Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x10 – When The Door Opens

2009. április 24. 12:30 - Sonrisa

„There is always one moment in childhood when the door opens and lets the future in.” /Graham Greene/

Szokásos Joey-narrációval kezdünk, ezen a környéken minél tovább tanulsz, annál nehezebben buksz el, majd a mesélő tart egy rövid, ám sikertelen bemutatót az italkeverés művészetéből. Tommy világégést vizionált pohárköszöntő helyett, sejtése szerint Nicky meg fogja ölni Dokeyt, s mindez azért, mert ő visszautasított egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Az apróbetűs részben pedig szerepelt, hogy ők is hullazsákban fogják végezni. Kevin felvenné a kesztyűt az olaszokkal szemben, már maga az ötlet is elvetélt. Inkább érvényesítsük a „az ellenségem ellensége a barátom”-elvet, haverkodjunk össze Dokeyval. Sean pedig távol marad a balhétól, mint Anyuci pici fia. Ez a beszélgetés volt Joey életének csúcspontja. Sajnos nem ismerjük életének többi részletét, de gondolhatjuk, milyen lehetett, ha ez volt a csúcs. Főcím.

Jenny apja követte a sárga köves utat, másnap reggel hazatalált. Tárgyalás Dokeyval, Tommy a szószóló, a többieknek csak helyeselni kell. Övéké négy háztömb, az a területük, és leadnak a bevételből 30%-t. Dokey húzza a száját, végül üsse kő alapon, ha a tesók az első melót sikerrel abszolválják, lehet szó üzletről. S füleljenek, hátha kiderül Nagyszájú Bob gyilkosáról valami (akit ugye Jimmy penderített ki 10 emelet magasból). Háttérben azért ő is ügyködik, Whitey után nyomoz. Tommy is tisztában van vele, az az alak nekik is gondot okozhat, Jimmy vegye kezelésbe, és tüntesse el a városból. Első körben azonban csak egy drogos ingyenélőt talál.

Nicky a befolyását félti, s mivel Alo nem fogja bevenni a bizniszbe, kerülőutakon szerzi meg, amit akar. A tanácsos személyzeti főnökét, Trisht szemelte ki legújabb tervéhez. Tommy intézi a megígért melót, egy építkezésről kellene az illegális helyfoglalókat kiűzni. Megkapták a költözésre a pénzt, azonban már lelépni derogál.

Jenny apucinak ismét elgurult a Cavintonja, a törzsvendégekre ráborítja az ételt, miután képtelen rendesen kiszolgálni őket, még ő kéri ki magának a sértegetést. Az ingatlan kiürítése nem megy zökkenőmentesen, főleg, ha az egyik lakó egy vérebet is tart. Whitey mossa kezeit, ő ártatlan, s megpróbálja Jimmy barátnőjétnél befeketíteni haverját. Sean ingyenpiát osztogat a népnek, hátha akkor Jimmy kirúgja. Tommy sem adja fel könnyen, másodszor egy szelet steakkel készül a kutya ellen.

Joey remek csalinak bizonyul, ebmentes a ház, bár az emeleti lakók sem adják könnyen magukat. Jennynek végre sikerült becipelnie az apját a kórházba, a reggeli verekedés nyomaira ugyanis nem elég egy sebtapasz. Az öreg átlát a szitán, megpróbálja elbagatellizálni az ügyet, de sajnos nem tudja megmondani, milyen évet írunk. Samson tűnik fel a kórházban, de Jenny előzékenyen elküldi. A fiú azonban ezúttal nem hagyja magát, jutalmul maradhat.

Dokey közben begyűjtötte Whiteyt, nem öli meg, csupán annyit kér tőle, tegyen vallomást, amint látta, hogy Jimmy Donnelly kilökte Bobot az ablakon. Tommynak meggyűlik a baja az egyik lakóval: a rokkant férfi azt hozza fel mentségnek, hogy visszaküldte a csekket, csak a cégnek nem kellett, a kárpótlásul adott lakás nem kerekesszék-barát, ezenkívül meg már egy kisebb vagyont ölt abba, hogy komfortossá tegye a lakását. A férfi egy veterán, ez előhoz Tommyból néhány gyerekkori emléket: apja hogyan magyarázta el nekik, július 4.-e nemcsak a tűzijátékról szól. Az írgyerekben feléled a hazafias szellem, ha mindaz igaz, amit a csávó elmondott, akkor maradhat, ezt ő garantálja.

Jimmy megtudja a cserfes barátnőjétől, Whitey valószínűleg csiripelni fog a zsaruknak. Ez nem jó, ez nagyon nem jó. Tommy beront az építkezőhöz, aki készségesen figyelembe veszi a veterán igényeit, csak tűnjön el az épületből. Sean délutáni zárórát rendez, mikor belibben a lány, akitől a zenegépet vette. Nicky elcseveg Trishsel egy picit, szóba kerül az adócsalás és az 5 év börtön is. Ugyanis a megígért középiskola helyett a saját házát renováltatja a munkásokkal. A nő meghallgatja az ajánlatot, Nicky minden tudni akar a nagyfejesek üzleteiről, arról a körről, amiben Al és a tanácsos is forog. Trish azonban hűséges alkalmazott, nemet mond.

Jenny apja végre bevallja lányának, mostanában egyre többet jönnek a képzavarok, és ő is tudja, hogy valami nincs rendben. Csak nem akarta tudomásul venni. Eddig. A végső diagnózis: Alzheimer-kór. Jimmy végre Whitey nyomára bukkan, aki nagyban pakolja cuccait, lelép innen. Azonban az, hogy eddig még nem tette, gyanút ébreszt Jimmyben, vagy beköpte őt a rendőrségen, vagy pedig Joanie van a dologban. Előkerül 2 villanó penge, a közelharc végén pedig Whitey marad lent a földön. A biztonság és a düh miatt kap még kb. 2 tucat késszúrás. Nem egyszerűen halott volt, nagyon halott.

Kevin én Joey nem hagyja annyiban a dolgot, a becsületüket érte sérelem, így rátámadnak a kerekes székes fickóra, Carra. Akiből azonban a küzdelem heve előhozza a katonát, s kis híján megfojtja Kevin. Tommy érkezett megmenteni, fejbevágta Carrt egy fémdobozzal. Az ütése pedig olyan jól irányzott lett, hogy Carr azonnal beadta a kulcsot. Még nincs éjfél, de már a második Donnelly-gyerek válik (ismét) gyilkossá.

Samson benéz Jennyhez az étterembe, megint csak elutasítást kap, de ezúttal nem elégszik meg ennyivel, kíváncsi az okokra is. Azokat ezúttal sem kap. Sean és a zenegépes csaj elvannak a lehúzott redőny mögött  a Firecrackerben, „Down ont he corner”. Tommy megadja a végső  tiszteletet a néhai katonának, előkerül egy amerikai zászló is, megtanuljuk hogyan kell összehajtani, a 12. hajtás az igazság. Joey pedig ismét rossz történetet mesélt el a nyomozóknak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása