Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 2x03 – The Sweet Science

2009. április 27. 15:00 - Sonrisa

Úgy néz ki, Ben összeállt egy démonnal, most épp egy csokor virággal vár rá egy elhagyatott pajtában. Ideális randihelyszín, kezdőknek. Azonban az már nem követendő példa, amit ezután tesz: be akarják mutatni a lányt a barátainak, elhallgatva azt a tényt, hogy démon (idővel persze közölné velük, miután megkedvelik őt). Csoda-e, ha a csaj rögtön kiakad? De sikerül elsimítani az ügyet, a szerelem nem ismer akadályokat, és képes a kompromisszumokra. Lesznek még problémák a démoni vonallal, már most látszik. Főcím.

WB, munkahelyi megbeszélés, Ted csúfos távozása után a megüresedett helyet be kell tölteni, a vezetőség az erre alkalmas személynek Andit gondolja. Sock átérzi a helyzet súlyát, rögtön megbuherálja a bevágódásként szervezett nyereményjátékot. Saméket váratlanul érte az erőviszonyok ilyen irányú átrendeződése, ugyanis a lány előttüki is titkolta az előléptetését – ám úgy néz ki, örülnek Andi sikerének. Ben bejelenti barátainak, hogy összejött valakivel, s szeretné, ha megismernék majd. Ez ürügyet szolgáltat Socknak egy kis koktélozásra, és lógásra a melóból. Ami így teljesen Samre marad, de nem sokáig, ugyanis szemfényvesztünk, az anonim alkoholisták gyűlésére váltunk.

Ahol Devilfőnök vezeti a csoportot! Mindenki ugyanazért van ott, mert gyengék… blablabla, itt egy különös hegyibeszéd következik Ördögpapától. Meglepő. Az italfüggő menjen el a kedvenc bárjába, és rendeljen egyet a szokásos piából. A kulcsszó az egy, utána menjen haza. Ehhez kell az akaraterő. Érdekes felfogás. Majd jöjjön a munka, átadásra kerül az Edény is, ami ezúttal egy pár bokszkesztyű. A szökött lélek valami Sabatino, aki az 50’-es években megbundázott egy meccset, csak a lúzere lebukott és kizárták a sportágból. Most visszatért, minden vágya a bajnoki cím, amit soha nem nyert meg. Ez kemény dió lesz, Samnek köze nincs a bokszhoz. Devilfőnök annyit segít, hogy elárulja, a szökevénynek egy, az állára mért ütés elegendő. Kössz.

Téglaház, a kis csapat épp Ben új csajával ismerkedik, jól alakulnak a dolgok, 1-2 furcsaságtól eltekintve, Ben mégis tiszta ideg. Sock elkíséri Samet az edzőterembe, ahol ott találják Sabatinot is. Persze esze ágában sincs visszamenni, a ringben folytatódik a kedélyes társalgás. Sam annyira esetlenül mozog a kötelek között, hogy Sabatino röpke ujjgyakorlatként küldi őt padlóra. Nehezebb ügy lesz, mint sejtettük.

Andi rájön, hogy a Sock által emlegetett Nessman (aki megnyerte a kávéutalványt) csak kitaláció. Ám fejet kell hajtanunk Sock zsenialitása előtt, hiszen Nessman életrehívása óta felvette a nevében az összes pénzügyi juttatást. Ehhez kellett Ted segítsége is, aki egy barom volt és fogalma sem volt róla, mi folyik körülötte.  Azonban már Andi a főnök, más szelek fújnak. Aki fizetést akar, az dolgozzon meg érte, ergo Nessmannak el kell tűnnie.

a

Démoncsaj lepi meg munka közben Bent, hozott neki egy csinos kőzetdarabot, egyenesen a Pokolból, szerelme jeléül. Milyen aranyos. Benben felmerül a gyanú, hogy csak azért randizik vele, mert Sam az elsődleges célpontja, de a kétely gyorsan eloszlik. Sock közben megszánta barátját, s elkerülendő az újabb földrekerülés a ringben, egy labda-adogatógépet hív segítségül. Bokszolót ugyanis nem tud faragni Samből, de táncost igen. Annyi a dolga, hogy elkerülje az ütéseket, s ha helyzetbe kerül, bevigye azt az egyet, ami visszaküldi a bokszost oda, ahová tartozik. Sock maga a megtestesült kreativitás.

Jön a második menet, előtte még Sock újabb tanácsokkal szolgál. Látva, hogy Sam izomereje kb. egy hangyáéval egyenértékű, jön a „többet ésszel, mint erővel”-elv. A boksz koncentrációt igényel, tehát zavard össze az ellenfelet, és máris fölénybe kerülsz. Annyi időre legalábbis, ami a döntő ütéshez kell. Ez működhet, Sock egy kincs. 

