Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x18 (önkényes évadzáró)

2009. május 04. 11:00 - Milo Rambaldi

Realista sorozatunkban évzáróhoz/évadzáróhoz érkeztünk, mondhatnánk úgy is, hogy „már hó takará el a bérci tetőt”, tehát 1987 végén járunk, itt a szilveszteri rész, amit én önkényesen évadzárónak veszek. Csak mert. Relatíve lapos utolsó előtti részünk volt, Mágen és kedves neje Etus remek dramaturgiai cselének köszönhetően egy asztalhoz ültek. Feri lesérült, de vett ágyat, Jutka karácsonyügyi peresztrojka-biztossá lépett elő. Fogtündér találkozott élete értelmével. Taki a rendőrségen vallott. Remélem, az utolsó rész ennél izgalmasabb lesz.

Fogtündér és Fontoska érkeznek a Ferihegy 2 mozgólépcsőjén, eközben az előző részben megismert erdész tüsténkedik a várópultnál. Fontoska buliba hívja Fogtündért, de a mi Gyümikénk oly bánatos, hogy sehová nincs kedve menni. Ekkor szólítják a hangosbemondón. Egy csokor várja, meg egy üzenet, őt bizony itten követni fogják. Húúúúú, de izgalmas! Már a metrón vagyunk, jön az ellenőr, Tündérkének nincs bérlete, de beugrik az ismeretlen és közli, hogy ő a gyámja. Nofene. A metróból kifelé jövet pedig közli, hogy kövesse Fogtündér. A saját érdekében. Ritka hülye befejezést láthatunk, igazi Szomszédokos csavarral. Az ismeretlen lakása a végcél, ahová Fogtündér csak úgy besétál (mert ha baj van, majd biztos lerambózza a nála két fejjel magasabb férfit), majd sakk következik, szó szerint, mert egy sakktábla van előkészítve. Kiderül a férfiú neve (Szelényi János), majd Gyümike közli, hogy várja a lépését. Hát én sakk-matt lettem, az biztos.

Takit Rezső látogatja, kapott egy wunderbar szocreál csillárt a kórustól. Rezső buliba hívja Takiékat, de nem mennek, mert Lenke otthon akar szilveszterezni Fogtündérrel. Mindeközben Julcsi vad szilveszteri készülődésben van, mindenkit a halálba szekál ennek örömére. Takitól létrát kér a lakásdíszítéshez, majd a ház elő diszpózza az öreget, hogy vigye ki a karácsonyfát, amit Bőhm vett a háznak. Bőhm okoskodik egy sort a tűzveszélyről, de Taki leoltja, hogy sem a latin mise, sem a jó tanácsok nem kellenek, úgyhogy pofa be, húzás be. Érkeznek a kedves szülők is. Nem értik, gyermekük mire készül. Említett személy eközben a lakótelepet járja, és a kölyköket a Lantos utca 8. elé csődíti, csillagszóróval a kezükben.

Mindeközben Ferihez két igazi 80-as évekbeli bányarém toppan be, akiket Jutka küldött az iskolából. Feri alsógatyában és atlétában fogadja a lányokat (Feri karján még mindig kötés van a múltkori harci sérülés miatt), majd piát és fiúkat ígér nekik. A piát Lenkétől megveszik, majd Lenke bezárná a boltot, de jön Sümeghy, aki akut pezsgőhiányban szenved. A bolt is, de a művész úr énekelni kezd, Bandi mentőt hívna, de Lenke odaadja az utolsó pezsgőt, amit magának tett félre, csak legyen csend végre. A ház előtt Dudás és Bence futnak bele Jutkába, majd elmennek Lenkéért, akit a fiúk „gólya viszi”-ben hoznak fel a lépcsőn, alakul a hangulat. Feri és a lányok már nem szomjasak. És még a rész fele hátravan.

Ádám és Juli érkeznek a feldíszített lakásba. Senior interjúvolja hites urát, hogy haragszik-e rá. A válasz igen. De már nem annyira. Kérdés: ki rontotta el? Ádám szerint ezt jobb nem feszegetni. Újabb kérdés: mikor is érezték utoljára jól magukat? A válaszokat a szerkesztőségbe várom. Na jó, elárulom: az első részben. Ezt ők is megállapítják. Majd gyors szeretkezésbe csapnának át, de csöng a telefon. Sümeghyt keresik, aki érkezik, és Dudás lefőurazza a frakk miatt. Ádám meg kicseszi a lakásból. Az entyempentyem folytatódna, de ismét csöng a fehér fenevad (már nem foszöld!). Ádámnak be kell mennie. Juli is megy vele! Hopp, akkor teljes a családi béke.

A T-1000-s kikérdező üzemmódba kapcsol, ahogy beér a lakásba. Mi ez a csillár? Hol van Fogtündér? Meg különben is. Taki hűtögeti, de jelenése van a szomszédban, Feri nem tud disznótorost készíteni. Taki át is megy, odaát a buli kulminálódik, Feri és Taki összetegeződnek. Lenke hazarángatja a férjét, majd érkezik a búskomor Gyümike a 139-essel. De figyeljünk csak. Egy piros Lada érkezik a busz után, és lám lám, ki van benne. Hát nem más, mint János. A kis hamis! Repülőtéri futárnak adja ki magát, és Fogtündért elrabolja. Taki rájön a cselre, de örül, hogy az unokájának végre van pasija megint. Idén a harmadik. A Halászbástyánál beteljesül a románc, csók csattan. Egészen meghatódtam én is.

