Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House - 5x06 Élvezet (Joy)

2009. május 08. 09:00 - candyperfumegirl

Ahogy arra számítani lehetett, House-nak egy hét közel sem volt rá elég, hogy feldolgozza a megrázkódtatást, miszerint Cuddy örökbe fogad egy kisbabát. Azzal, hogy egynél több gyerekről fog mostantól gondolkodni, Cuddy szépen begyalogolt House lelkivilágába az életveszélyes tűsarkúival, és ez egyértelműen megtorlást von majd maga után. House, miután sikerült visszaillesztenie állkapcsát a helyére, kidolgozott egy taktikát, amely lényegében abból áll, hogy próbálja a helyzet komolyságát elbliccelni azzal, hogy a nap 24 órájában azt suttogja Cuddy fülébe, hogy szar anya lenne, és ezt ő is tudja, ezért úgyis meghátrál majd az utolsó pillanatban. De ezúttal téved, Cuddy ugyanis már olyannyira a célegyenesben van, hogy éppen most egyeztetett le egy találkát leendő gyermeke szülőanyjával, és gyakorlatilag már csak a gyerekszoba kifestése van hátra. House-nak nem sok ideje maradt, hogy kiiktassa ezt a nyilvánvaló konkurenciát.

Közben pedig a hetibeteggel sem ártana foglalkozni, ugyanis egy egész érdekes eset akadt horogra a héten. Lányát egyedül nevelő apuka, akinek a napjai tele vannak filmszakadásokkal, egész hosszú periódusokat nem tud felidézni. De House inkább beiktat egy fogadást diagnosztizálás helyett, tippeljen a csapat, Cuddy mikor törik meg és ismeri be, hogy nem is akar örökbefogadni. Soha, úgyhogy lépjünk tovább és tegyünk úgy, mintha nem vettük volna a diplománkat, javasolja a csapat, de ez süket fülekre talál. Kutner megszánja House-t egy óvatos tippel, Cuddy max két hétig bírja majd, de ha egy mód van rá, ne a valódi nevét írja már fel a fehér táblán vezetett fogadójegyzékre House, mert hogy néz már az ki, hogy a főnökasszony boldogsága ellen fogad. OK, akkor leszel Skutner, dönt House, többiek meg kezdjenek egy teszteket lefuttatni, ha már ennyire izgatja őket ez az eset.

13 és Taub megy házkutatni, és valószínűleg a legridegebb lakásban járnak, amit a csapat a sorozat 5 évada során átkutatott, kilátás egy festői tűzfalra néz, a lakberendezés minimalista protestáns bentlakásos iskolák stílusát idézi, és egyáltalán semmi használati tárgy nincs, ami a szórakozás bármely formájához alkalmas lenne. Ilyen környezetben felnőni nem lehet túl vidám, sem a hetibeteg, se a lánya nem jár sehova, saját bevallásuk szerint csak dolgozni és iskolába. És akkor ezt vegyük is be? Na ne. Levakarnak a falról egy kis penészt, hogy ne menjenek vissza üres kézzel. és kiokoskodják, hogy az lehet akár a memóriazavar okozója, de akkor tesztelni kell a lányt is. Kiscsaj kb. annyira meleg és barátságos, mint a lakásuk, érzelemtelen tőmondatokban válaszolgat, és a világon semmi nem hatja meg, érdekes.

Apuci eközben eltűnt, Foreman és 13 a liftnél érik utol, apu teljes lelki nyugalommal kisétálna, hiszen dolga van, és ennek a két agysebésznek két teljes percébe telik, mire leesik nekik, amit mi már az epizód első perceitől sejtünk, hogy alvajáróróval van dolgunk. Ez persze teljesen más megvilágításba helyezi a differenciál diagnózist, mert most már nem az a fő kérdés, hova jár apu ha ébren van, hanem az, hogy hova jár és mit csinál, amikor alszik. Remek új küldetés az Angyaloknak.

Közben Cuddy is küldetést teljesít, most találkozik először az örökbeadó anyával, és nagyon ideges, imádkozzunk, hogy House itt ne talűlja meg, mert akkor annyi az egész projektnek. A terhes lányt Beccának hívják, és amikor Cuddy megkérdezi tőle, miért őt, mint egyedülálló nőt választotta a gyereke anyjának, azt válaszolja, hogy olyat, akart, ami nem akkora lúzer mint ő, és családja össze nőnemű tagja. Számára Cuddy az eszményi anya, hiszen sikeres, magabiztos, van doktorija, és egy hadseregnyi alkalmazottja, és nem mellesleg még dögös is tud lenni eközben. Mindez valóban példaértékű, éppen csak egy megbízható férj hiányzik a képből, de Becca szerint kimondottan pozitív, hogy Cuddy nem kötötte össze az életét valami középkorú balfékkel, aki nyilván iszik, esetleg drogozik, meccset néz gyereknevelés helyett, és huszonévesekkel való szexről ábrándozik. Megismétlem imádkozzunk, hogy soha ne fusson össze House-zal. Cuddy még elmondja, hogy a gyereket Joy-nak szeretné nevezni (helló epizódcím), és felfedez egy kiütést az anya csuklóján, ami nagyon kellemetlen, mert a hölgy korábban kábszerezett, így van ok az aggodalomra. Cuddy már viteti is be a kórházba abban a pillanatban.

Cameron miután megvizsgálta Beccát, kijelenti, hogy kutya baja, Cuddy túlidegeskedi az egészet, de Cuddy elintézi egy verbális szájbavágással, meg némi hierarchikus viszonyokat egyértelműen tisztázó hangsúllyal. Beccának ez nagyon tetszik, Cuddy milyen tökös nő, ennél jobb helyre nem is kerülhetne a születendő gyereke, akitől nem mellesleg már nagyon szabadulna. Cuddy további vizsgálatokat rendel el, mert érzi, hogy itt valami baj van, és végül is már gyakorlatilag az ő gyereke egészségéről van szó, tessék szépen komolyan venni.

House ezek után úgy gondolja, ideje szembesíteni Cuddyt az anyaság bizonyos kellemetlen tényezőivel, úgyhogy teljesen véletlenül egy kisebb pohárnyi bébiköpetet löttyint Cuddy méregdrága blúzára-tisztán pedagógiai célzattal. A példázat lényege az, hogy ha Cuddyt zavarja egy ilyen apró kényelmetlenség, és már rohanna is átöltözni, akkor alkalmatlan az anyaságra, ami ennél sokkal nagyobb problémákat fog majd hozni az életébe. Ez is egy szemlélet, szerintem viszont, aki 20 éve képes House-t nem csak elviselni, de valamilyen szinten kordában tartani, az már alapból megérdemli az „én anyucija” örökös címet.

Közben House 13-at és Taubot ráállította a betegre, aki annak rendje és módja szerint elkezdett alvajárni, kocsiba ült és elhajtott egy elég kétes környékre. Kocsi lelassít, utcasarkon őgyelgő hölgy behajol, pár szót váltanak, majd az üzletasszony némi készpénzt tesz zsebre, és ennyi elég a jelenetet figyelő 13-nak, hogy összerakja, drog adás-vétel zajlott le a szemük előtt, nem szexuális szolgáltatás. Nyilvánvaló, hogy 13-nak első kézből szerzett tapasztalatai vannak a kereskedelem ezen szegmenséről. Ez persze fontos új infó House-nak: Csipkejózsika futó viszonyáról Hófehérkével érdekes következtetéseket lehet levonni, az első lépés persze az, hogy meg kell vizsgálni a kokaint, hátha szennyezett volt. Ehhez persze venni kell egy adagot, tiszta sor, elsős tananyag az orvosin.

Cuddy eközben születendő gyermekét vizsgálta, és az anyai ösztön jól működütt, ugyanis a baba tüdeje alulfejlett, jól tette, hogy behozta. Ez viszont komoly dilemma elé állítja, mert így a biológiai anya és a magzat is veszélyben van, melyik életét mentse elsősorban?

Eközben 13 és Taub profi titkosrendőrök módjára őgyelegnek észrevétlenül a kokópláza környékén, nem esik kimondottan nehezére a dealer hölgynek kiszúrnia és elküldenie őket a vérbe. Igen ám, de Dr. Taub most bebizonyítja, hogy volt neki gyerekszobája, hibátlan udvariassággal közli jövetelük okát, „egy kis kokaint szeretnénk venni kezitcsókolom”, a háttérben meg 13 fulladozik a visszafojtott röhögéstől. Az üzlet lebonyolítása után 13 azonnal teszteli az anyagot, persze nem laboratóriumi körülmények között, hanem ízpróbának veti alá, és rögtön megállapítja, hogy neppernéni átcseszte őket. Mégpedig azzal, hogy vegytiszta kokaint adott nekik, nem sül le a bőr a képéről! Ez persze csak azért nem jó a tanult orvosoknak, mert a betegnek már biztos nem az új kuncsaftot beetető űberkirály anyagot, hanem a visszatérő függőknek járó szarral kevert kokszot szokta adni, és nekik most éppen az utóbbira lenne szükségük. Üzletasszony zokszó nélkül adja, Taub meg kiugrott szemgolyóit próbálja összeszedegetni.

House a változatosság kedvéért ismét Cuddy fülébe suttog alattomosan, „kemény dolog az anyaság, és te úgysem bírnád”- témában., csak hogy meglegyen a komfortérzete. Az időzítés nem a legjobb, mert tényleg baj van, a baba beteg, de Cuddy az örökbefogaásban a legkevésbé sem bizonytalanodott el, éppen egy hajórakományra való gyerekjátékot csomagol ki lelkesen. House meg vigye kivételesen a negativizmusát máshova, anyucinak most fontos dolga van.