A táncolás megy, a figyelemelterelés működik, egy darabig, a lélek eléggé felhúzza magát, de mégis Socknak kell közbelépnie, végül Samnek sikerül kiütnie saját magát. A Lúzer-faktort nem vettük számításba. Vágás, közös sörözés a Lélekkel, akit lenyűgözött Sam vakmerősége, Sam pedig visszavonulót fújt egy időre. Kis élettörténet, Sabatino megbánta már tettét, de mikor egy idegen odament hozzá, és többet ajánlott, mint a nyeremény, kapzsi lett, és elfogadta a kenőpénzt. Megbecstelenítette a sportot, ezért nem is veszik számításba az addigi eredményeit, nem került ki a képe a nagyok közé.

De a Lélek megváltozott. Nem akar senkit megölni, ő csak egy bajnoki címet akar, amitől 7 meccs választja el. Két év kell neki csupán, utána hajlandó visszamenni. Sam nem hisz neki, de péppé veretni sem akarja magát, így hát elviszi az ajánlatot Devilfőnöknek. Másnap Sock stílusosan megoldotta a Nessman ügyet: szexuális zaklatással vádolta meg Andit, aki így már nem rúghatja ki, továbbra is felveheti a nevében a fizetést. A lány azonban eléggé nehezen tűri, hogy Sock kvázi játszadozik, és gúnyt űz belőle, ha harc, hát legyen harc.

WB parkoló, Nina kis híján elgázolja Bent és Samet, s elárulja magáról, ő egy démon. Azonnali kupaktanács, ezt hogyan gondolta Ben, mégis. Az eredmény egy ultimátum, vagy a barátok, vagy a nő. Andi rájön, hogy még Sam is tudott a fiktív dolgozóról. Ezt nehezen veszi be a gyomra, ő a főnök, vagy mi a szösz. Le kell süllyednie Sock szintjére. Vagy az alá. Ben szakítani készül Ninával. Devilfőnök anonim klubjának következő gyűlésén egy ember tátong a teremben, a többiek gyengének bizonyultak és újra az alkohol rabjaivá váltak. Csak egy legény van talpon a vidéken. Akinek jutalma egy üveg jóféle itóka. Így kell ezt csinálni.

Ördögpapa nem repes az ajánlatért, amit Sam hozott neki, a dolgok nem így működnek odalent. Az már más kérdés, hogy maga Devilfőnök volt az, aki a kenőpénzt felajánlotta anno. Ő tette tönkre mindent. Vagy mégsem. Hiszen ő csak egy döntést ajánlott fel, és a Lélek rosszul döntött. A Szökevénynek a Pokolban a helye és kész. Azonnal.

Ben szakítani próbál Ninával egy elegáns étteremben (ahol vannak szemtanúk!), erre a lány sírva fakad. Semmi démoni próbálkozás, színtiszta emberi reakció savkönnyekkel. A szakítás megtörténik, ennyi volt. Melóhely, ismét munkahelyi gyűlés, egy rakás ismeretlen suttyóval. Andi halálra vált arccal jelenik meg, bejelenti, Nessman tegnap éjjel itthagyott minket, nem menő körülmények között. A suttyók pedig tanácsadók, a gyász feldolgozásához. Ami Sockot viseli meg a legjobban. Andi remekül oldotta meg a szituációt. A saját fegyverével győzte le Sockot. Piros pont.

Sam futni hagyná a Lelket, ám az csak a bajnoki címet látja maga előtt. Kijutott a pokolból, ez nem fontosabb, mint a mérkőzés? Nem. Ördögpapa szakítja meg a csevejt, valaki ma visszamegy a pokolba, vagy valaki meghal. Bunyó ismét, ezúttal Sabatino hagyja magát kiütni, ezzel megmentve Samet. Ugrás, Bent a tanácsadók próbálják meg felmosni a padlóról, maga alatt van teljesen Nina miatt. Barátai is meghallgatják, végül Sam áldását adja a kapcsolatra. A démonlány elfogadja a bocsánatkérést. Este, Téglaház, Sock virrasztást tart Nessmanért. Ahol pénz gyűjt a temetésre, ugyanis Les egy csóró volt. Nem adja magát könnyen, elvesztett egy csatát, de a háborút ő nyerte Andivel szemben.

S ne feledjük, Devilfőnök mindig nyer. Ez az első szabály. De ezúttal nem, ez csak egy piciny győzelem. Ugyanis ezúttal Sabastino bundázta meg a meccset, s úgy tért vissza, hogy valami jót tett előtte. Feláldozta magát, hogy megmentse Samet. Erre pedig Ördögpapa adott neki lehetőséget.

Címkék: reaper
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása