Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x02 (20. fejezet, 19880128)

2009. május 06. 09:01 - Milo Rambaldi

És megyünk is tovább. Jelentem, áttértünk a római számokról az arabokra, részekről pedig fejezetekre. Az előző fejezetben Mágenék Sopronba indultak Etus bíztatására, Julcsi beteg lett. János teljesen összemelegedett Almával, nagy dolgok lesznek még ebből, hiába ágál Lenke, aki egyébként visszament az ABC-be (sokat nem kellett győzködni), Taki pedig a rendőrségen járt ismét. Feri is ott volt, aztán ment az intézetbe, Jutka pedig újévi kérdéseket tett fel a gyerekeknek.

Junior kórházban van, amit éppen felújítanak, és ennek kapcsán bizony egy új és egy régi arccal találkozunk, mindkettőnek örülünk. Megjön Virág dr., morog, mint egy harcedzett pitbull, és hogy-hogy nem, a felújítást Karakas „pszichonyuszi” Ágnes felügyeli, ki is hallgatja, ahogy Etus behazudja, hogy ő Szikszai doktornő, és jött Juniorhoz, akit ide utalt. A turpisság hamar kiderül, Virág lebuktatja Tyukszit, aki tényleg majdnem doktornő lett, mert még anno dazumal a jó doktor megkérte a kezét, csak nemet mondott. Talán ez jó is, mert Juli így is elég rettenetes, el se tudom képzelni, hogy sikerült volna, ha Virág az apja. Junior fél, de Etus leoltja két Aszlányi könyvvel, meg azzal, hogy majd Virág doktor eloszlatja a félelmeit Juniornak. Nem tudom, mit szóltam volna, ha gyerekkoromban közlöm nagyanyámmal, hogy „félek a sarokban a szellemtől”, majd válaszként azt kaptam volna, „ne félj, itt az ördög”. Érkezne Juli is, de Etus eltanácsolja, mondván, hogy Virág doktor úgyis kihajítja. Eközben Pszichonyuszi drámai zenére hallgatózik.

Jutka Szűcs Gáborkát kérdezgeti az otthoni szituról, anyu két hete melegebb éghajlatra költözött ifajbb ivadékával, és a sanyarú, agresszív apára hagyta idősebb fiúgyermekét. Említett fiúgyermek nincs jól, apja veri, Hável buktatja, Bástya basztatja. Ajjaj. Jutka uszodába hívja, mondhatnám unszolja. Az uszodai orvos nem más, mint Évike, Mágen doktor társa. Az asztmás gyerekek miatt van ott, társadalmi munkában, rögtön meg is ment egy kölyköt, aki fuldokolni kezd. A szőrös szívű úszómester már kifelé sípolná a gyermekeket, holott még 10 perc van a zárásig, de Jutka önjelölt fogyasztóvédelmisként leordítja a melák fejét, végül a vitát félbe szakítja egy újabb fulladás, melák gyermeket ment, Évike újraéleszt, Jutka ámul-bámul.

Mara ki van akadva GG-re, aki dugogatja, GG nála lakik, Mara főz is rá, de szerinte GG nem szereti. Hát, Mara, ebben van némi igazságod, GG Julit szereti. Aki viszont most morálkurzuson vett részt, mert letolja Gábort, konkrétan szemét alaknak hívja, majd közli, hogy Mara csak dugni jó, Lencsi Babe (rendes neve Klaudia) mutogatásra kell, pedig egyiket sem szereti. Gábor erre csak annyit mond, hogy nem akar lemondani az élet örömeiről. Juli pedig fizessen. Mert tartozik. Seniort sem kell félteni, nem fizet, hanem zsarol azzal, hogy beárulja Gábort Maránál és Klaunál. Így 1-1 az állás, GG benyeli. Lencsi Babe szerint Juli nem kedveli őt, féltékeny rá. Hehe.

A T-1000-es áramkörei egészen túlterheltek, üzemzavar jeleit bírom felfedezni rajta, ami akut sakalitiszben ölt testet. Férje torkának ugrik, mert az árak felmentek, a vevők vegzálják, és árellenőrök is baszogatják őket a boltban folyamatában. Hát ez tűrhetetlen, mint ahogy az is, hogy Taki az ülnökösködésre készül, ahelyett, hogy rá hallgatna, amikor ennyire dilis. Biztos csalja is valakivel? És hol van Fogtündér? Emlegetett szamár mindig megjelenik elven Fogtündér befut, majd észlelvén a zűrt felajánlja, hogy főz vacsorát. Ezen a váratlan fordulaton egészen meglepődik mindenki, Lenke is bocsánatot kér Takitól.

Ádám a kórházban ki van akadva, hogy adóbevallást kell készíteni, és azon meg főleg ki van akadva, hogy meg fognak állapítani neki egy becsült adót, holott neki elvei vannak, és nem fogad el hálapénzt. Fiam, fiam, az állam bácsi már csak ilyen. Van pénzed? Adjál. Nincs? Akkor még többet. Ezt a főorvos is tudja, mondaná is, de jön Évike, van egy fhanszia beteg, aki nem beszél magyahul hánézéshe mahokkói lehet. Ádám pehfekt fhanszia, ezéht elbeszélgetnek ehhől-ahhól, agyházkódás, éhtesítések, stb.

Jutka Ferinek rántottát főz (bocs, süt) vacsorára, eközben a Szűcs gyerekről mesél, Feri is egészen odavan a történettől, érző szívének pulzálására még a monitorom is beremegett egyszer-kétszer. Jön az osztályozó értekezlet, Jutka bajban van, mi legyen a kölyökkel, nem akarja megbuktatni, de csak az segítene, ha jegyreform lenne, és a német rendszer szerint az 1-es lenne az 5-s, mert akkor Gáborka kitűnő lenne. Feri eközben ki van bukva a nyomdai tanfolyamra, nem megy neki, a gépekhez ért, de ez az elmélet! Bezzeg Dudás. És hát arra is fény derül, hogy a múltkor hőbörgő Géza bácsi is végül a tanfolyamon kötött ki. Ki gondolta volna...

Taki társadalmi munka keretében (ez a fejezet úgy látszik, erről szól, mindenki társadalmi munkázik, úszómester, Évike, Taki) ülnököt játszik egy gázolási ügyben. A bírónő besuvasztaná sok évre a jómadarat, de Taki a pártjára áll, és a másik ülnököt is átállítja a vádlott oldalára. A bírónő egészen el van hűlve, mert az ülnökök általában a büntetés súlyosbítását szokták kérni. A bírónő még nem találkozott a vajszívű igazságbajnok Takival, ezért mond csak ilyeneket, egyébként felfüggesztett lesz a vége.

Az iskolában osztályozó értekezlet van, Gáborkát végül csak matekból vágják meg, mindenből átengedik, még Bástya is egész rendes, orientációs kettest ad a gyereknek. Viszont ki van akadva, mert a buszon a gyerekek, akik mellette álltak, szotyiztak, és a héját a földre köpték. Ő nem mert szólni, de a kölykök szerint olyan volt a feje, mint egy adóellenőrnek. Jutka hallgat, majd röhögni kezd, mint a fakutya, és közli, hogy tényleg olyan feje Bástyának. Szopás van, öreg, az egyetlen rajongódat is buktad...

Feri, Dudás, és Géza bácsi ülnek a nyomda kantinjában, Géza panaszkodik, hogy nem megy neki ez az egész, és ez már nem is nyomdászmeló, hanem gépírómunka. Dudás szerint a komputereké a jövő, Feri bólogat, és azt találja mondani, hogy majd talán belejön ő is egyszer. Ó Ferenc, te még nem tudod azt, amit mi. Hogy te leszel a Microsoft legjobb reklámarca. Dudás végül is belemegy abba, hogy Gézát korrepetálja. Én Dudás helyében mindenféle hülyeségre tanítanám, előbb szabadulnék tőle.

Sümeghy és Bőhm tűnnek fel a lépcsőházban, a beszélgetés tárgya az adó itt is. Sümgehy azt mondja, hogy egy bizonyos összegért örülne, ha Bőhm elvállalná a könyvelését, mostanában kórusmunkákra jár, és úgy hallotta egyébként, hogy valami könyvelő volt az öreg. De a vén hülye lepattintja sértődésből, mert ő nem valami, hanem főkönyvelő volt. Ach so. Sümeghy megsértődik, és kivételesen nóta nélkül lelép. Jó hülyék ezek, tényleg. Bőhm nem keres pénzt, Sümeghynek meg nincs könyvelője. Ügyes.

Drámával zárunk, eltűnt Szűcs Gáborka. Jön is a malacfejű apja Jutkához, kerestetni kezdik égre-földre, rendőrség, tűzoltók, mentők, Interpol, CIA, FBI, KGB, de a gyerek sehol nincs. Már mindenki a legrosszabbra gondolna, apuka is egészen ideges, Mágenéktől telefonálnak jobbra-balra, de Juli csak nyugtatgatni tudja őket, Ádám meg ad konkrétan egy nyugtatót. Eközben Lenke megbarátkozik a gondolattal, hogy Gyümike alkalmasint szexuális életet is él, ezért a mosogató Jánost nem engedi éjnek évadján az erdészházba, hanem heverőn alvásra utasítja. Gáborunk továbbra is illegalitásban van, Jutka és Feri hazakísérik apukát, befut a yard. Akik megtalálják a szökött gyereket, teljesen ép állapotban a tisztítószeres pincében. A zene alapján minimum egy három napja oszló hullát várt volna az ember. De azért fordulatos befejezés!

Címkék: szomszédok
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.05.06. 09:52:48

Rambaldi, sikerült elérned, hogy a Szomszédok hv-t jobban várom, mint az Aliasét!

Ez úgy látszik, adócentrikus rész volt: nagyjából azidőtájt vezették be, még emlékszem, amikor a tévében Kupa Mihály rajzolva mutogatta, hogy ezmiez.

"állam bácsi már csak ilyen. Van pénzed? Adjál. Nincs? Akkor még többet"
ezért külön hatalmas riszpekt!

Elloth 2009.05.06. 10:03:05

Az eltűnt gyerek apja nem Sörös Sándor?
Von Bőhm, ismét kiváló hv gyártottál! :D

Robinzon Kurzor 2009.05.06. 10:36:06

A bírónő nem Berényi Klaudia?


Egyébként meg mi az, hogy Feri később majd egészen odalesz a Win95-ért?

Én most szeretném végigizgulni a sorozatot, ne tessék így spoilerezni! :-DDD

váj mí 2009.05.06. 10:49:48

@Robinzon Kurzor:
De bizonyhogy ő az ám .. még barnán ;)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.06. 11:08:14

Köszi szépen everybody. OK, akkor nem fogok spoilerezni :o)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.06. 11:30:43

@Rambaldi: Akkor itt azt se lehet leírni, hogy Darth Vader Luke apja? A francba... :-)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.06. 11:33:09

@Fedor: Basszus. Most mi lesz azokkal a milliókkal, akik ezt még nem tudták? :o)

Gabba 2009.05.06. 11:33:43

Fedor
Luke: Yoda, I must know.
Yoda: Your father he is.

Acron 2009.05.06. 11:44:23

Acut sakalitis!!! Óriási!!Itt vinnyogok az irodában, hülyének is néznek:)

Leadfoot 2009.05.06. 15:12:20

@Robinzon Kurzor: Sőt, később még az internetbe' is be fog szállni. :-O

Borcsika 2009.05.06. 15:31:27

Függő lettem.... de tényleg. Remélem holnap reggel újabb szösszenet fogad a gépem előtt. Nekem ez kell a reggeli kávéhoz.

Feri az a karakter, hogy órákig tudnék a fejével focizni. Mintahogy Etelkáéval, és Junioréval is...

De ennek ellenére így, hogy nem kell végignéznem, csak olvasnom, szórakoztat.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.06. 17:26:42

@Elloth: De igen.
@Robinzon Kurzor: Nem, Ábrahám Edit adja.
@Rambaldi: Jesszus mi az csomó szám ott a címben??? :-D Nagyon jó, hogy így kiírod az adás dátumát, de kérlek, legalább egy pontot szúrják közibük.
"Jelentem, áttértünk a római számokról az arabokra" Hány rész volt összesen: CCCXXXI... :-D

mándruc 2009.05.06. 17:44:30

Vajon mi lehet Julcsival a kórházban? Nem láttam a részt, és itt esz az ideg, hogy megmarad-e a kedvenc szereplőm...
süti beállítások módosítása