Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x05 (23. fejezet, 19880310)

2009. május 10. 15:10 - Milo Rambaldi

Eseménydús előző részünk volt, Vágásiékra esett a kevesebb esemény, Feri vért adott, Jutka pedig tanfelügyelőt boldogított, ezért nem tudtak találkozni, csak amikor Ferit tévedésből drogosnak nézte egy kiérkező yard, aki szipusokat keresett, ámde ehelyett Ferit, illetve a frissen behapsizott Julcsit molesztáló cukros bácsit találta. Juli hisztériázott, csak az emlékek kedvéért, Ádám gyermeket mentett, Etus lebetegedett. János viszont felgyógyult, mentek volna Almával koncertre, de az időjárás közbeszólt, Gyümike gépe Prágában landolt Budapest helyett. Lenke Jánossal és Bőhmmel lendült akcióba, az előbb említett szipusokat bírták a pincében felfedezni. Tiszta bűntanya lett ez a ház, kérem.

Közeleg március 15., ezért az iskolában ünnepségre készülődnek, Jutka a Nemzeti dalt nyomatja a gyermekekkel, Julcsi és Szűcs Gabika a főszereplők, meghatódva szerepel mind a kettő, de az Oscar elmarad, mert a vers komoly, ők pedig túldramatizálják (pedig mondhatták volna így is: hol sírjaink domborulnak, az autók felborulnak). Azért annyira nem rossz, mert az érkező Bástya is olvadozik, Junior rondít bele a képbe, megkérdezi, hogy a politika, az ugye bonyolult? Hű, bazmeg. Bástya is ezt gondolja, de nem ezt mondja. Majd beszélgetnek arról is. Jutka már az iskola előtt a Vöröskeresztes ürgével beszélget, aki benyal Jutkának, majd közli, hogy van név és cím, de ezúttal nem mennek oda azonnal, hanem levelet ír. Jutka örömében puszit ad a pasinak, ezt viszont az érkező Feri és Dudás premier plánból látják. Feri bepipul, szerinte ez Jutka titka, és mindjárt behány.

Takiék „add ide a biztosítótól kapott és elrejtett pénzt, nem, te add ide” játékot játszanak, mert mind a ketten meglepi bútort akarnak venni a pénzből, meg a saját félretett lóvéból. Végül úgy döntenek, hogy együtt mennek el. A boltban balhé van, mert Taki szerint Lenke előadásában láthatjuk a „Felállni nehéz” című műsort, viszont Lenke visszavág, ha Taki nem ájul el a bútor árától, akkor vihetik. Lenke győz, 40.000 forintért egy fotel sok. Olyan, mintha ma olyan 3-400.000 forintot kérnének ezért a szarért! Snitt. Bőhm csótányirtásra gyűjt pénzt, eközben latinul szitkozódik mindenféléket, szóval a szokásos. Jön Sümeghy, szerinte nála nincs csótány, mert ő takarít, tehát beszól, csak a szokásos.

Feri már a kocsmában van, a játék neve: alkoholba fojtom bánatom. Dudás jó hülye, azzal vigasztalja, hogy ő megmondta előre, hogy a budai úrilányok nem Ferinek valók. A kutyaharapást szőrivel megoldást javasolja, de Feri haza akar menni megbeszélni a szitut. Dudás szerint ez annyira nem jó ötlet, de mégis ez következik. Jutka aggódva várja kicsi férjét, aki érkezik is, atomrészegen, majd vádaskodni kezd. Jutka semmit nem mond, csak annyit, hogy minden Feriért van, aki láthatólag semmit nem ért az egészből, de az ágyra rogyik. Jutkán reggel távozáskor látja Bőhm, hogy valami nem stimmel, de Jutka csak annyit mond, hogy rosszul aludt. Este van már, Jutka drámai zenére várja Ferit a nyomda előtt, aki nagyon nem akar vele beszélni, de Géza bácsi unszolására végül is szóba áll a kedves feleségével, aki szerinte minimum egy hazudó rohadék kis cafka. Ezt így nem mondja, de kihallatszik belőle. Jutka időt kér, két hetet, Feri csak hisztizik tovább. Jó lesz ez így.

Julieta von Sakálfalva a szalonban szipirtyót szépít, aki Gábor szerint a gyönyör maga, de a nő is tudja, hogy GG most túloz. Bár azért jól esik neki, mert fogadásra megy. Azután GG egy új rendeletre hívja fel Juli figyelmét, ennek értelmében a kozmetika szolgáltatás, tehát nemcsak számlát kell adni, hanem 3 hónap garanciát is kell vállalni. Juli ezen kiakad, jogosan. Mert mi van például, ha beesik az NDK úszócsapat egy kis szőrtelenítésre, és másnap visszajön a Kristin Otto, hogy kinőtt a szőr a mellén már megint. Na akkor mit mond majd Senior? Szerintem befogja a száját és mosolyogva hozza a gyantaszettet. Eközben otthon bál van, mert Junior cipőpucolás címén széttrimbolta apja cipőjét, és még 150 forintot is kér egri kirándulásra. Hogy lesz így színház Seniorral, amikor Ádámnak nincs cipője? Én a várható balhé miatt biztosan kérnék kölcsöncipőt.

Fogtündér rögtön ítélő bíróságosdit játszik Erdészkével, akinek beállított az első és eleddig egyetlen felesége. János tagadja, hogy bármi köze lenne a hárpiához, aki otthagyta egy másik férfi miatt, most pedig visszajött, és azt hiszi, mindent lehet. Hát nem. Gyümikének ennyi elég, örül, hogy János őt szereti, éppen csókkal jutalmazná, amikor beállít Taki és Lenke, lóg az orruk, hogy nincs pénz bútorra, de Fogtündér beugrik, hiszen a jó úttörő ahol tud, segít, és azt mondja, hogy odaadja a megtakarított pénzét. Taki ezek után begyűjti a távozó Mágenék kulcsát (jön a csótányirtás, ugyebár), Ádám pedig megesketi a lányát, hogy semmi hülyeséget nem csinál. Nehéz egy ilyen ígéret, amikor valaki ab start olyan hülye, mint húsz másik, de Junior jó gyerek, megígéri.

Taki a Trabit viszi szervizre, és belefut egy régi ismerősbe, Vizesbe, aki remek fusizást ajánl fel (nyolcvan forintról számla, a többiről pedig nincs, de olcsóbb). Taki csak ágál ellene, hogy sosem bír ez az ember jó útra térni. És milyen igaza is lesz, mert a megjavított féltengely szétmegy, Vizes akkorát szív, mint az afrikai torkosborz, nem akarják neki kijavítani a hibát, mert nincs róla számlája. Úgy látom, ez a mai rész az „adjunk számlát” szlogenre készült.

Etusnál komoly üzleti tárgyalások folynak. Az amerikás magyar ember próbálná a mi okos Etelkánkat negyvenezer pénzre lehúzni, de ez nem megy, hiába ígérget kaliforniai kiállítást, meg toronyórát lánccal. Tyukszi szerint most baleknak nézi, ez legalább változatos a múltkori szakácsnő után. Kihajítja a jóembert, mint macskát szarni. Julcsi drámázik egy sort, hogy az apjának nincs fekete cipője, Etusnál könyörög, hogy vegyen Ádámnak egy cipőt, mert ciki barna cipőben menni.

Az erdőben komoly akció van, miután Erédszke lőni tanítja Fogtündért, lövést hallanak. Egy srác a tettes, kezében egy fácán van, meg egy pisztoly, amit az apjától lopott. János a Jack Bauer módszerrel próbálkozik, ordít, mint a fába szorult féreg de ez nem jön be, mert a kölyök némi fenyegetőzés (apuka erdészeti igazgató, és tényleg, van az asztalán fehér és piros telefon is) Jánosra fogja a fegyvert, majd lelövéses kivégzéssel fenyegeti, de ekkor befut Fogtündér hátulról a légpuskával, és elkergeti a gyermeket. Jaj, levegőt sem kaptam, úgy izgultam.

