Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x17 - Arcátlanság

2009. április 28. 19:00 - Bedrock

Egy építkezésen járunk, két melós a lifttel megy fel dolgozni, de egyiküknek vissza kell mennie a földszintre, mert nem írta be magát a jelenléti ívre. Megindul lefelé, a kevésbé feledékeny kolléga pedig egy holttestet pillant meg a felvonó tetején, főcím.

A központban a munkakezdés laza pillanatait látjuk, Ziva és McGee épp Scrabble-t játszik. Ziva nehéz helyzetben van, mert már csak egy Q betűje maradt, ellenfele pedig 50 ponttal vezet. Aztán megtalálja az egyetlen jó megoldást, amellyel 62 pontot szerez és győz. Végszóra, mivel a belépő Gibbs azonnal indulásra serkenti a csapatot. McGee egy mozdulattal Ziva fiókjába söpri a játék betűit.

Az építésvezető elmondja, hogy felújítást végeznek az alig 10 éves épületen, az áldozat nem az ő emberük. A helyszínelés első adatai alapján dulakodás közben esett rá a 3 szinttel alacsonyabban álló felvonó tetejére. Doki gyalogosan érkezik a sokadik emeletre, testmozgás szándékával. Ziva egy Rick Baxter névre szóló jogsit talál a helyszínen, Doki a halál idejét hajnali 4-re becsüli. Lecsattog a földszintre hordágyért, és megbízza Palmert, hogy ezalatt szedje le a testet a felvonó tetejéről. Ő ezt meg is teszi, eközben egy útlevél esik ki az áldozat zsebéből. Palmer belepillant, de Doki felkiabál neki, ezért pár méterrel arrébb megy, hogy válaszolhasson Dokinak.

Mire visszaér, az útlevelet sehol sem találja. Először azt hiszi, hogy a többiek tréfálták meg, de ők már nincsenek ott. Palmer egy idegen alakot lát elfutni, és amikor utánakiabál, az kettőt rálő. Doki ekkor érkezik fel az emeletre. Palmer a földön fekszik, de szerencsére semmi komolyabb baja nem esett azon kívül, hogy halálra rémült.

Leon már vágja a centit, hogy a szabadságáról hamarosan visszatérő Jennynek mielőbb visszaadhassa az iroda irányítását, ezért sürgeti Gibbs-t, hogy mielőbb oldják meg az ügyet. Palmer egy rakás fotó társaságában mereng, nem emlékszik a lövöldöző arcára. Leon sem tud belőle sok értékes információt kiszedni, csak annyit, hogy a jogsiban és az útlevélben szereplő nevek különbözőek voltak.

Gibbs és csapata a jogsi tulajdonosáról próbál infókat gyűjteni, de szinte semmire sem jutnak. Doki magához kéri Gibbs-t és beszámol neki a boncolás eredményéről. Az áldozat végtagjain és arcán fehér port talált, ami Abby-nél van tesztelés alatt. Abby egyúttal fantomképet is próbál szerkeszteni Palmer segítségével. Palmer teljesen el van keseredve, hogy még egy használható fantomképet sem tud adni a tettesről.

McGee az áldozat telefonja alapján beazonosít egy vélt tartózkodási helyet egy lakókocsiparkban, de a kiszálló Tony és Ziva már csak a kocsi hűlt helyét találja. Baxter váratlanul ment el, senkit sem tájékoztatott a távozásáról. Az építkezésen korábban egy nagy kanna hidrogénfluoridot találtak a helyszínelők, amelyre egy építkezésen nem sok szükség van.

Palmer most épp az útlevelet próbálja felismerni, már meg sem lepődünk azon, hogy kevés sikerrel... McGee ekkor Abby hipnózisát javasolja, amibe Palmer bele is egyezik. Az első kísérletnél azonban egészen más irányba kalandoznak el a gondolatai, Ziva cipőjére gondol. Palmer még egy lehetőséget kér Abby-től. Ekkor egy arcra asszociál, és elképesztően jó leírást ad... a büfésről, akitől reggelenként kávét szokott venni.

