Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x16

2009. április 30. 10:03 - Milo Rambaldi

Az előző részben végre felpörögtek az események, annyi minden történt, mint az elmúlt öt részben összesen. Magenheimékre jutott az akció java, azonnal egy költözéssel nyitottunk, Senior hagyta ott férjét és lányát. Ádám felmondott, aztán mégsem, majd sikertelenül vigasztalni próbálta az ex-öngyilkos Ágika, aki kilátásba helyezett némi zaklatást is, Junior viszont egy plusz hörcsöggel lesz majd gazdagabb. Taki is felmondott, immáron másodszor, és Rezsőt is elhajtotta, holott remek temetői vernyákolós ajánlattal érkezett a vendégségbe. Lenke a boltban akciózott és becsületes múmiát mentett, míg Almának Desiré intézte el az állását a MALÉV-nél. Vágásiéknál Jutka veszélyes bizniszbe kezdett: keresteti Feri szüleit, aki erről mit sem tud, és a szép arcú Bencével vagont pakol a MÁV-nál, fizetés-kiegészítés gyanánt.

Julcsi és Jocó lépcsőházat vaxolnak, Junior TV-t akar venni karácsonyra, mert akkor az anyja biztosan hazajön. Miért is? Ő tudja, biztosan azért ment el, mert nincs TV. Más családok a TV előtt enyelegnek, ettől család a család. Aha. Te olyan hülye vagy lányom, ahány kiló. Moby Dick nem mer ellenkezni, így megkapja a legjobb barát jelzőt. A másik agy a csapatban. Szegény Bőhm gondban van: a gyermekmunka már 1987-ben is tilos volt, ezért kifizetési problémák vannak. De majd megoldja. Megkéri Takit és Ferit a pénz átvételére, Feri lepattintja, Taki viszont belemegy, ha cserébe Bőhm elintézi a rohadt fűtést, mert megfagynak. A háttérben Feriék Junosztyán a „2x2 néha 5” megy, éppen Zenthe Ferenc énekel, amire közli Taki, hogy „ezt nem láttam”. Micsoda belsős utalás! Bőhm eközben gazdagréti Zeusz módjára csak úgy szórja a latin idézeteket a villámok helyett, ha így folytatjuk, akkor 1989-re elmondja az egész „Varietas delectat” kötetet.

Az iskolában Mikulás ünnepségre készülnek, Bástya kiakad, hogy ő nem lesz Miki, mert így is röhögnek rajta (milyen igaza van, pedig megnézném piros satyóban a vén hülyét). Nagyobb baj, hogy csokimikulás helyett a húsvétról maradt nyulakat akarja Hável szétosztani. Ezt bírták ráhátékázni. Végül is a csoki az csoki, a gyerekeknek mindegy. Bástya szerint a csokinyulak egy pöttyet romlottak. Hável szerint csak „kicsit szürke” az a csoki, a nézésből az olvasható ki, hogy jobb a szalmonellán még ifjú gyermekként átesni. Eközben beesik a feljelentős Szűcs apuka, akinek éppen influenzás a gyermeke, ezért majd nem lehet szalmonellás, by the way ő lenne a Mikulás a kicsiknek. Apuka megpróbálja megvesztegetni Jutkát a múltkori szemétségét helyrehozandó és Jutka segítségét meghálálandó, de Jutka ezt nem fogadja el. Bástya viszont hallgatózik és közbelép, és első jó akciója keretében apukát arra kötelezi, hogy a vesztegetésre szánt pénzt fizesse be az iskola kasszájába. Ez ügyes volt.

Lenkét a pénztárba állítja Boltos Bandi, mert a lányoknak árazniuk kell. Lenke elfogadja, de fenntartásai vannak. Jutka és Bástya érkeznek az ABC-be, saccperkábé egy vagon csokimikulással támadják le a kasszázó Lenkét, aki egy ujjal nyomkodja a pénztárgépet. Még jó, hogy nem egyenként kell beütni a csokikat, mert akkor beállna a fordított problematika esete: húsvétra kapják meg a gyerekek a csokimikiket. Árcetli nincs a mikulásokon, így Lenke az árlistából üti be az árat. A suliba visszafelé úton Jutka a Vöröskeresztet hívja, de Feri szüleiről még nincs hír. A boltban viszont már áll a bál: Mozdonyarcú Marika, a kedves kolléga direkt elütötte az árat, 54 forint helyett 64 forintot árazott a csokikra, ezért Lenkének többlete van. Amit MM szét akar osztani maga, a kolléganő és Lenke között, mert ő ilyen rendes. De a T-1000-est nem olyan könnyű átcseszni. Mert a cetli leesett, mire a mikulások a kasszához értek, a T-1000-s pedig a listából ütötte be az árat, így többlet nincs. Hát ez így egy alapos szopinyúl, kedves MÁV girl. You don’t mess with the terminator. MM szopása főleg annak tükrében brutális, hogy a beszélgetést BB is kihallgatta.

Rég nem látott ember, Laci várja Almát a MALÉV előtt. Beülnek egy kávézóba. Sutyi nem totojázik sokat, megkéri a hiperdivatos Fogtündér kezét, aki szintén nem totojázik sokat, lazán nemet mond neki, majd közli, hogy mennyire boldog. Remek. Hogy ebben mi a logika, azt csak XX kromoszómával lehet érteni, nekem az XY-nal nem megy. Eközben Taki Ferit fuvarozza a nyomdába Mágenék Trabiján, és éppen arról beszélgetnek, hogy az öregnek micsoda vezetési tapasztalata van, még Rudolf Dieselt is ismerte személyesen (na jó, őt azért nem), de nagyjából az őskorban is a volánt fogta már. Jön egy zebra, Taki megáll, de egy zöld Lada mandinerből beküld alá egy pufidzsekis gyalogost, majd egy kis ordítás („vezess kecskét kantárszáron”) után továbbáll. Ajjaj. Feri rohan rendőrt hívni, Taki is rohanna, de gyűlik a tömeg, alakul a lincshangulat, Takit lefogják. Visszaér Feri, ordít, hogy Takit hagyják békén, de a józan öreg csak annyit mond, hogy Feri vesse beható vizsgálat alá a hullát. Aki ennek örömére feltámad, majd gyorsan eltűnik. A pszeudohulla barbatrükkjét követően a helyzet rendeződik.

Feri már a nyomdában áll a gép mellett, amikor érkezik Dudás, hogy szedjen ki neki egy maszek névjegyet, ezzel pénzt kereshetnének, ő nem csinálhatja, mert múltkor is lebukott a főnök előtt. Aki persze jön azonnal, és Ferit a nagyfőnök irodájába kéretik. Kenéz elvtársnak kérése van: Feri, mint szakszeti bizalmas, rúgassa ki a mentorát, a kedvenc kollégáját, mert rá már nincs szükség, átképezni felesleges, meg amúgy is le kell építeni egy embert. Feri kiakad, közli, hogy nem, nem és nem, de még akkor sem, ha, meg különben is. Erre lazán megfenyegetik, hogy őt is elküldhetik, de Ferit ez sem hatja meg. Komolyan, kezd egész szimpatikus lenni ez a Feri gyerek. Dudást is lekoptatja a maszek melójával.

Juli Etusnál dúlja magát, amikor is betoppan GG egy üveg pezsgővel. Addig erőszakoskodik, amíg csak megisszák a régóta esedékes pertut, pedig Juli szerint a magázódás nem rossz dolog (szerintem sem). Senior azonmód ki is akad: az anyja egy tökély mind emberileg, mind anyailag, a férje egy szent és a gyerek is milyen jól sikerült, csak ő ilyen genetikai hulladék. Nyugodj meg Juli, a többiek is azok, csak te már rég jártál a szemészeten. Mindig is mondtam, hogy a kontrollvizsgálatok kihagyása súlyos következményekkel járhat. GG vacsorát rendelt, de Juli egyedül lenne, erre GG elmenne, de Juli marasztalja. GG közli, hogy Seniornak csak egy szavába kerül, és teljes napfogyatkozás lesz. Na jó, ha az nem is, de GG szívesen dugna vele egy orbitálisat.

Julcsi lesz a beugró Mikulás a leokádiában szenvedő Szűcs fiú helyett az iskolában, Bástya és Jutka öltözteti, Hável ki van akadva, hogy miért lány a Mikulás, akarják mondani Télapó, de Jutka szerint Juniorra ráfér a sikerélmény. Ki is osztja a gyermekeket, meg az ajándékokat, Bástya nyomat egy „osztály vigyázz!”-t a gyermekekkel, de Julcsiról, ahogy lekerül a Télapó, akarom mondani Mikulás maszk, könnyek folynak arcocskáján. Szegény Junior.

Eközben GG Szuperanya kanapéján ül, Senior kávét hoz neki, és kiderül, hogy GG csődöt mondott előző este. Gyűrűs napfogyatkozás volt csak. Juli vigasztal, de betoppan Etus Prágából. Etus szerint nem túl jó, hogy a lánya kupit üzemeltet, amíg ő külföldön van, GG érzékelvén az alakuló balhét úgy rohan el, mintha tankok elől futna, Etus pedig lazán kibassza a saját lányát a lakásból, mert útban van (a kupi témakör ejtve). Juli kérdésére, hogy hová menjen, csak annyit mond, hogy oda megy, ahová akar, de itt ne maradjon. Hát nem ilyen egy mintaanya? A gyereke szarban van, erre rúg rajta még egyet. Hiába, az én értékrendemmel van a baj, mindig is tudtam.

Juli végül is nem a remek anya által javasolt Nyugatiba megy, hanem a munkahelyére, ahol Fogtündérrel tornáznak a Wham! zenéjére, Gaga instruál kegyetlenül, de Senior kidől, nem bírja a tempót. Erre betoppan Ádám, aki most kulminálásilag érdekelt a feladatban, saját maga szerint is ő egy szent, akiről szobrot lehetne formázni, ezt Julieta is tudta, amikor hozzáment, de ő (mármint Julieta) nem ilyen életet akart, hanem japán nagybevásárlást, meg mauritiusi nyaralást. Ehhez képest a Dagály és a budai SKÁLA jutott. GG eközben fűzi Marát, Senior fodrásztársát. Mara közli, hogy naptárt kell csekkolnia, majd utána jelentkezik. GG Fogtündért is fűzni kezdi, aki lebúsképűlovagozza. A naptárcsekkolás sikerrel járt, GG a távozó férje után küldi Julit, majd Mara kérdésére, hogy ha ló nincs, akkor a szamár is jó, igennel válaszol. Legalább őszinte.

Címkék: szomszédok
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.04.30. 10:34:54

Hát ez megint óriási volt! Ezt végig vinnyogtam, szerencsére egyedül vagyok:) Mozdonyarcú Marika!!!!


u.i.: Sixx-nek küldtem próbát, de válaszra sem méltatott.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.30. 11:04:25

@Acron: Én is láttam, amit küldtél. Király lett. Technikai csönd van csak, jövő hétre rendeződünk.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2009.04.30. 11:18:16

Blokkolnám! Mármint az utolsó kép tipikus 80-as évekbeli fitness csajait! :D

kamarti 2009.04.30. 11:18:22

"Hogy ebben mi a logika, azt csak XX kromoszómával lehet érteni, nekem az XY-nal nem megy" - nem találkoztál még olyan nővel, akit boldoggá tesz, ha lazán nemet mondhat egy lejánykérésre? sztem van ilyen...

"kezd egész szimpatikus lenni ez a Feri gyerek" - hát, lehet, hogy mi már akkor is túl cinikusak voltunk a korunkhoz képest, de már akkor is vicces volt egy ilyen Igazmondó Feri, úgy emlékszem. Szomorú dolog volt ez akkor is, most is persze, de attól még így volt (van). Persze itt az állandó szereplők többsége valamiféle ideált testesít meg, talán arról is lehetne írni egy tanulmányt, hogy a feszültsége a dolognak abból adódott, hogy miközben valós eseményeket emeltek be a sztoriba, az átlagosnak beállított szereplők fényévekre voltak az átlagembertől. Vagy legalábbis azt hiszem.

Megélhetési rasszista 2009.04.30. 11:25:29

Nagyon jó összefoglaló. Én szerettem ezt a sorozatot, mert olyan igazi keserédes magyar.
De volt néhány dolog, ahol ez a szeretet megbicsaklott, éppen ez a Háveles nyulas ügy volt az egyik. Akkora állat senki nem lehet, hogy Mikulásra nyulat akar adni. :-|

Borcsika 2009.04.30. 11:32:00

Régen a bárgyúsága miatt néztem, de érdemes lenne átszinkronizálni egy kicsit maibbra. Azt imádtam, amikor Etus meresztgette a szemeit, félre hajtott fejecskével.

privateer 2009.04.30. 11:35:51

dehogy kell átszinkronizálni. Isten ments. Akkori problémákról szól a sorozat, akkori nyelven.
Ezek szerint a régi klaszikusokat is át kell szinkronizálni, mert nem felel meg a mai nyelvi követelményeknek (pl csengetett mylord, csendőrfilmek stb stb....)

Elloth 2009.04.30. 11:36:52

Én is kidobtam volna Seniort Etus helyében. Miért támogassa ilyen hülyeségekben a lányát? Senior tehet arról, hogy ilyen helyzetbe került.

Acron 2009.04.30. 12:41:15

@Rambaldi: OK, köszi, nem tudtam a technika ördögéről:)
Majd értesítsetek, légyszi:)

Gabba 2009.04.30. 13:19:25

Hát ez megint annyira jó, hogy na!
Nézni anno sem bírtam, most sem, de a hv-kat olvasom és a könnyem folyik.
Gyűrűs napfogyatkozás! LOL

psychenova · http://akciospotencial.blog.hu 2009.04.30. 15:06:51

Nem tudja véletlen valaki, melyik volt az a rész, amiben az erdész cimbi az öreg komájával egy drogos bandába botlik a budai barangolás közben? A srácok lelécelnek és otthagyják a szarban a haverjukat, aki ráadásul túl is adagolta a füvet és rosszul van. Az erdészek kihívják Mágen dokit, de sajnos már ő sem tud segíteni, a gyerkőc meghal. Az a rohadt drog!

Dee_ 2009.04.30. 15:34:50

A betűk alatt pedig Julcsi két hörcsöge öli egymást...

Ha ráuntatok vagy nem értek rá írni, szívesen beszállnék a hogyvoltozásba én is. :)

mándruc 2009.04.30. 17:41:50

Szegény Jocó szerintem Julcsi áldozata.
Alma meg egyből milyen nagyvilági pics@ lett...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.02. 17:47:17

"Bőhm eközben gazdagréti Zeusz módjára csak úgy szórja a latin idézeteket"

Khm. Talán Jupiter... Zeusz a görög főisten volt.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.03. 12:00:59

@Fedor: Én kérek elnézést. Mea culpa, mea maxima culpa.

váj mí 2009.05.03. 15:29:43

@psychenova:
Na most pontosan nem ugrik be,hányadik fejezet, de úgy a 200 és annyi körül lehet. Ha még jól emlékszem ...

mrzoltland 2009.05.29. 23:20:06

You don’t mess with the terminator. - ez nagyon jo :))

Bambolato 2016.06.15. 15:30:12

Szerintem kimaradt 2 fejezet.a14.es a15. Vagy csak el lett szamozva?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2016.06.15. 18:38:22

@KapitányG: köszi !! Gyorsabb voltál, mint én.
@Bambolato: köszi a kommenteket + jó szórakozást, én nagyokat derültem anno hogyvoltírás közben :)
süti beállítások módosítása