Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x11

2009. április 23. 09:00 - Milo Rambaldi

Az elmúlt rész lényeges családtörténeti eseményekkel zajlott két családunknál is: Jutka kibékült anyjával, aki összebalhézott apjával a kitagadáson, és megsajnálta lányát, aki sajnos elvetélt; Magenheiméknél fokozódott a nemzetközi helyzet: Juli és Ádám elhidegülése folytatódott, a jó doktor ennek örömére felrobbant először dühében, utána pedig ténylegesen is, Julcsi sem teljesít jól az iskolában. Itt már csak Etus segíthet. Lenke bevonult a kórházba szemműtétre, Taki kísérte, Fogtündér szabadságon volt, mert nem láttuk a rész folyamán.

Bástyával nyitunk, ez még mindig azt hiszi, hogy A tanúban van, Julcsit a szőnyeg szélére állítja egy kettes magyardolgozat kapcsán, merthogy a korábbi suliból ötöst hozott, Junior azt mondja, hogy el van gondolkozva. Bástya leordítja az osztályt pedig, amikor azok a csengőre felugranának. Ordnung muss sein. Snitt. Fogtündér egy nagydarab pasassal ül a szabadban, egy csoport programját beszélik éppen, amikor befut Sutyi egy lovon. Kiderül, hogy Husi Sutyi nagybátyja. Laci felajánlja, hogy befuvarozza Tüncikét a városba, eközben némi programegyeztetést és közös vakáció lebeszélést követően szerelmet vall, és közli, hogy örül Almának. Csókot kap ajándékba. Vágyember ezek szerint ment a levesbe.

GG, Juli és Mara (a fodrászcsaj) éppen szalonmegnyitót tartanak. Gábor először segítene öltözni és vetkőzni, majd pezsgővel itatná a lányokat, pertu ivászat kapcsán, de a lányok semmire nem vevők, GG le is mísz picsázza őket. Jogosan. Utána elmegy szórólapozni, Julival először közli, hogy „szívem királynője” (itt még nem egyetlen), Juli erre is csak a pofákat vágja. Mit hitt? Hogy GG a remek tudása miatt vette ide? Aaaargh.

Dudás és Feri Takinál TV-t javítanak (Feri csak megértően néz). Taki és Dudás a parlamenti vitákról beszélgetnek, Taki elsüti az „amikor én még kissrác voltam” poént, de Dudás nem vevő rá. Fizetnie nem kell, mert majd Sümeghyn verik le a teljes összeget, ahová riasztót mennek szerelni. Nekem miért nincsenek ilyen ezermester kollégáim? Sümeghy riasztója így 7.200 forint lesz végül, amit a művész úr olyan pofával fizet ki, mintha éppen a fogát húznák. A két fiú már nyomdában ünnepli a fekete melót, Dudás egy üveg konyakkal jutalmazza Ferit, aki a nedűt jó alkalomra tartogatná, ámde belép főnök úr. Nagyot néz a pia láttán, majd közli, hogy Feri tanfolyama halasztódott januárra. Ferit nem taglózza le a hír. Örül, hogy legalább lesz mit enni karácsonykor.

Etus autót vásárol. Egy Trabit méghozzá. Annyira tudálékos, hogy kiment a folyadékkristály a kijelzőmben. Más kérdés, hogy az autó tényleg nincs a legjobb állapotban, de hát egy elaggott kis papírjaguártól mit várunk? Örülni kell, hogy megy. Etus 43 rugót ad 50 helyett, én mondjuk egy ötöst is sokalltam volna ezért a Trabiért (és Terike a második részben 20 ezer pénzért akart börtönviselt apjának Trabit venni). Idióta eladó közli, hogy milyen praktikus a hölgy. A hölgy közli, hogy nem praktikus, keramikus. De vicces.

Jutka késsel-villával evésre szólít egy tízéves forma kislányt, aki eddig barlangban élhetett, mert úgy néz rá, mintha azt mondta volna Jutka, hogy kösd fel anyádat ma este. Konyhás néni (tisztára veresegyházi asszonykórus szerkóban) balhézik, mert a szállító átvágta őket, adott egy üres dobozt. Hável a konyhás nénit vegzálja, Jutka megy telefonálni és lecseszni a szállítókat. Hável hiperhappy. És mivel Jutka ügyes, a ki nem szállított almás pite is megérkezik.

Midlife Crisis Jankánál van látogatóban látogatja, aki éppen magának jósol magyar kártyából. A lapjárás nem jó, mert MC lecseszi a húgát az uzsorakölcsön miatt, majd törleszti a tőkerészt. A kamatot nem. Ezek szerint Frusztra múltkori szentbeszéde hatott, a doktor úr kőszíve engedett. Janka egészen meg van lepődve, sőt ki van akadva. A reakciója is jó: ő segíteni próbált a gyerekeknek, erre kisemmizik, itt marad kirabolva (mert ugye nem kap kamatot), MC-nek meg nem áll jól a jótét lélekség.

Jutka családlátogat Ádámnál, aki éppen Julival lóg a telefonon. Jutka elővezeti, hogy Julcsi nem az igazi, ebben Ádám is egyetért, szerinte a környezetváltozás mindennek az oka. A Seniorral való konstans elmebajról mélyen kussol. Miután kiderül, hogy Jutka kiheverte e vetélést, Ádám pedig a robbanást, elbúcsúznak. Snitt. Etus új Trabija lerohad a villamossínen, természetesen egy rendőrmotor is érkezik, a villamosvezetővel együtt letolják a gépet, ami persze pöccre indul rögtön. Hoppá, Tyukszi, most szarban vagy!

Akció van a Keletinél, az előző részekből rendőr álruhás lekapcsolást hajt végre, megkerül Sümeghy órája. Annyira nagyon béna volt ez a jelenet, hogy még most is minden második szót félreütök. Ugrunk Julcsira, aki örömében akkorát sikít apja láttán, hogy még mindig cseng a fülem. Érdekes lesz ez a hogyvolt, nem tudok már írni sem és nem is hallok. Majd szájról olvasok. Etust várják, aki befut a Trabival. 400 pénzre büntették a villamossín akció miatt. És a poén: a Trabi Mágenék házassági évfordulójára lett véve. Ádám egészen odavan, csontig nyal az anyóspajtásnak. Aki ezt élvezi persze. Mennek is Seniorért a szalonba, meg mennek próbaútra is előtte. Én mikor kapok az anyósomtól az influenzán kívül bármit is?

Lenkét várja a család haza, mindenki takarít, illetve a T-1000-es tartalék szatyrait akarják éppen kihajítani, amikor is befut az öreglány, Rezsővel karon öltve. Meglepetésként éri a családot, de kiderül, hogy Frusztra személyesen odaadta a zárójelentést (hálából biztos a sok jó kis pletykáért, a jó informátort meg kell fizetni), ezért Lenke egy nappal korábban hazajöhetett. Nyugtázza, hogy szép rend van, meg tisztaság. Fogtündér családi akció keretében kicsempészi Lenke hosszú évek során begyűjtött zacskókészletét. Fogtündér anyja és Taki Lenkét fűzik, hogy legyen engedékenyebb Almával, de Lenke csak berzenkedik. Befut Fogtündér is, vinné az anyját a pályaudvarra, indul a vonat, vár az NDK. Fogtündér közli nagyanyjával, hogy tépheti a száját kedvére, úgy sincs semmi foganatja. Lenkének tiszta jó ez a hazaérkezés. Kihajítják a zacskóit és még jól le is cseszik. De legalább megszabadul a lányától, ez is félsiker.

Drámai jelenet az új szalonban. GG és a lányok az első sikeres napot ünneplik, Juli már nem szomjas, mondhatnánk azt is, hogy albán szamár üzemmódban van, olyanokat mond, hogy nincs kedve hazamenni, és ő egy siker, na erre befut Julcsi, majd a család többi része is. Etus és Ádám csúnyán néznek, Etus be is szól, Juli próbál szépíteni a helyzeten (ezen nem nagyon lehet), Julcsi sírva közli, hogy kaptak egy autót.

Jutka bevallja Ferinek, hogy ott járt az anyja. Feri örül ennek, mert eddig lelkifurdalása volt attól, hogy az ő lelkén szárad a családi dráma. Ferinek is van meglepetése: egy kempingasztal és egy Junoszty tévé. Jutka egészen odavan, hogy a félretett pénzt elverte Feri. Bőhm élő kaputelefont játszik, mert elromlott ez is, szerinte ez Isten büntetése. Aha. A posta hozott sürgős levelet Ferinek. Sümeghy észrevételezi, hogy a lift sem jó. Szerinte Feri igazán megjavíthatná. Bőhm szerint a művész úr képén nincs bőr. Ebben kivételesen egyetértünk. Közben a posta is odaadja a meglepetést Ferinek: egy behívót.

Címkék: szomszédok
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anni* 2009.04.23. 10:12:09

Aszta', már megint milyen drámai befejezés! :P

Michael Collins 2009.04.23. 11:11:28

Milyen magas lehet a Nemcsák? Mert szerintem túlzás hogy a harckocsizóknál szolgált :).

Johnny336 2009.04.23. 12:01:41

Szeretnél te is anyósodtól egy lepukkant Trabit kapni? :D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.23. 13:38:29

@Johnny336: A baszogatásnál még mindig jobb. Azt csak továbbadni tudom, eladni nem :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:31:21

"Ádám egészen odavan, csontig nyal az anyóspajtásnak. Aki ezt élvezi persze. "

Hát ez a két mondat egy kissé áthallásosra sikerült :-)

váj mí 2009.04.23. 15:07:47

@Rambaldi: Háááát a lerobbant trabit is legfeljebb továbbadni tudod ... a bontónak ;)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.23. 15:40:21

@Johnny336: Trabant for president!
Egyébként két ismert arc is szerepelt ebben a részben:
"Fogtündér egy nagydarab pasassal ül a szabadban, egy csoport programját beszélik éppen, amikor befut Sutyi egy lovon. Kiderül, hogy Husi Sutyi nagybátyja."
nagydarab Husi = Benkóczy Zoltán
Sümeghy óráját áruló feketekereskedő = Vízi András

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.23. 15:56:52

@vadász2: Jó, hát akkoriban többen is ismertebbek voltak, mint ma, pl. "Jutka apja", Velenczei István, alis MC itt a Hogyvoltban...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.23. 16:06:12

@Fedor: Na de én úgy értem, hogy azóta lett ismert, de ekkor még csak epizód szereplő (lásd Vízi).
Velenczei azóta meghalt :-(

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.23. 16:53:40

A sorozat szereplői közül ma már sajnos sokan nem élnek: Bánki Zsuzsa (Jutka anyja), Máriáss József (Bőhm), Zenthe Ferenc (Taki), Palócz László (Sümeghy), Raksányi Gellért (ő lesz majd Kutya úr), Both Béla (Bástya elvtárs), Szatmári István (Jutka apja).

Remélem, nem haragszanak rám fentről és küldenek rám poltergeist kommandót vagy valami hasonló meglepetést annak örömére, hogy ilyen osztásban részesítem a szerepeiket. Bár végül is nem nekik szól az osztás, hanem a karakternek.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.23. 16:55:52

@váj mí: Ugyan már, volt egy tök jó Trabantunk, még érettségi után vettük ötezer forintért, és aki beleült, annak alá kellett írnia az autót. Átkozott egy kis dög volt, többet toltuk, mint amennyit magától ment, de ettől függetlenül nagyon szerettük a mi kis NDK papírjaguárunkat.

váj mí 2009.04.23. 19:00:19

@Rambaldi:
Hát végül is, 5 ezer forintért most is vehetsz egyet, kiállítási tárgynak ;) Vagy kérj anyóstól szülenapodra ;)

Tarackos Sül (törölt) 2009.04.29. 21:17:39

SPOILER

Takiék kivel rakodtak? Nem ő Alma rokona, aki pár évad múlva meghal, Alma házassága előtt?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.30. 00:16:39

@Tarackos Sül: Ha az anyja rokonnak számít, akkor igen :), de a spoilert már ellőtte valaki korábban, úgyhogy nem spoilereztél.
süti beállítások módosítása