Abby a korábbi fehér port cementvirágként azonosította, amely a betonalapzatokban keletkezik. Gibbs rájön, hogy az áldozat valószínűleg fúrás közben lélegezhette be. Újra kiszállnak az építkezésre, fúrásnyomokat keresni. Az épület egyik tartóoszlopában találnak is egy bebetonozott csontvázat. Baxternek tehát azért kellett a sav, hogy a csontváz szerves részeit tökéletesen lebontsa. Palmer az építkezésen meglátja az embert, aki rálőtt, de a nyomába eredő McGee már nem talál ott senkit.

Abby megállapítja, hogy az áldozat fején található sérülés drótvágótól keletkezett. Doki pedig rézdrót maradványait találta a sebben. Abby megint puszit érdemel Gibbs-től. A drótvágó segítségével találnak egy gyanúsítottat, aki be is ismeri Baxter megölését. Rézdrótot akart lopni, de összetalálkozott Baxterrel, aki rátámadt, ezért önvédelemből leütötte őt. Palmer viszont nem ismeri fel benne a támadóját. Leon továbbra is türelmetlenül várja az előrehaladást az ügyben.

Palmer e-mailt írna édesanyjának, de nemigen tudja összeszedni a gondolatait. Gibbs arra biztatja, hogy várjon egy kicsit a levéllel, később majd könnyebben fog menni az írás. Palmer így is tesz, törli a megkezdett levelet. Abby az arcfelismerő előtt mozizik, kukoricával és kávéval felszerelkezve. A csontváz modellezett arcát próbálja felismertetni a programmal. Gibbs szokatlanul nagy érdeklődéssel hallgatja, bár lehet, hogy ez csak a finom pattogatott kukoricának köszönhető. A gép találatot jelez, Rick Baxter - az igazi - személyében... Baxter évekkel ezelőtt egy építkezésen történt sérülése miatt hatalmas összegű életjáradékot kapott, erre vetett szemet a személyazonosságát ellopó férfi, aki később a felvonó tetején végezte.

Palmer újra felidézi magában a lövés idején történt eseményeket, majd Zivától kérdezi, hogy mit kellene tennie, ha el akarná kapni a támadóját. Ziva bemutatja a lefegyverzés szakszerű módszerét, amelyet Palmer így a saját bőrén tapasztalhat meg. Ziva asztaláról felkászálódva megpillantja a scrabble betűit a fiókban, és ez kezdi helyrebillenteni az emlékezetét. Eszébe jut az útlevélben látott név, ebből McGee-nek már nem nehéz azonosítania őt. A testvérével érkezett az Államokba, aki egy másik lakókocsiparkban lakik. A csapat már indul is érte. Palmer is menne velük, de Gibbs megtiltja neki.

Gyorsan megtalálják a lakóautót, de a gazdája nincs ott, csak az összecsomagolt holmija, és egy első osztályra szóló repülőjegy. Egyszer csak felbukkan a parkban Palmer, aki nem tudott nyugton maradni, a saját autójával a többiek után ment. Gibbs keményen ráparancsol, hogy ne merjen kiszállni az autóból. Palmer a következő percben megpillantja támadóját, aki egy furgonnal érkezik a lakóautóhoz. Amint meglátja az ügynököket, a gázpedálra tapos. Ezt már Palmer se nézi tétlenül, padlógázzal nekirongyol a furgon oldalának, így a többiek könnyedén lefegyverezhetik a támadót. Egy alapos fejmosás Gibbs-től, de megérte, mert most már van miről beszámolnia az édesanyjának, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solol 2009.04.28. 23:50:26

Azért az belefért volna, hogy:
"Nem szálltam ki az autóból!" :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.29. 11:38:40

@solol: Igen, az aranyos volt. Gibbs üvölt, ki ne szálljon a kocsiból, ha már itt van. Palmer akciózik, Gibbs újra üvölt, Palmer ártatlan fejjel: "de nem szálltam ki..." Mégsem annyira gyáva, ha Gibbsnek vissza mert pofázni :)

SANNA 2009.04.29. 13:44:51

jó rész volt ez, pont arra jó, hogy felvezesse a finálét! Valahogy nekem az a McGee jobban tetszik, aki kizárásos alapon tudja, hogy Zivának csak egy Q-ja maradt, mint akit csináltak belőle. Palmer meg nagyon állat volt a hipnózis alatt :D

Michael Collins 2009.04.29. 13:45:01

Csak azt nem értem, miért az NCIS nyomoz egy ilyen ügyben!
süti beállítások módosítása