A kevert kokóban laktózt mutatott ki a szorgalmas team, szuper, a laktóz intolerancia tökéletesen passzol a tünetekhez. Eközben Cuddy is a drogokra gyanakszik, az anya droghasználata okozhatta a baba betegségét, Becca meg csak áradozik Dr. Lisa Cuddy tökéletes életéről, és annyira el van telve tőle, hogy szinte észre sem veszi, hogy vérezni kezd. BAJ van, méghozzá nagy. Cuddy húzta a dolgot, ameddig lehetett, de most jött el az a pont, amikor be kell avatni House-t, mese nincs. Beccának placentaleválása van, tehát vagy beindítják a szülést, és kockáztatják a baba életét, vagy várnak, és kockáztatják az anyáét, de itt Cuddy már nem fog tudni objektív döntést hozni. Pofonegyszerű, be kell indítani a szülést, mondja House, és Cuddy már menne is, de House folytatja, áhá, ez csak egy teszt volt, és elbukott, Cuddy tudat alatt azt akarja, hogy a gyerek meghaljon, kezdené House, de ez a szokásosnál is nagyobb genyaság. Cuddy tanácsért jött, nem baszogatásért, mindennek van határa.

Már sokkal korábban vártam volna, hogy eljöjjön ez a pillanat, House megy országos cimborájához, aki éppen egy almát políroz (!), valaki adjon valami munkát ennek az embernek, könyörgöm. „Nem rák” –mondja Jimmy reflexből, de amint rájön, miről van szó, azonnal pszichologizálni kezd úgy, ahogy csak ő tud. „Az a te nagy bajod House, hogy Cuddy továbblép és te szépen el leszel felejtve, miközben te még mindig kergetni akarod az iskolaudvaron és meghúzni…a copfját.” „Nem is igaz, Jimmy, én ennél sokkal érettebb vagyok”, mondja House, majd egy óriásit harap Jimmy tükörfényesre csiszolt almájába és lelép.

A csapat azon része, akiket még érdekel a hetibeteg megegyezett abban, hogy a filmszakadásokat a kokain okozta, de közben a beteg már a szó szoros értelmében vért izzad, mi van, mi van, mi van? Ez valahogy a leukémiára tereli a gyanút, és hogy ezt igazolják, csontvelő biopszia kell, de mielőtt erre sor kerülhetne, kiszúrják, hogy a hetibetegnek furcsán barna a lába, és nem a szolitól. Ez veseelégtelenségre utal, átültetés kell neki, amihez a kézenfekvő donor a láyna lenne, de ehhez természetesen Cuddy engedélye kell. Őt viszont most nem lehet ilyen apróságokkal zaklatni, mert éppen nagyon elfoglalt, de mivel is?

Csak azzal, hogy beindították Becca szülését, és Cuddy éppen most esik át a huszonötödik pánikrohamon. A szülést Chase vezeti le, más szóba sem jöhetne, és amikor a dolgok már kezdenek nagyon rosszul kinézni, beállít a műtőbe House is a biztonság kedvéért, hogy tovább rontsa a helyzetet. Chase udvariasan bemutatja House-t Beccának, csak hogy tudja, kit kell majd beperelnie, House pedig minden elképzelhető módon igyekszik Cuddy figyelmét magára meg a veseátültetésre vonni, de Cuddynak most csak Joy létezik. Joy megszületik, de nem sír, és egy pillanatig szinte vége a világnak, de akkor jön az a hang, amitől mindenki megnyugszik, House-t kivéve. Joy él, és jól van, Cuddy ragyog, House világa omladozik, de összeszedi magát, és rögtön kimondja azokat a szavakat, amit a babának nem lehet elég korán megtanulnia, mert elég sokszor fogja még hallani: a maminak dolgoznia kell.

De még mennyire hogy kell, rá kell venni ugyanis a hetibeteg lányát, hogy adja az apjának az egyik veséjét. House persze úgy érzi, most van itt a megfelelő alkalom vicceskedni egy kicsit. Még egy szó, és Cuddy megüti, ár van írva, de a kislány nem tűnik valami zaklatottnak. Pedig olyanokat mondanak neki, hogy az egész életedet egy vesével kell majd leélned, és az milyen szar, meg ez az apád egyetlen esélye az életben maradásra, de reakció semmi. Olyannyira semmi, hogy végre feltűnik valakinek (értsd: House-nak), hogy a lány is beteg, és ez a látványos érdektelenség tünet, apuci sem volt valami izgága, ami azt illeti. Ugyanaz lesz a baja mindkettőnek!

A lány már a vérizzadós fázisban van, House meg megy Jimmyhez az aktuális heti epifániáért. Genetikai betegségre van szüksége, és igen, valóban nagyon magas labda volt, Jimmy le is ütötte annak rendje s módja szerint („biztos van neked elég”), de Jimmy most inkább Cuddyról akar beszélni. Nem fogja meggondolni magát, mert gyakorlatilag kivirágzott, és igen, most pont ez az a félmondat, ami elvezeti House-t a megoldáshoz, Jimmy már tudja is mi következik. House szó nélkül elhagyja az irodát, majd be a betegekhez, és közli, hogy mindketten meg fognak halni. Semmi reakció. Majd közli, hogy mindketten teljesen egészségesek lesznek. Reakció nada, akár egy Dido koncertfelvételt is vetíthetett volna nekik, ugyanez lett volna. A lényeg ugyanis az, hogy SEMMILYEN érzelmet nem éreznek, sem örömöt, sem fájdalmat, sem szomorúságot, apuka is azért kezdett drogozni, mert érezni akart valamit. A dopamin receptoraik nem működnek, és familiáris mediterrán lázuk van, ami igaz, hogy fehér embernél nagyon ritka, de ki mondta, hogy ők fehérek? Bizony, zombiapu vall, ők irakiak, csak nevet változtattak, így House diagnózisa megkapta az abszolút támogatást, és örülhetünk, mert a dolog gyógyítható. Majd örülnek ennek ők is, amint képesek lesznek rá.

