Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x10

2009. április 22. 15:00 - Milo Rambaldi

Cliffhangerrel zárult az elmúlt rész, Vágásiék balatoni nyaralásán Jutka megemelt egy nagy szatyor szilvát, majd a búcsúvacsora előtt rosszul lett. A rész további említésre méltó eseményei: Juli átmegy magánzóba, Julcsi kapott egy hörcsögöt, és végre megismerhettük Etust, aki Juli édesanyja és keramikus. Lenkét nem műtötték meg, mert magas a vérnyomása, ezen az NDK-ból befutó kedves lánya ideggörcsöt kapott. Alma balhézott egy sort Desirével, Lacit pedig a rendőrség vegzálta.

Feri és Takibácsi futnak össze, az érkező 153-as mellett. Szegény Jutka elvetélt a szilvaügy hatására, Feri éppen egy vagon zöldséggel próbálja táplálni. Taki bevallja, hogy Laura (ő lesz Alma anyja) előtt Lenkének is volt két vetélése, mindennapos dolog ez. Khm. Jön Julcsi, aki elaludt a tornaóráról, és az apja sem volt hajlandó igazolást adni neki erről. Ki is derül, miért. Mert Ádám ideges. Senior állandóan későn ér haza, bűzlik az alkoholtól. Juli egy tőle merőben meglepő fordulattal, ohne hiszti, azt mondja, hogy Ádámnak igaza van, és majd ügyel arra, hogy úgy tűnjön, mintha, de csak a gyerek miatt. Ádám szerint ez felesleges, mert a gyerek mindent érez. És ebben igaza is van. Ennyire még Julcsi sem hülye.

Jutka egy rózsaszín nejlonotthonkában búslakodik otthon és önvádol. Feri szerint semmiről nem tehet, és jobb lenne, ha pihenne, mert az orvos is ezt mondta. Jutka dicséri Ferit, majd aludni küldi. Feri panaszkodik, hogy nem ért a tankönyvéből semmit, mert az minimum ószanszkrit nyelven íródott. Jutka megértően mosolyog, majd elsompolyog. Hopp, ez nem is nejlonotthonka, hanem ruha. Elnézést kérek. Közben Taki Lenkét transzportálja a Szemklinikára, eljött a műtét ideje. A T-1000-es nagyon fél, kicsit zavart is, mert tévét akar a szemműtét utánra, de a férje bevallja, hogy ő is fél. Ez a poén, amikor a betegkísérő jobban parázik, mint a beteg maga.

Kemény jelenet jön, újabb fontos karakterrel bővül a sorozat. Bástya elvtárs (alias Béla bácsi) magyar órát tart. Ki van akadva, hogy az ifjúságnak köze nincs a hejesíráshoz. Egybeírás, különírás. Nem megy a kölyköknek. Elsüt egy félig szar poént Verebes futballkapitányságáról, majd idiótán felvihog a saját viccén. Mivé lettünk? Snitt. Sümeghy Bőhmnek ajándékot visz a kórházi körberajongásért, kap a közös képviselő egy lemezt, amin ő énekel. Igazi egocenter. Bőhm meghatódik. Érkezik Feri, távozik Ádám, megállapítják, hogy tiszta öröm egy operaénekessel egy házban élni, muzsika az ember élete. Pedig ez most Bőhm lemezjátszója. Az öreg meg is jelenik, majd Ferit megkéri Sümeghy nevében (akinek ég a pofája a pár résszel ezelőtti vegzálás miatt), hogy segítsen Sümeghynek riasztót szerelni. Feri nem segít, mert nem ért hozzá, de ajánl maga helyett mást.

Jutka is tanít, eléggé feszült szegénykém, ez érthető. A szintén feszült Julcsit kéri meg, hogy olvasson fel egy idézetet. Az osztály röhögni kezd, mert Julcsinak azt kell olvasnia, hogy „mindig elkésem”. Jutka jelentőségteljesen azt mondja, hogy erről majd beszélnek. Utána a tanáriban Bástyával is megvitatja a dolgot, aki elmondja a szokásos mantrát a hejjesirrásról, majd közli, hogy Julcsi esetében ez a késés és szétszórtság történet nem ma kezdődött. Jutka javaslatát, mely szerint javítani kellene a diákok olvasási és egyéb színvonalán, Hável nem támogatja, de nem is dobja vissza.

Juli odaadja felmondását a szövetkezeti elnöknek, aki már persze már tudja előre, hogy fel fog mondani, mert az előtt nap távozó fodrász elkotyogta az egészet. Az elnök jól veszi a kanyart, marasztalná Julit, de ő menni akar. Elengedi. Eddig csak jó fej főnökökkel találkoztunk a sorozatban. Snitt. Takit istenítik, hogy összehozta a dalárda egyesületét, Rezső egészen az egekbe magasztalja, mert az öreg lekáderezte az igazgatónőt és a karnagyot is, így 70 forint helyett csak 25 forintot kell fejenként fizetni. Közfelkiáltással megalakul az egyesület, a 3 nemmel szavazó tag díját pedig állják a többiek.

Julcsi kódorog szárnyaszegetten hazafelé, amikor utoléri Jutka. Szövetséget ajánl, mert a gyermek egyedül érzi magát az új helyen, állítólag ettől annyira figyelmetlen. Jó duma, én is ezt mondanám. Mindeközben befut Frusztra is egy autóval, kezében szatyor és táska, de a ruhája a tuti. Középkék kockás konyhaterítő, középen övvel meghúzva, ez jól megy majd Jutka rózsaszín otthonkájához. Jutka anyjára borul, nagyon örül neki, Fursztra arról regél, hogy milyen jó lesz majd minden, ha megszületik a gyerek, ez a Feri ügy is rendeződik majd végre. A szatyorból mindenféle finomságok kerülnek elő, de Jutka sírva kénytelen megmondani, hogy elment a gyerek. Anyja együtt érzően átöleli. Majd Midlife Crisis-hoz megy és közli, hogy elég volt a kutyakomédiából, ő szereti a lányát, aki bajban van, MC meg csinál, amit akar, ő tojik rá magasról. Ajtót bevág, távozik. MC méla undorral mered maga elé.

Hülyegyerek petárdával kísérletezik otthon, a születésnapi buli előtt persze, hogy felrobban, a kutrica mellett álló anyja is a földre esik. Ajjaj. Mágenék érkeznek a mentővel, meg jönnek a rendőrök is vele. Befutnak a tűzoltók is, full extrás eksön van. Ádám berohan a gyermekért a kutricába, ahogy kijönnek, természetesen azonnal felrobban az egész, Ádámot is elviszi a mentő, bent is marad éjszakára, a többiek riadóztatják az anyóst, Etust magát. A rendőr kérdezi az apát, hogy mi volt ez. Apuka fürdőköpenyben a teraszon ülve rezignáltan közli, hogy a gyerek petárdákat gyártott. A rendőr csak csendben jegyzetel. Itt mindenki debil?

Etus Ben Johnsont megszégyenítő sprintet nyom egy taxi után, megy a gyerekhez. Arra azért jut idő, hogy arról keseregjen, mennyire jól jönne egy kocsi. Hogy-hogy nem, a taxis tud egyet. Etus beesik Julcsihoz, aki sikít örömében, mi is sikítunk, mert ezek ketten még nagy dolgokra lesznek képesek együtt. Tyúkanyó telefonon lazán lecseszi kedves lányát, hogy miért mulat, amikor a férje sérült, közli a gyermekkel, hogy az apja felrobbant, no nem nagyon, csak egy kicsit, majd távozik a konyhába vacsorát kotyvasztani. Hát ezért szeretjük Etust: mindent és mindenkit pillanatok megold. Igazságos, törődő, szuper anya, nagyanya. A magyar nők példaképe, párnájuk alatt az ő fényképével alszanak. Minek más, ha ott van Etus? Nincs mit ragozni ezt tovább: térdre borulunk nagysága előtt, úgy imádjuk.

Címkék: szomszédok
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2009.04.22. 16:12:02

És igeeen, sőt jeessssz!!!! Megjelenik végre Béla bá', aki a továbbiakban átlag 2 havonta akarja abbahagyni majd a tanítást ;) Bár mind közül a debütációban elhangzó indoka a lehető leghülyébb, miszerint a kölykök nem tudnak helyesen írni. Ő a magyartanár, vagy nem, vagy hogy?

hg002 2009.04.22. 18:44:54

Béla bácsinak lesz még pár emlékezetes jelenete, vagy mondjuk inkább úgy: ámokfutása. A legjobb lesz, amikor Pongrác haverunk is belép a képbe, na azokhoz a részekhez nagyon sok önfegyelem kell majd a nézők részéről...

Acron 2009.04.22. 19:20:04

Nem tudom, ki hogyan figyelt, de amikor a Nagy Fehér a karjában a gyerekkel robbant, akkor olyan hülyén gyűrte maga alá a gyereket, hogy csoda, hogy el nem törte a gerincét csóri srácnak.

Engem Senior egyre jobban idegesít, mert csak egy hisztis nőcike, akinek semmi soha nem elég, nem jó stb. Nagy Fehér helyében úgy elverném, mint jégeső a taknyot.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.22. 22:04:48

Bástya et.!!!

Nem tudom ki hogyan figyelt, de az előző részben a kocsivásárlásnál és most a Julcsi-Jutka jelenetnél is ugyanaz a PU-61-40 frsz. BA3-2101 típusú személygépkocsi állt a háttérben!

Neton 2009.04.23. 05:23:40

Ha már Béla bá: "Hát ezért szeretjük Etust: mindent és mindenkit pillanatok megold." Mintha egy "alatt" szó hiányozna. De lehet csak én spilázom túl a hüjjeséggett. :D Szeretnék egy olyan nagymamát, mint Etus. A mostani ezerszer roszabb... :D

tóparti látomás 2009.04.23. 11:15:48

Éljen Bástya elvtárs (alias Béla bácsi)!! A pedagógusok példaképe, nekem is volt egy ilyen tanárom ;)
"ez nem is nejlonotthonka, hanem ruha"; "de a ruhája tuti. Középkék kockás konyhaterítő, középen övvel meghúzva"-itt sírva röhögtem ;))
A konfekciós ruhaipar remekeit látni igazán felemelő élmény ;P

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.04.24. 14:22:56

nézni már-már büntetés, de így alap

LouiS 2009.04.24. 15:08:01

Azért remélem, hogy szándékosan volt a magyaróra különírva :)

Egyébként Bástya elvtárs annyira idegesítő volt ebben a sorozatban, hogy párszor elindultam a Tűzkő utcai iskola felé...
süti beállítások módosítása