Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x12 - Who Do You Think You Are ?

2009. április 24. 16:00 - Sigismundus

Reggel Tayloréknál, nagy rohangálás megint, Gracie bölcsibe kerül, hiszen kapcsolatépítést nem lehet elég korán kezdeni. A bölcsinél persze Tammy elkezd mindenen görcsölni, túl forgalmas utcában van (nincsen), a többi gyerek mind beteg,(egy köhög). Szóval a vége, gyorsan vissza a kocsiba a babával, csak akkor így hogy fognak dolgozni? Mattnek sem kezdődik jól a nap, Carlotta közli szűkszavúan, hazautazik Guatemalába.

És Santót is megkísérti a Kísértő, sulibamenet egy agyontetovált chicano gördül eléje hatalmas nagy Cadilacben. Kiderül aztán, nem valami nagy gengszter csupán egy szintén intézetet járt havert öltöztettek ilyenre a kellékesek. Haver hívná Santot az utcára, de hősünk kitart, ő suliba jár, meg focizik.

Lyla, a templomban, van egy rádiójuk, és a lány elvállalt egy telefonos műsort. Ifjú keresztények kérdezgetik a szexről, bűn-e, és mikor, Lyla nem tud hírtelen mit mondani, ezért Chris az ifjú keresztény főszerkesztő kisegíti lovagiasan, itt valami lesz.

Eric nyit be váratlanul felesége irodájába, aki épp elrohan valami megbeszélésre, így dupla meglepetés, Gracie-t is ott találja, na meg Tammy kedvenc csicskáját, Glennt, aki babára vigyáz. De ő is rohan így Ericre marad a peluscsere…. Smash új szinte lép Noleenel, a lány szülei meghívták őt, és anyját vacsorára. …. Santo suli helyett nem, de suli után szívesen lóg Diablóval és haverjaival, akik úgy néznek ki mintha a Shield statisztái lennének. És úgy hiteles megjelenésük a poros kisvárosban, hogy, sehogy. Dumálgatnak mintha nagy gengszterek lennének, kit vittek be (a javítóba, nem Chínoba), meg hogy ők hü de profik, melózni kéne megint. Santo is nyomja nagy kemény dumát, mikor megjelenik Buddy, nincs mit tenni, bemutatja a chicanoknak, hogy ő a nevelője, ők a haverjaim. És Buddy az helyett hogy rendes fehérember módjára kihívná a Nemzeti Gárdát, a gyanús bandára, annyira be akar vágódni felfedezettjénél, hogy felajánlja, hívja meg hozzájuk házibulira….

Taylorék este megbeszélik a baba-dolgot, Tammy is elismeri hogy muszáj lesz bölcsibe rakni, holnap. Aztán holnap, csak beviszi az iskolába, nem bírta megállni… Matt és Landry beszélik meg a Carlotta dolgot, haver büszke 7-esre hogy összejött neki az első csaj, de nem javasolja hogy utánamenjen Guatemalába. … Lyla a rádióban, egy Tina nevű valaki Wacoból hülye kérdéseket tesz fel Jézus külsejéről, a lány hamar megunja és bontja a hívást. A vonal túlfelén persze Tim és Herc röhögnek ezerrel, akik nagyon egymásra találtak hülyeségcsinlásban. Begurul Jay, mindent hallott és egy kérdéssel lehűti 33-ast, „ Így közlöd vele hogy szereted?”

Tim este is megkapja a magáét, Lyla keresi fel, tudja hogy ő volt, és bunkóságot csinált, nem vicceset. Majd végezetül azt ajánlja, a srác gondolja végig miért tesz ilyet állandóan. Hát Tim fiam, ezt megint elszúrtad, nem értesz a nők lelkéhez… Brianék vacsorán, Gazdag Fehéréknél. Jó hangulat, jó kaják, majd a szülők kiküldik a kisebb gyerekeket. És a vendéglátók elkezdik kifejteni Smashnek és Noellenek hogy nem szivesen látják őket együtt, mert kapcsolatuknak nincs jövője. Sajnos a világ ilyen, nem annyira nyitott mint hinnék. A fiatalok persze fel vannak háborodva, Brian a Mamára néz támogatásért, de Coretta Williams kijelenti, ő ezzel bizony egyetért….