Cuddy már a babaszobát festi, és valósággal ragyog, majd megnézhetjük, ahogy a betegek ébredeznek a műtét után, majd mindketten elmosolyodnak, és a jelenet minden giccseséget mellőzően gyönyörű. Ezek után Cuddy érkezik Beccához szexi főorvosnő-kosztümben,10 centis tűsarkakon és 32 fogas mosollyal, de valami nem stimmel. Becca ugyanis gondolkozott (látszik rajta, hogy ez meglehetősen nehezére esett), és arra jutott, hogy ez a gyerek a legjobb dolog, ami történt vele az életben, és akkor lenne csak igazi lúzer, ha megválna tőle. Cuddy érti, mit jelent ez, és kétségbeesetten kapkod az utolsó szalmaszál után, Becca gondolj bele, ez a döntés mindent megváltoztat. Igen, a szerencsétlen kiscsaj pontosan ebben reménykedik, és kell neki Joy. Ami Cuddyban ezek után lejátszódik, az a legapróbb részletekig ott van az arcjátékban, és hogy Lisa Edelstein vitrinjében miért nincs még Emmy szobrocska, az ilyen jelenetek után érthetetlen.

És még nincs vége, Cuddy sírva búcsúzik Joy-tól, és az esélyétől az anyaságra, hetibetegünk a lányával nevetgél, majd ismét Cuddyt látjuk, otthon, a majdnem-gyerekszoba padlóján ül egyedül, teljesen magába roskadva, a szívem beleszakad a látványba. Ajtócsengő, és ilyenkor csak egyvalaki jöhet számításba, aki képes beállítani, kérdés, hogy most milyen céllal jött. House az ajtóban, nem ez a legjobb alkalom a kárörvendése, mondja Cuddy, de becsapni az ajtót sincs ereje. House talán maga sem tudja, mit keres itt, erőtlen vigasztalással próbálkozik, de tudjuk, mennyire profi az ilyesmiben, mindenesetre nem kéne Cuddynak feladnia szerinte egy ilyen eset miatt, annyi részegen, felelőtlenül orrba-szájba dugó tinédzser van még a világon, Cuddyból pedig nagyon jó anya lenne. TE ROHADÉK, reagálja a néző, és Cuddy is szó szerint ezt fogalmazza meg, amikor egy kis remény van rá, hogy gyereke lesz, azt vágod a fejéhez, hogy szar anya lenne, de amikor elveszíti, együttérzést mímelve azon sajnálkozol, hogy milyen jó anya lett volna? Mi a fenének kell mindig tagadni mindent, kérdezi Cuddy könnyes szemmel, de válasz nincs, mert House NEM TUDJA. A világ megállt forogni. És most jön az, ami érett a két karakter első közös jelenete óta, és Chase nem sokat fizetett volna az erre tippelőknek a fogadóirodájában, House MEG-CSÓ-KOL-JA. Cuddyt. Úgy, ahogy az hozzájuk tökéletesen illik, nyersen és kétségbeesetten, Cuddy maximálisan partner a dologban, majd pár fülledt másodperc múlva House jó éjszakát kíván, és LELÉP. Itt a vége, ez mekkora epizód volt.

Címkék: house
71 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MadelineBasset 2009.05.08. 09:27:38

VÉGRE!
Szuper a HV! Köszi Candy!

Kicsit érdekes a cím fordítása, szerintem az Élvezet helyett az eredeti Öröm (Joy) sokkal kifejezőbb lett volna!

És hát a csók ... :)))

Sonrisa 2009.05.08. 09:49:49

Ez egy ennyira jó rész, talán eddig ez tetszett az legjobban az 5. évadban :)

Emmy díjat Lisa Edelsteinnak! Ez a rész az ő "jutalomjátéka".
Nekem eszembe jutott még az a régi jelenet itt, amikor Cuddy a nemtudom melyik évadban bevitte a zuhany alá a hetibeteg gyereket, mert annak magas láza volt. Utána pedig gubbasztott a fotelban.
Egy pillanat alatt hulllott szét minden, Cuddyn pedig tökéletesen látszott.

Pont eddig láttam az 5. évadot, ideje lenne rákapcsolnom:)

scottish 2009.05.08. 09:52:41

Profin megírt HV!

A következőket is, mert költöztem és nem láttam az utóbbi részeket!!!!!

diabka 2009.05.08. 09:56:58

öö...elég rég láttam, de nem apu izzadt vért a mellkasán?
(nem mintha számítana a hogyvolt vagy a történet szempontjából)
és különben is az egész rész csak azért volt, hogy az utolsó jelenet végre meglegyen. :)

MadelineBasset 2009.05.08. 10:00:09

@Sonrisa:

Emmy to LE!

De valahogy Györgyi Anna nem hozta a formáját! Nekem egy picit kiábrándító volt a Joy, sírj! résznél...

Vowel 2009.05.08. 10:02:26

micsoda rész volt!!! és micsoda hogyvolt!!!:D
áááááááá....

denamano 2009.05.08. 10:20:58

imádom. ennyi. magyarul is (a tegezés miatt) és eredetiben is (LE ebben a részben verhetetlen). külön pont a szinkronnak, hogy a Beccát alakító színésznő nem volt olyan elviselhetetlen, mint angolul. nem tudom ki castingolta, de az a csaj...a falat kapartam tőle. mondjuk ha jobban belegondolok, tökéletesen hozta a buta, szétdrogozott, bizonytalan tinédzert.

Edelstein pedig tényleg már többször is megérdemelte volna az Emmyt...remélem, idén végre összejön neki.:)

timcsi84 2009.05.08. 10:27:33

Remek volt a hogyvolt és a rész is! Azt hiszem állíthatom, hogy sokan vártunk arra, hogy ez a pillanat bekövetkezzen:)Köszi Candy, a HV szuper, mint mindig!

bibibi44 2009.05.08. 10:31:33

Na, várjatok csak, mindjárt jön Ladybyron savanyújancsizni.

fallen 2009.05.08. 10:32:24

A House a hogyvolttal közösen a legjobb, komolyan: candyperfumegirl for president! Kár, hogy kissé lelassult a hv, jobban várom mint a heti részt.

fallen 2009.05.08. 10:33:51

Candyperfumegirl for president!! A House ezzel közösen a legjobb, kár, hogy kissé lelassult.

ju offa 2009.05.08. 10:34:10

nem lesz ez olyan szivárványos éved :) majd látjátok...23.résznél tartok angolul,magyarul houset nézni...isten ments.

fallen 2009.05.08. 10:34:48

Bocs a dupláért (már tripla) először nem jelenítette meg.

Berix 2009.05.08. 11:05:27

Egyszerűen remek rész volt, Cuddy remek volt és nagyon hiteles. A HV pedig szokásosan kiváló.

Levai Jutka 2009.05.08. 11:23:20

@Berix: Kiváló, de zavaróan sok az elírás és a hiba, már-már az érthetőség rovására megy a felületesség... Tudom, lemaradás, meg minden, de akkor is.

zoxó 2009.05.08. 11:24:08

Végre!! Erre a hogyvoltra vártam már mióta!!! Szvsz House akkor jött rá, hogy mit jelent(het) Cuddynak a gyerek, amikor látta a kétségbeesését a császár után. Nekem a Cuddy-jelenetek mellett egyébként a legjobban az elmélyülten almát fényesítgető Wilson tetszett.

Csak egy apróság: szerintem nem Wilson félmondata hozta House megvilágosodását, hanem saját megjegyzése az Afrika-alakú falióráról.

gmarisk 2009.05.08. 11:27:13

Én a címet Élvezet helyett inkább Öröm-re fordítottam volna.
Így több értelme van a hetibeteg- és a Cuddy-szálon is.... no mindegy...
A csókjelenet meg nagyon állat volt! House-tól ilyenre számítok :-)

Sonrisa 2009.05.08. 11:29:27

@Abbrie:
Nem láttam szinkronosan az epizódot, a md. House elvből csak eredetiben nézem - de erről nem akarok vitát nyitni, hogy milyen a szinkron. Örömteli egyébként, hogy kint most fog végetérni az évad, s a tv2 is ezért nem nagyon van elmaradva!

A hétvégén volt egyébként az AXN-n a House-maraton a 2. (3.?) évaddal. Ott mondjuk nem zavart a magyar hang, örömmel nosztalgiáztam :)

Candyperfumegirl: köszi még1x a hv-ket, sajnos ebben a mostaniban picivel tényleg több az elírás, mint kellene:( (de nem fesztiválozok, én is szoktam figyelmetlen lenni a hvknál)

makepeace 2009.05.08. 11:38:14

Zseniális HV(mikor nem az)!!!!Köszi!!!
Tényleg igy van epizód+hogyvolt igy kerek!!

ladybyron 2009.05.08. 11:42:10

Bibibi44 - kívánságod parancs. :-))

Ha nincs az előző évad vége, és az előző 3-4 rész nyüglődése, nagyon jó lett volna. Így szimplán erősen közepes, a vége kellemesen groteszk volt (bár lehet, hogy nem annak szánták, de akkor a rendező nem állt a helyzet magaslatán).

Na ez most savanyújóskaság volt vagy, sem? :-))

nemvagyokmatyohimzes 2009.05.08. 11:43:46

@zoxó: nem láttam magyarul, mert külföldön leledzem, de eredetiben szerintem Wilson azt mond(hat)ta, hogy Cuddy lesz a világ legboldogabb kismamája, mert nincsenek szülés után felszabaduló hormonjai, amitől majd depis lehetne.... és ebből jött rá House..

ChPh 2009.05.08. 11:55:53

Hjah, nem gyenge rész, de lesz még így sem :D Vagy sokkal jobb?
A pálmát még mindig a 4. évad dupla zárója viszi :D

keljfeljancsi 2009.05.08. 12:10:39

Tetszett nekem is.
Megint jó kis hullámvasút volt. Fordulatok, ütős párbeszédek.
Szerintem jók a szinkronhangok is és a fordítás is. Pl a Csipkerózsika megtalálta Hófehérkét, és az "álmában kettyint egy kicsit" beszólásnál hangosan felnevettem.

butatót 2009.05.08. 12:14:03

Segítsen már valaki, mert megőrülök! Én nem erre a részre emlékszem a múlt hétről. Igaz, hogy csak a legvégét kapcsoltam be, de ott egy agorafóbiás hetibeteg volt, akiben valami golyó maradt és amiatt volt a gond, Cameron felajánlotta Chasenek, hogy költözzön hozzá, House meg visszafordult Cuddy ajtajából, Taubhoz meg odabújt a felesége. Eltévesztettem a csatornát és/vagy valami ismétlést láttam (pedig azt hittem, láttam minden részt), vagy mi van?
Köszi a segítséget!

nemvagyokmatyohimzes 2009.05.08. 12:25:07

a szinkronkérdéshez: (továbbra sem láttam magyarul, ld. feljebb miért), de a német RTL-en keddenként 21:15-től fut (eddig az 5. évad ment, 1-2 résszel a magyar előtt tartottak, de most valamiért ismételgetnek a 3. évad közepétől), na szóval, aki szeretne szörnyű szinkront hallani, az hallgasson-nézzen bele. Igaz, nagyon-nagyon sokadikra már meg lehet szokni... Nekem is sikerült.

nemvagyokmatyohimzes 2009.05.08. 12:26:13

@Yamamoto Isoroku: CPG kicsit elcsúszott a hv-vel, nemsokára jön ennek is az összefoglalója, amiről most írt CPG, az két hete volt

hex.kelly 2009.05.08. 13:00:56

Candy, ugye nincs gyermeked? Amit House Cuddyra "löttyintett", az BÜFI volt :-) A félig megemésztett anyatej tényleg büdi tud lenni...

Egyébként ismét remek a HV, köszi!

nemvagyokmatyohimzes 2009.05.08. 13:20:12

Nem beszélve a németek "címfordításáról". Csak 1 példa: 3/12: One Day, One Room - Egy nap, egy szoba. Németül: Kényszermunka.
Azt hiszem, erre csak a "no comment" illik. A Joy-t meg "Endlich Mutter?"-re fordították (Végre Anya?). Nem normálisak a németek.

equinox 2009.05.08. 13:40:10

köszi, köszi, köszi, szinte jobban vártam a hv-t, mint magát a sorozatot :-)))

makepeace 2009.05.08. 14:40:36

ha már Emmy,ha HL a 23.részre nem kap dijat hentelés lesz LA-ben
hozzáteszem már igy is elkéstek

Póniló 2009.05.08. 15:09:02

@makepeace:
ezzel csak egyetérteni tudok...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.05.08. 15:32:50

@Póniló: Én is! De az is biztos, hogy LE is megérdemlne egyet!

makepeace 2009.05.08. 15:38:16

@PuffCinq: RSL-ről meg magáról a sorozatról már nem is beszélve!

zoxó 2009.05.08. 18:21:05

@kedvencdokim: A familiáris mediterrán láznak a hormonokhoz nem sok köze van, a lakóhelynek (vagy inkább az adott helyen élő népcsoportnak) annál inkább. Ebből gondolom, hogy ez inkább földrajzi kérdés-válasz volt.

zoxó 2009.05.08. 18:23:34

bocs: lakóhelyhez, népcsoporthoz. Így érthetőbb.

Acron 2009.05.08. 18:26:12

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol tudnám megnézni?? Sajnos lemaradtam róla:(

candyperfumegirl 2009.05.08. 18:52:09

Az elütésekért elnézést kérek, hullafáradt voltam, amikor átolvastam. Nagyon szoktam erre figyelni, most ezért csúszhatott be pár typo.

És csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, Emmyt a Hugh-Lisa-RSL triónak, de azonnal, és a sorozatnak is. De már nincsenek illúzióim az Emmyről. (Lauren Graham, valaki?)

A címfordításokkal meg mintha kezdenének elcsúszni, pedig eddig egész jó volt, de ezt én sem értettem, hogy a Joy miért lett Élvezet és miért nem Öröm. Ezért is írtam oda zárójelbe az eredetit, a többletjelentést csak az adja vissza. Persze értem én, hogy nincs könnyű dolgok, mert a House epizódcímek 3-4 jelentésréteggel rendelkeznek, de valamennyire meg lehetne azért közelíteni. Lehet, hogy a zárójelben az eredeti cím-megoldás marad, mert zseniális címek vannak ebben az évadban (is).

Sonrisa 2009.05.08. 20:45:19

@candyperfumegirl:
Jaja, az Emmy másik szégyene, hogy Lauren Grahamot mellőzték a GG miatt.
(bár azért egy Golden Globe jelölést begyűjtött...) Bár az is igaz, hogy Lorelai szerepéért sajnos más körökben is csupán jelöléseket kapott, díjat nem nagyon (talán 3-t?, abból is 2 azt hiszem a Teen Choice Awardon volt)

Sonrisa 2009.05.08. 20:46:20

Azmég lemaradt, hogy a Laurenes csorbát már nem tudják kiküszöbölni, de Lisának még simán megadhatnák :) abszolút megérdemli.

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2009.05.09. 12:33:30

Az elütések elkerülése és kijavítása végett ajánlom a Mozilla helyesírás-javítóját. Meg egyébként utólag is szerkesztheted a bejegyzést, nem? Szóval még kijavíthatod. :)
Egyébként tök jó a HV, csak ez tényleg zavaró.
A címadás meg szerintem se lett valami jó. Inkább úgy kellett volna, hogy "Joy - Öröm" vagy "Joy/Öröm", mint ahogy a filmeknek is meg szokták hagyni az eredeti címét néha, és magyar alcímet adnak neki.
A végén meg úgy fordították, hogy "Miért kell regnálnod mindent?", ami megint elég szerencsétlen. Inkább lett volna a "tagadnod" vagy "mindennek az ellenkezőjét mondanod". Tudom, az én hibám, de én nem is fogtam fel először, hogy mit jelent a "regnál", szóval ez csak elvitte a figyelmemet az akcióról.

zoxó 2009.05.09. 19:11:29

Erről az akcióról egy szobába beromboló kamion sem tudta volna elvonni a figyelmemet:))). A címmel kapcsolatban egyetértünk, valóban ez lett volna a helyes. Ráadásul hogy ez volt az egyik "főszereplő" neve is.

Acron 2009.05.09. 19:36:17

Kérlek, kérlek, hogy tudom megnézni ezt a részt? Sajnos lemaradtam róla:(
Segítség:)

candyperfumegirl 2009.05.09. 20:18:52

@Acron: Joe Torrent, az iowai nagybácsi biztosan nagyon szívesen elküldi neked.

Sonrisa 2009.05.09. 21:55:05

@Cirmoscica:
"Meg egyébként utólag is szerkesztheted a bejegyzést, nem? Szóval még kijavíthatod. :) "
Elvileg miután élesítette sixx a postot, már nem tudunk belefirkálni, csak ő tud. NIncs hozzá jogosultságunk.

ON:
13-ast egyébként sosem bírtam, valahogy nem tudom megkedvelni, de szerintem itt a színésznővel vannak bajaim, a Black Donnellys nézése közben sem tudtam nem ellenszenvvel viseltetni iránta.

Démétér 2009.05.09. 23:33:27

Jó, akkor mégsem én vagyok a süket, más is úgy értette a szinkront, hogy "Miért kell regnálnod mindent?!" Negálásra gondoltak, vélem én, mert a regnálás uralkodást jelent, annak meg itt végképp semmi értelme. De hát, gondoltam, biztosan rosszul értettem...

beckett 2009.05.10. 12:18:39

Igen, negálásra gondoltak. "Why do you have to negate everything?"
Én mondjuk "mért kell mindenben ellent mondanod?"-ként fordítanám. Vagy "mindig". Mindegy, értitek.

beckett 2009.05.10. 12:20:15

(ja nem, asszem, nem "have to", hanem "need to" volt, de a lényege ugyanaz)

candyperfumegirl 2009.05.10. 14:01:05

Francba, majdnem elfelejtettem, EZT még mindenképpen be akartam linkelni nektek:
az epizód után a hivatalos oldalra feltettek egy alternatív verziót az utolsó jelenetről, kis ajándék a rajongóknak :)
www.youtube.com/watch?v=N7F7DCXBMmI

evicska 2009.05.11. 13:06:00

Ezer köszönet a HV-ért!!! Újra beleborzongtam abba a jelenetbe. Esküszöm, percekig döbbenten-boldogan bámultam a képernyőt és a bőgés kerülgetett. Mint egy tinilányt anno a Backstreet Boys plakátok láttán.
Candy, emlékszel, mikor pár évaddal ezelőtt megígérted, h franciakulccsal fogod "kényeztetni" David Shore tökeit, ha nem lép a House-Cuddy ügyben? Azt hiszem, egyelőre még maradhat a sufniban a szerszám... bár, ha ez volt minden, akkor a kalapácsot is léci!!! :)

candyperfumegirl 2009.05.11. 20:32:59

@evicska: Igen, emlékszem! :D (de azért jó, hogy felelevenítetted)
Azt hiszem, most már maximálisan megbízom DS-ben. Bár tudom, a finélé előtt nem kéne elkiabálni, így azt mondodm, hogy azok alapján, amit eddig láttam, örökre lelakatolhatom a kényszerítő szerszámot. :)

evicska 2009.05.12. 09:46:41

@candyperfumegirl: Nekem újabb öt évadra elegendő reményt adtak ezzel a jelenettel. :) Igaz, kicsit sem bánnám, ha Cuddy álma végre teljesülne és babája születne - természetesen kedvenc dokinktól. Na, jó, csak álmodozom, de sosem lehet tudni... :)

MadelineBasset 2009.05.12. 11:11:41

Candy!

The Itch HV mikorra várható?

10x

Kaisey 2009.05.12. 21:52:06

Rajtam kívül senki sem akadt meg azon, hogy 12 éves kislányt akartak élődonornak használni?? Szvsz a valóságban ez ott is tiltott dolog.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 08:41:26

@Cirmoscica: "Az elütések elkerülése és kijavítása végett ajánlom a Mozilla helyesírás-javítóját. :)"

A blog.hu szerkesztőfelületén a Firefox helyesírás-ellenőrzője nem működik, csak ha átvált a szerző forráskód módra, ami viszont sokak számára valószínűleg nem túl csábító lehetőség :-) Bár elég a kész művet átfutni ott még egyszer, és akkor könnyen kiszúrhatóak és javíthatóak a hibák (mondjuk a szóismétlések ellen az se véd).

nembal 2009.05.18. 12:47:18

A következő rész HV-ja mikor lesz? Egyszer nem látok egy részt, és akkor késik ennyit a HV...

Légyszi, légyszi, legyen már! :-)

mustarmag 2009.05.18. 13:07:21

Candy! Nekem is Ház HV elvonási tüneteim vannak. Én szerencsére egyik részt sem hagytam ki, de csak a HV-kel együtt teljes a kép:-)

impressivestick 2009.05.21. 12:25:53

A kedvenc, eddig az ötödik évadból. A tegnapi mellett.

Végülis lehetne rosszabb is, a 3-4 gyenge, aztán 1 ütős aránynál.

Edelstein sufnijába tényleg mehet valami díj.
House-nak meg nem áll(t) jól ez az "Érzelmes" szál..vagy épp hogy túl jól áll? A tegnapi rész után azt mondom, nem áll jól. Humorizáljon, ne szánalmaskodjon,unalmas?

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.05.21. 14:03:33

a tegnapi rész csúcs volt, itt éreztem megint egy második- harmadik évados fílinget, egyszerűen magával ragadott az egész, ütött is meg nem is, így kell ezt. Tizenhárommal meg kezdek már szimpatizálni, eleinte azt hittem egy színtelen Cameron- klón, most viszont számomra érdekesebb, mint Cameron.

Sólyomszem 2009.05.22. 12:14:45

Figyelem, rendőrségi közlemény következik:

Egy állampolgár feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki hetek óta megakadályozza, hogy candyperfumegirl megírja a dr. House c. tévésorozat hogyvoltjait.

A feljelentő súlyosbító körülményként vázolta, hogy az évad eddigi legjobb részeit nem olvashatja el és ez súlyos, akár maradandó egészségi károsodást okozhat neki.
A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja az ügyet.
A Blikk kiderítette, hogy a gyanúsítottak között szerepel maga cpg, (nincs kedve HV-t írni másnaposan), illetve az ő főnöke (túl sok munkával látja el cpg-t) is. Egyes településeken a lakosok gyűjtést szerveztek cpg kiszabadítására, akit lehet, hogy Bolíviában tartanak fogva, azért nem tud HV-t írni. A Blikk ígérte, utánajár az ügynek.

:P :o :P

sz b&b 2009.05.22. 17:33:22

naaa, miért? mi történt? imádom a house hogyvoltokat, most már 2 résznyi elvonási tünetem van.. :S

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.05.22. 18:44:54

amúgy Lisa Edelstein kinyúlt pulcsiban és smink nélkül is tökszéép, nem? de:)

impressivestick 2009.05.22. 19:23:01

Nekem négy. :-)

Ami persze nem baj, csak egyre nehezebb lesz pótolni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.22. 19:43:59

@candyperfumegirl: ez mitől volt alternatív befejezés? szerintem ez ment le adásba...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.05.22. 21:38:37

@Bombadil Toma: Annál, ami lement adásba, nem mutatták így House arcát a csók után. Meg egyébként is, az teljesen más volt.:DDD

plk LE mindenhogy szép.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.22. 22:25:21

@PuffCinq: na ebböl is látszik, hogy pasi vagyok, nem vettem észre a cizellált különbséget. nekem, csók volt a végén aztjóvan! :))

candyperfumegirl 2009.05.22. 22:30:56

Sólyomszem, bocs hogy ezen most nem tudok röhögni, a humorérzékem elment szabadságra, ha már én nem mehetek. Az életben nem voltam még másnapos, és a kedvvel sincs probléma, ezerszer szívesebben írok hogyvoltot, mint csinálom azt, ami mostanában 99,99999%-ban elveszi az időmet. Az Itch hv egyébként szinte kész, arra már nem kell sokat várni. A bolíviában fogvatartós hasonlat amúgy nem is rossz, egész közel áll a valósághoz. ;)
Lényeg, hogy megkésve, de érkezem. Ez biztos.

Az alternatív jelenet meg azért alternatív mert ez konkrétan egy másik verziója a jelenetnek. :) Szerintem tök jó fej húzás volt a FOXtól, hogy feltette a honlapra, nem túl gyakori az ilyesmi. Főleg HL és LE kommentárral, díjazom az ilyesmit.

Sólyomszem 2009.05.23. 09:50:59

Candy, ez vicc volt.

Azt jelenti: kár, hogy nem tudsz mostanában hv-t írni, mert sokan nagyon várjuk.

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.05.24. 00:01:50

fújd ki magad Candy, a sorozat is szünetre megy, úgyhogy a lemaradás könnyen behozható:) amúgymeg a régieket újraolvasva elég rendesen derülök még mindig, szo engem ez perpill kárpótol. köszi, hogy írod nekünk, várjuk;)
süti beállítások módosítása