Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x06 - 316

2009. május 11. 22:10 - sixx

Ismerős képpel nyitunk: egy szem a képernyőn, majd Dzsekk bamba képe a fűben, pont úgy, mint a pilotban, csak Vincent nem rohan elő a bokorból és nem lóg tornacipő a fáról. Szóval sikerült a visszamenetel, ismét ott vagyunk, ahol az egész kezdődött. Dzsekk hangokat hall és szalad, de nem a partra, hanem mási irányba, mert ezúttal nem Shannon sikolt, hanem Hörli, aki a vízesésnél kínlódik a tóban, talpig farmerben, kezében gitártokkal. Dzsekk már ugrik is be utána, és kimenti, a hős vére nem válik vízzé. A parti sziklákon egy ájult nő, Katinka, Dzsekk megy is lélegeztetni, elemében van a doki, de nem kell elsősegélyt nyújtani, Katinka magához tér. We are back, mondja Dzsekk, és visszaugrunk időben 46 órát.

A félelmetes öregasszonynál vagyunk, ott, ahol az előző rész végződött, és ahol végre megtudjuk, hogyan mennek vissza hőseink a szívás szigetére. Igaz, hatan kellett volna lenniük, és csak ketten vannak (Dzsekk és Szán), meg Dezmond, aki nem ért semmit, illetve Ben, aki meg sokkal többet, mint sejtetni engedi, de hazudik, mint szokott. A templom alatt van egy helyes kis kutatólabor vagy miafasz, közepén egy térképpel, felette egy bazinagy inga ami vonalakat huzgál a kontinensekre, körben a falak mellett számítógépek, asztalon papírok, meg egy tábla fura számításokkal. Daniel muterja nagyon ért valamihez. Aztán, hogy kavarje-e vagy sem, majd elválik.

A hely neve Lamppost, ennek segítségével találta meg a Dharma a szigetet. Dzsekk menten Bent kérdezi, hogy tudott-e erről, az meg letagadja, de Faraday muterja csak legyint erre, ez hazudik megint, és elkezd magyarázni. A labort egy különleges energiabuborék fölé építették évekel ezelőtt, mert ez összeköttetésben van a többi ilyen buborékkal világszerte, többek között a szigettel is. Az ingát meg azért építette egy nagyon okos csávó (gondolom, Faraday), hogy annak segítségével kiszámíthassák, hol lesz a sziget, mert az mozog. Ez annyira nem megy le egyszerűen Dezmondék agyában, de sebaj, a néni megy tovább. A táblán levő egyenletekkel ki lehet számolni, hogy a sziget hol lesz időben. Nabazmeg, máris fáj a fejem. Mert nyílnak bizonyos ablakok az időben, és akkor vissza lehet menni a szigetre - a következő ilyen 36 óra múlva zárul be.

Dezmond erre megszólal, hogy ti meg vagytok veszve, vissza akartok menni a szigetre? Én csak azért jöttem, hogy átadjak egy üzenetet: maga, FaradayMuter tud segíteni a szigeten ragadtakon. Nem Dzsekk, nem Szán, maga, és ezzel én le is léptem, mert maguk mind bolondok. Kezdem úgy érezni, Dez az egyetlen normális szereplő az egész sorozatban. Az öregasszony még beszól egyet, hogy a sziget nem végzett még veled, Dezmond, mire a skót kiborul, és figyelmezteti Dzsekket, hogy esze ágába' ne legyen visszamenni, és ezzel Dez balra el. A néni Dzsekknek átad egy dossziét, amiben mindenféle járatok vannak felsorolva, melyek pont a sziget felett haladnak majd el, illetve egy, ami tutira: Ajira Airways 316. A címet megfejtettük, yeah.

Mindenkinek rajta kell lennie, és kész, mert ha nem, akkor nagy szar lesz a levesben. Ráadásul meg kell próbálniuk az eredeti zuhanás körülményeit megteremteni. Ha ez nem megy, akkor az eredmény kiszámíthatatlan lesz. Dzsekk, mint kvázi vezető még kap valamit az öregasszonytól, egy borítékot, amit John Locke hagyott neki, és benne van a kopasz búcsúlevele, ugyanis öngyilkos lett szegénykém. És ő is kell majd a gépre, mert Dzsekk faterját helyettesíti, aki ugye ott volt meghalva az Oceanic 815 fedélzetén, egy koporsóban. Ahhoz, hogy a sziget végképp elégedett lehessen, majd kell valami, ami a Dzsekk apjáé volt, mondjuk egy cipő, amit Locke lábára húz Dzsekk (ezt a nagyfatertól hozza el később, egy teljesen felesleges jelenetben, amit nem fogunk kifejteni, mert minek, egy pár cipő, Locke lábára pont jó, koporsó lezár, ennyi).

Miközben a néni Dzsekknek a vakhitről mesél, Ben fent a templomban tesz úgy, mint aki imádkozik, és érdeklődik, hogy mit mondott a nő a többieknek, és Tamás apostolról tart egy kiselőadást. Oké, vesszük, Dzsekk lesz a hit embere innentől kezdve, a racionális doki, aki eddig csak abban hitt, amit megfoghatott, átváltozik hívővé, és visszamegy a szigetre. Ben lelép, mert van egy kis elintéznivalója, majd a reptéren találkozunk, Dzsekk, mondja. Itt jön a nagyfateros jelenet, ugorgyunk. Hősünk otthon, ahol zajol valaki a szobában, Katinka az, rettenetesen ótvarosra sminkelve, olyan, mint egy zombi. És aszongya, hogy elmegy Dzsekkel a szigetre, de Áronról soha többé nem kérdezheti. Ezt követően dugnak egyet.

Reggel van, Dzsekk reggelit készít Katinkának, aki inkább lelép (majd a reptéren találkozunk), de nem is baj, mert Ben pont telefonál a kikötőből, rettenetesen összeverve, véres ábrázattal (a második évad óta minden szezonban megverik, ez valami visszatérő vicc a Lostban), és megkéri Dzsekket, hogy hozza el Lokkbácsi holttestét a hentestől. Ha Ben kinyírta Dezmondot vagy Penny-t, felgyújtom Carlton Cuse lakását. Egyelőre tehát Ben, Dzsekk, Szán, Katinka és Lokkbácsi tuti a visszautazók közül, és az első jelenteből kiderült, hogy Hörli is a gépen lesz, már csak Szájid hiányzik. Dzsekk megy a koporsóért, és öltöztet.

Irány a reptér, ahol Dzsekk a koporsót csekkolja be, mögötte feltűnik Katinka és Szán is. Hoppácsak, a háttérben egy latin külsejű nő, akit egyelőre AnaLucia2-nek nevezünk, bilincsben viszi Szájidot a fedélzetre, aha, ezzel sikerült rekreálni a Katnka+Marshall párost az első útról. De hogy az istenben kapták el az irakit, és miért van bilincsben? Hörli is megkerül, képregényt olvas, mint tette azt Walt az első kanyarban, és gitártok van nála, mint Csárlinál volt, már csak a terhes nő hiányzik, de gondolom Katinka vagy Szán ezek szerint az, tippem Katinka, a fater meg Dzsekk. Hörli fogja magát, és megvásárolja az összes jegyet (78) ami standby-listán volt, mert tudja, hogy ebből az útból még baj lesz. Dzsekk nyugtázza, hogy tulajdonképpen mint megvannak, és indul a beszállás.

A fedélzeten Szájid csak néz Dzsekk láttán, majd szépen lassan jönnek a többiek is, a végén Ben is, mire Hörli kiborul, ez meg mi a faszt keres itt? Dzsekk lenyugtatja, majd ő lesz ideges, mert a koporsóból előkerül Lokkbácsi búcsúlevele, és a légikísérő átadja neki - ezek szerint a dokinak ezt mindenképpen el kell olvasnia. Felszállás után a pilóta bejelentkezik a szokásos szöveggel, a hangja ismerős és nem véletlenül, mert Frank Lapidus az. Dzekk bemegy hozzá a pilótafülkébe, Frank kinéz az utastérbe, és amikor meglátja, hogy kik vannak még a gépen, megjegyzi: "Nem Guamba megyünk, mi?" Ez akár a legfaszább duma is lehetne az epizódban, de Ben ezt is űberelni tudja kicsivel később, akkor, amikor Dzsekk megkérdezi tőle: "Hogy tud maga ilyenkor olvasni?" A válasz: "Anyám megtanított rá." És persze megint hazudik, mert az anyja meghalt, amikor született.

Dzsekk végre elolvassa Lokkbácsi búcsúlevelét, amiben csak annyi áll, hogy "Bárcsak hitt volna bennem." Aztán a gép elkezd rázkódni, mint annak idején, Hörli odaszól az egyik random(?) utasnak, hogy szerinte jobban teszi, ha kapaszkodik és becsatolja magát, majd nagy zaj, a gép rázkódik, jajistenemmostmilesz, villanás, és puff, máris minden fehér lesz, és visszamegyünk az első jelenetbe. Most annyival megyünk tovább, hogy Katinka a gép sorsa iránt érdeklődik a vízparton, Hörli nem emlékszik a zuhanásra, és nem találják a többieket. És ekkor megjelenik egy pöpec állapotban lévő Dharma-busz a dombtetőn, és kiszáll belőle Dzsinn, Dharma-egyenruhában. Nabazmeg.

Címkék: lost
31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.05.11. 22:42:16

Talán a kedvenc részem az évadból (csütörtökig), bár nem túl cselekménydús, de elképesztően hangulatos lett. Elfogultan, de 10/10.

"Bárcsak hitt volna bennem."

Ez úgy hangzik, mintha valami szektavezér (vagy Jacob) lenne Lokkbácsi, nem inkább bennem?

Amúgy szerintem nem Faraday építette a Lámpaoszlopot, hacsak nem utazgatott többet az időben, mint gondolnánk. (Valamiért nekem a nagypapa ugrott be, bár nem túl valószínű :))

kla 2009.05.11. 22:48:50

* nem inkább nekem?

Gerga 2009.05.11. 22:51:43

"Hogy tud olvasni???"
"Anyám tanított." :D

Aki részvétet nyilvánított és az 1. osztályon utazott szerintem még a szigeten is fel fog tűnni.

Ben meg elment wc-re a repülőn amikor megérkeztek a szigetre mint Charlie a lezuhanáskor.

s3v3n 2009.05.12. 06:31:03

bizony, simán 10/10, évad egyik ha nem a legjobbja eddig, nagyon hangulatos rész volt.

báró Csekonics 2009.05.12. 06:31:30

'Anyám megtanított' duma mindent visz
:-D
Bennek meg már úgyis kijárt egy kis verés megint.

Gabba 2009.05.12. 08:26:55

Bent végre megagyalták ebben a szezonban is, már alig vártam.
Az ok tulképp mindegy is :)

A gitártokot nem tudtam, mihez kell, de a hv. segített.

EasyFriend 2009.05.12. 09:52:05

Mekkora dumák ebben az epizódban is! Bár az "anyám megtanított rá" se piskóta, nekem akkor is Lapidus dumája csalt könnyeket a szemembe. Néz jobbra-balra, az ott nem Szajid? Hörli? Bakker. "Na várjunk csak. Ugye nem is Guamba megyünk?" :-D Mondja mindezt pilótaruhában, a pilótafülke előtt! Szétröhögtem az agyam.
Az elején az se rossz, mikor Dzsekk kérdi Eloise-t, hogy Ben hazudik-e (hülye kérdés).
Kár, hogy nem mutatták, ahogy Bent cipóra verik már megint, remélem, ezt még azért pótolják. :-)

EasyFriend 2009.05.12. 09:56:26

Hörli hogy jutott ki a sittről? Az már volt?
Akár lezuhant a 316-os, akár eltűntek a skacok a gépről, valakinek csak szemet fog ez szúrni, hogy az O6 együtt utazott, nem? Nemcsak "nem Guamba megyünk" Lapidusnak. :-) Vele vajon mi lett...?

EasyFriend 2009.05.12. 09:59:26

Milyen idősík lehet ez a végén? A Dharma-busz nagyon jó állapotban van, Dzsinnen Dharmás egyenruha, és egy eléggé modern fegyver. Fegyverbuzik majd mondják a pontos típust, de tuti nem 50-es évek.

Voyoshka 2009.05.12. 10:30:07

Kedves Drága Sixx!

Azóta nyert értelmet számomra a Lost nézése, hogy itt vannak a Te Nagybecsű Hogyvolt-jaid. Ugyanis minden rákövetkező kedden visítva nevetek a leírásaidon. Lehet, hogy ez másoknak már nem akkora flash, de én még mindig szeretettel olvasom a magyarosított neveket, meg egyáltalán. szal Köszönet!!!

sélli_ 2009.05.12. 11:22:12

@EasyFriend: Majd kiderül a következő részben, de megint egy olyan kérdést tettél fel, amire már válaszoltál is.
Vadállat rész volt, hangosan felröhögtem mikor megláttam Ben péppé vert fejét! :))) És Lapidus... hejj! Ismét együtt a banda!
Már eddig is 9-10/10-es részek voltak és mi lesz még ezután???

SPOILER

És nem, valóban nem 50-es években vannak.

akyyy 2009.05.12. 11:44:55

A szoborról háttal melyik epizódba volt? mert a következő sztem a lockos, az azutániakat meg még nem láttam:)

sélli_ 2009.05.12. 11:50:06

@akyyy: ezt most nem is értem... illetve nem akarom érteni. A spoilert meg majd én kiteszem, jó?

lesőrigó 2009.05.12. 11:57:21

Jinnek, úgy látszik sikerült elhelyezkednie a régi munkakörében...

akyyy 2009.05.12. 13:32:34

@sélli_: Milyen spoiler? szobor már volt a második évad végén is. lockos epizód? Ezek mid olyna információk amiket bárki tudhat.

sélli_ 2009.05.12. 13:57:40

SPOILER


'A szoborról háttal melyik epizódba volt?' 5x08, ott meg még nem tatunk ha nem tévedek...

Nézőke 2009.05.12. 16:59:38

Nem volt annyira jó rész. Ahelyett,hogy mennénk a megfejtések felé, kapunk az arcunkba újabb tucat rejtélyt, majd ember legyen a talpán,aki 10 rész múlva egy utalásból rájön,hogy ezért történt ami történt. Már így sem lehet ésszel követni :D

Aragorn831109 2009.05.12. 17:58:29

Jack a levéllel meg lehet Sawyer, nem? :)

Nézőke: Mit gondolsz miért van minden rész az elején az összefoglalás? Hogy felhívja a figyelmededet azokra a múltbéli jelenetekre, ami kapcsolódni fog adott részhez...

s3v3n 2009.05.12. 18:12:32

@Nézőke: nem tudom mit vársz egy rejtélyekre épülő sorozattól.

Lakits 2009.05.12. 18:48:14

az olvasásos szöveg volt a legjobb de azért ez is ott volt:
jack: És mi lesz a többi utassal
ben : Kit érdekel?
Ezen is röhögtem egy jót:D

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.05.12. 19:41:39

Én csak azt nem értem, hogy jól tudja ez a Jack fiú, hogy hova mennek igaziból, hát akkor mi a rossebbért nem tud valami túracuccot szerezni? Vagy ez is a rekonstrukció miatt volt így, hogy ismét öltönyben kell flangáljon a dzsungelben, mert már régebb is azt csinálta? Ez csak úgy eszembe jutott, mert sztem kevés alkalmatlanabb gúnya van az öltönynél a túléléshez :)

subidubinemértem (törölt) 2009.05.13. 14:39:26

na, itt én vagyok a feketebirka. nekem ez a mondvacsinált megfeleltetés se jött be. dög erőltetett az egész. és akkor minek is volt ott ben? meg a részvétnyilvánító csávó? és mért kellett dzsekk apját helyettesíteni, az összes többieket meg nem?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.13. 14:46:38

