Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x05 - This Place Is Death

2009. május 05. 00:28 - sixx

Fasza kis címmel indít a legfrisebb (mármint AXN-földön) Lost-epizód, nem túl sok mindent hagy a képzelőerőre, de nem is baj ez. Az előző rész végére Ben összehazudozta az O6 nagy részét, és kiderült, hogy Dzsinn nem halt meg, sőt, nagyon is jól van, új, flanszia barátok között múlatja a napot valamikor a nyolcvanas évek végén. Időugrálás rulz. Szánnal nyitunk, illetve mélybarna szemeivel, ahogy idegesen nézegetik Ben Linust, és közben egyik kezében a fegyvert markolássza a másikban meg egy telefont, mert a gyerekével kommunikál. Ettől még persze simán fejbelövi Bent, ha úgy alakul, és el is indul a tervet végrehajtani.

A mólón ez kisebb kavarodást okoz, Katinka elrohan Áronért (Szán kocsijában pocol), NemdrogosDzsekk nyugtatja a korei nőt, ne csináld már, ez egy aranyember, visszavisz minket a szigetre. Szájid ettől besokall, mivanbazeg, szigetre vissza? El van neked menve otthonról? Ben és a Dezmond sorsát egyengető ősz hajú asszonyság terve haramabb dőlt dugába, mint az UTE bajnoki címről szőtt hagymázas álmai idén. És Yoda ezt is kidumálja, mármint Szán kezéből a halálos fegyvert, idehallgass, szépasszony, a férjedet senki nem ölte meg, mert él, mondja, amin mindenki meglepődik, izé, Ben, a hajó felrobbant, bazmeg, mondja Dzsekk tekintete, ne okoskoggyá'. Be tudom bizonyítani, mondja Ben rezzenéstelen arccal, ezt most akkor kavarja, vagy nem kavarja?

Dzsinnre ugrunk, a metáltól terhes nyolcvanas évekbe, amikor még simán ki lehetett menni az utcára a Scorpions zenekar által hazánkban is meghonosított sárga-fekete csíkos testhezálló nadrágban. A szigeten ennek nyoma sincs, a kifinomult flanszia népek nomád körülmények között a parton, és veszekednek, jobb híján egymással, mert Dzsinn az angolt is csak törve, ugye. Valami adást fognak, egy férfihang ismételgeti egyre a mágikus számokat, Dzsinn meg Rousseau-val társalog, aki állítja, hogy 1988 van. Ez annyira nem jön le a koreainak és megkeresné a parti népséget meg a helikoptert, de új barátai nem ezt szeretnék, hanem megkeresni az adótornyot. Némi jelbeszéd és vicces mutigatás/rajzolás után Dzsinn megérti mit akarnak tőle, és belemegy, hogy elmegy velük a rádiótoronyhoz, majd onnan le a táborhoz, és így a kecske is meg a káposzta is.

A flanszia expedíció a meseerdőben koslat, ott, ahol ugye nem szabadna, mert hát az ádörök, meg minden, de erről csak Dzsinn tud, ő meg a szigeten szocializálódott, tehát az "információt csak kínzás után osztunk meg" elvet vallva kussol. Rousseau hét hónapos terhes éppen, de mire ezt nyugtáznánk, egy flanszia máris eltűnt, hoppácsak. Nadine volt a neve, mármint eddig, most már Első Halott. És helló, a háttárben megszólal Smokey hangja, Dzsinn mondja is menten, hogy monszta, és azt is, hogy ilyenkor futni kell, legalábbis ezt látta a többiektől. A flanszia fővezér, egy szőke hajú köcsög ehelyett a "kiabáljunk hangosan" megoldást választja, minek hatására Smokey előjön, hangokat hallat, fákat tép ki tövestűl, és ledobja az idegbeteg gyökér elé Nadine kissé elhasznált holttestét.

Dzsinnre érdekes módon most már mindenki hallgat, csak késő ám, mert Smokey előjön, megnézi magának az egyik flansziát, és elviszi az erdő mélyére. Ha ez nem sorozat hanem a valóság, akkor mindenki az ellenkező irányba kezd el rohanni, de nem, itt most mindenki a szörny után szalad, okosan, ahogy azt kell egy kissé horrorisztikus elemekkel operáló sorozatban. Smokey egy földalatti üregbe viszi a lúzert, a többiek tiszta erőből húzzák vissza a karjánál fogva, ami persze leszakad tőből, és végre megtudjuk, hogy veszítette el Montand a karját, yeah. Már csak 566 kérdésünk van. A kamera megmutatja az üreg feletti építményt is, azt hiszem megvan a Templom, amit Ben és az ádörök emlegette az előző évadban. Montand nem halt meg, odalentről kiabál, mint a fekete lovag, ugyan már, egy szúnyogcsípés csak. A flanszia hősök lemennek az üregbe utána, Dzsinn ettől ideges lesz, és Rousseau-t visszatartja, majd jön egy flash, és eltűnik az időben.

Amikor magához tér, senki sehol, így elkezd rohanni, mert itt maradni, az egyiptomi hierogifáknak tűnő vésések árnyékában nem egy életbiztosítás, ráadásul Montand karja is eléggé elkorhadt már. Az erdőben mászkálva meglát egy fekete füstoszlopot a part felé, és már megy is. Odalent egy hevenyészett kunyhót talál, füstölgő tábortüzet és irdatlan nagy rendetlenséget, no meg egy bekattanás jeleit mutató Rousseau-t, aki a jelek szerint két társával már végzett (jel=holttest), és most készül lelőni a maradék egyet.

