Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x12

2009. április 25. 12:25 - Milo Rambaldi

Elég turbulens részt tudhatunk magunk mögött. Jutka apja törlesztette Jutkáék kölcsönét, Feri megkapta katonai behívóját, Alma ismét összejött Lacival és majd együtt vakációznak, de a kirobbanó teljesítmény ezúttal is Mágenheimékre jutott. Julcsi egyre rosszabbul teljesít az iskolában, Etus pedig két ajándékkal is kedveskedett a családnak: egy akaratlagos autóval (vásárlás útján), illetve az először míszkedő majd sakálrészeg Julival (korábbi fogantatás útján).

Mágenék vadiúj Trabija cseszik elindulni, a doktor úr köhögteti korán reggel. Alma leküldi Takit segíteni, aludni szeretne ugyanis, de érkezik Bőhm és Sümeghy is. Utóbbi beszól, de kap is cserébe, Mágen szerint az ő skálázása sem altatódal, Bőhm is közli vele, hogy bunkósága gyógyulásával egyenesen arányos, Taki szerint vegyen füldugót a ház többi tagjának. Na ja. A Trabi kegyeskedik elindulni, Mágen balra el.

A két T-1000-es bolti bevetésen van, párizsit akarnak venni, a pultos lánykára rájön a terhességi reggeli rosszullét, ezért Lenkének beugró szerepet kell játszania, Bandi, régi haverja, aki „véletlenül” itt dolgozik, kéri meg erre. Lenke beugrik a pult mögé és megmutatja, hogyan kell jó eladónak lenni. A párizsikon is láttam, ahogy „vigyázz!”-ba vágták magukat a hűtőpultban. Bandinak tetszik Lenke munkája, azt mondja, minden pénzt megadna. Lenke fején a „nincs az a pénz... de ha van” arckifejezés uralkodik el, közli, hogy meg kell beszélnie otthon.

Feri hadgyakorlaton van, tankot vezet, a behívó a szokásos évi nyavalyára szólt, nem a rendes katonai behívó volt. Lőnek is, nekem meg eszembe jutott Reagan elnök nagy beszólása, amikor nem tudta szegénykém, hogy élő adásban van, volt is jókora balhé belőle: „Szeretett amerikai népem! Büszkén jelenthetem be, hogy aláírtam a Szovjetuniót mindörökre törvényen kívül helyező cikkelyt. A bombázás öt percen belül megkezdődik!”. Aztán dráma van, majdnem elüti egy tank Ferit, mert otthagyta a szerelőládáját a tank előtt, és visszarohant, holott a tank már megkapta a felszállási engedélyt. Egy másik katona ugrik be, hogy leállítsák a monstrumot, Feri ezért nagyon hálás, és feleséget akar neki keríteni.

Bástya tombol, hogy elege van, Jutka kávét adna, Bélunak nem kell. El akar menni. Én nem értem, miért nem hagyják. Hável még hagyja, hogy basztassa a vén gyökér. Bástya rohamot kap, én Andaxin kúrára küldeném. De Hável csak kussol. Bástya Jutkára mordul, aki ablakot nyit, majd ablakot csuk, semmi nem jó. Vagy meleg van és a guta üti, vagy a hátára jön a hideg. Én az elsőre szavazok. Snitt. Überbéna product placementet látunk a Volkswagennel rádióriport keretében, bruttósítás és alkatrészhiány a téma. Közben Taki a VW főnökkel héderezik az udvaron. Főnök úr fusizni hívja Takit, rádiós kollégával indulnak is vissza a főépületbe.

Juli Klarisszát, a budai bányarémet szépíti, aki úgy viselkedik, mintha legalábbis ő lenne a Miss World 1987 (GG-nek azt mondja, hogy két rugóért kiteheti a fényképét, holott inkább neki kellene fizetni), pedig nem az. Julit buliba hívja, nagyon menő lesz, angolul meg franciául is kell majd hablatyolni, biztosan sok szofisztikált budai fapicsa lesz majd ott. GG ráhajt Julira, aki megint csak visszautasítja. Majd Marának bevallja, hogy kezd elege lenni Gáborból. És hogy Ádámnak nem vallotta be a tartozást, amit felhalmozott maszekosodás címén. Miért érzem úgy, hogy ebből még oltári balhé lesz?

Hát ezért szeretem a Szomszédokat. Az ilyen jelenetekért, mint ami most jön. Karakas „voltam már öngyilkos és vonzom a bajt” Ágnes és főnöke lakótelepi építkezést szemrevételeznek és a hiányról öblögetnek, amikor is egy bégetve mekegő bábú ember zuhan ki a tízedikről. Hívják is Mágenéket. A kamikaze munkás anyja biztos macska volt, mert egy nyílt lábtöréssel megússza a dolgot és még azt is képes bevallani, hogy reggel ivott. A doktor úrnak még arra is jut ideje, hogy csuklóból lebassza Ágikát.

