Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x06 (24. fejezet, 19880324)

2009. május 10. 16:00 - Milo Rambaldi

Az előző részben feszültségkeltés zajlott felsőfokon, itt kérem komoly drámák vannak kialakulóban, és ez még csak a kezdet. Taki és Lenke összeveszett a bútorvásárláson, mert nincs pénzük, Erdészke első felesége előkerült és vegzálja, majd ezután Erdészkét majdnem lelőtték az erdőben, Fogtündér mentette meg. Feri kileste Jutkát, aki a Vöröskeresztes ürgének adott egy puszit, ezt Feri megcsalásnak vette, és inni kezdett, mint a gödény. Mágenéknál folytatódott a szokásos verkli, Ádám flegma volt, Juli sakál, Julcsi síkhülye, Etus meg okoskodott kedvére.

Szélfúttán csapzott Fogtündér a nyitóképünk a mai epizódban, a gépre rohan fel, ahol Fontoska várja, repülnek. Fogtündér ki van bukva, mert nem reagált anyukája, pedig küldött neki téliszalámit Lipcsébe. Érkezik egy gyermek, akit bevisznek a pilótafülkébe, a pilóta leigazgatózza a prücsköt, majd közli a másodpilótával, hogy nemsokára almaszüret lesz. Csak nehogy rohadt legyen az az alma! Eközben Takiékhoz érkezik az új bútor, de a rakodómunkás átesik az asztalon, a végeredmény: törött csukló és törött asztal, amit átvetetnek Takiékkal. Ezek meg olyan hülyék, hogy átveszik. Bahh.

Erdészke ül az erdei házikóban, magányosan, hiányzik neki Gyümike. Én örömünnepet ülnék, de ez csak ül és néz, meg kintről is nézi őt valaki. Hátulról látjuk csak, fokozódik a feszültség, az ajtó nyílik, láncfűrész emelkedik a levegőbe, véres végtagok repkednek jobbra-balra. Mégsem. Bocs, a kutya a távirányítóval játszik, és véletlenül a Péntek 13-ra kapcsolt az átokfajzat. Na szóval az előző részben lövöldöző srác apukája a vendég, ő a tótumfaktum itt az erdőben, és egy laza rábeszélést tart a mi Forrestünknek. De ő hajthatatlan, becsületes magyar állampolgár, nem vonja vissza a feljelentését, és szerinte a felelősség az apáé is. Ám legyen, mondja rákvörös orcával a főelvtárs úr, akkor én is feljelentelek téged, hogy molesztáltad a gyermeket, meg majdnem lelőtted, azt meglátjuk, kinek is lesz igaza a független magyar bíróságon.

Feri és a teljes nyomdai brigád a sikeres vizsgát ünneplik, mindenkinek sikerült a tanfolyam, még Gézának is, mindenki többet fog keresni. Dudás partizanszkoje butyerbrot bevetésre készül, két nő is körbeöleli, de Feri csak lógatja az orrát. Sem a plusz pénz, sem a pia nem boldogítja. Jutkával is fasírt lehet még, mert őt is csak negatíve emlegeti. Hát hol az a híres Vágási-optimizmus? Mi lesz így a magyar proletáriátussal, ha legjobb fiai is meghátrálnak? Khm? Jutka eközben a ház előtt várja Ferit, meglepetést tervez, ideges, majdnem csonttá fagy a szélben, Bőhm beinvitálja, Jutka megy vele. Hallgatnak egy-két slágert a 10-es évekből, Bőhm szerint ez a tuti recept hideg és ideg ellen.

Juli az anyjából próbál valamit kicsikarni, de hiába a két kiló tejföl, Etus akkor is olyan ronda, mint a világháború. Így még legalább ijesztő is, lazán bekerülne egy horrorfilmbe, casting nélkül is. Érkezik Gábor, pezsgővel, mert Gábor nap van, és ezt ünnepelni kell. Az ünneplésben a horroranya nem vesz részt, de Mara meglepetéssel érkezett. Terhes, és el akarja magát vetetni Gáborral. Na persze nem terhes, ezt Julinak el is mondja rögtön, de ez a Lencsibaba ügy egészen megviselte, így már nem akkora öröm a büdös zoknik stoppolása. Juli szerint ebből oltári botrány lesz, ha kiderül, hogy Mara itt a gyerek, hol a gyereket játszik. Seniornak ezúttal igaza van.

A repülőn eközben dráma van, rosszul lett a kisgyerek, aki a pilótafülkében volt, szegénykém nem néz ki túl jól. Konkrétan elájult, izzad, ver a szíve, nem tudják, mi lehet a gond. Leszállási engedélyt kérnének éppen Prágába, amikor is érkezik egy orvostanhallgató srác, aki gyors vizsgálat után intravénába nyom egy adag inzulint, amitől a kiskrapek azonnal magához tér. Kérdésre válaszolva kiderül, hogy cukorbeteg a gyerek, ezt tudja is, elfelejtett enni felszállás előtt. Na éppen ezért nem inzulint kellett volna adni, hanem cukrot, mert attól lett rosszul, hogy leesett a cukra, ha inzulint adunk, akkor azzal még jobban levisszük a cukrát. Vagy csak én néztem túl sok Vészhelyzetet? Fogtündér egészen kiborul az injekció látványától, a pilóta ad egy üveg töményet, parancsra beveteti, biztos valami partidrog van benne, most fogja lekapni Gyümit. Ezt már sajnos nem látjuk. Közben otthon elromlik a csap, ezért Taki előadásában merész felvezetést kapunk szocializmusról és kapitalizmusról, csapokról és szerelőkról. Hogy kinyílt a sorozat csipája megint...

Ádámot a mentőintézet előtt Pszichonyuszi várja. Most éppen fenyegetőzős üzemmódba kapcsolva öngyilkossággal zsarol, nem tudja a hülyéje, hogy ezzel igazából jót tenne a mi doktorunknak. Ádám rezignáltan elküldi a fenébe. Nyuszkó meg néz ádázul a kis piros sapókája alól. Eközben otthon Senior vegzálja Juniort, hogy miért nincs még kész a leckéje, és hogy megöli Etust (bár látnám), hogy el meri így vinni a gyereket. Na persze Etus át volt vágva, de Junior beköpi, hogy van pasija, Senior erre még jobban ordítani kezd, de a full extrát az érkező Ádám kapja, aki totálisan kiborul, közli feleségével, hogy elege van a jelenetekből, el fog költözni otthonról, és ha Senior még egyszer ordítani merészel a gyerekkel, akkor megöli (Seniort, nem Juniort, bár szívesen látnám bármelyiket). De nem. Ádám bead egy pályázatot Jemenbe. A főorvos le van döbbenve. Juli eközben Etusra bízná a gyereknevelést, aki szerint ez nem telefontéma.

Jutka meglepetése egy levél, aminek a tartalmát nem ismerjük meg, de Feri magába roskadva könnyez a Janka féle családi műkincsnek dőlve, majd benyit Jutka, ő is úgy néz ki, mint aki benéz. Gyors békülésbe csapnak a fiatalok, Feri megbocsát, és mindkettőjük szerint rettentő volt a két hét, amíg nem voltak jóban. De most már mindennek vége, Feri szerint mindegy, hogy kik a szülei, mert csak Jutka és ő számítanak. Ebben van valami. Jutka szerint is, a nagy izgalmat csókkal vezetik le, majd nyitnak egy üveg bort.

Takiékhoz vendég érkezik. Aki nem más, mint János első felesége, az elmebeteg Zsóka, a fején egy elhunyt ezüstróka. A kabátja igazi polietilén, haja hidrogén, járása patogén. A beszéde pöttyet zavaros, a menyecske nem túl takaros. Azt gagyogja, hogy János és ő egy pár, a válás az semmi. Lenkét sikerül úgy felhúznia, hogy lakásból kihajítással és hajtépéssel fenyegeti meg a szépasszonyt, ami sajnos elmarad. Zsóka csak néz ki a fejéből, próbál veszélyesnek tűnni, de nagyon nem megy neki. Távozik is gyorsan. Lenke ezután ordítani kezd az eddig illegalitásban lévő Fogtündérrel, hogy ez a lakás nem szerelmi fészek. Taki összefut Bőhmmel, majd felháborodva veszik észre, hogy nyugdíjas besúgószervezetet akar a tanács üzemeltetni, adófegyelem címén. Fogtündér és Erdészke pedig a bútorvállalatnál ülnek, a hülyék fizetni akarnak az üveglapért. Ezt a főnök sem érti, de ők meg akarják lepni az öregeket. Vége beszólásból tudjuk meg, hogy Lenke még mindig idegbeteg, Taki nyugtatja.

Feri és Jutka vidékre indulnak, apalátogatóba. Feri nem akar menni, de Jutka közli, hogy neki elege van abból, hogy Feri állandóan nyíg az intézetis múltja miatt, most megvan az apja, nézze meg, ha nem tetszik, akkor otthagyja. Végül is igaz. Érkeznek vidékre, Ferinek fáj a feje, vesznek gyógyszert, és a gyógyszertáras kislányt kérik meg, hogy vezesse oda őket az apa házához. A kérdésre, hogy milyen ember Feri apja, csak annyi a válasz, hogy majd meglátják. De a lány szerint jó barát. Oda is érnek, bemutatkoznak, Feri olyan fejet vág, mintha érzéstelenítés nélkül fúrnák a fogát, de bemennek. A benti dolgokról nem tudunk meg semmit. Hoppá, egy kliffhenger.

Címkék: szomszédok
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borcsika 2009.05.10. 17:18:11

mikor lesz már terhes Senior? nagyon várom már a kis pufi-flórás, babakocsikerék-kitörős részt :-D

köszi a hv-t, folyt.köv.pls

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.10. 17:36:06

igazából brutális vigyorgásra készteti az embert az a degenerált hülye szöveg, amit elképesztően stílustalanul és életszerűtlenül adnak elő.. érdekes viszont, hogy annakidején vajon miért néztük tátott szájjal...