A flanszia hiába mondja neki, hogy ne izéjjé má', Rousseau nem hallgat rá, és azt hajtogatja, hogy az az izé (Smokey) megváltoztatta őket (ez lesz a "betegség" amit az első évadban emlegetett Szájidnak), és mivel ez így nem fasza, simán lelövi. Jó, mondjuk ehhez az is kellette, hogy a csávó fegyvert fogjon a nőre, így érthető. Dzsin nagyon roszkor jön elő az erdőből, és majdnem kap egy folyót a fejébe, de villan egyet gyorsan, és megússza, aztán amikor feláll a földről kit lát maga előtt? Szójert! Sikerült bevillanni ugyanabba az idősíkba, ahol a többiek kószálnak. Szójer magyarázza neki az időugrás lényegét, kissé lassan megy, mert Dzsinn nem beszél angolul, de Sárlott ért koreaiul, így ő tolmácsol majd kicsinyég. Ez azért vicces elsőre, mert Szójer simán azt hiszi, Dzsinn Miles-tól várja a segítséget, aki kissé pikírten megjegyzi, hogy a csávó koreai, ő meg Encinóban született, szóval nem fog menni. Sárlott aztán besegít, és Lokkbácsi elmeséli Dzsinnek, hogy most irány az Orchidea-állomás, ahol meg lehet állítani a flesselést, többek között azzal, hogy mindenkit visszahoznak a szigetre, még Szánt is. Na, ez nem fekszik Dzsinnek annyira.

Szán közben a mólón azt követeli Bentől, hogy bizonyítsa be, nemcsak a levegőbe beszél, hun a bizonyíték, az anyád úristenit? Ben nem adja ilyen könnyen az egyetlen ütőkártyáját, így alkudoznak egy sort: van itt valaki Los Angelesben (az öregasszony, minden bizonnyal), ha oda elmegyünk, megmutatom neked a bizonyítékot. Szájid és Katinka itt lép le a hibbant bagázstól, lófaszt a ti seggetekbe, mondják, vissza a szigetre? Se melegvíz? Se internet? Nincs az az isten, menjetek csak. Ben kissé rezignáltan veszi tudomásul, hogy az O6-ból O2 lett, de hát ha annyi, akkor annyi, és irány Hawking asszony. Dzsinn a szigeten Lokkbácsival kokettál, Sárlott viszont egyre szarabbul van, bár egy viccet így is elereszt (beszélek Klingonul is), miközben Daniel azt fejtegeti, hogy az Orchidea valóban megoldás lehet az ugrálás megszüntetésére, de abban már korántsem biztos, hogy mi értelme lenne az O6 visszahozatalának. Aztán elkezdenek flesselni, nem is egyet hanem menten kettőt, aminek az a vége, hogy Sárlott eldől, mint egy zsák, Juliska és Szójer orra vérezni kezd, Sárlott meg felébred, és koraiul azt mondja, hogy nehogy visszahozzon ide bárkit is Lokkbácsi, mert this place is death, megvan a tételmondatunk.

Benék mennek szépen lassan a templomhoz, útközben Dzsekk bocsánatot kér Szántól, hogy a férjét otthagyta a hajón, mire a nő felkúrja az agyát, bazmeg, de nagy fasz vagy te, ezt most miért? Erre a magát ismét hősnek képzelő Dzsekk megjegyzi, hogy azért mert ha Ben hazudik, akkor én lövöm le. Na, ettől Yoda kiakad, satufék, és egy kiselőadás Dzsekk és Szán hálátlanságáról, miközben ő mást sem tesz, csak vigyáz itten rájuk. Annyira azért nem volt hihető az előadás, de mindegy. Sárlott, Sárlott, szegénynek az agya elindult időutazni és hol kisgyerek, hol ifjú régésznő, rendesen a végét járja már. Lokkbácsit ez annyira nem hatja meg, sőt, ő menne az Orchideára, mert majd akkor megoldódik minden. Dan marad Sárlottal, a többiek indulnak tovább. Ezt erősítendő villannak még egyet. Szójer azért még megkérdezi Lokkbácsit, hogy mi van, ha nincs ott az Orchidea, mire Sárlott a kutat javasolja, mert annak ott kell lennie. Egyelőre a kútra semmi szükség, mert a botanikus kert romjaira egyből rátalának, meg is jegyzi Juliska, hogy mekkora mázli, hogy pont ugyanabban az idősíkban vannak. Na ja, máris villannak egyet, és hopp, volt állomás, nincs állomás. De kút van, mint Sárlott emlegette.

Lokkbácsi indul lefelé a kút mélyére, Sárlott pedig Danielnek emeséli, hogy ő bizony itt nőtt fel, a szigeten. Mert Dharmás volt a muter, de aztán letagadta. És szegény lány csak azért lett régész, hogy a szigetre rátaláljon, helló. Ja, és ezt miért mondja el Danielnek? Mert amikor kislány volt, egy fura, őrült szakállas ember odament hozzá, itt a szigeten, a múltban, és azt mondta neki, hogy azonnal menjen el a szigetről, és SOHA ne jöjjön vissza, mert meghal. Ja, és ez a fura, őrült, szakállas csávó a múltban Daniel Faraday volt. AZTAKURVA. Lokkbácsi már a kút peremén táncol, és indul lefelé, úgy, hogy fogalma sincs arról, mit fog odalent találni. Dzsinn az utolsó percben megkéri, hogy ne hozza vissza Szánt a szigetre, és Lokkbácsi ezt meg is ígéri, Dzsinn meg odaadja neki a jegygyűrűjét, hogy ezzel igazolja majd a nejének, hogy ő halott.

A kopasz ezzel elindul lefelé, de útközben, miközben mászik lefelé, villannak egyet, ÉS ELTŰNIK A KURVA KÚT, csak a kötél marad meg belőle, amit Szójer úgy szorongat, mintha az élete függne tőle. Lokkbácsi meg zuhan egy hatalamasat lefelé, és nyírt lábtörést szenved, ami annyira nem fasza, sőt, hogy ennek a szerencsétlennek mindig a lábával van baja, megáll az ész. Sárlott az utolsó villanást már nagyon rosszul viseli, a színe nem túl egészséges, és orrán-száján át dől a vér, majd annyit mond, hogy vacsora előtt nem ehet csokit, és meghal. Basszus, meghatódtam, komolyan.

Lokkbácsi a föld alatt üvölt, mint a fábaszorult féreg, szar is lehet ilyen nyílt töréssel ott kínlódni. És ekkor megjelenik Christian Sheperd, kezében egy lámpával, és szépen elmagyarázza neki, hogy majd ő segít neki az út hátralevő részében. Ja, és annak idején ő nem azt mondta Lokkbácsinak, hogy Ben mozdítsa el a szigetet hanem hogy ő. Ejnye, Lokkbácsi, ezt elkúrtad. Sebaj itt az ideje helyretenni a dolgokat, szó szerint: Ben, az idétlen gyökér nem fordította el rendesen a kereket, így Lokkbácsi dolga lesz, hogy rendet tegyen, mert az leugrott a tengelyéről. És ezért ugrál a sziget időben összevissza. És miután elfordította a kereket, keresse meg az O6 tagjait, és vigye el az öregasszonyhoz Los Angelesbe, mert így majd visszajöhetnek. Mert a sziget ezt akarja. Ja, teszi hozzá Christian, meg fogsz halni, John, de ez az önfeláldozás lényege. És üdvözlöm a fiamat. Lokkbácsi pedig elsántikál a kerékhez, visszazökkenti a helyére, és villanunk egy utolsót. Kurvanagyot.

Benék megérkeznek Eloise Hawking templomához, ahol a nagy manipulátor a zsebéből előveszi Dzsinn jegygyűrűjét, és átadja Szánnak. Lokkbácsi adta, mondja, Dzsinntől kapta. Ideadta nekem, oszt meghalt, ilyen volt ez a Lokkbácsi. És most irány a sziget, mert ha nem megyünk, mnenki meghal rajta. A férjed is, aki él. Szán igent mond, és Dzsekk is, és ekkor ki jelenik meg a templomnál? Dezmond, aki beszólja, hogy ti is Faraday anyjához jöttetek? Ben arca mindent elárul: fogalma sem volt, hogy Eloise Hawking Faraday muterja. Ez azért ütött. A templomba belépve az öregasszony jól leteremti Bent, hogy csak ennyi? Az összesről volt szó. Dezmond meg frászt kap, mert felismeri a néniben azt az öreg tyúkot, aki annak idején a sorssal, meg a szigettel baszlatta, és akinek köszönhetően 108 percenként nyomogatott egy hülye gombot. Aztakurva, mekkora rész volt már ez!

Címkék: lost
58 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2009.05.05. 01:54:01

a 3. meg a 4. évadot csak azért néztem, mert az első kettő még jó volt, és érdekelt, mi lesz a szigettel, meg hogy magyarázzák ki a dolgokat. de az 5. évad... hát az brutálisan jó. végre kezdünk válaszokat kapni, minden összefügg mindennel... le a kalappal.

victor vacendak 2009.05.05. 01:59:03

Érdekes én pont azért néztem, mert misztikus volt. Most, hogy mindenre erőltetett magyarázatot adnak, már nem érdekel.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.05.05. 02:33:15

Iszonyu jol adagoljak a valaszokat. Nem tul sokat egyszerre, de arra eleg, hogy erezd a 'hú bazmeg'-et.

5-ös, leulhet.

Nem Penny hajója 2009.05.05. 02:46:56

Azt azért elmondanám, hogy az AXN szarjon sünt!!!

Mibe telt volna feliratozni a koreai és a francia hablatyot?
Ez már nem az első ilyen eset. Nem ellenőrzi ott senki, hogy mi kerül adásba?

Sárlottot pedig sajnálom, mert jó nő volt. Annyira nem mint Katinka, de nem volt rossz, na. :)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.05.05. 06:39:58

Nekem is bejön, de azért jó, hogy van kijelölt befejezési időpont a sorozatnak.

Ha tovább húznák, az már sok lenne.

◄ViZion 2009.05.05. 08:15:41

Hehe, ezt a részt véletlenül láttam.
Az a baj a sorozatokkal, hogy pl. nekem nincs rá időm, hogy x időpontban odaüljek a tv elé. Torrentezni nem fogok egy filmért, de a tartalma érdekel...

Valami összefoglaló nincs erről?
Mié' mennek az időben, miért halnak meg a szmogtól, és ki a felelős az egészért?
Thanx :)

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.05. 08:19:45

@◄ViZion: ez most kb. olyan, mintha a Keresztapa III utolsó két percét láttad volna, és összefoglaltatnád a tartalmát. Ez egy sorozat, nem film, volt eddig 100 rész, 42 perc darabja, szánd rá az időt.

◄ViZion 2009.05.05. 08:45:26

uhhh....
Ha lenne ennyi időm... :)

Írtam is, hogy ez a baj a sorozatokkal, hogy sok-sok rész.
A másik, sokkal súlyosabb probléma az, hogy este 19-22 óra között a műsor egy híg #&@#, Ráadásul lassan ki kell fejleszteni a hatszögletes TV-t, mert nincs elég sarka a képnek, hogy a sz¤rjaikat odabiggyesszék...

Remélem lesz majd olyan online téka, ahonnan letölthetem legálisan, reklám és sarokdísz mentesen, hogy a nekem tetsző időben végignézzek akár egy sorozatot is.

Itt van pl. az ünnepnapok, egész nap olyan kaka a műsor, hogy a tv-t már be sem kapcsolom...

Ehh, ettől függetlenül az AXN még a nézhető csatornák között van, bár pl. az SG Atlantis sem a legjobb időben adják...
Sebaj, majd olvasom itt tovább... :)

don rafael 2009.05.05. 08:53:21

"aztán amikor feláll a földről kit lát maga előtt? Szójert! Sikerült bevillanni ugyanabba az idősíkba, ahol a többiek kószálnak"

nekem úgy jött le, hogy eddig is ugyanabban az idősíkban voltak mindig, csak éppen nem találkoztak, mert Jin a vizen hánykolódott.

az én axnemen eddig volt felirat, most nem, és bár nagyjából tudom mit mondtak, azért az tényleg gáz, ha valaki most nézi meg a részt először, kb a rész 30%át nem érti :(

Gabba 2009.05.05. 08:54:36

Hát én csak néztem ki a fejemből. Nem vagyok egy belefeledkező típus, de most csak ültem, mint akit leszögeztek.

Ez az évad visz mindent, még a húbazmeg is enyhe kifejezés.

Savafan 2009.05.05. 09:24:14

@Nem Penny hajója: hatalmas sünt nekik!!
azt már megszoktam, hogy kell használnom nem túl erős angolomat, de most már franciául és koreaiul is tanuljak?:))
vicc.ilyenkor megértem a letöltőket!! csak egy apróság lenne, de ennek hiánya sokkal nagyobb negatív érzést váltott ki belőlem:(((

szepi79 2009.05.05. 09:46:49

@◄ViZion: "
Valami összefoglaló nincs erről?"

épp azt olvasod...

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.05.05. 09:47:06

Komolyan nem értem ezt a felirat dolgot.

Nálam sokáig nem volt, aztán amikor Letterman-t elkezdték vetíteni, akkor már volt felirat, aztán erre tegnap este nincs...

A Lost részeknél, természetesen, soha nem volt felirat, amikor kellett volna...

Tényleg az 21. században, ez olyan kurva nagy dolog?

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2009.05.05. 09:56:49

" bekattanás jeleit mutató Rousseau-t, aki a jelek szerint két társával már végzett (jel=holttest), és most készül lelőni a maradék egyet. A flanszia hiába mondja neki, hogy ne izéjjé má', Rousseau nem hallgat rá, és azt hajtogatja, hogy az az izé (Smokey) megváltoztatta őket (ez lesz a "betegség" amit az első évadban emlegetett Szájidnak), és mivel ez így nem fasza, simán lelövi. Jó, mondjuk ehhez az is kellette, hogy a csávó fegyvert fogjon a nőre, így érthető. "

Ehhez még tegyük hozzá, mert fontos, hogy az utolsó fhlanszia volt Alex apja, és a puskájából az előrelátó Rousseau eltávolította az ütőszeget. Az övé nem müködött, a nőé viszont igen..

acarc 2009.05.05. 10:02:18

egy kérdésem van: ki az a Montand? emlékeznem kéne rá?

johevi 2009.05.05. 10:05:39

Látom, a tegnapi, legfrisebb "érdekes adat"ot is beépítetted: vacsora előtt nem ehetek csokit :-)))
a legjobb kifejezés az évadra: terabazmeg...

don rafael 2009.05.05. 10:06:23

@Sigismundus: ebben az a vicces, hogy az 1.évad eleje felé amikor Sayid elöször találkozik Rousseauval, és le akarja lőni, ugyanez a puska ugyanígy besül, és akkor még mondja is, h anno Robertnek sem tűnt fel, h megbabrálta. És ezt megmutatják nekünk az 5. évadban, király :))

báró Csekonics 2009.05.05. 10:10:12

nekem Szójer beszólása tetszett nagyon: 'talán ott megy a metró?'
:-DDDD

MTi 2009.05.05. 10:30:36

A flanszia az Eiffel-tornyot rajzolta? :)

sélli_ 2009.05.05. 10:55:07

Nem csokit nem ehet, hanem jégkérmet, de hótmind1. Vadállat jó a hogyvolt!!!
a rész meg 10/10!!!

sélli_ 2009.05.05. 11:06:40

Ja, a Kopasz emberen fél órát röhögtem: úgy megindult a kút felé, mintha egy egész űrhajónyi nyomógomb várna rá. Éééééés, ahogy megérkeztek rá is ugrott egyből a kávára, és húzkodta-nyomkodta a kötelet, hogy valóban elég stabil-e, de úgyis tudjuk, hogy csak a gom fetisizmusának akart hódolni :))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.05. 11:45:15

@Hirons: A múlt hogyvoltban még Armman volt...
De azért el kell ismerni, hogy Emerson jó színész, Piroskának meg jó a sminkmestere. (az a holttá vált, ájulás, és hányás közeli fej, amikor minden vér kiment belőle...)

