Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x03 (21. fejezet, 19880211)

2009. május 07. 09:01 - Milo Rambaldi

Sajnos kedvenc sorozatunk sem tudja mindig azt a színvonalat hozni, amiért annyira szeretjük, ezért készülnek olyan filler epizódok is, mint az előző is volt. Lényegi történés nem nagyon volt, egy cselekményszál szőtte át a fejezetet, ez pedig Szűcs Gáborka rejtélyes eltűnése, majd előkerülése volt, ennek kapcsán volt osztályozó értekezlet, uszodai jelenet. Taki ülnökösködött még egy sort, Feri pedig nyomdásztanfolyamra járt. Junior megszabadul a mandulájától, ennek kapcsán előkerült Virág dr., Etus fiatalkori szerelme. Aki még a kezét is megkérte a mi Tyukszinknak egy elmeháborodott pillanatában.

Erős akcióval, mondhatnám vérzivatarral nyitunk, kocsmában vagyunk, ahol az egyik kedves vendég „gyere ki a hóra, egy szóra” stílusban közli, hogy nincs záróra. Holott van, de mégsem. A kocsmáros érzi, hogy balhé lesz, ezért az ott állomásozó alkesz matrónát megkéri, hogy hívja a zsarukat. Hőbörgő ember eközben üveget hajít a pultba, ordít, mintha fizetnének érte, illetőleg a boros üveg törésérzékenységet vizsgálja egy másik hőbörgő fején. A törésteszt négy csillagosra sikerül (felszíni sérülés, vértócsa), ezért a főkolompost leütik. Érkezik Mágen doki, meg a yard, Ádámot jól gyomorszájon vágja a hőbörgő, aki ennek örömére kap egy lórúgásnyi altatót. A másik fejsérültet Ádám a helyszínen ellátja, és persze morog.

Fogtündér és Erdészsrác a dzsungelben éjszakáztak, reggel el is aludnak, rohanni kell, mert indul Fogtündér vonata (bocs, repülője), ezért bepattannak a Lada Nivába, és gyorsan a reptérre hajtanak. Itt enyelgéssel egybekötött búcsújelenetet láthatunk, amelynek végére az is kiderül, hogy János muflonszállítással és egyéb egzotikus feladatokkal is foglalkozik. János Gyümike utasítására megy Takiékhoz, de útközben beteg lesz, ezért Lenke ápolni kezdi, ami abból áll, hogy folyamatosan baszogatja (nem beszél, eszik, alszik, lázat mér, stb.), ezt Erdészke nehezen tűri. Befut Taki is, aki végül beugróként elmegy a muflonszállítmányért. Taki hazafelé Dénessel érkezik, aki marad vacsorára, a T-1000-es kirobbanó formában van, ordít jobbra-balra, mindenkit instruál, még Dénes is csendben marad. Ezt már szeretem.

Jutka a fogfájós Feritől búcsúzik, majd indul a secret mission. A Vöröskeresztes ürge, aki Feri szüleit kereste, eredményre jutott. A vonaton ülnek, kölcsönös seggnyalás után Jutka kijelenti, hogy ő erős asszony. Na éppen ezért vagyok biztos abban, hogy Feri szülei überrettenetesek lesznek. Feri anyját látjuk meg, aki nem más, mint a mocsárrészeg, bandzsa, SZTK keretes szemüvegben parádézó Vágási Margit (Hacser Józsa fantasztikus jutalomjátéka). Azt hiszi, hogy segélyt kap, mégiscsak a Vöröskereszt jött hozzá. De nem. Mesélni kezd, öreganyám nem vetette meg a hímtagokat ifjúkorában, ezért az ország több szegletében vannak különböző gyermekei elhajigálva. De az ő igazi nagy szerelme, az Gáspár volt, aki bizony nem más, mint Feri apja. Jutka egy ötszázassal fizetné le Margitot, aki ezt el is teszi (titokban szlopizik egy kis kommersz konyakot a sarokban), de Gáspár vezetékneve nem ugrik be. Micsoda feszültség! Jutka a vonaton siránkozik, hogy semmit nem tudtak meg, de a VK-s ürge boldog, szerinte gyerekjáték egy félig Alzheimeres alkesz ködös emlékei alapján megtalálni valakit. Neki legyen mondva.

Junior már jobban van, nem tud aludni a horkoló szobatársától, ezért a nővérkénél keres menedéket. Nővérke megengedi, hogy máshol aludjon a gyermek, de Virág érkezése előtt visszacsempészi a szobába, nehogy balhé legyen az ügyből. A doktor vizsgálja a gyermeket, majd zárójelentéssel útjára bocsátaná, de betoppan Etus. A régi lángok kezdenek fellobbanni ismét, hozott a doktor úrnak egy kerámia ajándéktárgyat (ránézésre kórházi pisilős kacsa), ettől egészen elérzékenyül a jó Virág. Feltűnik Pszichonyuszi is, aki letámadja Julcsit, és azt üzeni Ádámnak, hogy üdvözli. A végzetes vonzerő, az sugárzik ebből a lányból, én érzem. Átsüt a monitoron ez a mindent felperzselő, ég a földdel egybeér érzelem.