Julcsi remek terve is megvalósulni látszik, Bőhm egy lemezt indít el, amire is a gyerekcsapat őrült ricsajba kezd és indiántáncot járnak a karácsonyfa előtt. Mágen és kedves neje is távoznak, mert menni kell, de belefutnak a gyerekbe, aki annyit mond, hogy csak két percre hagyja őket egyedül, egyből valami bajt csinálnak. Hát ebben van valami. Ahogy a mentőközponthoz érnek, kiderül, hogy nem szolgálat van, hanem buli a főorvosnál. Juli sakálkodik egy kicsit, de azért örül, hogy nem a váróban kell rohadnia.

GG és egy butanő Etust látogatják, békülési szándékkal, Etus először en guard pozícióba helyezkedik, majd betegre szívatja a kislányt. Olyanokat kérdez tőle, hogy mi a véleménye, meg mit gondol, le lencsibabázza. Hát ilyeneket nem kérdezünk, meg nem mondunk, a kislányt nem az esze miatt szeretjük, ezt GG is mondja neki. A béke teljes lesz végül, mert Etus megbocsát, majd GG-t arra kéri, hogy vigye a Lantos utcába.

Ezt a képet pedig be kellett tennem. Együtt a teleregény java, sava-borsa, lényege, lelke, mozgatórugója: Etus, Bőhm és Julcsi. Hát mikor láthatunk ilyet? Már csak ezért megérte az évadzáró rész. Bőhm egyébként magányosok klubjába készül. Jajj, de szomorú. Megint meghatódtam. Mindjárt le kell szaladjak egy 100-as papírzsepiért, ez a rész teljesen igénybe vesz érzelmileg.

A végére Jutka kóstolót hoz a disznótorosból Lenkéékhez, majd az egész csapat átvonul bulizni. Jön az éjfél, és jön egy meglepetés is. Az évadzáróra csak megérkeztek a vége beszólások. Yesssssss! Lenke kérdésére, hogy ki mit kíván az újévre, jönnek a válaszok. A stáblistával együtt. Ennek örömére én is beváltom az ígéretemet. Itt a tabló, a kívánságokkal együtt. Folyt. köv...

Nyugalmat

Kisbabát

Tisztességet

Békességet

Szerelmet

Téged

Egészséget

Biztonságot

Csöndet

Sok pénzt

Szeretetet

Nyugalmat, minden csibének. Te kívánsz.

Helló felnőttek! Boldog új évet!

Címkék: szomszédok
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.05.04. 11:21:05

Pont Sümeghy akar csendet? :D

ACM 2009.05.04. 11:45:16

Istenem, megérkezett János! Felbukkanásának részleteire már nem emlékeztem, csak arra, hogy Gyümike minden más pasiját jobban elviseltem, mint őt.

mándruc 2009.05.04. 12:48:37

A vége tabló szuper! Főleg Julcsi és Feri ütősek...
Juj, János, emlékszem, tökjó kis házban lakott valami erdőben, bár lehet, hogy csak a későbbi részekben.

Borcsika 2009.05.04. 13:10:15

én már azokat az évadzárókat várom, amikor Etelka nekiáll a háborúról, meg 56-ról mesélni. Könnycsalogató. Okoskáné Etelka.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.04. 13:14:33

@Borcsika: Az még legalább 2 év. A harmadik, negyedik, ötödik év lesz igazán kemény, ott lesznek a legmagvasabb beszólások.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.04. 14:20:43

Jánoson most meglepődtem. Engem? És nem Almát? :-)

Berix 2009.05.04. 15:24:25

Végre János is köztünk van:)

bug jr. 2009.05.04. 15:44:03

János János végre János!Különös ismertetőjegye a bajusz mellett h ő János,és nem holmi jani jancsi janó jana,ő mindigis János lesz.csak János.Kiemelt témái az erdő az erdészház és a kisszobából való elköltözés.
viszonylag sokszor megtámadják megverik meglővik majd elsősorban gonosz fatolvajok.János szíve örökre Almáé,ezért gyakran csalja.

Acron 2009.05.04. 17:30:42

Megint isteni volt a HV!!!
Én nagyon röhögtem, amikor a művész úr mögött jöttek a beszólások a Nagy Fehértől meg az asszonykától:)

mándruc 2009.05.04. 18:44:37

A Vágási házaspár kívánságai, a nyugalom és a kisbaba vajon hogy férnek össze? Ebből még bonyodalom lesz!!

Leadfoot 2009.05.04. 19:39:34

Az erdészház, ahol János folyton keccsölt, az tényleg nagyon baró. Meg az öreg kollégáját is bírtam (meg Mágen mentős kollégáját is, ha már itt tartunk).

És végre összejött az álompár, aztán később jönni fog az a kispolskis némber, és mindent elront. :-( :-DDD

Acron 2009.05.04. 19:53:43

@Leadfoot: Hol vagyunk még attól! Nem mindig jó előre rohanni, szerintem:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.04. 20:53:18

Thx mindenkinek!

@Fedor: Így jártál :o)

@mándruc: kivéve, ha süketnéma a kisbaba

@bug jr.: Ezen jót röhögtem - János szíve örökre Almáé,ezért gyakran csalja

@Elloth: Persze, zajban nem lehet rendesen énekelni :P
süti beállítások módosítása