Na most tényleg nem értem mi értelme az O6-ot visszahozni. Lokk most elvileg helyre rakta az időt, nem?

the black ball 2009.05.05. 11:45:58

Heh, újraértelmezték az anyai dorgálást:
"És ha Lokkbácsi a kútba ugrik, te is mész utána?"

Aragorn831109 2009.05.05. 12:18:58

sélli: Charlotte csokit mond. Nem tudom mi szerepel a szinkronos verzióban, de eredetileg csokit mondott...

Hirons: Még az első évadban említette meg Rousseau, amikor Jackéket elvezett a Fekete Sziklához.

376
00:27:32,653 --> 00:27:35,072
A Fekete Szikla már nincs messze.

377
00:27:35,531 --> 00:27:36,824
Itt kezdődött minden.

378
00:27:36,990 --> 00:27:40,202
Ahol a csapatom megfertőződött, és
ahol Montand elvesztette a karját.

Robinzon Kurzor 2009.05.05. 12:27:00

AXN bekaphatja.
Sovány vígasz, hogy ezek szerint most nem csak a mi szolgáltatónknál (VidaNet) nem volt felirat, hanem ezek szerint máshol sem.

Robinzon Kurzor 2009.05.05. 12:31:01

És akkor az hogy volt, amikor az első (?) évadban ez a Russzó elöször meglátta Dzsinnt?

Vagy ilyen csip-csup apróságokon nem kellene fennakadni?


Más

Az a nagy kerék meg , amit a Lokkbácsi a helyére tett, akkor az lehet a fluxuskondenzátor, nem?

sélli_ 2009.05.05. 12:46:10

Bocs, lehet mégis csoki volt.. valamiért jégkrémre emlékszem, de lehet csak azért, mert itt a 'nyár', és azóta egyfolytában fagyit eszem :))

Savafan 2009.05.05. 12:59:58

@don rafael: így van, majdnem a fele részben francia-koreai nyelven karattyoltak:(
én is épp azon morfondíroztam, hogy ezt a részt szinte át is aludhatom, mert úgysem értem:)) mintha néma filmet néznék, csak nem zenei aláfestést kapok hanem érthetelen beszédet.

ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem mindenkihez, hogy volt valami fontos vagy érdemleges szöveg a franciák közt illetve Szán és a gyerek közt?
előre is köszi!


de ez az évad tényleg nagyon ütős!! csak kapkodom a fejemet, és az államat a padlóról:)

ezek szerint, most, hogy Lokkbácsi helyrebillentette a kereket Szójerék az éppen adott idősíkban fognak ezentúl leledzeni? mert akkor igencsak visszamentek az időben. a végén még kiderül, hogy közük volt az egész Dharma építkezéshez, mivel jelenleg még Orchidea sincs. pedig lesz, egyszer...

acarc 2009.05.05. 13:17:10

@Aragorn831109: áhhá, tenkjú.
csak már azt hittem volt valami félkezű ember akire nem emlékeztem.

Aragorn831109 2009.05.05. 13:25:27

@Savafan:

Sun és az Anyja illetve lánya Ji Yeon között:


20
00:01:12,520 --> 00:01:15,560
Sun! Merre vagy?

21
00:01:15,960 --> 00:01:18,130
Még mindig Los Angelesben.

22
00:01:19,100 --> 00:01:20,860
Most fejezem be, amiért idejöttem.

23
00:01:20,870 --> 00:01:23,360
Holnap már gépre ülök.

24
00:01:23,370 --> 00:01:26,800
Ji Yeon szeretne beszélni veled.

25
00:01:33,660 --> 00:01:36,840
Szia, kicsim! Képzeld, mi történt!

26
00:01:38,500 --> 00:01:44,350
Találtam egy új barátot
neked Amerikában.

27
00:01:44,950 --> 00:01:46,960
Aaron a neve.

28
00:01:46,970 --> 00:01:50,300
Gyere haza, anyu! Hiányzol.

29
00:01:50,850 --> 00:01:53,050
Hamarosan otthon leszek.

30
00:01:53,740 --> 00:01:55,810
Szeretlek, kicsim.

31
00:01:56,340 --> 00:01:58,000
Szia!

sélli_ 2009.05.05. 13:33:18

@Savafan: Az utolsó bekezdéshez:
igen. igen. spoiler. spoiler. spoiler.

Aragorn831109 2009.05.05. 13:38:34

@Savafan:

A franciák között:

Jin:
56
00:03:56,480 --> 00:03:58,960
Látni helikopter?

Innen franciául

57
00:03:58,970 --> 00:04:01,230
Először a hajó, most meg a
helikopter. A következő...

58
00:04:01,240 --> 00:04:03,320
talán tengeralattjáró lesz.

59
00:04:03,330 --> 00:04:05,450
Gyerünk! Tudom, merre kell menni.

60
00:04:05,460 --> 00:04:07,190
Biztos vagy benne?

61
00:04:07,200 --> 00:04:08,830
Erős a jel.

62
00:04:08,840 --> 00:04:10,980
Kell lennie egy rádiótoronynak a szigeten.

63
00:04:10,990 --> 00:04:12,750
Onnan tudnánk hívni segítséget.

...

82
00:05:55,330 --> 00:05:56,650
Danielle! Mi a baj?

83
00:05:56,660 --> 00:05:58,040
Semmi, semmi.

84
00:05:58,050 --> 00:05:59,960
Tudtam, hogy nem szabadott volna
7 hónapos terhesen...

85
00:05:59,970 --> 00:06:01,070
Robert, jól vagyok.

86
00:06:01,080 --> 00:06:03,030
A kislány csak egy kicsit rugdalódzik.

87
00:06:03,040 --> 00:06:04,430
- Kislány?
- Kislány.

88
00:06:04,440 --> 00:06:06,020
Hányszor megbeszéltük már!

89
00:06:06,030 --> 00:06:07,860
Alexander kisfiú lesz.

90
00:06:07,870 --> 00:06:10,070
Alexandra, és lány lesz.

91
00:06:13,360 --> 00:06:15,260
Pihenjünk egy kicsit!

92
00:06:16,540 --> 00:06:18,240
Hozok neked vizet.

93
00:06:20,170 --> 00:06:21,370
Hol a víz?

94
00:06:21,380 --> 00:06:23,090
Nadine a konyhafelelős.

95
00:06:25,050 --> 00:06:27,010
Nadine!

96
00:06:32,300 --> 00:06:35,890
Nadine! Nadine!

97
00:06:38,120 --> 00:06:40,260
Ez történik, ha nőket hoz
az ember magával...

98
00:06:40,270 --> 00:06:42,500
Biztos elment lepkét fogni.

104
00:07:31,580 --> 00:07:33,190
Ki látta utoljára Nadine-t?

105
00:07:33,200 --> 00:07:34,290
Itt volt mögöttem.

106
00:07:34,860 --> 00:07:35,990
Menjünk vissza!

107
00:07:36,000 --> 00:07:38,370
- Megkeressük.
Jin: - Nem. Menni kell.

...
Majd már mikor Mondtand a Smokey barlangjába van:

122
00:09:56,680 --> 00:09:59,070
Segítség!

123
00:10:00,260 --> 00:10:02,170
Megsérültem!

124
00:10:02,960 --> 00:10:05,340
Már elment. Kérlek!

125
00:10:05,350 --> 00:10:06,390
Segítsetek!

126
00:10:06,400 --> 00:10:09,010
Le kell mennünk segíteni neki!

127
00:10:09,020 --> 00:10:09,630
Nem.

128
00:10:09,640 --> 00:10:13,290
Megsérültem. Kérlek, segítsetek!

129
00:10:13,300 --> 00:10:15,770
Nem fogunk senkit cserbenhagyni!

130
00:10:17,470 --> 00:10:18,800
Bemegyünk.

...

Végül pedig a parton Robert és Danielle között:

133
00:11:05,120 --> 00:11:07,280
Mi a baj?

134
00:14:01,640 --> 00:14:03,140
Tedd le a fegyvert!

135
00:14:03,150 --> 00:14:04,880
Danielle, ne csináld ezt!
Én vagyok!

136
00:14:04,890 --> 00:14:06,880
Te nem Robert vagy,
hanem valaki más.

137
00:14:06,890 --> 00:14:08,080
Az a valami megváltoztatott.

138
00:14:08,090 --> 00:14:10,030
Kérlek, Danielle!

139
00:14:10,040 --> 00:14:11,330
Tedd le a fegyvert!

140
00:14:11,340 --> 00:14:13,380
Szeretlek. Miért viselkedsz
ilyen furcsán?

141
00:14:13,390 --> 00:14:15,490
Mert nem Robert vagy.
Beteg vagy.

142
00:14:15,500 --> 00:14:16,890
Az a szörny beteggé tett!

143
00:14:16,900 --> 00:14:18,160
Az nem szörny...

144
00:14:18,170 --> 00:14:21,110
csak a templom védelmi rendszere.

145
00:14:22,260 --> 00:14:23,630
Most...

146
00:14:24,240 --> 00:14:26,150
pedig tedd le a fegyvert!

147
00:14:30,650 --> 00:14:33,270
Szeretlek, Danielle.

148
00:14:33,280 --> 00:14:35,680
Nem akarom, hogy bármi...

149
00:14:35,690 --> 00:14:37,670
bajod essen...

150
00:14:37,680 --> 00:14:39,660
vagy a babánknak!

151
00:14:44,160 --> 00:14:45,940
Kérlek...

152
00:14:45,950 --> 00:14:47,670
ne csináld ezt!

makepeace 2009.05.05. 13:38:36

Az AXN most kért elnézést.Az ismétlésekben lesz már felirat.
A hv király mint mindig!!!Köszi!!!

Savafan 2009.05.05. 14:24:47

@sélli_: akkor lehet, hogy lassan kezdem érteni a sorozatot:)) és felfogom amit látok. vagy öregszem és jól pörög az agyam illetve tapasztaltabb vagyok.

Savafan 2009.05.05. 14:26:06

@makepeace: ja, az első ismétlés már az éjszaka lement és még egyszer fogják ismételni, szombat éjszaka. frankó (és akkor még finom voltam):(((

Savafan 2009.05.05. 14:27:16

@Aragorn831109: köszi mind a két beszélgetést!!! pedig ez az AXN feladat lenne, de nem baj, majd az ismétlésekben el tudjuk olvasni:))

sélli_ 2009.05.05. 15:17:54

Hmmm... érdekes: Robert honnan tudta, hogy Smokey a templom védelmi rendszere, és Russzó hogyhogy nem dobott ettől egy hátast???!!!
Mellesleg attól, hogy a védelmi rendszer kicsit beléd kóstol miért kell automatán kinyírni leendő gyermeked anyját?

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.05.05. 18:10:30

@Aragorn831109: nagyon szépen köszönöm a feliratokat!

Aragorn831109 2009.05.05. 18:43:22

Nagyon szívesen! Örülök, ha segíthettem. :)

MTi 2009.05.05. 21:21:33

Hol nézhető meg az 5x05 kibogozva??

Savafan 2009.05.05. 21:33:17

@MTi: az axn oldalán keress rá a videók részen a Lost fülnél. ott megtalálod

s3v3n 2009.05.06. 10:58:42

@sélli_: megszállta smokey azokat akik lementek a gödörbe :)

EasyFriend 2009.05.06. 12:11:34

Mennyi válasz, mennyi magyarázat egy részben! Szinte a könnyekig meghatott, hogy a szerzők szíve így megesett rajtunk. Király volt, hogy az előző rész végén láttuk ugye Jint a parton, aztán most meg a rész elején Ben leteszi a nagyesküt, hogy Jin él... Az ember még így is majdnem elüvölti magát, hogy "HAZUDIK!", miután láttad, hogy nem... :-) (Illetve az megint egy másik kérdés, hogy a szemünknek mennyire hihetünk ebben az esetben.)
Ennek a jelenetnek a kabarécsúcspontja az volt, amikor Szójer magyarázza Jinnek az időutazást, az meg iszonyat buta képet vág és marhára nem tudja senki, hogy az angolt nem érti, az időutazást, vagy csak egyszerűen azt hiszi, mindenki megőrült Russzóval együtt... :-)
Namost. Az még hagyján, hogy Sárlott beszél koreaiul, ezen már alig lepődök meg, de honnan a fenéből tudta ezt Jin?
A másik aranyos poén, amikor Juliska előre iszik a medve bőrére az Orchidea állomásnál, de ezen azért nem röhögtem akkorát mert nagyon várható volt.
Lehet fogadásokat kötni, hogy Sárlottot látjuk-e még élve... :-)
Amikor Sárlott elmondja Danielnek, hogy ő figyelmeztette, hogy ne jöjjön vissza, látszik, hogy Daniel is meglepődik ezen (tehát még nem történt meg - na ezen majd lesz itt egy kis "szakmai" vita -, de tudjuk, hogy esélyes a megtörténte). És borul az ő kis elmélete a múlt megváltoztathatatlanságáról, ahogy a múltkor is már megmondtam, megmondtam, bibibi.
Jah és a végén a kis poén, ami, ha jól látom, kimaradt a hogyvótból: miután az öreg Sheperd forró csókjait küldi fiának, Lokkbácsi a villanás közben elkeseredetten visszakiált: "Ki a maga fia?" Szegénykém ezt már nem fogja megtudni. Kiváncsi vagyok, hol bukkan elő, netán ő is a sivatagban, mint Ben a múltkor? Csak nem rögtön a koporsóba költözik innen.
"Ben arca mindent elárul: fogalma sem volt, hogy Eloise Hawking Faraday muterja." - ez nekem is átjött, félelmetes arcjátéka van a csávónak. Amúgy az a gáz, hogy már minden jelzőt elhasználtunk Benre, manipulatív, szemét kis geci, beszaratós tekintettel, erre jön ez az Eloise, na akkor őt milyen jelzőkkel fogjuk illetni?
Köszi, sixx, a remek hogyvótot, a részenkénti 1000 db-os puzzléból mindig van néhány darabka, amit csak így sikerül a helyére illesztenem.

EasyFriend 2009.05.06. 12:24:24

@◄ViZion: Időhiányra esetleg segítség lehet, hogy ha az első két-három évadnak csak az összefoglaló epizódját nézed meg, bár így nyilván kimaradhatnak esetleg fontos részletek. Szerintem a harmadik közepétől muszáj nézni, egyrészt mert jó, másrészt meg másképp nem lehet majd megérteni a végét (már a mostani részeket se nagyon).

EasyFriend 2009.05.06. 12:27:20

@◄ViZion: "Remélem lesz majd olyan online téka, ahonnan letölthetem legálisan, reklám és sarokdísz mentesen, hogy a nekem tetsző időben végignézzek akár egy sorozatot is." - Erre külön válaszolnék, mert technikailag abszolút lehetséges lenne, egyszer futottam ezzel egy kört, hogy szeretnék egy ilyesmit csinálni, de a gyártókat, forgalmazókat nem érdekli és/vagy nem áll érdekükben ilyen jogok eladása. Ezen akkor eléggé felbosszantottam magam.

EasyFriend 2009.05.06. 12:34:44

Muhaha, most olvasom:
"Először a hajó, most meg a
helikopter. A következő...
talán tengeralattjáró lesz." (köszi, Aragorn!) Ezen röhögtem egy sort! Kár, hogy Jin nem tud franciául, különben benyögte volna, hogy "Á, azt Lokkbácsi már felrobbantotta!" :-)

sélli_ 2009.05.06. 12:44:32

@EasyFriend: 'Az még hagyján, hogy Sárlott beszél koreaiul, ezen már alig lepődök meg, de honnan a fenéből tudta ezt Jin?'- azt hiszem még a 4. évadban volt, hogy Charlotte 'lebukott', mert mikor Jin és Sun beszélgettek/veszekedtek úgy fülelt, hogy Jin simán levágta, hogy Charlotte érti amit mond. Már nem tudom pontosan, hogy melyik rész volt. De volt! :))

Savafan 2009.05.06. 12:58:20

@sélli_: ja, és már akkor beszélt hozzá koreaiul, miután levette, hogy érti mit beszélgetnek egymás közt.

EasyFriend 2009.05.06. 13:33:17

Na tessék, mikről maradtam le anno, az a szar, hogy az ember sosem tudja előre, hogy mi az, ami majd fontos lehet, és oda kéne rá figyelni... Ilyen értelemben nem az én sorozatom ez, mert nem túl jó a memóriám. De most, hogy mondjátok, dereng valami.

subidubinemértem (törölt) 2009.05.06. 14:49:04

nekem a 4. évad sokkal jobban tetszett.
ebben az egyetlen jó a sarlott, aki hálaazégnekmeghalt, közölte, h daniellel találkozott gyerekkorában.
a lokk-le-a-kútba tök gáz volt, mert prekoncepciózus volt az egész jelenet. úgy búcsúzkodtak, mintha tudnák, h az életbe többet nem látják.
azt meg h lokk a villanások közepette lemegy a kútba, hadd ne minősítsem...
felirat: lekéstem az esti adást, ami miatt anyáztam, aztán rögzítettem az éjszakait, és mikor láttam a felirat hiányát, megint anyáztam, egyúttal hálát is adtam, h nem basztam föl ezzel az agyamat főműsoridőben :)
franciául még csak-csak értek ezt-azt, de koraiul már annyira nem vagyok perfekt. ekkora trehányságot, felháborító.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.06. 17:19:50

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy amikor a szigetesek eltűnnek valamelyik időből, akkor az ott maradottak (mármint időben ott maradók) ezt hogy dolgozták fel? Elvégre az előbb még beszélgettem valakivel, most meg se híre de még hamva sem!

EasyFriend 2009.05.06. 19:02:35

@vadász2: Hát nehezen, Russzó bekattanására is rátett ez egy lapáttal, szerintem. Richard Alpert mondjuk elég jól bírta, de hát ő "nagyon öreg" róka. :-)

Emanuelle 2009.05.06. 21:42:07

Überfasza kis hogyvolt! Sixx for President!
"most ez kavarja vagy nem kavarja",
"odalentről kiabál mint a fekete lovag"
Ember, én imádlak!:-)

Gabba 2009.05.07. 12:06:24

Lokkbácsi esetében azért ugye érezhetünk egy kis Hamletet?

Kizökkent az idő; - ó, kárhozat!
Hogy én születtem helyre tolni azt.

enzo23 2009.05.07. 18:58:28

Ez a rész maga a halál...nagyon jó másodszor nézve is...de szegééény Charlotte-ot úgy sajnálom...:'( :'(:'(:'(:'( mindig kinyírják a kedvenceimet, kezd idegesíteni. Igen, Paulo és Nikki is közéjük tartozott. Aztán már csak Paulo.:)
De akkoris hatalmas volt ez a rész...füst, franciák, színészi alakítások, na meg persze a hogyvolt is zsír lett.

Ja, homemade Charlotte emlékvideó, nézzétek meg:
www.videoplayer.hu/videos/play/358410

Az AXN meg tényleg feliratoz6ott volna, de hogyha ezentúl fognak, akk jó arcok, messze jobbak mint a többi tv.

Charlotte tényleg csokit mondott (I'm not allowed to have chocolate before dinner)...:'(

EasyFriend 2009.05.06. 12:11:34
-Ben tényleg még akkoris hazudik, ha kérdez:):)
-Charlotte koreai tudását tudtuk, check 4x07
-Juliet tényleg elkiabálta, Sawyer meg hogy leoltotta:)
-Hogy hol bukkan elő Lokkbácsi, választ fogsz kapni rá 2 hét múlva:)
-Eloise-t még fogják egy-két jelzővel illetni azt hiszem:) aki látta az 5x14et érti:) de nem spoilerezek:)


vadász2 · kariblog.blog.hu 2009.05.06. 17:19:50

Volt olyan hogy vkivel beszélgetés közbe ugrottak?
Ja, Jin és Russzó...hát sztem ez úgy néz ki hogy hirtelen eltűnik..bár végülis nagyjából láttunk hasonló jelenetet az 5x03 végén...csak egyszer kéne egy olyan is hogy abban az időben maradunk, de hát...mindent nem lehet.

R.I.P. Charlotte :'(

subidubinemértem 2009.05.06. 14:49:04

fcuk you, mi bajod volt szegénnyel?

Llew 2009.07.13. 09:50:41

Basszus kurva nagy rész volt. A flansziák jól bebukták, hogy itt vetődtek partra. Miles, milyet beszólt Szójernek, ahogy az a földbe ásott kötelet tartja. szegény Sárlottot sajnáltam. A klingonos beszólás jó volt. Most akkor Lokkbácsi értelmezte rosszul Christian Sheperd sziget elmozdítós mondókáját, és adta át rosszul Bennek, vagy a gülüszemű baszta át a kopasz embert? Dez beköszönése, majd Ben nézése marha jó volt. Az 5. évad folyamatos húbazmegezés.
"Ideadta nekem, oszt meghalt, ilyen volt ez a Lokkbácsi." sixx a hogyvolt egyszerűen pazar, valamennyi.
süti beállítások módosítása