@subidubinemértem: "és mért kellett dzsekk apját helyettesíteni, az összes többieket meg nem?" Ezt nem értem én sem. Miért kell azt a Dzsekkfatert helyettesíteni, aki már akkor halott volt, amikor a szigetre került, s ha jól emlékszem, ott lett eltemetve, nem került ki onnan. Meg mondjuk Csárlit is helyettesítik a tokkal... Na, de mi van a többi 30-40 random utassal (hogy csak a túlélőkről beszéljünk)? Vagy most akkor a halottakat kellett helyettesíteni?

Aragorn831109 2009.05.13. 20:05:18

A fontos szereplők majd' mindegyike helyettesítve volt...
Csak néhány plédát írnék le:

Sun a gyűrűkkel = Rose
Jack a levéllel = Sawyer
Sayid bilincsben egy kisérővel = Kate
Hurley a gitártokkal = Charlie
Locke = Christian
Jack (man of faith) = Locke
Kate, mint gondban lévő "anya" = Claire

Aragorn831109 2009.05.13. 20:07:20

Ben, aki az utolsó percben ért oda = Hurley
Ceasar (valószinűsíthetően ő közel keleti származású) = Sayid

Savafan 2009.05.14. 13:16:34

szerintem is nagyon állat rész volt!! lehet, hogy bonyolítják még az eseményeket de jó, hogy itt a HV, ha valami nem világos majd elolvasom itt.

Katinka mit tehetett Áronnal? leadta valahol vagy jól eltüntette a kíváncsi szemek elöl? vagy megkereste Claire mutert és ha az nem is tudott az unokáról, gondozza tovább.

még azt nem értettem, hogy A nagyon gonosz asszony anno azt mondta Bennek, hogy bizonyos ideje van összeszedni a társaságot. most pedig annyit, hogy bizonyos időközönként tudják hol bukkan föl a sziget. akkor max. ha erről az időpontról lemaradtak volna, elmennek a legközelebbi találkozóra. vagy ez nem így működik?

Savafan 2009.05.14. 13:21:24

Sixx!

az AXN-es kibogózvát megint elkavarták. kitették az 5/6-os részt ami valszeg teljesen másik kibogózva, mert Locke bácsival kezdődik és más a rész címe:((

ennyire nem figyeli ott senki, hogy mit csinálnak a náluk vetített sorozatokkal? vicc!

Nézőke 2009.05.14. 17:01:59

na jó. De emlékszem egy részre,ahol a feltételezhetően Többiek elől bújtak el a bozótban, és mezítlábas emberek jöttek,a végén meg egy rongybabát húztak a földön.
Arra sem (vagy csak nem figyeltem??) kaptunk választ azóta se, de most hogy ugrálnak az időben el tudom képzelni,hogy pl. a most lezuhant gép néhány ismeretlen túlélője került éppen abba az idősíkba..

subidubinemértem (törölt) 2009.05.15. 10:45:57

@Aragorn831109: de mért csak őket kell helyettesíteni??? pl. boone-t meg a mittoménhogyhívtákmár tesóját? etc.?

subidubinemértem (törölt) 2009.05.15. 11:40:04

nem beszélve májkülről!
meg a kutyáról :)

gex · http://gex.hu 2009.05.22. 01:10:08

lehet hogy SPOILERes lesz.

@Nézőke: a gép farkából(?) élve kikerülő utasok között volt két gyerek, akiket ana lucia a szárnyai alá vett és azt hiszem végül elrabolták őket. na abból a két gyerekből az egyiké volt az a plüss/rongy állat/baba, amit utána a bokorból láttak. és mivel a szigeten a gyerekekkel valami furcsa történik - és gondolom ezért is nem tudnak a nők szülni - erre még biztos lesz megoldás a későbbi részekben.
most pedig nekilátok az 5x07nek.
süti beállítások módosítása