Taki a változatosság kedvéért a rendőrségen van, most éppen a hamis márka ügy miatt, ami régóta húzódik. Fényképes szembesítés van, Taki felismeri a tettest, akit az Interpol segítségével a spagettizabálók már lekapcsoltak, így végre lezárul egy ügy. Veres (exfőnök úr) siránkozik, de Taki nem megy vissza. Hanem irány a kórus! Ahol ott van Sümeghy is!! Aki szívrohamot akar kapni, hogy még ő fizessen azért, hogy felléphet!!! De végül mégiscsak fellép!!!! Nagyon kellett már a zenés betét, e nélkül olyan sivár és kihalt volt a sorozat már egy ideje. Hiába, egy jó nóta annyira feldobja az ember napját.

Juli harmincezer pénzt kért kölcsön Etustól, ezt Gábornak oda is adja. Ezt követően GG a forgalmi adóról tart kiselőadást, ezt én sem bírtam követni, de a lányok sem, annyit mindenesetre levettek, hogy GG megint ügyeskedik, aminek az lesz a vége, hogy nála sok pénz marad, a lányoknál meg semmi. Vadkeleti kapitalizmus light rulez. Már otthon vagyunk, a „Pszichonyuszi üdvözöl” ügy gyorsan kiderül, Junior átadta az üzenetet, ezen Juli természetesen kiakad, mert szerinte itt más is van a háttérben.

Ferinek még mindig nagyon fáj a foga, ezért elmegy Jutkáért az iskolába, hogy lemondja az esti programot, de Jutka nincs sehol. A szopóág folytatódik, mert menne apósához, akinek kihajítja az asszisztense (by the way MC csalja Frusztrát az asszisztenssel!), mert MC azt mondta, hogy ma nincs már több beteg. Váratlanul megérkezik Frusztra, aki lecseszi a férjét, majd ugyanezt megteszi Jutka is telefonon keresztül. MC-nek remek napja van: nincs dugás, helyette két nő is cseszegeti, el is küldi Mariannt haza, mondván, nem kell neki a családi drámát látnia.

Feri Jutka torkának esik, hogy hol volt délután, Jutka hazudna, de nem megy, végül bevallja, hogy van egy titka. Ferinek ez nem tetszik, ekkor csenget Bőhm, aki ismét pénzt akar valamire, de Feriék kihajítják, és így tesz mindenki más is. Méghozzá vége beszólások formájában, tehát végre elkezdődött, amit vártunk. Megtudjuk, hogy Etus lány marad, mert megint megkérte a kezét Virág (ezt Julcsi köpi be), Jánosnak magas láza van, ezért a T-1000-es ágyi őrizetben részesíti. Bőhm pedig kiakad, hogy ebben a házban soha nem lehet semmit elintézni. Erre csak most jöttél rá, latintanár úr? Hát te sem vagy egy gyors felfogású hadtest, barátom.

Címkék: szomszédok
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.05.07. 09:50:49

Hogy volt, hogy volt!!!!!!
Ez megint jó lett, gratula, szép lett a reggelem, köszi:)

Michael Collins 2009.05.07. 12:50:05

Tök jók a leírások! Nem akarom előre lelőni a poént, de a mai részben szerepelt a fiatal Gesztesi egy régi skodával :). Haláli volt!

báró Csekonics 2009.05.07. 13:09:19

"A másik fejsérültet Ádám a helyszínen ellátja, és persze morog."
A rész beszólás szerintem: 'kérek egy fél tetanuszt!'

Acron 2009.05.07. 13:55:37

@Michael Collins: Hol, mikor? Én nem láttam:(

zergeboglar 2009.05.07. 14:33:27

zseniális!
a vége különösen az, barátom. :-)

Michael Collins 2009.05.07. 14:46:35

@Acron: Gesztesi gázolta el a tesitanárnő gyerekét, aki egyébként tényleg a Goór Nagy Mária gyermeke. De ez a május 7-én vetített epizódban történt.
A Mágenheimék nőgyógyásza meg a késöbbi botanikus Szép Károly :).

váj mí 2009.05.07. 14:56:02

@Acron:
Amikor elcsapja a Vilmatanci legidősebb ivadékát kocsival ;)

Acron 2009.05.07. 15:32:44

@Michael Collins: Köszi, akkor azt még nem láttam:) De majd fogom! :)

Acron 2009.05.07. 15:33:36

@váj mí: Köszi:)

gordi 2009.05.08. 09:19:44

Sziasztok,

Taki ba` bironeje pedig nem a baratok koztes Klaudia?

Neton 2009.05.08. 10:05:56

Az a "Hát te sem vagy egy gyors felfogású hadtest, barátom." óriási a végén. :) Sírok mindig a remek hogyvoltokon, abba ne hagyd! :)

winston01 2009.05.08. 10:20:37

Másnak is gyanús, h House-t Virágról mintázták? :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.08. 11:28:07

@Neton: Köszi. Nem tervezem abbahagyni, leginkább azért nem, mert remek kikapcsolódás.

Borcsika 2009.05.08. 11:49:08

halló! hol a tegnapi epizód? már jéggé fagyott a kávé az asztalomon, mert csak várok, várok, várok, hátha megérkezik.

mint az korábban jeleztem, függő lettem....

miszerint 2009.05.09. 12:32:19

@winston01: és tényleg!
a hv zyeniális -- mint mindig!
süti beállítások módosítása