Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 1x15 - Lázár

2009. április 22. 11:00 - Onix Titan

Hú, testcserés rész következik, az ilyet meg utálom, mint a fenét, mert akkora nagy klisé, mint az ellovagolás a naplementében, de ez van. Maryland Marine Bank, 17:55. Scully ügynök nyugtatgat egy Izomagyú Faszit, ne nyugtatgassál te engemet, mondja az. Ideges a bácsi, mert kapott egy fülest, hogy itt bankrablás lesz, de öt perc múlva zár a bank. Bezárt bankot meg nem lehet kirabolni. Vagyis dehogynem, de hát nem véletlenül izomagyú az Izomagyú Faszi. Érzi, hogy jönni fognak, és kicsit sem feltűnően megkérdezi a csuklójától, hogy az ötös kocsi hallja-e őt. Odakint Bonnie és Clyde töltik a shotgunt, úgy kell azt, old school style. Csaj parázik, csávó nyom egy olyan bűnözős-romantikus dumát, majd smaci. Közben megszólal a rejtélyes zene, és látjuk a férfi karján a sárkány tetkót, biztos fontos lesz még. Maszk fel, srác bemegy, mindenkit földre kényszerít, de Scully és Faszi fegyvert ragadnak. Jön a tipikus sakkban tartós édeshármas, aminek az a vége, hogy Faszit lelövi Clyde, Clyde-ot lelövi a felbőszült Scully ügynök.

Kórházban vagyunk, a rabló meghalt, Izomagyú még nem, de jó úton van afelé, hiába tesz meg mindent az ER stáb. Scully persze boci szemekkel nézi végig a dolgot, nem akarja feladni, cseszegeti még a defibrillátorral, aminek hatására a másik test kezd el vonaglani, csak persze nem látja ezt senki. Faszi végül feléled. Főcím.

Bethesda Haditengerészeti Kórház, 00:51, két nappal később. Faszi szeme felpattan, és rögtön fel is kel, mint Lázár - nem véletlenül ez az epizód címe. Rögtön ruhát és fojtózsinórt kerít, majd a fürdőszobában furán nézi magát a tükörben. Elmegy a hullaházba megnézni Clyde testét, szedné le a gyűrűt az ujjáról, de ugyebár hullamerevség van, nem tudja kiegyenesíteni. Szerencsére akad a kéznél egy kurva nagy lakatvágó szerszám. Drágaszágom!

Kórház, Scully ügynök értekezik Mulderral, Willis (aka. I. Faszi) eltűnt, és Dupre (aka. Clyde) egyik ujját levágták, Izomagyú ujjlenyomatai maradtak ott. Willisnek Dupre volt az ősellensége, lehet, hogy trófeának vitte magával, vagy csak azért, mert egyszerűen hülye. Bonnie-ra terelődik a szó, Lula a becsületes neve, vicces, más hölgyek az ilyet „művésznévnek” választják. A csaj börtönben volt, ott ismerkedett meg az őr Duprevel, aztán a szerelemből rablássorozat lett. Amikor Mulder megtudja, hogy ezek ketten házasok voltak, rögtön rájön, hogy a gyűrű kell Izomagyúnak.

Ugrunk is a melák óriásra, aki Lulához tör be. A keze hirtelen fájni kezd, a sárkányos tetkó alakú seb van rajta, ki is rajzolódik mindjárt a minta. Mulder közben arra is rájött, hogy az ollót bal kézzel használták, és Dupre balkezes, nem úgy, mint Willis. Megmutatja az EKG grafikont is, két szívverés látható rajta. Amikor Scullynak leesik, hogy a társa arra célozgat, hogy a Faszi testében Dupre lelke van, olyan viccesen mondja, hogy „Mulder!”, hogy csak na.

Marylandi Egyetem, Biológia Tanszék. Mulder egy doktor segítségével próbálja immár Scullynak bebizonyítani, hogy amit mond, nem hülyeség, de Scully persze szkeptikus, elvégre ez még csak az első évad fele. Doki bácsi még hozzáteszi, hogy a visszatértek gyakran elektromosan túltöltöttek, nem tudnak órát hordani, mert az megáll, és hogy néha mások emlékei visszatérhetnek, két tudat lehet egy testben, és ez nem jó. Scully szerint Willis simán begolyózott. Kiderül, hogy az Izomagyú Faszi nem csak tanította Scullyt az akadémián, de dugta is. És a szülinapjuk is ugyanakkor van, együtt szoktak olyankor ünnepelni. Ó, minden érthető.

Az ostoba óriás közben épp betör valakihez, fegyvert szerez és szegez a lakóra, Tommyra, Lula öccsére. Az persze nem tudja ki ő, és azt sem, hogy hol van a csaj. Faszi drámázik, majd felszakad a hasán a varrat, megvádolja Tommyt, hogy ő köpte be, Tommy felismeri, Dupre agyonlövi, snitt. FBI a helyszínen, Scully rájön, ki ő, Mulder ujjlenyomatot keresne a tévén, de ekkor befut Faszi. Először flashbackkel Scully lövéseiről, aztán előad egy sztorit, hogy egyszer csak az utcán tért magához. Az ügynöknő kórházba akarja vinni, de amikor a férfi kitalálja, hogy egy .45-sel ölték meg a srácot, lenyugszik. Willis nyilván jobban ismeri őket, mint ő. Nyilván… Izomagyú végre bemehet a szobába, ahol mindenki boldogan üdvözli, rögtön szimatolni is kezd, hogy mit találtak a kollégák. Ujjlenyomatot, azt, a tévén, és nem az áldozaté. Faszi gratulál, de közben látjuk, hogy ennek nem örül.

Lőtér, Willis/Dupre lő, Mulder gratulál neki, de kurva jó lősz, te Willis, az meg csak röhög, szakmai ártalom. Az ügynök elő is kap egy képeslapot, Scully szülinapjára üdvözlés, Faszi boldogan aláírja. Bal kézzel. Az FBI mostohagyermeke (Mulder nevezi magát így a Pilotban) oda is adja hamar a lapot Scullynak, aki nem érti, mi van, két hónap múlva lesz csak a nagy nap. Mulder elmondja a trükköt, hogy Faszi nem tudta, mikor van az ügynöknő szülinapja, pedig ugye kéne. Ráadásul hirtelen balkezes lett. Scully nem érti, miért volt erre szükség, az ügynök szerint csak azért, mert eltűnt a legjobb bizonyítékuk, a tévés ujjlenyomat, ellopták a vizsgálat előtt. Újra elkezdenek vitatkozni, hogy Willis Willis-e, vagy Dupre. Mulder nem adja fel, megmutatja Faszi régi és új aláírását is, nem egyeznek. Hősnőnket ez nem győzi meg, ma makacsabb, mint szokott lenni.

Willis/Dupre Lula fényképét nézegeti, amikor is kap egy fülest egy panzióból, hogy ott a lány. Scully megy vele, közben azért kérdőre vonja az ujjlenyomat miatt, Faszi ennek nem örül. A panzióban csak ketten vannak, de ekkor kiszúrják a nőt, nincs idő erősítésre várni, amit Willisnek (kellett volna) hívnia. Kommandózás a pincében, a két ügynök különválik. Scully hamarosan elkapja a csajt és megbilincseli. Willis ennek örömére kényszeríti az ügynöknőt, hogy az önmagát is megbilincselje. A legjobban valószínűleg Lula van beszarva főleg akkor, amikor egy vadidegen akarja lesmárolni.

Ugrunk egy házra, Dupre/Willis próbálja bizonygatni közös emlékekkel, hogy ki is ő. A csaj hisz neki, de persze furcsállja a helyzetet. Közben Mulder és egy másik ügynök keresi Scullyt (aki Williséknél van megbilincselve) és Faszit, a férfi fel is hívja, tudja, hogy Mulder tudja, hogy ki is ő. Leteszi, hősnőnk próbál észérvekkel hatni a férfira, illetve próbálja meggyőzni, hogy ő nem is Dupre, hanem Willis. Scully közös emlékekkel próbálja meggyőzni a férfit, aki flashbackkel ettől, most az igazi Willis emlékeit. Vitatkoznak tovább, nem, de, nem, de, nem, de, unalmas. Faszi közben csak vedeli a sok kólát, amit a már teljesen meggyőzött (?) asszonypajtás hoz neki. Scully szerint ez rossz ötlet, ugyanis Willis cukorbeteg. Lula meg is nyomkodja a férfi hasát, akinek ez fáj, jé, tényleg. Inzulin kell, vagy megdöglesz!

FBI HQ, Washington. Mulder nézi át a páros aktáját, amit még Izomagyú készített, amikor jön a drót, hogy betörtek egy gyógyszertárba. Rögtön kitalálja, hogy Willis cukorbeteg, ergo mivel azt vittek el, ő lehet a tettes, így hát Scully is ott lehet a környéken. A házban az ügynöknő adná be a gyógyszert a haldokló férfinak, de Lula ezt nem engedi. Tudja ő, hogy Dupre van a testben, csak szimplán utálja őt, ezért is dobta fel ő és nem Tommy, ahogy azt a férfi hitte. Faszi elszomorodik. Ugrás a központra, hisztis Lula hívja aggódó Muldert, akiből fenyegető Mulder lesz hamarosan. Vissza a testtel, Bonnie-nál van Scully, de egymillió dolcsiért visszaadja. Leteszi, de már bemérték. Scully mobilja az, nem tudják lenyomozni. FBI HQ, Washington. Ügynökök szorgos csoportja elemzi a hívást, van valami zaj a háttérben. Technikusgyerek ügyeskedik, felszálló kisrepülőgép az. Főnökúr közben összehívja a fél FBI-t, Mulder ugyanis talált valamit, egy nagy arcú gúnyolódik, de a mester rendre inti, szeretnél te akkora ész lenni, mint Mulder. Lehatárolja a területet, hogy hol lehet Scully, nem tudom hány ember dolgozhat az ügyön, de kapnak +100 rendőrt. You don’t fuck with the FBI!

Ugrás, Willis kérdezi a beflashbackkelt emlékekről Scullyt, aki erre mesélni kezd, a férfinek meg egyre inkább jönnek vissza a dolgok. Jaj de jó, kár hogy mindjárt meghal a férfi. Elájul, erre Dupre jön elő, üvöltözik kicsit, majd újra elájul. Közben kopognak, egy kedves mosolygós fekete Jehova Tanúja próbál Bibliát árulni, de Lula elzavarja a francba. Sebaj, a fekete fickó azért még megmondja a szíve fölé tűzött keresztnek, hogy célpont megvan. You don’t fuck with God!

Lula okoskodik odabent, de Scully tájékoztatja, hogy vegyen vissza, mert Dupre meghalt. Na, Scully kivételével ezt senki nem bánja, Bonnie oda is dobja a gyűrűt a hullának, aki viszont a nő fegyverét kapja elő. You don’t fuck with the dead ones!

Kint Mulder és a villanyszerelő brigádnak öltözött FBI méri fel a terepet, vannak sniperek is, királyság. Sajnos senki nem lát semmit, úgyhogy inkább betörni készülnek. Odabent a csaj nyal a férfinak, de az kedvesen lelövi. Ekkor érkezik meg Mulder és a lovasság, de Willisnek már késő, el is tűnik a kezéről a tetkó.

Epilógus, Mulder adja oda Scullynak Faszi óráját, amit még az ügynöknő ajándékozott neki három éve. A férfinak nem voltak rokonai, csak egy kissrác haverja, aki példaképének tartotta. Mit mondjon neki? És mit mondjon magának? Nagy kérdések ezek, de még nagyobb, hogy ha a Willis csak begolyózott, akkor miért állt meg az órája akkor, amikor a szíve is?

Érdekességek:

Eredetileg Dupre Muldert szállta volna meg, de ezt végül megváltoztatták, mert így az ügynök idejekorán megerősítést kapott volna a természetfelettiről.

Címkék: x akták
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.04.22. 12:11:51

"mert így az ügynök idejekorán megerősítést kapott volna a természetfelettiről"

Szerintem ő alapvetően hisz benne, csak olyan bizonyítékot keres, amit másoknak is be tud mutatni. Neki személyesen nincs szükség megerősítésre...

Onix Titan 2009.04.22. 12:17:44

@Johnny336: Mulder hisz benne, de nem tudja bizonyítani magának sem a természetfölötti létezését. Ha megszállták volna, legalább önmagának találhatott volna bizonyítékot.
A sorozatban gyakran van az, hogy Mulder hite is megingadozik (mindenféle bizonyíték ide vagy oda), mert belekeseredik a munkájába, és mindenüttt kormány-összeesküvést lát.
Most az elején még fiatal és lelkes, de nem kapott még megerősítést soha, mindig csak közvetett nyomokat.

evicska 2009.04.22. 13:03:35

Ahhoz képest, h utálod a testcserés történeteket, mégis nagyon jól foglaltad össze! Ezer köszönet az írásaidért, mindig azonnal lecsapok rájuk.

Onix Titan 2009.04.22. 15:20:02

@evicska: KÖszi, a szarabb részeket jobban szeretem összefoglalni, mert több bennük a humorforrás :), csak azért :).
süti beállítások módosítása