Eric és Mac meccset elemeznek, de főleg Tammyről dumálnak. Mac szerint vissza kell térni néha az ősi dolgokhoz, az asszony otthon maradjon ha kis gyermeke van…. Buddy elmélkedik egy sörözőben hangosan. Kifejti az iszogatóknak, hogy ha nem külső alapján ítélnék meg egymást az emberek milyen jó lenne. Majd felteszi a költői kérdést, ki hagyná egyedül egy értékes aranyóráját a házában együtt egy csomó gengszterrel? Aztán eldönti a kérdést, elviszi minden értékét Taylorékhoz. Edzőék éppen vacsora közben és veszekszenek a baba-dolgon, mikor betoppan Buddy. Előadja monológját, lelőni sem lehet, majd úgy dönt, inkább maradjanak értékei nála otthon, még Santiago megsértődik. Williamséknál is áll a bál.

Matt és Carlotta, a lányt meghívták egy ’quincinera’ partira, egy latin lány 15 éves születésnapjára. Táncolgatnak ők is, közben a lány csak az elutazásáról beszél meg hogy családjának szüksége van rá, semmi egyéb, konkrét részlet…. Smash és kisebbik húga, Keisha, esti mozizásra mennek. Kishugnak gyanús, hogy jócskán Dillonon kívülre, egy ismeretlen moziba. Majd ott válik világossá, Noell borul Smash nyakába. Egyik sorban csókolózik Brian és nője, mögöttük ül Keisha, mögötte pedig három fehér srác. És mint egy hatvanas évekbeli filmből kivágott jelenet, a fehér srácok megjegyzéseket tesznek Keishára.

Brian végre felkel, odamegy, kap pár megjegyzést Noelle is, erre 22-es beviszi az első ütést. Meg még egypárat, aztán kirángatja a lányokat, és tünés. Hazafelé megesketi zokogó húgát, ne szóljon erről Mamának, úgy mint tavaly a szteroidokkal. Helyes Brian, csak okosan, tavaly is sikered volt ezzel.…Matt este otthon, csak egy búcsúlevél, cím, vagy visszatérés időpontja nélkül… Ez igazán biztatón hangzik, egy újabb nemidevaló mellékszereplőt sikerült kiírni. Taylorék megbeszélik, hogy a baba miatt egyiküknek sem kellene feladnia munkáját, amit szeret. Igaz Eric lemondott a TMUról, de Tammy viselte a nehezét. Gracie megy a bölcsibe, jobban fog társak közt fejlődni, ha mégsem, nagykorára ott lesz a kiváló tanácsadó anyja… És így is lesz, másnap a kislányt közösen viszik a rácsosba…

Tim autózik este, és country helyett a Keresztény Rádiót hallgatja. Lylát persze, majd gondol egyet, és betér egy virágboltba egy csokorért. A stúdióban vége az adásnak, Lyla szedelőzködik, Chrissel, kicsit dumálgatnak a sráccal Istenről, hülyén vigyorognak egymásra, majd elkezdődik a csókolózás. Erre érkezik be Tim, szemtanúja lesz a bűnbeesésnek. Sebzett szívvel távozik, de a virágcsokrot jól látható helyen hagyja.

Santo a házibulin, próbálja fenntartani a rendet, csekély sikerrel. Borulnak a tálak, italok, Diavlo ki is röhögi takarítás közben. Buli végén derül ki, mégis eltünt Buddy értékes aranyórája. Santónk nem rest, rögtön elrohan Diavlohoz, adja vissza de rögtön. És máris, mintha egy ezerszer látott társadalomkritikus-fejlődéstörténetet látnánk. Haver persze gúnyolódni kezd, hogy Santo megtagadta a gyökereit (mert a bandázás és javítóintézet az volna), majd verekedni kezdenek. Vége persze győzelem, nevelt fiú, diadalmasan tér vissza nevelőjéhez, az órával a kezében, nem kellett hát benne csalódnia.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása