Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x01 - Az egyetem

2009. április 28. 14:00 - leeann

Negyedik évad, vagyis egyetem. Willow természetesen lelkesedik, Buffy előtt viszont egy ismeretlen világ nyílik meg, hisz azt se hitte el, hogy valaha eljut ide. Természetesen a lányok vadászat közben beszélgetnek az egyetemi tárgyfelvételről, úgyhogy azonnal akad is ölnivaló. Másnap Buffy nagyon elveszett az egyetemen, nem úgy Willow és Oz, akik sokkal könnyebben megtalálják a helyüket az első napon. Willow az egyetemi könyvtártól is belelkesül, de Buffynak csak az jut eszébe, hogy kár, hogy nincs itt Giles. Vicces, hogy az egyetemi könyvtár akkora, mint egy bálterem, úgyhogy nem is baj, hogy Giles nem ezt vezeti.

A lányok a könyvtárban ténferegve összeakadnak az egyik prof segédjével. Buffy agyoncsapja egy könyvvel, Willow pedig könyvekről cseverészik vele. Kicsit később Buffy összeismerkedik kollégiumi szobatársával, aki úgy horkol, mint egy részeg dokkmunkás, és Celine Dion posztert aggat a falra. Másnap továbbra sem megy a beilleszkedés, kidobják egy óráról, és csak Willow barátjaként emlékszik rá a helyesnek tűnő prof segéd fiú. A nehéz nap után Buffy a kolesz felé tart, és nem nagyon találja meg az odafelé vezető utat, de találkozik egy fiúval, aki szintén eltévedtnek tűnik.

Némi tanácskozás után Buffy megtalálja az irányt, így elválik a fiútól. Bár ne tette volna, mert az eltévedt fiút megtámadja néhány portyázó vámpír.  A vámpírok pár perc alatt kiürítik a fiú szobáját, és egy levelet hagynak az ágyán. Buffy másnap az este megismert fiút keresi az órán, de nem találja se a suliban, se a szobájában. A kollégium főnök azt mondja, hogy biztos feladta, ami az ágyán található levéllel bizonyítást is nyer, de Buffynak ez nem elég bizonyíték. A vadász ugyanis egy könyvet talál Eddie fiókjába, amihez a fiú nagyon kötődött. Pont ezt hagyná itt, ha elmegy? Nem hinném, és Buffy sem hiszi.

A vámpírok a srácon és a holmiján osztozkodnak, de a fiú nem teljesen halott, csak annak tűnik, akárcsak a társai. Tehát 1 fővel gyarapodott a vámpírok csapata. Buffy a fura dolgokat mindig Giles-szal beszéli meg, de most egy női vendéget talál nála. A női vendég sokkolja Buffyt, de végül elmondja, hogy olyan furcsaságot talált az egyetemen, mint amilyen a gimiben volt. Giles azzal koptatja le Buffyt, hogy nagy kislány már, és egy egyetemi vámpírbandával egyedül is le tud számolni.

Buffy megfogadja a tanácsot, de hogy is kezdje el, hisz az egyetemen tovább tart az este, mint a gimi vonzáskörzetében. Buffy egyszer csak meglátja a halottnak hitt Eddiet. Nem tévedett mikor azt hitte, hogy Eddie bajban van, mert a vámpír Eddie ellenséggé vált, és Buffy ellenségének lenni nem túl egészséges. Buffy két lépés után port csinál szegény Eddieből, de valaki közönségnek adja ki magát. A hölgy Sunday, a vámpír csapat vezetője, és persze itt van a csapata is. A vámpírok most is azt hiszik, hogy vadászt fognak ölni, szörnyű is az elbizakodottság. Hát tessék! Buffy benne van a mókában.

Tehát fővámpír és Buffy harcolnak, de úgy néz ki, most a vadász húzza a rövidebbet, mert Sunday elég jól nyomja. Buffy egy váratlan pillanatban jobbnak látja, ha visszavonulót fúj egyelőre, és elszalad. Mivel megsérült, a szobájában húzza meg magát, és másnap még Willow-t is elkerüli. A vámpírok persze vicc tárgyává teszik a vadászt, és jókat röhögnek rajta. Buffy nem érzi jól magát, így hazamegy egy kicsit, hogy ismerős terepen nyerje vissza az erejét, de a szobája pár hétre raktárrá alakult, így vissza az egyetemre.

Mire visszatér, már az ő ágyán is ott a „Nem bírtam tovább, hazamegyek, minden jót” levél, alján az ő nevével. Buffy nem nagyon tud megmaradni az egyetemen, így benéz a Bronze-ba, ahol Xanderral fut össze. Az elveszettségben jól jön egy ismerős arc. Xander és Buffy kibeszélgetik magukat alaposan, mert a végére Buffy újra ringbe száll és elfelejti, hogy az egyetemi vámpír úgy ütötte ki őt, mint egy kezdőt. Xander segítségével Buffy utánajár, hogy hol lehetnek a vámpírok, hisz annyi cuccot elloptak már, hogy nem élhetnek valami odúban. Találnak is egy felújításra váró diákszövetségi házat, ami esélyes lehet.

Buffy leskelődik egy kicsit, majd elküldi Xandert, hogy keresse meg Willt, és szerezzen tőle fegyvert, de a leskelődés nem tart túl sokáig, mert Buffy tetőablakkal együtt a vámpírok ölébe hullik. Sunday rögtön ki is használja az alkalmat, és kigúnyolja Buffyt, aki próbálja kimagyarázni magát a szituból. A Will-Oz párosnak is feltűnik, hogy Buffy eltűnt és nem értik azt a levelet sem, amit az ágyán találtak. Xander virágnyelven hoz némi hírt Buffyról, ami egyrészt megnyugtató, másrészt nyugtalanító, de mindenképp a csapatot igényli. Tehát a csapat úton van, mint segítség, de közben Buffy törött karral próbálja túlélni Sunday újabb ökölcsapásait.

Buffy észreveszi a fegyveres ládáját, de már nem ér el addig, viszont Sunday nagyon csúnyán kivívja a vadász haragját azzal, hogy összetöri azt az esernyőt, amit Buffy a gimiben kapott az iskolatársaitól. A vámpírlány nem számolt a dühös vadásszal, de most megérzi az erejét. A többi hegyes fogúak egyik része menekül, a másik része viszont Buffyra támad. Se a menekülők nem jutnak messzire, se a támadók nem járnak jól, Buffy ugyanis elemében van, és a csapat többi tagja is megérkezik.

Buffy mondhatni meggyógyult, és olyan, mint gimis korában, aminek a vámpírok látják kárát. A vámpíroknak vége, és a csapat visszaviszi Buffy holmiját a koleszba. Végszóra Giles is megérkezik, és Buffynak már nem tűnik olyan ijesztőnek az egyetem, pár nap után már eléggé otthon érzi magát. Közben egy vámpír persze elmenekült, de ő sem jut messzire, mert egy csuklyás csapat sokkolóval kiüti és nagy fegyverekkel, meg kötéllel közelíti meg. Na ezek meg ki a bánatok? Azt hiszem, ez már csak a következő részek egyikében derül ki, úgyhogy a negyedik évad is tartogat meglepetéseket.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása