Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x13

2009. április 27. 11:00 - Milo Rambaldi

A szerelem öl, butít és nyomorba dönt, ennek jegyében telt az elmúlt rész. Magenheim doktor megcsalta a feleségét az öngyilkos lánykával, Juli félelmei valóra váltak. Laci és a félig mata Desiré összekaptak Almán, aminek végeredményeként a leányzó új munka után nézhet. A szerelmi szálakon túl: Jutka találkozott az apjával, Lenke eladó lett, Julcsi összetörte Etus egyik remekművét és kiakadt, Taki VW-t reklámozott, Ferit pedig majdnem elütötte egy tank.

Lenke reggelinél bejelenti, hogy megy dolgozni. Taki is, Fogtündér is berzenkedik ellene, én nem féltem a T-1000-est. Egy kisgenerál, és mehet is. Ő is így gondolja. Taki megy fusizni, Tündérke meg megy a munkakönyvéért. Lacival. Aki szerint Vágyember majd könyörögni fog, Fogtündér pedig megbocsát. Tünci szerint könyöröghet kedvére. És tényleg. Könyörgés van, de hasztalan. Utána riogatás (nincs szakmád, most mihez kezdesz), de az is hasztalan. Fogtündér egy jellem netán? Ki tudja, még ez is kiderülhet róla...

Mágen doktor szívinfarktusos beteget ment. Vagy mégsem infarktus? Az EKG negatív. De minden más jel meg arra utal. Doktorunk begyógyszerezi infarktus ellen, kórházba viszi, ahol épp csak le nem hülyézi az ügyeletes orvos. Szerintem ide még vissza fogunk térni... Eközben már a doktor úr gyermeke Jutka óráján „valami főpap”-nak hívja Sarastro-t a Varázsfuvolából. Jutka éppen a történetbe fogna bele, amikor megszólal egy magnó. Jutkából is előjön a sakál, bár ezúttal jogosan, mert tényleg pofátlan volt a gyermek. A gyermek apja már Hávelnél ül, valami nagykutya lehet, mert Hável be van szarva tőle. Bár Hável általában mindenkitől be van szarva, úgyhogy ez nem mérvadó. Jutka szépen kiáll az igaza mellett, de veezélyes főmufti közli, hogy majd beszél a sógornőjével a művelődési osztályon, és a saját módján oldja meg a sztorit. Welcome to Mutyiland.

Mara Julinak divatos frizkót gyárt, miközben betoppan Etus a GG szalonba, és ki van akadva, mert avétosnak nevezte egy kritikus, meg ráadásul a kiállítása is elmarad. Hát, Tyukszi, az idő rohan, ez már csak ilyen. Beesik GG is, aki felajánlja, hogy legyen megtartva a kiállítás náluk. Etus passzolja az ajánlatot. Érkezik GG húga, aki Gábor Gabriella néven fut (innentől Gaga), és tornaórára hívja Julit. Etus is csatlakozik. GG ismét próbálkozik Julinál, ismét hiába.

Taki megy fusizni a VW product placement keretében. Még mindig béna. Erről ennyit. Snitt. Feri tér haza a jóképű katonatársával, aki kirángatta a tank alól. A kerítés nem járt sikerrel, de azért Bence kap egy sört, majd megy haza, mert megöli az anyja, tudja, hogy most szabadult. Jutka is hazaér, bevallja, hogy az apja kifizette a kölcsönt Jankának, Feri kiakad, nem kicsit, nagyon. Ez sérti az önérzetét. Ezért Jutka szüleinek akarja visszaadni a pénzt innentől fogva. Jutka nem mer ellenkezni. Közben Bőhm és Sümeghy érkezik a rendőrségre. Csodás jelenet. A rendőrről kiderül, hogy művész akart lenni, Sümeghy meg jogász, Bőhm pedig papként áldását adná az egészre. Komoly egy triumvirátus.

Juliék készülnek Bányarém partijára, Juli szerint Klári (Ádám előtt nem meri Klarisszának hívni), fotómodell. Szerintem meg nem Lenkét kellene szemműtétre küldeni, hanem Julit. Eközben csőtörés van, érkezik Bőhm, aki telefonálni akar. Majd jön az überciki buli. A zenei felhozatal is komoly, de legalább korabeli. Tényleg szofisztikált a parti, van sújtásos paszumányban pezsgőt kínáló pincér, mindenki Japánban volt nyaralni, Bécsben vásárolni, aranyat akar venni, meg ilyenek, teljesen elrugaszkodott a valóságtól az egész jelenet. Ma is az lenne, 1987-ben meg főleg. Mágen doktor ennek örömére úgy meg van zavarodva, mint a szabad paraszt 56-ban. Be is durcizik, majd hazamennek Julival, aki persze ki van akadva, hogy végre jól érzi magát, és akkor kell elmenni. Ez van, Julieta kedves, az élet kegyetlen, a férjed meg csal, bár te ezt még nem tudod.

Takiék nappalijából uszoda lett, Lenke éppen karbantartja a feszített víztükröt, amikor befut Fogtündér és az meglepődik az új szolgáltatásokon. Jön Bőhm, akit Taki elküld a fenébe, de jön Sümeghy is, ordít, mintha fizetnének érte. Lenke végül kihajítja az egész brancsot. Jól teszi. Közben Julieta és Mágen sétálnak hazafelé, csendben. Juli megszólal, bár ne tette volna. Szerinte a bulin lévő emberek tudnak élni, Ádám pedig nem. Ádám szerint a bulin sznob köcsögök voltak, akikre ő nem kíváncsi, és nem akar Juli hülyeségeihez asszisztálni. Ádámmal értek egyet. Juli közli, hogy ez volt az utolsó alkalom, ilyen nem fog többet előfordulni. Ez vajon mit akar jelenteni? Nem tudjuk meg. Már otthon csöng a telefon. Juli pikírt, undok pofával átadja a kagylót Ádámnak, „Évike az, a szekundánsod”. A beszállított negatív EKG-s beteg 10 perc után meghalt. Infarktusban. Mindenkit feljelentett a család.

Címkék: szomszédok
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.04.27. 12:27:07

Utolsó bekezdés,első mondatok:) Überelhetetlen!!!!

Bocsi a kritizálásért, de annyiszor emlegeted, hogy a Nagy Fehér megcsalta Seniort. Nem úgy volt, hogy nem ment bele a mókába, hanem talpig úriemberként rüfkézte a kiscsajt népnevelési célzattal?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.27. 12:48:01

@Acron: Nekem nem úgy tűnt a jó doktor, mint aki épppen népnevel. Ágika lekapta, ő nem tiltakozott. Konkrétan úgy tűnt, mint aki éppen élvezi. De az is lehet, hogy ez a népnevelés része, a mentősök kézikönyvében biztosan van egy olyan fejezet, hogy "öngyilkos lányok közeledését terápiás okokból nem utasítjuk vissza" :o)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.27. 13:10:21

"teljesen elrugaszkodott a valóságtól az egész jelenet. Ma is az lenne, 1987-ben meg főleg."

Hidd el, megvolt ez a réteg már akkor is. Elég vékonyka egy réteg volt, de volt.

Ma meg már pláne.

kamarti 2009.04.27. 13:37:30

@Rambaldi: hát lecsókolták a jó doktort, az igaz. ez már megcsalás? ha biztos vagy benne, akkor oké, de ha nem, lesznek még itten Mágen-Senior ki mennyire csal meg kit? fronton definiálási problémák hamarost...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.27. 16:16:06

@kamarti: Kicsit kezdünk a Monica Lewinsky ügyre hasonlítani. Ott ugye azon ment a definiálási vita, hogy a furulya az szex vagy nem szex. Itt meg azon, hogy a doktor úr akaratlagos résztvevője volt-e az eseményeknek vagy csak állt, mint szamár a hegyen és mindeközben a szájára tapadt valaki. Egyébként igen, lesznek ilyen problematikák, de nem csak itt, hanem Fogtündér fronton is.

Acron 2009.04.27. 18:55:13

@Rambaldi: OK, nálad a pont, megint én szaladtam előre, bocsi:)
süti beállítások módosítása