Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x13 – Az alku (évadzáró)

2009. április 28. 13:00 - Boogie66

Lesz itt minden mint a búcsúban – hejehuja, tánc, ahogy Füles mondaná, de csapjunk bele.

Lejátszódik Ellen meggyilkolásának kísérlete, most már van arca is a gyilkosnak (áldozatnak) – mennyivel jobb így! Kiderül az is hogy mit jelentett amit Frobisher embere mondott Frobishernek a szalag keresésekor – „És aztán minden elromlott” – pont amikor be akartak menni Ellenhez (Patty lakásába) –akkor rohant ki Ellen véres ruhában. Dr Nye telefonál valakinek, hogy sz@r került a palacsintába – Ellent letartóztatták – de kinek telefonál? Valaki megfigyeli Ellenék házát, ahol a barátaival beszélget – na de kicsoda? Főcím … a hajtás után remélem többet tudunk.

Kiderül Patty kinek a sírjához megy, a halott kislánya, aki a születéskor meghalt – 35 évvel ezelőtt.

Patty és Tom megbeszélést tartanak a munkások képviselőinek – nincs új ajánlat. Majd Patty az irodájához megy, és Pete bácsi biztosítja, hogy ki van takarítva, mintha új lenne – Patty mély lélegzetet vesz és belép.

Majd Patty az Ellen ügyét vizsgáló ügyésznél – ahol beveti képességeit és elmagyarázza az ügyésznek, ne zárja le azonnal az ügyet, csak mert a felső West Side-on (milliomos negyed) történt. Azonkívül Patty megígéri, hogy minden dühét az ügyészségi hivatal ellen fordítja, ha továbbra is makacskodik – Dr. Nye mosolyog, ügyész megy alsógatyát cserélni – valamit csak tud Patty?! Az ügyésztől való távozás után Patty felhívja Ellent és közli hogy az ügyész megnyitja újra a bűnügyi helyszínt és Ellen bizonygatja Pattynak hogy a bizonyíték – a kazetta – biztos helyen van.

Dr. Nye beszáll az autóba, ahol az a fickó is van, aki megfigyelte Ellen-t és közli hogy leállították – majd elmeséli hogy mi történt az ügyésznél.

Megnyitják újra a nyomozás helyszínét és a nyomozók olyan tárgyat kerestetnek Ellennel, ami nem oda illik (pl. a zseblámpa). Ekkor megjelenik Frobisher embere, aki elkövette David megölését és némi hezitálás után bemegy az épületbe, ami előtt rendőrök posztolnak. Benyit a lakásba és éppen kezdi begyömöszölni a lámpát a zsebébe – mikor megjelenik az egyik nyomozó és barátjaként üdvözli a gyilkost – aki rendőr! Kicsit cinikusan sajnálja ami a barátjával történt és reméli hogy megtalálják a fickót mondja Ellennek – ezért a pokolban fogsz égni, mondaná ki a verdiktet a felháborodott hogyvoltíró lelkünk.

Frobisher találkozik a takarítók főnökével Larryval és próbálja egy kis információért pumpálni, azonban nem mond semmit – erre begurul és azt mondja, nem is kap semmit. Azon a floridai estén találkozott egymással Frobisher, Fiske és Moore, aki a tőzsdefelügyeletnél volt – és elmondja, hogy nyilvánosságra hozzák a csalását.

Frobisher új ügyvédje, próbálja gyorsítani az ügyet, hogy kiugrassza a videoszalagot a bokorból – Ellenék tárgyalásra mennek – de a szalag még nincs meg. Patty megpróbálja Ellenből kiénekelni a szalagot – de Ellen hajthatatlan – csak akkor ha felmentik –ez az Ellen ne bízz senkiben!

Patty el is megy az ügyészhez – és megegyeznek. Patty közli a jó hírt, azonban lehervad a mosoly az arcáról, mikor Ellen közli nincs nála a felvétel – de tudja hol lehet megtalálni – a bizonyítékok között – a rendőrségi raktárban a gyilkos tárgyban a  könyvtartóban. Tom megy és ki is szedi, hurrá!

Patty elmegy Frobisherhez és megmutatja a felvételt – ez alapján bevarrják Frobishert pár évre. Megegyeznek – eltűnik a kazetta – Frobisher fizet a munkásoknak. Frobisher felszámol mindent csak azt a birtokot akarja megtartani, amin fejleszteni kezdett. Az ügyvédje nem nagyon érti … az ár 2 milliárd dollár.

Patty kihirdeti a megegyezést a megbízóknak – Larry azonban semmit sem kap – mert így döntöttek a többiek, akik tudtak Larry árulásáról – Larryt mintha hasba rúgták volna. A nagy örömködésben Ellennek felajánlja Patty az állását – miért is – bűntudata van?

Ellen nemet mond – és amikor elmegy Dr Nye szállítja be a kocsiba ahol azok a fickók vannak, akik figyelték – az FBI. Pattyra fáj a foguk és Dr. Nye kérték meg segítségnek. Megpróbálják zsarolni hogy látták azon az éjszakán amikor Ray öngyilkos lett kijönni az irodábaól – Ellen faképnél hagyja őket – ennél azért több kell!

David temetése Ellen és Katie kibékülnek – némi „mealculpázás” után – Ellen elbúcsúzik Davidtől – szomorú rész, meghatódtunk.

Patty elmegy az ügyész irodájába és átadja neki a videó felvételt – azzal hogy a következő választások után használja fel – de nem tőle kapta – de durva ez a nő – valamiért tényleg haragszik Frobisherre, hiszen ez azt jelenti, hogy bezárják jó néhány évre és a maradék vagyonát is széthordják!

Frobisher a fejlesztendő területen van – amikor hasba lövi Larry – most már nem tartozik neki semmivel.

Ellen elmegy Pattyhez és mégis elfogadja az állást – amire az is predesztinálja hogy Tom szerint nem fogják soha rábizonyítani Frobisherre hogy Ő ölette meg David-et és az FBI nyomozás. Ez is az alku része, hogy felhasználhatja a cég erőforrásait arra hogy bizonyítsa Frobisher bünösségét.

Ellen el is vállalja az FBI-os munkát – mivel azt gondolja hogy Patty próbálta megöletni.

Pattyt látjuk a híres tengerparti jelenetben ahogy ül a széken és Pete bácsi jelenti neki hogy megtörtént, amikor beengedi a gyilkost a lakásába, aki Ellen életére tör. Majd azt hogy rendet raknak a lakásban a gyilkosság után – Patty akarta megöletni Ellent- aki ezt tudja.

Szóval van élet az első évad után! Várjuk a következő évadot, aminek a befejezését a napokban be is mutatták az óceánon túl.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cameo 2009.04.29. 19:51:41

miért akarta Patty megöletni Ellent?

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.04.29. 20:16:28

@cameo: azért, mivel ellen elmondta hogy nagyon megbánta azt ami történt ezekkel az emberekkel (konkrétan Ray Fiskével) - tehát Pattyban felgyuladt a lámpa, hogy itt baj lesz, mertha kiderül hogy Fiskét zsarolta + öngyilkos lett - azzal Patty eláshatta volna magát, mégha sikerül is neki megúsznia a börtönt. Mindenesetre amiért eddig dolgozott, az semmivé válik. Tehát a legegyszerűbb megoldás, megöletni Ellent - valszeg nem sokszor csinálja, ezért borult ki.

cameo 2009.04.29. 21:12:12

@Boogie66: ez azért elég durva. pláne, hogy Patty akkora arc (Glenn Close pedig, ahogy játssza....), hogy nem lehet nem imádni.
amúgy, ha sikerül megöletni Ellent, akkor a szalag se került volna Patty-hez végül, nem?

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.04.29. 21:24:13

@cameo: Hát igen, a szalag az nem volt benne a játékban - bár Patty-nak lett volna esélye megynerni így is, hiszen egy csomó info volt, amit nem tudtak Frobisherék hogy tudnak róla Patty-ék. (vagy valahogy így). De végül is Patty jól jött ki belőle - legalábbis az első évad végéig. A folytatásban ugye ott liheg rajta az FBI + Ellen is kivan rá akadva - hiszen ez derül ki az utolsó részből (NO SPOILER).

Anni* 2009.05.01. 12:36:22

én azt hiszem jobban össze lettem zavarva, mint az elején
de nem baj :)

arongeri 2009.05.04. 10:19:31

Hát ez a hogyvolt nagyon gyengusz! A központozás nem segíti a megértést, hanem inkább zavarja.
Az első két részt néztem, a nevek ismerősek voltak, legalább nagyjából tudom, mi lett a vége (az első szezonnak).

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.05.04. 11:27:12

@arongeri: Köszönöm a kritikát. Ha tudsz jobbat, ne habozz, vágj bele, mert pl. a Szomszédok hogyvoltnál hiány van. Írj levelet Sixx-nek a blogtulajnak.
Ha nem akarsz vagy tudsz jobbat akkor meg ne fikázz, inkább kérdezd meg amit nem értesz a sorozatból, segít(ünk)ek.

Kellemes hétet!
süti beállítások módosítása