Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x04 - A kis herceg

2009. április 28. 17:27 - sixx

Gondolom a címet (Little Prince) így fordították, ha nem, akkor félrevezetem a népet. Az előző részben a szigeten addig ugráltan az időben Szójerék, míg Sárlott orrából dőlni nem kezdett a vér, és felakadt szemmel el nem terült a gyepen, de előtte még rátaláltak egy hidrogénbombára, Richard Alpertre és az ifjú, de igen köcsög Charles Widmore-ra. A jövőben (nem kezdel el magyarázni, tessék elolvasni az eddigi bejegyzéseket) Hörli Ben elől a rendőrök karmaiba menekül, Dzsekk pedig azon mesterkedik, hogy a sziget felé terelgesse a többieket, akik közül Katinkának egy ügyvéddel is meggyűlik a baja.

Penny hajóján nyitunk, közvetlenül azután, hogy az Oceanic Six meglógott a szigetről és a többiek elkezdtek az időben ugrálni. Katinka kezd belerázódni az anyaszerepbe és Áront ölelgeti, Dzsekk szerint jól áll neki a baba, így kifőzik, hogy Katinka kamuzza azt, hogy ő a muter, és kész. És azt is megtudjuk, hogy az egész hazugság dolgot Dzsekk találta ki. Három évvel később vagyunk, Katinka nagyságrendekkel jobban néz ki egy kis sminkben, és éppen arra készül, hogy megkeresse az ügyvédembert és elmagyarázza neki, hogy miért a kurva anyját. A gyerek addig marad Szán néninél, akinek egy csomagot hoznak, benne pár dossziéval Benről és SzakállasDzsekkről, illetve egy kisebb ágyúnak is beillő fegyverrel. Nocsak.

A szigeten Sárlott nagyon nincs jól, vérzik az orra, és már tíz perce ájult. Szójer üvölt vele egy kicsit, de nem használ, nahát. Juliska lenyugtatja és elzavarja, mert csak idegesíti Danielt, aki szépen lassan bevallja, hogy igen, sejtette ő, hogy ez az időutazás nem használ az ember agyának, mert hát az nem normális, higy hol 2005-ben, hol meg 1954-ben vagyunk. Juliska joggal érdeklődik, hogy miért nem történik ugyanez a többiekkel is, de erre nem kap választ. A jövőben Katinka az ügyvéddel próbál dűlőre jutni, meg akarja tudni, hogy ki az ügyfél, aki a vérmintákat kéri tőle. Az ügyvéd ezt kapásból elutasítja, és közli, hogy majd elmegy az ügyfeléhez, és megkérdezi, de az ő is nemet mond majd. Ja, és elvesszük a gyereket, Katinka, gondolkodtál volna hamarabb.

Míg Sárott szenved és ájultan fekszik, Lokkbácsi azt javasolja Szójernek, hogy menjenek el az Orchidea állomásra, mert ott kezdődött minden (mármint az időugrálás) és talán ott is lehet majd leállítani. És mivel az Orchidea a sziget másik végén van, így célszerű lenne visszamenni a partra (Miles nagyon boldog lesz) és a csónakkal megkerülni a szigetet. Lokkbácsinak fogalma sincs, hogy az Orchideán mit kell majd tennie, de majd rájön, mert ő már csak ilyen, és ezt követően valahogy lelép a szigetről, hogy visszahozza az O6-ot, hiszen mindez, ami itt és most történik, azért van, mert elmentek. Szójer is szeretné, hogy Katinka visszajöjjön, de mire ezt jobban kifejtené, Sárlott már magához is tér, fáj a feje, és elsőre nem ismeri fel Danielt. Baj lesz ebből. Irány az Orchidea.

Dzsekk Szájidot vizsgálja a kórházban, és megállapítja, hogy három lónak elegendő nyugtatót lőttek bele, ami első hallásra nem fasza. Azt is hozzáteszi, hogy Bentől nem kell félni, mert velük van, mire Szájid szó szerint körberöhögi. Az idillnek egy orvosnő vet véget aki lecseszi Dzsekket, mert csak úgy gyógyított a kórházban, miközben fel van függesztve drogozás miatt. Király. Hörli ekkor telefonál, és boldogan közli, hogy Ben elől a sittre menekült, ahol Linus nem nyúlhat hozzá. Szájidhoz egy ápoló érkezik, aki kurvára nem is ápoló, hanem geciember, de Szájid számított erre, így rövid úton elintézi, azaz megfojtja egy kicsit, majd lő bele két kábító nyilat. Ben és Dzsekk pont ekkor érkezik be a rendelőbe, és indulnak Katinkához, mert a geciember zsebében egy cédulán a nő címét találták meg.