Jutka Bástyával távozik az iskolából, aki elnézést kér a történtekért, Jutka meg bejelenti, hogy a sivárság ellen rajzversenyt hirdetett. Jutkát odakint meglepi várja, mégpedig édesapja személyében. Hoppá. MC bevallja, hogy kifizette a kölcsönt, a jó Jankáról meg kiderül, hogy fifikásabb, mint hittük, Jutkának sürgős lapot küldött, hogy fizessen. Gondolta, hogy úgysem beszél az apjával. MC kilátásba helyezi Janka láb alól eltevését. Jutkával megállapodnak egy közös vacsorában, méghozzá Jutkáéknál, Jutka pedig azt mondja, hogy mindig is tudta, hogy csoda fog történni. Rohan haza, mert várja Feri hívását a laktanyából. Közben Feri próbálja hívni Jutkát, de Mágenéknál senki nem veszi fel.

Már a mentőközpontban megpróbálja Évike elcsavarni Ádám fejét némi fagyizással, de ez nem megy neki, mert Ádámot Ágika várja. Wow, mi lesz ebből? Hát csók, természetesen, és a jó doktor Ágnes fenyegetése szerint nem ússza meg ennyivel. A csókot megelőzi némi idióta beszélgetés álmokról, időről, valóságról, panelről, hullák boncolásáról és egyebekről. Ágika by the way építészhallgató, amikor éppen nem öngyilkos.

Julcsi Etusnál van és ujjong, hogy nem kell kezet mosni és lehet főtt tojást enni. Az öröm csak addig tart, amíg Etus egyik remekművében és -vel pofára esik a kis Brezsnyova és kiborul a bili, hogy a suli szarul megy, a szülők angolul veszekednek. Minden rossz. Etus, a nagy igazságbajnok csak annyit mond, hogy Junior a saját problémáival törődjön. Ne a szüleiével. Könnyű azt mondani, öreganyám.

Dráma van Husi vendéglőjében, az egyik vendég ungarische németséggel panaszkodik, hogy a Gulasch eiskalt, Fogtündér ezt azonnal megy jelenteni, közben Vágyembert látjuk, ahogy emberes adag etilt küld befelé. Ennek eredményeként rámozdul Tündérkére, aki rövid úton elhajtja, meg le is cseszi, hogy ne nácizzon, mert ő is német. Jön Sutyi is, Desiré visszavonulót fúj végül, mert Sutyi azt mondja, hogy nem akarja megütni. Dehogynem. Végeredmény: Vágyember bántatlan marad, Fogtündér pedig kiszáll az idegenforgalomból. A keretes szerkezet jegyében a rész végére Juli nem tud elindulni a Trabanttal.

Címkék: szomszédok
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sylba 2009.04.25. 16:32:14

Jóóóóóóóóóóóó, Klarissza budai bányarém :D zsír.
Én mikor anno néztem nem tűnt Juli ennyire idegesítőnek. De most, hát nem is tudom.
A másik amin gondolkoztam, hogy ezek a családok hogy maradtak együtt, ha szinte mindenki mindenkivel kavart, csalt. Válás talán nem is volt...
Forever trabi :D :P

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.25. 17:20:15

@Sylba: Igen, Juli valóban idegesítő. Fura, hogy gyerekkoromban Jutkától kaptam lábrázást, most meg ő a legszimpatikusabb eddig. A fene sem érti :o))

Anni* 2009.04.25. 19:19:47

bizony, ez nekem is megfordult a fejemben a gondolat, hogy Julit valahogy nem így, nem ilyen idegesítőnek jegyeztem meg

mándruc 2009.04.25. 19:44:01

Azért mennyivel több az esemény, fordulat, csavar és izgalom a szomsziban, mint a barátok közt-ben! Nahát!! (De tényleg.)
Jutka egész jó arc valóban, de nekem meg Mágen a meglepő, én kiskoromban nagyon rühelltem, most meg egész ari, hogy ragaszkodik Ábel Anitához.
Juj, a kieső munkásos jelenet zseniális!!! Azon mindig szénné röhögöm magam.

Leadfoot 2009.04.25. 21:40:45

Ez a zuhanás az egész sorozat legjobb jelenete... na jó, talán van jobb is (gránátos támadás a presszó ellen, stb.), de a top 5-ben biztos benne van.

Gabba 2009.04.25. 22:30:40

Ezt a zuhanást a videotárból többször visszatekertem, beszarás. És hozzá az a hang... "bégetve mekegő" LOL

Acron 2009.04.26. 12:01:34

Engem Senior Juli változatlanul nagyon-nagyon idegesít.

Dennis Moore 2009.04.27. 08:57:00

Ezek az emb'r pulóverek, ami Etuson is van, hihetetlenek. Mindig felderülök tőlük.
süti beállítások módosítása