Mágen doktor mégsem megy színházba, mert baleset történt, ezért behívták. Seniornak nem tudott szólni, aki ezért puccparádéban áll a Pesti Színház előtt, majd dühösen bemegy a férje nélkül. A baleset két alanya: a pisztolyos srác apja és a szerető, aki totál be van tojva, hogy kiderül a viszony. Ádámot egy kis hazudozásra kéri. Eközben Etus megható történetet mesél Juniornak. Miért is? Mert lekoptatta Virágot, aki telefonált, és Junior azt vélelmezi, hogy Etus magányos. Kiderül, hogy volt Etelkának férje, a Szikszai (milyen meglepő), de eltűnt. Hogyan? Hát úgy, hogy a világháborúban, amikor ugye lőttek, Etus levitte a kis Julit és Ádámot krumpliért könyörögni, eközben meg eltűnt a harmadik emelet, ahol a Szikszai volt. Julcsi egészen elszomorodik, hogy akkor ő most nem lenne, meg mi lenne, de végül is abban maradnak, hogy nagyon szeretik egymást Etussal. Remek. Végszóra befut Ádám is mentős szerkóban a színházba, Juli tombol. Mint mindig.

A csótányirtás nem járt sikerrel, mert többen nem adták le a kulcsot. És vannak megint vége beszólásaink! Sümeghy kérdezi, milyen a csótány, mert egy bogár őt nézi, Bőhm tükörbe nézést javasol. Julcsi elfelejtette az oroszleckét, Etus szerint majd a tanár eszébe juttatja. Haha. Juli szerint az este a kutyáké, Ádám örül az új cipőjének. Lenke és Taki azon lamentál, hogy lesz-e esküvő. Jutka vacsorázni hívja a kisírt szemű Ferit, aki éhségsztrájkba kezd.

Címkék: szomszédok
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.05.10. 15:58:06

NDK úszócsapat! Mint a Top Secret-ben! :D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.10. 21:42:26

@Gabba: Nem bírtam kihagyni, ráadásul 1988-at írunk, a szöuli olimpia éve, az NDK utolsó nagy dobása.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.05.11. 10:17:58

Már régebben láttam ezt a részt, de valahogy úgy rémlett hogy Szikszaival 56-ban lőtték el az emeletet, vagy rosszul emlékszem? Meg nem tudom hány éves Etus a sorozatban, de mint színésznő csak 8 éves volt 1944-ben...

ACM 2009.05.11. 10:39:22

Taki bácsi nagy volt a BUBIV-os jelenetben. Meg ahogy a T-1000-es spontán megjegyezte, hogy Kanizsa. :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.11. 21:51:34

@4/7: Most ahogy olvaslak, igazad van, nem lehet a világháború. Biztos, hogy 56. Sorry a sajtóhibáért.

Zsoozsy 2010.01.04. 21:37:08

már jó pár napja láttam ezt a részt, de azóta nem hagy nyugodni a kérdés: hogyhogy Ádám és Juli voltak Etusnál, amikor előtték a háborúban a lakást a férjével együtt? Most akkor Ádám és Dzsulietta szenyor testvérek? Testvérházasság? (bár ez akkor ugye magyarázatot adna Dzsulietta junior defektjeire... :D) Vagy tán ovi óta ismerik egymást és Etus bébiszittelte őket? És egyébként is: ha Dzsulietta anyja (márpedig elvileg ugye az), ki szólítja keresztnevén az anyját?! Még ha ilyen hiperszuperjó fej, vagány és művész anyja van, akkor is... Vagy csak nekem abszurd a szitu?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.12.17. 18:33:38

Sümeghy Úrnak egy kis fejtágító, hogy milyen is a csótány:
www.agrohydro.hu/csotanyirtas.html
:)))
süti beállítások módosítása