Katinka az ügyvédet sasolja, és követné, de egyedül nem fogja tudni, mert Dzsekk megy beleütni az orrát abba, amihez kurvára semmi köze. Szájid önként marad Bennel, mert nem akarja, hogy szegény bolond Hugót elkapja. A találkozó a kikötőben lesz, a 23-as mólón. A szigeti népség már sötétben kószál, az eső is elered, és meglátnak egy fénycsóvát az égen, azt, amit Lokkbácsi is látott még annak idején, amikor a heccs ajtaját ütötte Boone halála felett érzett kétségbeesésében. Legalább tudjuk, mikor vagyunk. Az öreg rájön, hogy mit látnak, és kerül egyet a part felé menet, mert nem akar találkozni múltbéli önmagával. Útközben Miles orra is elkezd vérezni, a bokorból éktelen sikoltozás hallatszik, és Szójer végignézi Áron születését, amiben Katinka segített Klernek. Josh Holloway ebben a jelenetben mindent kihozott az arcából, amit csak lehet, gratula. Aztán villanunk egyet, és a nők már sehol sincsenek.

Katinka és Dzsekk összetalálkoznak és közösen kezdik el figyelni az ügyvédet, Katinka nagyon megörül annak, hogy Dzsekk levette az idétlen álszakállát. Mindent elmesél neki az Áron szituációról, és Dzsekk termszetesen segít, mert ő már csak ilyen hőstípus. Az ügyvéd előjön végre, követik egyből. A szigeten Lokkbácsi és Szójer infót cserélnek a fénycsóváról meg a szülő nőkről, nem érdekes, annál izgisebb, hogy Miles elmeséli Faraday-nek az orrvérzést. Danielnek van ám egy teóriája: szerinte ez annak függvénye, ki mennyi időt töltött el a szigeten, amit Miles nem nagyon ért, mert ő csak pár napja van itt, előtte még nem járt errefelé. Na, ebben én nem vagyok annyira biztos innentől.

A parton ott áll a tábor, Szójer azonnal megy sört inni, de nem talál egy dobozzal sem, tragédia. Még az, de a csónak sincs sehol, ennyit a tervről. Van helyette két másik, igaz nem motoros, hanem sima evezős fajta, de ne legyünk telhetetlenek. Az egyik csónakban palack Ajira Airlines felirattal. Túl sokat nem tökölhetünk, a kis csapat elindul az egyik hajóval az Orchidea irányába. Szójer evezés közben elmeséli Juliskának, mit látott az előző villanásban, de mire kifejthetné, egy üldöző csónak tünik fel mögöttük, és lőnek rájuk basszus, ezek meg kik??? Menekülés, izgalom, lövöldözés, szar van a palacsintában, de csak addig, míg nem villanunk egyet, amit Szójer meg is köszön még a villanás közben, de utána visszaszív, mert egy hatalmas viharba villannak be. Irány a part, ekkora hullámokban nem lehet evezni.

Katinkáék egy motelig követik az ügyvédet, aki egy nővel találkozik, mégpedig Kler annyával. Dzsekk rájön azonnal, hogy mi állhat az Áron dolog mögött, és felmegy a szobába, hogy megbeszélje a nővel a dolgot. Ez kissé furán megy, mert míg Dzsekk kitálal neki "tudom, hogy Áronról van szó", a nőnek fogalma sincs, miről beszél, ő csak kártérítést akar az Oceanic-tól, és ezért fogadta fel az ügyvédet. Király, ez fasza félrevezetés volt. Azzal ugyanis senki nem számolt, hogy egy ügyvédnek akár több ügyfele is lehet, pedig. Akkor viszont csak egy ember állhat a dolog mögött, mégpedig Ben Linus, ide a rozsdás bökőt. Az a Ben, aki éppen Szájiddal kocsikázik a városban, és megy találkozni az ügyvéddel, ugye, hogy igazam volt. Az ügyvéd szerint Hugo holnap reggelre kiszabadulhat.

A szigeten partot ért az expedíció, mindenki kivan, mint a liba, beszélgetni sincs kedve senkinek, úgy meg különösen nem, hogy Juliska orra is elkezd vérezni. A parton egy csomó tárgy hever, valaki itt is partot ért volna? Hoppá, a cuccokon francia felirat, asszem tudom, mikor vagyunk. Ugrás egy mentőcsónakra, amiben franciák hánykolódnak a tengeren, és meglátnak egy testet a vízben. Kihúzzák, és ki az? Jin! Mert nem halt meg a hajón! Yeah! A kikötőbe szépen megérkezik mindenki, Dzsekk, Katinka, Ben, Szájid és Szán is, igaz ő csak később, és fegyverrel. Ben elmagyarázza hogy miért hívta össze a bagázst: irány a sziget, ráadásul sietve, mert nincs időnk. Először Katinka akad ki, Ben, te szemét állat, el akarod venni a gyereket!

Jin szépen lassan magához tér a parton, és jól sejtettem, a franciák AZOK a franciák, Rousseau és kis csapata, csak még azelőtt, hogy Armand elvesztené a karját, de el fogja az kurvaisten. Jin és Rousseau bemutatkozik egymásnak, this is the beginning of a beautiful friendship.

Címkék: lost
32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.04.28. 17:38:07

Jáhá, ez is milyen rész volt már??! Jin, Russzó, szülős Kler. Ja, sok SOK álszakálltalan Jack. Hell yeah! :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.28. 18:19:33

"Akkor viszont csak egy ember állhat a dolog mögött, mégpedig Ben Linus, ide a rozsdás bökőt."
Én ezt már akkor megmondtam, amikor becsöngettek Katinkához a vámpírok (Csókolom, a vérért jöttünk!)

"Jin szépen lassan magához tér a parton, és jól sejtettem, a franciák AZOK a franciák, Rousseau és kis csapata,"

Ez is várható volt a francia feliratokból - de igazából az időben való ugrálásból is, hiszen most szépen végig ugrabugrálnak a sziget történelmén:-)

subVito 2009.04.28. 18:49:29

amikor a csónakkal elindultak, és megint jött az idővillanás, a csónaknak a másik idősíkban kellett volna maradnia, hisz azt onnan hozták magukkal, nem?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.28. 18:56:21

@subVito: mindent visznek, amihez hozzáérnek. a földet evidently nem, de ezen ne akadjunk fent.

Praise 2009.04.28. 19:06:18

Bakter, lassan ott tartok, hogy legalább annyira várom a Hogyvoltot, mint magát a Lost-ot. :)

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.28. 19:14:22

@Praise: kösz, pedig ez elég szar lett.

MTi 2009.04.28. 19:47:10

@sixx: Ez szar?????? Milyen, ha jó? Persze, tudom :)
Legfeljebb késett egy kicsit, egész délelőtt sasoltam... :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.28. 19:53:06

@subVito: Amikor Szójer hálát rebegett, pont az jutott eszembe, hogy el fog tűnni a villámlás után csónak. De így sem volt rossz.

bontókalapács...... http:/ /sportblog.blog.hu 2009.04.28. 20:31:06

Mikor Russzo kihorgászta Jint, én csak annyit tudtam mondani: Azt a kurva... (wtf) és sürgősen fel kellett hívnom a lányom a nagyinál, hogy vele is megosszam ezt az észrevételt. Óriási ez a sorozat! (Ja, én a bontókalapács neje vagyok)

bontókalapács...... http:/ /sportblog.blog.hu 2009.04.28. 20:32:21

Bocs,ez a bontókalapács dolog nem ide tartozott

candyperfumegirl 2009.04.28. 21:42:42

A szülős jelenet mindenképpen az évad (eddigi) egyik csúcspontja volt. Ezért szeretem a Lostot, 1000 WTF meg időugrás közé beszúrnak egy ilyen tisztán szívszaggató jelenetet, és mennyire telitalálat...ahogy Josh játéka is az volt, le a kalappal valóban.

Nézőke 2009.04.28. 21:57:42

Akkor most valaki elővehetné azt a részt,amikor Rousseau először találkozik embereinkkel, köztük Jin-nel, hogy mi is a reakció valójában. Plíz valaki kukkolja már meg, nekem az a gyanúm,hogy ezzel most bebuktak a forgatókönyvírók.

kla 2009.04.28. 22:00:08

Nem emlékezett rá, de minden elismerésem annak az európainak, aki 16 év teljes magány és őrület után képes megjegyezni egy ázsiai arcot.

Telepito · http://telepito.dolgok.com 2009.04.28. 22:01:16

Jó kis sorozat ez! Bár a Tűzvonalban most a legjobb!

Nézőke 2009.04.28. 22:53:48

kla: hajótörést szenvedsz a szigeten, 6-an vagytok, majd hirtelen heten, még a nevét is megmondja, sőt, furcsán néz,amikor közlöd a te nevedet,és felismer((!) aztán - valószínűleg - egy villanás kiséretében eltűnik, hát akármilyen magány is van,erre azért emlékeznie kellene.

Amúgy amikor kiderült,hogy Rousseau lánya él, onnantól nem mutatta őrület jeleit a nőci.

EasyFriend 2009.04.28. 23:59:51

Király, ahogy sorra "támadnak fel" a halottak. Ebben a részben valóban Szójer (avagy Josh) volt a legjobb, a szülős jelenet is odabaszott, meg vicces részek is voltak. Jah meg ahogy Hörli bejelentkezett a sittről :-), nem nagyon stresszelte magát, úgy láttam.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2009.04.29. 09:33:42

SIXX !
" Gondolom a címet (Little Prince) így fordították, ha nem, akkor félrevezetem a népet "
A cím fordítása jó, azt hiszem azért ezt kapta, mert ez lehetett Rousseauék hajójának a neve. Legalábbis amikor a Szigetre sodródott roncsokon matattak, egy pillanatra látszott a név fhlansziául.

a katona fehérben 2009.04.29. 10:27:28

@EasyFriend: remélem, Charlie is visszatér, eléggé hiányolom, míg például Lokkbácsiból már kissé elegem van egy ideje.

Gabba 2009.04.29. 11:18:42

Lokkbácsi nyilván azért akar visszamenni az Orchideába, mert bízik benne, hogy még talál nyomogatható gombokat :P

Savafan 2009.04.29. 12:56:54

amikor úszott az ember a vízen nem tudtam, hogy ki lehet, én Benre tippeltem, miután megpörgette a szerencsétlenkereket, így menekült meg és jutott el a mába. de nagyot néztem Jinen. ha ezt Szán tudná, nem akarna gyilkolászni ezerrel:)
azt észrevettétek, hogy mind a két időben szinte egyszerre kezdett el esni az eső. és nem gyenge hanem mind a két helyen özönvíz.
a sziget "régi" szereplői közül még hiányzik az orosz félszemű és gondolom lesz jelenet amikor Ben hágja Russzót:))
tényleg, ha Russzó a szigetre érkezésekor még csak terhes sem volt, akkor Ő az egyedüli aki a szigeten lett terhes és túlélték a szülésig?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.29. 13:18:35

@Savafan: Ben a pörgetés után a Szaharában ébredt télikabátban. Ben nem fogja hágni Russzót (vagy legalábbis nem azért), mert Alex nem az ő leánya. Russzó már a csónakban is láthatóan terhes volt.

Dolington 2009.04.29. 13:23:12

@Savafan: Szerinted mitől volt akkora hasa Russzónak?? Nem volt Rennie a mentőcsónakjukban???

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.29. 13:26:12

@Dolington: Ööö, most asszem lemaradtam... Ki is az a Rennie? :-DDDD

De ha már itt tartunk, miért is olyan fontos, hogy Armman elveszítse a karját?

Savafan 2009.04.29. 13:40:14

@vadász2: én nem láttam terhesnek, de akkor ezek szerint az volt. így az utána következő kérdés cancel:)
de arról nincs infónk, hogy került Ben a sivatagba. egyszer csak ott lett.
de Jinre nem gondoltam, ez az igaz a commentemből:)

sélli_ 2009.04.29. 14:15:39

@Savafan: Nem láttad terhesnek??? Legalább 7 hónapos pocakja volt... kölcsönadjam a szemüvegem? :)

sélli_ 2009.04.29. 14:17:30

@vadász2: 'Ki is az a Rennie? :-DDDD
'- jesszus, ne idegesítsetek... Vicc vót, már ezt is magyarázni kell?

Savafan 2009.04.29. 14:57:32

@sélli_: ja, igényt tartanék rá:)
az se rémlik, hogy teljes testében látszódott. én csak a búrájára emlékszem, amint éppen meresztgeti szemét Jinre. de akkor majd megnézem szombat éjjel az ismétlést, hátha hétfőn bőr alól néztem a végét:)

sélli_ 2009.04.29. 15:41:29

@Savafan: eh... mert direkt perelinben volt - nem is látszott, csak amikor levette!!! De akkor nagyon! Küldd a címet, küldöm az okulárét! :))

vadász: tudom, tudom, csak időnként tényleg annyi hüleséget tudnak kérdezni, hogy simán elment volna komolyanak is :))

Gabba 2009.04.29. 16:02:13

pont a mostani részhez kapcsolódik, Josh Holloway-nek lánya született:

www.digitalspy.co.uk/showbiz/a152605/lost-star-holloway-becomes-a-father.html

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.04.30. 11:53:52

Biztosan észleltétek:

LOST KIBOGOZVA (LOST UNTANGLED 5x04):
axn.hu/videos/lost-5-kibogozva

de gondoltam, szólok. :-)

Llew 2009.07.13. 09:39:13

A szüléses jelenetet figyelő Szójer mekkora jó volt már, meg az a jelent is mikor Juliskával beszélget a parton. Dzsinn él, hurrá! Annyi eszük lehetett volna csónak lopáskor, hogy a másikból is elviszik az evezőket. "ezek meg kik?" Hát ez az.
süti beállítások módosítása