Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x10 - S.O.S.

2009. április 27. 09:00 - sixx

Nakéremszépen. Ez volt az az évad, amiben Jennifer Garner megszülte Ben "nincs is nagy fejem (dehogynincs)" Affleck gyermekét, így az előző (Horizon) és a mostani epizód között 4 hónap szünet tel el. Ezt csak azért mondom, hogy ha valakinek feltűnnének az esetleges frizuraváltozások. Ott hagytuk abba, hogy Sydet elrabolták, és egy nagy hajók kiabál egyre a delfineknek me a tőkehalaknak, mert más nem hallja, legfeljebb a gonoszemberek, azoknak meg ugyan üvölthet.

És pont itt folytatjuk a dolgot, Syd a hajók kószál és menekül(?) az ellen meg keresi. Beront a rádiós fülkéjébe, ahol lever egy geeket terhesen is, majd bejelentkezik a rádióban, de ó jaj, jönnek a tolófájások, Vaughn gyereke itt fog megszületni menten. A rádiózás nem tart sokáig, mert a geciemberek rátalálnak, de a magzatvizet folyamatosan csöpögtető mindenórás kismama ellóg egy másik ajtón. Közben ugrunk az APO-ra, ahol KémFater beszámol Arvinbácsinak a dologról, aki megnyugtatja, hogy majd ő segít neki, Marshall meg azzal fogadja, hogy egy rádióadást fogott - aminek pont a vége maradt le, azaz a "fogva tartanak az...", tetszenek tudni, mint a Gyaloggalopban.

Syd nincs meg a hajón, nehéz is lehet egy db. traktorméretű nőt megtalálni egy buzi hajón, megáll az ész. KémFater közben eligazít, és síri hangon közli a jónéppel, hogy a rádióadást, amit elfogtak, menetközben valaki törölte, mégpedig a CIA főhadiszállásán, skandalum. Ilyen sem volt még, KÉM VAN BERKEINKBEN. Mindenki aggodalmas képet vág, könyörgöm, ez nem meglepetés. Vona Gábor MSZP-tetoválással a seggén, na AZ meglepő lenne. Mindegy, a Prophet-5 ezzel már a CIA-be is beférkőzött, mint tette azt az összes titkosszolgálattal. Nu, az üzenet nem tünt el, ott ül a szerveren, ahonnan el lehet lopni, ehhez be kell törni Lagley-be, ebben semmi különös. Teljes a hírzárlat, az infó az APO-t el nem hagyhatja.

Hajó, keresés, lebukás, Syd fegyvert fog az őt üldöző Amy Ackerre, akinek a nevét megint elfelejtettem, és dumálnak egy kicsit, úgy, ahogy csak két ellenséges kémnő tud, vicces. Közben a bajuszos öregembernek öltözött Dixon már Langley-ben van a geek-kosztümös Mashallal és a civilben beszivárgó ÚjSyddel és Grace ügynökkel egyetemben. ÚjSydtől elveszik a telefonját a bejáratnál, ez még fontos lesz. Grace a pénzügyre megy azzal a kifogással, hogy a CIA tartozik neki pénzzel, de a számítógép szerint nem, de nem sokáig, mert ÚjSyd telefonja életre kell és valami lézeres lelvasóval megszerzi a belépési kódot a rendszerbe, amit Grace a gépen felhasznál, és az épület tervrajzát hívja le azonnal.

A kis csapat az épületben kavar, Grace kinyitja a szerverszoba ajtaját és már megy is kifelé, de előtte még kinyit egy másik szobát is, a Tanuvédelmi programban érdekelt emberkék szervereit tartalmazót, nocsak. Majdnem összefut ÚjSyddel, de mégsem, és nekilát leszívni az adatokat, amire szüksége van. ÚjSyd a szerverszoba ajtajánál van, de kell valami elterelés, amit Marshall biztosít: az épületet látogató turistacsoport geek tagjaként megfejt egy kiállított kódolt üzenetet, "amit eddig senkinek nem sikerült". Miközben Marshall magyarázza, hogy is kell ezt csinálni, Dix valami Anthraxhoz hasonló anyagot fúj a levegőbe, riadó, rohangáló őrök, ÚjSyd meg menten bent a szerverszobában. Grace a neje meggyilkolásának aktáit nézegeti, akit egy bizonyos Allen Korman tett el láb alól, és ezt valamiért ő eddig nem tudta, de a Tanuvédelmi program dossziéi között rálel az infóra. Midegy.

ÚjSyd a szervert találja meg, és kikeresi Syd reggel tízkor küldött üzenetét, de törölték. (Még jó.) A merevemezt csak úgy nem lehet kiszedni a gépből, mert akkor megszólal a riasztó, de KémFater utasítja, hogy akkor is szedje ki, majd ő kihozza őket az épületből - aminek közben minden ajtaját lezárták, ÚjSyd és Grace bezárva a szerverszobákba, de hoppácsak, van nekünk egy kiváló egykori kollégánk, Weiss ügynök, aki majd segít. KémFater máris telefonál, Weiss rohan a CIA-be, odabent Grace és ÚjSyd továbbra is bezárva. Weiss Dixéket ismerősként köszönti, mert KémFater mindent elmondott neki - Dix megy Grace után, Marshall és Weiss meg ÚjSyd nyomában. Grace könnyen kijut, de ÚjSyd helyzete annyira nem fasza, mert a szerverszoba tele őrrel - sebaj majd Marshall meg Weiss segít neki, mert a biztonsági kamerák képén követik az eseményeket. Kicsit feszült a menekülés, de összejön.

Syd a hajón továbbra is túszejtősdit játszik, de be kell zárkóznia egy kabinba, mert majdnem rátalálnak az üldözők. Amy Acker elég síri hangon kérdezgeti, hogy jól van-e, mintha tudna valamit, amit mi és Sdy nem. A kabinban, hogy, hogy nem, pont van egy dosszié Syd nevével a borítóján, és amikor Syd villanyt gyújt, hogy elolvashassa, rádöbben, hogy egy komplett szülőszobában van, amit valószínűleg neki készítettek elő, mert vinnék a gyereket (?). (Angelina Jolie is a hajón van?) A helyzet súlyos, ijesztő és reménytelen, mert Syd ezzel a lendülettel el is ájul és egy folyamatosan csöpögő csap hangjára tér magához, az ágyhoz szíjazva. Egy szakállas csávó áll az ágya mellett és oroszos akcentussal jelzi, hogy a doki menten jön. Nem nyugszunk meg.

Marshall betör a vincseszterre, amit ÚjSyd lopott, de nem nagyon találja az eredeti üzenetet, mert valaki alaposan letörölte. Igen ám, de a CIA, mint minden bürokratikus szervezet (lásd még: kibaszott APEH), papírmásolatokkal is bír minden fontos tevékenységről, így a szervernaplókban (honnan vannak?) nyomára bukkannak annak az ügynöknek, aki a törlést engedélyezte, annak meg ráadásul alfa-fekete biztonsági szintje van, aminél magasabb nincs is. KémFater összefoglalója: szar van a levesben. Csak hét embernek van ilyen magas hozzáférése, és mind a hétnek van egy különleges telefonja, amivel be lehet azonosítani az illetőt. Ez kicsit sokáig tartana, így KémFaternek más terve van: összehív egy megbeszélést, amin pont ez a hét csávó is ott van.

A megbeszélésen KémFater nem sokat szarozik, és azzal nyit, hogy valaki maguk közül áruló. Közben a táskájába épített izé leolvassa a különleges telefonokat az APO-ban, és Marshall rátalál a gonoszra, felhívja, KémFater meg mellkason lövi, mert ő már csak ilyen közvetlen fazon. Az illető nem beszél, ezért KémFater kénytelen még egy golyót beleereszteni és még az orrát is összetöri, mire az kiböki, hogy egy hajón van a lánya, az Athena nevezetűn. Grace mindeközben a saját kis nyomozását folytatja a neje gyilkosa után, akinek szépen megtudja a lakcímét is, mert Marshall gépe mindent megfejt neki. Syd szülni készül és kap nyugtatóinjekciót, amitől ideges lesz, franc se érti.

Marshall és ÚjSyd együttes erővel keresi a hajót, és Arvinbácsi segítségével rá is találnak - Dixon és Grace már megy is egy helikopteren, hogy kiszabadítsa. A hajón előkerül az orvosnő, aki ugyanaz a csaj, akit Syd a kórházban látott az előző részben, tudtam, hogy nem stimmel vele valami. A babával és a gyerekkel is van valami gáz, de nem lehet tudni, hogy mi. A nő előkap egy bazinagy fecskendőt, mert mintát kell vennie a magzatvízből, eh. A mintában vér van, bajban a baba. Amy Acker a főnökkel beszél telefonon (KémMuterrel), és szól a dokinak, hogy 45 perce van a szülésre, kész, tessen sietni. A helikopterek megközelítik a hajót, majd leszállnak, Dixonék indulnak ipari mennyiségben hentelni az ellenséget, de azok meg sehol nincsenek.

Feszült pillanatok jönnek, kommandósok kerensik a geciembereket, de nem találnak senkit, a hajó tök üres. Grace a konyhában még forrásban lévő vizet talál, percekkel csúszhattak csak le a dologról, de Syd még a hajón van, egészen pontosan beszíjazva a műtőasztalra, körülöte véres rongyok mindenütt. A APO-ban Arvint felhívja az a geciember, akivel üzletet kötött, és figyelmezteti, hogy még egy ilyen ballépés (nem szólt, hogy rátaláltak a hajóra), és annyi a lányának. Arvinbácsi idegesen túr az orrába. Marshall meg rájön, hogy valaki használta a kódtörő programját a gépén, és elmeséli ÚjSydnek: Grace lehetett, miközben a neje gyilkosa után nyomozott.

Grace ekkorra már egy parkoló autóban ül, és várja a felesége gyilkosát, aki menetrendszerűen meg is érkezik. Grace odalép hozzá, mire az németül kér tőle elnézést, és a klasszikus "parancsra tettem" kifogással válaszol - láthatóan be van tojva. Felesleges, mert Grace nem akarja kinyírni, csak egy üzenetete van a Kardinálisnak. Vaddöfakk? KémFater a kórházban Sydnél, kislányom, nincs jó hírem: a terhességgel volt valami gáz a hajón, de a gyerek jól van, mert megmentették a geciemberek. Erre tessék gombot varrni. Ja, és KémFater közben letartóztatásban van, szegény Syd, nincs valami jó napja.

Címkék: alias
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.04.27. 10:08:35

'nehéz is lehet egy db. traktorméretű nőt megtalálni egy buzi hajón, megáll az ész.'- :)))) Azért már télleg barokkos túlzás, amit Syd terhességével csinálnak... még az Aliashoz képest is.

Jim Raynor 2009.04.27. 11:08:53

én a legjopbb jelenetet nem hagytam volna ki,amikor ÚjSyd menekülne a szerverszobából, Marshall meg mondja neki, hogyc fusson az ajtó felé, mire odaér, majd kinyitja, a csaj meg izomból nekifut az ajtónak, ami persze NEM nyílik ki.....erre Marshall: "hopsz, az enter lemaradt....." :D

Gabba 2009.04.27. 11:53:01

Jim Raynor: ez volt az Alias összes évadának egyik legviccesebb jelenete, többször visszatekertem.

sixx: a gyalog-galoppos utalás nagyon jó!

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2009.05.04. 18:27:47

Kedves Sixx :)
Egy kérdésem lenne. Mikorra várható a következő részről írt, hogy volt? Tényleg nem sürgetésképpen, csak itt a blogon kaptam rá az Aliasra, és jó lenne olvasni a legújabb történéseket.
Válaszodat előre is köszönöm.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.05.04. 18:33:19

@phoebe46: ma este megpróbálom megírni, ha nem jön össze, akkor legkésőbb holnap estére fent lesz.

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2009.05.04. 18:36:54

@sixx:
Köszönöm szépen a gyors választ! Jó munkát hozzá. ;)

candyperfumegirl 2009.05.08. 20:07:14

Lemaradt az Enter mindent vitt. :D ÚjSyd hogy visszapattant az ajtóról, szegény. Weissnek is örvendeztem.
süti beállítások módosítása