Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x05 - Összezúzva

2009. május 08. 10:00 - missparker

Gardróbszoba, Charlie Teddel dolgozik. A temetési fényképen lévő 6 rendőrt kéne azonosítani. Jack Reese-t ismerjük, a halott James Francis Dunn. Öngyilkos lett, főbelőtte magát 1988-ban. Charlie kételkedik: persze, ezt írták az újságok, de azt is írták, hogy ő bűnös volt. Elmegy Dunn özvegyéhez. A jelentésben az állt, tisztítás közben sült el a fegyver. Hát, csak a nyugdíj miatt. Ja, értjük. A fényképről viszont senkit sem ismer fel.

Riasztás, egy roncstelepen találtak egy holttestet. Sokat nem tudni róla, kilapult, mikor összezúzták az autót, amiben ült. Charlie filozofál, mennyi érzelem van itt: ezeket az autókat valakik szerették régen. Reese kezd hülyét kapni tőle. A kocsikat Rob, a másik melós ellenőrzi, de csak mikor bekerülnek, később már nem. Az áldozat Mike Brody, sofőr volt a telepen. A menyasszonya szerint Mike mostanában furcsán viselkedett, az éjszakáit a garázsban töltötte. A garázsban egy számítógép, rajta pár nő aktfotó, de beazonosíthatatlanok. A logok szerint egy Bethany nevű nővel chatelt, őt ábrázolják a képek. Az is kiderül, hogy már holtan került a kocsiba. Charlie a cseten kiszúr egy félmondatot, egy kövér cowboy-t emlegetnek. Ez Rob lehet. Vissza a roncstelepre, Rob vadul chatel, Bethany emlegetésére meglépne, a gépet összetöri. Elkapják.

Ted idegesen járkál a fősuli folyosóján, ez az első napja, jaj, most mi lesz. Tele a terem, el sem hiszi. Az első percben rákérdez egy szöszi, lesz-e ebből vizsga? Nem. A tömeg elhúz, hárman maradnak.

Rob gépéről leszedték az adatokat, kihallgatják a cowboyt. Bethany összejött Mike-kal, de Robbal csak barátok voltak. Beszéltek egy titokról, és történt valami, amit Rob elsimított, Bethany-nak nem kell aggódnia. Miért kell fedezni őt? Tidwell parancsára benttartják a cowboyt, lehet szövegbányászni, hátha kiderül, kicsoda Bethany. A főnök és néhány vödör kávé segít, gyorsan eredményre jutnak. Charlie, amúgy doktorhauzosan írja is a táblára: tenisz, az óceán illata, gólya a főiskolán stb.

Tidwell a nagy kutatást színesítendő, a chat erotikus töltetére hívja fel Reese figyelmét, de nem igazán jön be a kéjenc humora. A helyi főiskolák teniszcsapatainak tagjai közt megtalálják Bethanyt. Csinos, éretlen lány, épp teniszezik egy géppel az úszómedencéjük mellett. Az anyjával beszélnek inkább. Anyu nem akarja tudni, adja a telefont, hívják a lány apját, ő foglalkozik ilyesmikkel. Apunak lemezkiadója van, röhögőgörcsöt kap, mikor előadják neki, hogy a lánya sofőröket hülyített a neten. Bethanynak voltak zűrjei, de most jó kislány. Keressenek inkább egy rosszlányt. Ő aztán ismeri őket, szakmai ártalom. Még egy kéjenc.

Reese a kocsiban Charlie-nak panaszkodik, minden férfi disznó. Charlie nem foglalkozik vele. Bethany volt albérlőtársai is beszélnek a zűrjeiről, a kicsilány összeszűrte a levet egy tanárral, apu megtudta, a tanár azóta bottal jár.

Apu, azaz Nathan priusza súlyos testi sértés, birtoklás. Bethanynál ittas vezetést, próbaidőt találtak. Tidwell kiadja az ukázt, szálljanak rá Nathanre. Tépnek az irodájába, keresztül a titkárnőn, elvégre zsaruk, nekik szabad. Nathan rámutat az irodában lebzselő két figurára, ha akarnak tőle valamit, rajtuk kell átverekedniük magukat. Testőrök? Ügyvédek. Amíg Reese Nathannel szópárbajozik, Charlie a Nathan mögötti posztert bámulja.

Ez jelent valamit, mert szó nélkül kifordul az ajtón. Az albérletben látott egy fotót a részeg Bethanyról, a poszter az alapján készült. A lakótárscsaj el is meséli, a képpel tele volt a net, apu lemezborítót csináltatott belőle. Beteg állat, a saját lánya kompromittáló képeiből egy műtermi fotó helyett? Magánélet, Charlie egy raktárteremben várakozik, meglehetőst letörve.

Jennifer érkezik, a régi, közös életük cuccait ideásta. Charlie örömködik, itt a részegbohócom! Charlie a régi lemezeit nézi át, mesél Nathanről Jennifernek. Azelőtt is mindig a munkájáról beszélt, mikor hazaért. Jé, itt az ágyunk is. Kacér pillantások mindkét részről, témánál vannak.

Jennifer megint meggondolja magát, otthagyja Charlie-t. Istenem, nehéz eset a nő.

Charlie ránéz a bohócra, kajánul vigyorog a szemét.

Reese túlórázik, Tidwell chaten hívja inni. Reese inkább arccal vállalja a konfliktust, besétál a főnöki irodába: nem is ihat, meg mégiscsak a főnöke. Tidwell nem adja fel, igyunk alkoholmenteset. Utána alkoholmentes mámorban szeretkezhetnének. Reese leundorítózza, Tidwell nyugodt, mindhárom feleségének ezek voltak az első szavai hozzá, de mind meggondolta magát (ez biztató). A kedves kéjenc mindenesetre elégedett magával.

Ted is kitartó az állásában, mindhárom diákjának teljes szívvel magyaráz. De mostmár tudni akarja, hogy ők hárman miért maradtak. Egy stréber csaj, ő minden tárgyat felvesz a suliban. Egy indiai diák, neki van egy titkos üzleti terve, megtanul mindent, és leveri a világpiacot. A harmadik egy hülyegyerek, eddig Wesley Snipes filmjeiből tanulta az üzletet. Néha jobb nem tudni dolgokat.

Reese Bethany anyukáját kíséri egy parkban, jótékonykodik, gyerekekre vigyáz, valaha énekes volt, de feladta a karrierjét, mert megszületett Bethany. És a férje erőszakos hajlama? Nem, Nathan vele volt aznap este.

Charlie beül Bethany mellé a Ferrarijába. Szép autó, tudod milyen az, mikor összezúzzák őket? A kicsilány padlógázzal száguldozik, Charlie társalog, megpróbálja lenyugtatni, kezd aggódni a vezetési stílus miatt. A csajból ömlik a szó: ő próbál jó lenni, valaki most tényleg őt játssza el a chaten? És valaki miatta halt meg? Pedig ő otthagyta a rossz világot. Leáll az út szélén, Charlie kiszáll. Nyilván nem a kiscsaj a hunyó. Hívja Reese-t, te mit intéztél? Egyébként felvennél az út széléről?

Este a raktárban Charlie az esküvői képüket nézi, Jennifer ezt is idehozta. Telefon csörren, a kórház az, Rachel megszólalt! Kesergés félredobva, a folyosón már hallatszik Rachel kacagása, ez jó jel. A szobába lépve Charlie rájön, hogy annyira mégsem: Jack jött látogatóba. Charlie nem teketóriázik, fegyvert ránt.

Rachel szól, nyugi, Jack elbúcsúzni jött. Ezt azért a folyosón még átbeszélik: tudod hol van, de nem mondod el azoknak? Te is véded őt? Charlie felajánlja a segítségét, hogy Jack kimásszon az egész ügyből. Bedobja a végső érvet: 'Hat volt, most öt lett, könnyen lehet négy. Jöttél visszafelé, de nem a semmiért'. Jack elhűl, Charlie tovább alázza: felültettek? Félsz? A kivénhedt kommandós megköszöni, hogy Charlie elkapta a család gyilkosát. Elsírja még, hogy amióta Charlie szabad, ő utána takarít. Mostantól ezt Charlie-ra hagyja.

Bethany megjelenik az őrsön, anyu nem tudja abbahagyni a sírást, amióta Reese-zel beszélt. Apu nem volt végig vele aznap este. Nathannek nincs alibije.

A stréber csaj rákeresett Tedre a guglin: maga sikkasztott? Vállalja, hogy volt olyan is, de becsületesen is keresett sok pénzt. Szóval ifjúság: itt egy ember, aki tudja, hogy működik az üzlet. Kell-e a tudás? Ha igen, akkor jegyzetelni. Ha nem, tűnés. Ez már beszéd.

Nathant behozzák, Charlie-ra Dunn özvegye vár az őrsön. Nála az újságban megjelent fotó eredetije, egy embert ismer róla: Mickey Raybournt. Köszi! Zsaru-üzemmód visszakapcsol, Nathant kell kihallgatni. Mint minden szadista elmebeteget, Charlie őt is utálja, ha nem muszáj, rá sem néz.

A kihallgatás nem vezet eredményre. Charlie gondolkodik, Robnak még mindig van egy titka. Mutassák be Bethanynak, hátha kiderül valami. Kiderül: Rob elmondja a lánynak, hogy nem kell aggódnia, mindent elintézett. Látta Bethanyt este. Mike telefonált. Látta, hogy leütötte Mike-ot egy teniszütővel. Ő takarította el, ezzel segített. 'Mondd, hogy szeretsz, mert különben visszavonom az egészet?'

Az őrsön Charlie a régi lemezeit hallgatja, megtalálja, amit keresett. Egy szám, amit Bethany küldött Mike-nak a neten. Csakhogy amikor ez a szám megjelent, Bethany még nem is élt. A lemezborítón egy rá nagyon hasonlító szőke lány van. Bethany anyja, Lynn. Rob nem Bethanyt látta, hanem Lynnt. Charlie Reese-zel és a lemezzel megy Lynnért. Az asszony mindent bevall: amikor Bethany hazaköltözött, ő törölte volna a mailboxát. Betekinthetett a lánya világába, ki akarta próbálni. A neten Bethany lehetett. Az elküldött aktfotók róla készültek, valóban jól néz ki még most is. Mike viszont egy fiatal lányt várt Bethany néven, nem egy középkorú nőt. Kiröhögte Lynnt, erre ő megütötte, belehalt az ütésbe. Lynn sírva szól Reese-hez: soha ne öregedjen meg. Ez az ügy is letudva.

A záróképeken Charlie egyedül autózik Los Angeles utcáin.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása