka már a sorozatfüggés rovására megy.
Örömteli döbbenet, hogy kapásból jön a folytatás, mert ennek a feszkónak a feloldására nem szívesen várnék egy évet...
süti beállítások módosítása