Acron 2009.05.10. 19:55:14

Ez megint óriási volt, gratula:) János első feleségének jellemzése elképesztő volt, köszi, sírtam a röhögéstől:)
Csúcs vagy,mint mindig!!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.10. 21:44:51

@Borcsika: ofkorsz. Ha minden jól megy, holnapra érkezik az utánpótlás.

@Acron: Köszi. Komoly darab volt a csaj, én megláttam, és 2 percre le kellett állnom, úgy röhögtem.

Sylba 2009.05.10. 22:05:45

Julcsi nagyon csúcs ezzel az "én már nagylány vagyok apa " kérdést.

:D:D:D:D

Mágem majdnem megölte Julit nem semmi izgalmak :D

Gabba 2009.05.11. 08:54:19

A gyermek, akit bevisznek a pilóütafülkébe felidézi bennem az Airplane!-t:
"Joey, voltál már török börtönben?"

báró Csekonics 2009.05.11. 10:42:02

@Gabba: bennem is! :-D

"Kérdésre válaszolva kiderül, hogy cukorbeteg a gyerek, ezt tudja is, elfelejtett enni felszállás előtt. Na éppen ezért nem inzulint kellett volna adni, hanem cukrot, mert attól lett rosszul, hogy leesett a cukra, ha inzulint adunk, akkor azzal még jobban levisszük a cukrát. Vagy csak én néztem túl sok Vészhelyzetet?"
Igen, ez konkrétan hülyeség volt szerintem.

Acron 2009.05.11. 11:29:17

@báró Csekonics: Akkor még nem voltunk kiművelve a Vészhelyzet által, akkor még csak a Kórház a város szélén volt, ha jól emlékszem, ott meg nem volt ilyesmiről szó:)
Mindenesetre szegény kölyköt gyakorlatilag meg is ölték:)

Acron 2009.05.11. 11:31:16

@Rambaldi: És még milyen komoly lesz! Előre néztem a sorit - bocsi - és hát vannak,lesznek érdekes megmozdulásai. szerintem olyan ez a nő, mint egy felfújt gumibaba, semmi érzelem, semmi mimika, semmi nő, és látens psichopata:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.11. 12:16:48

@Acron: Meglehetősen virgonc egy hulla volt, még a nevét is milyen szépen tudta :o))

Borcsika 2009.05.11. 15:43:43

@Rambaldi: hol az újabb hv :-((((((((

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.11. 18:04:09

@Borcsika: holnap érkezik. Nagy átlagban heti 4-7 az adag, ez most egy 4-es hétnek ígérkezik, sok a meló.

Madmoazell 2009.05.11. 20:16:08

Jaj hallod Rambaldi, könnyesre röhögtem magam megint :)) mellesleg neked köszönhetjük, hogy nekiálltunk újra nézni, ha nem írsz hogyvoltot, nem nézek utána a Szomszédoknak a videótárban, és nem állunk rá napi programként :DDD
Szóval köszi, mert azóta megvan a napi kacaj-adag :P

Borcsika 2009.05.11. 21:37:14

@Rambaldi: hát jó, várok türelemmel. csak annyira izgulok :D

Jó munkát!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.11. 21:54:25

@Madmoazell: Köszi, én meg az újraindult Nip/Tuck hogyvoltoknak örülök nagyon, éppen tegnap néztem újra a második évad fináléját, még mindig ütött.

Leadfoot 2009.05.12. 10:44:21

@Gabba: "Láttál-e már fűben nyuszit?"

Leadfoot 2009.05.12. 10:45:22

Egyébként az utolsó bekezdés egyik mondatát frankón úgy olvastam, hogy "Feri állandóan nyíg az internetes múltja miatt".
Hiába, aki tudja a jövőt... :-D

Michael Collins 2009.05.12. 11:12:12

A sorozat kicsit bunfordi, de nagyon bájos. És sajnos vannak dolgok amik visszaköszönnek napjainkban. Az írások meg nagyon jók. Nekem speciel a T-1000-es megnevezés tetszik a legjobban :)!

Leadfoot 2009.05.12. 13:55:41

@Michael Collins: Nálam a "Julieta von Sakálfalva" meg a "Vágyember" visz mindent... :-D

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.05.12. 16:22:49

@Madmoazell: én is a hogyvolt miatt kezdtem "újra"nézni a sorozatot, bár az eleje amúgy is ismeretlen volt, csak pár részt láttam amikor ismételni kezdte az Mtv még régebben.

Erről a részről meg annyit, hogy Ádám mindig csak simán "Jemen"-t emleget (a későbbi részekben is), holott 1988-ban elvileg Észak- és Dél-Jemen is volt még. Persze nyilván a kommunista délről volt szó, pedig a dal szerint "Észak-Jemen jó hely" :)

Dee_ 2009.05.18. 10:38:03

Fura volt ez a repülőn rosszullevős jelenet, azt hittem a csokival lesz gond, amit a pilótafülkében adtak a gyereknek, akkor még lett volna értelme az inzulinnak is. Talán átírták forgatás közben...?
süti beállítások módosítása