Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x18 - Végítélet 1/2

2009. május 05. 13:00 - Bedrock

Két tizenéves srác légpuskával játszadozik. Előbb egy postaládát lőnek meg, centikre a postástól. Aztán megjön a kedvük, egy udvari medencében lövik ki a tulaj alól a gumimatracot. Matrac összecsuklik, tulaj rezzenéstelen arccal belesüllyed a medencébe, srácok megijednek, főcím.

William Decker különleges ügynök gyászszertartása végén vagyunk, L.A.-ben, a szabadságáról visszatért Igazgatónő mond szép szavakat az elhunytról. Ziva és DiNozzo tisztes távolból szemmel tartja őt, biztonsági kíséretként. Egy marcona fickó a meghívottak nyilvántartójánál érdeklődik egy bizonyos Oshimaida úr iránt, akinek a neve viszont nem szerepel a regisztráltak között. Jenny felkapja a fejét a név hallatán, majd mobiljával néhány fotót készít a dolgavégezetlenül egy SUV-ba pattanó emberről. Hirtelen úgy dönt, hogy a nap hátralévő részére szabadságolja őrzőit. Tony leplezetlen örömmel fogadja a szabadnap hírét.

Központ, a beérkező McGee meglepve látja, hogy a kiküldetésben lévők asztalánál Doki és Abby foglal helyet. Palmer is befut, Tim kíváncsisága a tetőfokán. Aztán megtudjuk, hogy csak a biztonságiak keresnek poloskákat az alagsorban. ez az oka a kényszerű kilakoltatásnak. Gibbs átvesz egy csomagot McGee-től, amelyet Fornell ügynöktől kapott.

Jenny egy lepukkant motel parkolójában találkozik Mike Franks ügynökkel, aki Gibbs megbízható barátja. Decker halott, és én leszek a következő - mondja Jenny, Mike erre már felkapja a fejét. Egy ügynökségen kívüli ügyről van szó, ezért kéri Jenny épp az ő segítségét. Beavatja Mike-ot egy korábbi titkos európai művelet részleteibe, amelynek keretében orosz kémeket igyekeztek lefülelni, és Decker volt az összekötő. Az "Oshimaida" szó volt az egyezményes jel a lelepleződés esetére. A szertartáson elhangzott szó csakis Decker révén derülhetett ki, aki ezek szerint sejtette, hogy meg fogják ölni, így próbált üzenni Jenny-nek. Amint Mike megtudja, hogy Gibbs is közvetlen veszélyben van, gondolkodás nélkül elvállalja a segítséget.

Gibbs a kapott csomagot otthon, háza pincéjében nyitja ki. Fotókat és dokumentumokat talál benne, amelyek a Grenouille-üggyel kapcsolatosak. Abby a Jenny által készített fotók alapján próbálja azonosítani a titokzatos idegent, ami nem könnyű feladat, hiszen a férfi arca egyik képen sem látható. A SUV vezetője egy fiatal nő volt, ennyi legalább biztosnak mondható. Abby most is jól elszórakoztatja magát, kiküldetésben lévő kollégái hiányát egy-egy, a képükkel felöltöztetett tisztítószerszámmal feledteti. McGeek a fotón épp telefonáló férfi láttán azonnal rájön, hogy a kép készítésének idejéből képes a mobil azonosítására, és onnan a személyazonosság megállapítása már gyerekjáték.

Ziva és Tony a szálloda udvarán napozik, de Tony inkább kimozdulna valamerre. Na jó, a Ziva fanclub kedvéért néhány extra kép...

A lelkiismeretes Ziva inkább Jenny elérhető közelében maradna.

Tony kocsikázna egyet a Sunset Boulevard-on, de Ziva szerint ez autó nélkül problémás.

Azért DiNozzo-t se ejtették a fejére, máris egy versenycsíkos, tűzpiros Mustang Cabrio gördül a szálloda elé, indul a joyride.

Jenny és Mike szétnéz Decker lakásában, hátha találnak valami nyomot, ami a gyilkoshoz vezet. Zajt hallanak, majd megtalálják Decker barátnőjét, Sashát, aki az egyik szekrényben kuporog. Sasha átad nekik egy kulcsot, amelyet Decker bízott rá arra az esetre, ha baj érné őt. A kulcsot egy bizonyos Jenny Shepard részére kell továbbítani, kulcs átvéve. Decker sivatagi büféjének a címe is mellette van, Sasha szerint ebből Jenny már tudni fogja, hogy mit kell ott keresni. Decker még egy bizonyos biztosítékról is beszélt Sashának. Jenny azt tanácsolja a lánynak, hogy azonnal utazzon el a vidéki rokonokhoz, e célból még a bérautóját is átadja a lánynak.

Ziva nem tudja felhőtlenül élvezni a szabadságot, tudni szeretné, hogy minden rendben van-e Jenny körül Tony nagy nehezen felhívja az Igazgatónőt, aki egyértelműen lerázza őket. Tony igazoltnak látja elméletét, mely szerint a főnökasszony bepasizott. Ziva viszont arra gondol, hogy a rendőrséggel lenyomoztathatnák Jenny bérautójának helyét.

Abby és Tim azonosította a telefonálót, Viggo Drantyev személyében. Moszkvából érkezett és már ki is jelentkezett a szállodából, semmiféle nyilvántartásban sem szerepel. A róla érdeklődő Jenny törölteti Abby-vel a keresést. Azt nem tudja ugyan, hogy ki ez az ember, de azt igen, hogy ki küldte... és miért.

Dokinak unalmas napjai vannak (ha tudná, mi vár rá hamarosan...), ezért növényeket ápol, újraélesztési felmérést csináltat - most épp Palmerrel, de nemsokára minden kolléga sorra kerül. A belépő Gibbs gondterhelt arcvonásokkal a Grenouille-boncolás körüli különös dolgokra lenne kíváncsi, Doki viszont nem tud ilyenekkel szolgálni.

Tony és Ziva a kikötőben rátalál Jenny autójára. Ziva a szállodába akar menni, ellenkező esetben feljelenti Tony-t emberrablásért. A kocsi mellett álló villogó rendőrautó rosszat sejtet... Sasha holtan fekszik a parton, a rendőrök szerint lezuhant. Ziva kételkedik a balesetben.

Jenny és Mike megérkezett a sivatagi büféhez, keresgélni kezdenek. A lerobbant büfé falain fényképeket találnak, egyértelműen téves dátumokkal. Ezek a dátumoknak álcázott számsorok elvezethetik Jenny-éket ahhoz a dologhoz, ami a Jenny számára olyan fontos üzenetet hordozza. Megint csörög Jenny mobilja, ezúttal Ziva hívja. Jenny reméli, hogy a hívás oka legalábbis a világháború kitörése. Ziva beszámol Sasha haláláról, és határozottan érdeklődik Jenny tartózkodási helyéről. Jenny visszautasítja a hangnemet, és továbbra is titokban tartja hollétét. Azon elmélkedik Mike-kal, hogy ha Viggo kapta el Sashát, a lány beszélhetett neki a büféről. Mike megbízatása itt véget ért, innentől az ügy Jenny személyes ügye. Jenny harcra készül, Mike kölcsönadja neki a fegyverét.

Ziva arról győzködi Tony-t, hogy értesítsék Gibbs-t Jenny magánakciójáról. Tony ebbe nem megy bele, de McGee-t felhívják. Tim csak a második csörgésre veszi fel a telefont, Tony ebből azonnal kitalálja, hogy McGee az ő asztalánál ült. Megnyugtatják őt, hogy Jenny-t nem veszítették szem elől, csak épp nem tudják, hol lehet. Jenny nem használta a kényszer kódot, tehát McGee szerint sincs semmi gond. Azért jó lenne Jenny mobilját lenyomozni... McGee erről először hallani sem akar, végül mégis beadja a derekát. Amikor tájékoztatja Tony-t a büfé pontos helyéről, DiNozzo gúnyosan megjutalmazza: vehet magának egy Zöldfülű kekszet.

Mike és Jenny elmélyült beszélgetésbe kezd a múltról, Jenny és Gibbs kapcsolatáról, mindenről. Megmondja, hogy tudomása van Jenny betegségéről, mivel átkutatta a táskáját és megtalálta benne a gyógyszereket. Jenny elmondja neki, hogy Gibbs nem tud a betegségéről.

Satufék, éles forduló. DiNozzo megtalálta az óriási kaktuszt, amelynél le kell fordulniuk az útról. Meglehetősen jó tájékozódási pont a Mojave-sivatagban... Eközben Gibbs két deci whisky mellett mereng egy fotón a Grenouille-féle töltényhüvelyről, amelyen Abby az imént két furcsa karcolást fedezett fel. Előveszi a Jenny-től korábban visszakapott tölténytárat, és kivesz belőle egy töltényt. Nagyító alá veszi, és két karcolást lát meg rajta.

Jenny talált teát a büfében, már csak víz kellene hozzá. Mike látott egy víztartályt az udvaron, kimegy, hogy hozzon vizet a teázáshoz. Egy SUV áll meg a büfé előtt, négy fegyveres ugrik ki belőle. Golyózápor, majd néma csend. Tonyék ekkor érkeznek meg a büféhez. A szétlőtt ablakokat látva ők is a fegyverükhöz nyúlnak. Bent mindenfelé hullák fekszenek. A látvány dermesztő, Jenny is a földön fekszik. Megcsörren a mobilja, Tony a kezébe veszi. Gibbs a hívó, vége...

Címkék: ncis
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.05.05. 13:22:07

Fütty fütty fütty. Az TV2 összes illetékes fütty fütty fütty dolgozója fütty fütty fütty a fütty fütty fütty, amiért ilyen fütty fütty fütty módon nem reklámozták agyon, hogy a fütty fütty fütty új műsorok miatt korábban kezdik a sorozatot egy órával. Kb. a feléről simán lemaradtam, szóval most külön köszönet a hv-ért, és különösen a fürdőruhás Zivás képekért. Hová tűnt Franks?

hex.kelly 2009.05.05. 14:17:11

@Llew:
Kimondom én helyetted: Barom tv2!!!!!
A Retekklub legalább reklámozza, hogy pénteken 21:10-kor lesz a Dr. Csont.

SANNA 2009.05.05. 14:22:41

hát igen a szeretett tv2 figyelmeztethette volna szeretett nézőit, hogy 1 órával előbbre programozzanak, dehát mást nem is vártam.....

csak én látom úgy, vagy tényleg fordítva van Ziva kezében a könyv, sőt fejjel lefelé méghozzá, szóval még jó, hogy Tony közbelépett, mert így eléggé érdekes lett volna Ziva, bár lehet, hogy szereti a kihívást, és lehet, hogy ő úgy is el tudta volna olvasni LOL

"Dokinak unalmas napjai vannak (ha tudná, mi vár rá hamarosan...)"
hát ez jó :D

Köszi a gyors hogyvoltot!

tikobaba 2009.05.05. 14:23:51

Nekem ez a rész annyira nem tetszett (bár az elejéről én is lemaradtam). Kicsit erőltetett volt az igazgatónő keménysége, kevés volt benne Gibbs, ráadásul még meg is hal Jenny a végén... :( nem a kedvenc részem, na.

De a hogyvoltért ezer köszönet!

tikobaba 2009.05.05. 14:31:57

SANNA: de lehet, hogy az anyanyelvén olvas, és azért tűnik fordítottnak, nem?

SANNA 2009.05.05. 15:14:14

@tikobaba: hát nem tudom, de én még nem láttam olyan könyvet, amelynek a borítóján csakis írás van, se cím, szerző ilyenek, de jó meglátás :)

winston01 2009.05.05. 15:34:27

@SANNA 2009.05.05. 15:14:14

Jaj, ezt nem kellett volna! A héberül (v arabul, pl.) írt könyveket lapozni is fordítva kell.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.05. 16:26:15

A Ziva fanclub valszeg ezt is értékelni fogja:

www.youtube.com/watch?v=zX0gDdZFiJ4

:-)

A Port.hu szerint az évadzárót követő hétfőn (05.18.) is lesz NCIS, de az nem derült ki, hogy ismétlések lesznek, vagy az új évaddal folytatják...

SANNA 2009.05.05. 19:03:12

@winston01: rendben van, ez az én tudatlanságom, ha bárkit megbántottam volna attól elnézést kérek, mert nem állt szándékomban

Michael Collins 2009.05.06. 01:41:52

@Llew: Látom nem csak én szívtam meg. Szarjanak sünt a TV2-nél!

webmestar 2009.05.06. 11:23:06

jó rész volt, kár h mki lemaradt róla (köztünk én is az elejéről) :D

enzo23 2009.05.07. 18:45:38

Bakker, én ott kapcsoltam be, mikor már a Sashát találták meg, és pont az előtt volt a fürdőruhás rész... (képeket köszi!!:))
De mondjuk furcsa mer tv-újság szerint a köv.rész végén lett volna csak ez a lövöldözés, nem gondoltam volna h már ebben a részben lelövik szegény Jennyt. Na de Frank is bakker, pont kimegy...mondjuk tök 1értelmű volt h akkor jönnek meg...
jövő héten évadzáró..meg Lostból is kinn, zsír....
süti beállítások módosítása