Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 5x05 - Szerencsés 13

2009. április 22. 09:00 - candyperfumegirl

13 élvezi az életet, legalábbis igyekszik élvezni, ami még hátra van belőle, most van éppen abban a fázisban, amikor magára ránt minden második nőt a leszbibárban. Néhány fülledt, férfinézőket erősen kiszolgáló nyitókép után az aktuális trófeával a szex utáni lihegésnél tartanak, amikor alkalmi barátnő bizalmaskodni kezd. Bújj vissza az ágyba hozzám, aludjunk el egymás karjaiban és olvassunk fel egymásnak Viginia Woolf regényrészleteket, meg hasonlók, 13 meg már láthatóan a holnapi melón/a holnapi szerelésén/a villanyszámlán/a konyhában felejtett romlandókon/a holnap becserkészendő nőn töri a fejét, amikor a barátnő –aki kicsit elhanyagoltnak érezhette magát- rohamot kap és leesik az ágyról! 13 viszi is be a sürgősségire, ahol Cameron mindenféle okvetetlenkedő kérdésekkel zaklatja, pl. bevett-e valamit a barátnőd, vagy mi a neve a barátnődnek, ha már itt tartunk. Ööö, azt nem tudom, mondja 13, a neve volt az utolsó, ami érdekelt benne. Főcím.

House azt fogja hinni, hogy a Mennybe került, ha ez az eset hozzá kerül, de egyelőre alig győzi elhessegetni Cameront, amikor próbálja megkörnyékezni a beteg aktájávan. Hagyjál már, Jimmy visszajött, őt kémlelem, igazán megszokhattad volna, hogy ilyenkor nem ildomos engem zaklatni- üzeni House testbeszéde, de Cameron nem tágít. Jimmy irodájából éktelen csörömpölés hallatszik, majd a belépő House elégedetten nyugtázza, hogy Jimmy kiterült a földön, vagyis az általa állított csapda működött, ezek szerint House készült „üdv újra itt” ajándékkal, milyen kedves. Jimmy rezignáltan felkapja az odakészített fánkot a földről, és olyan laza természetességgel termeli be, mintha mindig a földről reggelizne, és ez House-nak gyanús. A következők miatt: 1. Jimmy KÉSETT. És még mindig éhes, tehát nem reggelizett. 2. A legkevésbé sem akadt ki a szívatáson, nem ment át automatikusan hobbipszichológusba. 3. Valami rém átlátszó hazugságot adott be arról, hol töltötte a reggelt. Király, most megint lesz House-nak mit kinyomoznia, és reaktiválhatja az alvó ügynökét.

Cameron meg addig lóbálta House orra alatt a beteg aktáját, amíg House-nak szemet nem szúrtak bizonyos kulcsszavak. Nevezetesen a beteget 13 hozta be, hajlani 3-kor, na de mégis mit csinálhatott vele olyankor? Kicsit idősek már egy párnacsatás, körömfestős pizsamapartihoz, hacsaaaaak….óóó igen, az üdvözült mosoly jelzi, hogy House-nak előrehozták a karácsonyt. Beteg felvéve, ehhez kétség sem férhet, indulhat is a diagnózis, ami jelen esetben egyenlő 13 magánéletében való vájkálással, és House gondosan ügyel rá, hogy a csapata előtt se fedje homály az affér egyetlen zaftos részletét se, hadd kapjanak már valamit a fiúk is. Kiderül, hogy a lányok egy kis Ecstasy-val ráerősítettek az élvezetekre az éjjel, vagyis 13 már el is indult a lejtőn, ahogy az House szerint várható volt egy halálos ítélettel, kérdés, hogy miért pont most?

Hetibetegről kiderül, hogy már 4 orvosnál járt azzal a tünettel, hogy fáradékony, de mind a négy elküldte a francba, mondván, hogy ezen ne is csodálkozzon, ha iszik, bulizik, drogozik és csajozik ész nélkül. Persze nem került volna House-hoz, ha ez ilyen egyszerű lenne, úgyhogy lapozzunk. House elrendeli, hogy minden tesztet csak 13 végezhet, ő meg természetesen mindet végig is nézi majd, akkor legalább ma nem kell megvárnia, amíg a letöltései lecsorognak. Hetibeteg a „Dr. House” névre felkapja a fejét, House pedig kifaggatja mindenről (persze pusztán orvosi szándékkal, egy profi minden részéletre figyel), mit csináltak 13-mal, hogy csinálták, hol csinálták, hányszor, milyen megvilágításban, hány decibellel nyögtek mindeközben, stb. 13 majd felrobban, hetibeteg viszont jól tűri a vallatást, simán válaszol mindenre, mindent csináltak, amit csak House a szabadjára engedett mocskos fantáziájával el tud képzelni, és olyat is, amit nem. De 13 még így is csak egy hetest érdemel tízes skálán, ahogy azt House gondolta is.

Lucas, a magánnyomozó visszatért! Töredelmesen bevallom, hogy erről megfeledkeztem, de nem is csoda, mióta Jimmy visszatért az életébe, House kissé elhanyagolja pót-legjobb barátját. Most is csak azért szedte elő, hogy Jimmyt lenyomoztassa, mert amíg Jimmy hazudik neki, addig nincs rend az Univerzumban. Eközben 13 sértődötten érkezik a hetibeteghez, szóval csak azért feküdtél le velem, hogy bejuss House-hoz, húzzál haza büdös ribanc. Igazság szerint a hetibeteg csak azért követte 13-at a bárba, hogy érdeklődjön House után, de ha már 13 ráugrott, nem tért ki az útjából. Ezek után viszont 13 semmilyen tünetet nem vesz komolyan, és már gépeltetné a zárójelentést, amikor a hetibeteg kis híján ott kap szívrohamot előtte, ezt már nem lehet színlelésre fogni.

House látványosan élvezi, hogy még egy leszbikát is jobban vonzza 13-nál az ő hatalmas és lüktető szaktudása, na ki a legnagyobb király? Most, hogy ezt tisztáztuk, dolgozni sem ártana, hiszen a betegnek szívpanaszai vannak, el kéne kezdeni komolyan venni. Persze a drog biztonságos megoldásnak számít, amit House teljes vállszélességgel támogat, hiszen így most át kell kutatni 13 lakását, mivel a beteg ott lett rosszul. Foreman önzetlenül felajánlkozik, hogy elkíséri, és igen, az ironikus hangnem szándékos. House csalódik egy kicsit, mert sem szexhinta, sem házivideó, sem dominaszerkó nem kerül elő, csak egy inhaláló, ennél egy fokkal izgalmasabbat is el tudott volna képzelni. Foreman eközben azon agyal, hogy ha House-nak volt kulcsa 13 lakásához (mert persze, hogy volt, Lucan másoltatta), akkor az övéhez is van? Utána is szaglászott? Nem, mert nem kellett, mondja House, Foremanről már így is tud mindent, és azt a mindent egy tőmondatban össze is tudja foglalni. Milyen szomorú.

A kórházban kiderül, hogy az inhaláló mellett egy pókot is találtak, most majd meg kell vizsgálni a beteget pókcsípésre, ami persze újabb alkalom 13-nak, hogy taperolja kicsit, de House most nem megy mozizni. Érdekes viszont, hogy 13 izgult egy kicsit, mi fog előkerülni House zsebéből, de mintha most megkönnyebbült volna, figyeljük a jeleket. A csípéskeresés ezek után egy szolid előjátéknak is betudható, mialatt hetibeteg folyamatosan nyomul, lehet, hogy 13 nem akart többet egyéjszakás kalandnál, de ha megismételnék, fel lehetne jönni arról a hetesről egy erős kilencesre is, na? És miért vetted el a kezed a csípőmről pont most, amikor már kezdtem a lényegre térni? –kérdezi a hetibeteg, de 13 keze még mindig a csípőjén van, nem érez semmit!

Este House és hű magánhekusa Jimmy háza előtt leselkednek alig észrevétlenül, Jimmy meg kihúzott függönyök mellett videojátékozik, nem rejteget semmit. Hamarosan érkezik hozzá egy elég dekoratív hölgy, alig-kabátban és piros tűsarkokon, ha jól sejtem, ez munkaruha, és általában nem a biztosítási ügynökök öltözködnek így. NO WAY, James Wilson kurvát hívott?! Az ő pedáns nyakkendőjében, feltűrt ingujjaival, alig pár hónappal élete szerelme halála után?!

Kórházban eközben hetibeteget műtik, mert meszesedése van, 13-hoz pedig Foreman érkezik, mert ő megtalálta azt, amitől 13 félt, hogy House találja majd meg. Orvosi papírok, amikből kiderül, hogy kevesebb ideje van hátra, mint sejtette, itt a magyarázat, miért kapcsolt nagyobb sebességbe az önpusztításban. Foreman szerint ezt nem kéne, van más módja is az élet élvezésének, amit szívesen meg is mutatna az ő hálószobájában, akár most is, mert épp ráér. Ezt persze nem mondja, csak akarja, 13 meg megunja és lelép. Betegnek leáll a légzése műtét közben, pedig a leletei nem jeleznek tüdőbajt! Akkor ezt most hogy? Majd kiderítik, mi okozta, mondja másnap House, futógépre vele, hátha összeomlik ismét a tüdeje.

Ezt a differenciált azonban 13 ellógta, persze biztos csak belekeveredett abba a borzalmas dugóba, amit pont sikerült elkerülnie a kórház összes többi dolgozójának, mondja Foreman, mert nagyon szeretné már az ágyában látni a kolleginát. Cuddy meg rövid úton előkeríti 13-at, aki éppen infúziót ad be magának a kettes vizsgálóban, hosszú éjszaka, kedves doktornő? Cuddy drogtesztet követel, de House kimenti alóla, legalább a karrierje ne vesszen oda, ha az állását el is veszíti, mert ő most kirúgja. Elég egy drogos orvos a csapatba, és mivel ez a hely már foglalt…viszlát 13.

House ezek után bemegy Jimmyhez egy laza baráti csevejre, hogy vagy mostanában, mivel, illetve kivel töltöd újabban a szabadidődet? Jimmy kifejezetten meggyőző bűnbánó arcot produkál, és előre hárít, fogd be House, ne ítélkezz, de nem titkolom tovább, mert tudom, hogy a nyomozóddal úgyis kideríttetnéd. Nagy levegő és vallomás. A helyzet az, hogy Jimmy amikor már nagyon mélyponton volt, megismerkedett egy prostituálttal, akiről egyébként kiderült, hogy nagyon kedves és megértő, ráadásul okos is, jogi egyetemre akar járni, meg minden. Egyik dolog követte a másikat, most együtt vannak, sőt Jimmy még a tandíjba is beszáll, mert ő James Wilson, a bajbajutottak nagy megdugója megsegítője. És tudja, hogy furcsa, és korai, de Amber is azt akarná, hogy élje tovább az életét. „Hát Jimmy, ha te boldog vagyok, akkor én…” –mondja House, majd húzza a kondenzcsíkot. Akkor most mindenki egyszerre: MIVAN???

13 -ahogy azt minden kirúgott dolgozó tenné- a beteg leleteit tanulmányozza, és ki is szúr rajta valamit, amit a fizetett alkalmazottak képtelenek voltak észrevenni. Tüdőcisztái vannak az alkalmi barátnőjének, csak azok nem látszanak a röntgenen, és ha futógépre teszitek, kinyírhatjátok, állítsátok le őrültek! Végszóra érkezik, hetibeteg már túl van egy rohamon és egy ciszta felszakadásán, 13 most beletalált. De még így is hiába kéri vissza az állását, House elzavarja.

House továbbra is azt a sokkot próbálja feldolgozni, hogy Jimmy egy kurvát szedett össze, másik nagy kérdés pedig az, hogy 13 miért nem pasikkal fekszik le? Azokat sokkal könnyebb felszedni, mert van egy testrészük, ami alkalmas esetben átveszi az irányítást az agyuk fölött, nőkkel sokkal bonyolultabb, velük lelkizni kell meg szépeket mondani. House szerint ez azért van, mert így 13 érezi, hogy hatalma van, ha uralni tudja azokat a nőket, olyan, mintha a saját életét is tudná uralni. De House nem csak ezt akarta mondani, hanem azt is, hogy kiderült, a betegnek LHM-e van, ezt majd 13 közli vele.

Ez a betegség gyógyíthatatlan, a cisztákat eltávolítják, de vissza fognak nőni, és maximum 10 éve van még hátra. Ez talán egy kicsivel több, talán egy kicsivel kevesebb, amennyi 13-nak, de most, hogy van bennük valami közös, 13-at végre érdekli. Vele marad a műtét után is, ölelgeti, melléfekszik, csókolgatja, heteroszexuális női néző nagyokat ásít, és visszateker Chase 10 másodperces megjelenéséhez, majd 13 észreveszi, hogy a barátnője nagyon vérzik! Ezzel az infóval már lehet is House-hoz szaladni, aki megkérdezi, hogy a „ki van rúgva” kifejezés melyik részét képtelen értelmezni 13? De nem cseszegetés kell ide, hanem ötletek, hátha mégsem volt igazuk az LHM-mel kapcsolatban, most majd lefuttatnak még pár tesztet.

Foreman tesztel, Chase meg besettenkedik a jelenetbe, hogy a nőknek is legyen valami néznivalójuk, és ha már itt van, Foreman faggatja egy kicsit, szerinted is unalmas vagyok? Ó igen, Boreman, méghozzá annyira, hogy ezen a kérdéseden is majdnem bealudtam. Dehát kocsit loptam 17 évesen, köztörvényes bűnöző vagyok! –replikázik Boreman, de Chase továbbra is lesajnálóan néz, mert ez volt az első és egyetlen érdekes megmozdulása Foremannek, kell egy unalmas figura is a csapatba, ez van. Ugyanakkor van tetkója, szóval ki tudja, mit rejt még az unalmas máz?

Lucas közben megszerezte Jimmy szemetét (nyilván jó pénzt fizetett érte), amiből –tessék kapaszkodót keresni- használt heroinos tűk kerülnek elő! Kérdőjelek tömkelege House feje fölött, majd hirtelen kigyullad a fény, és elégedett vigyorral tör rá országos cimborájára. Zseniális volt a terv Jimmy, de a tűkkel egy kicsit túllőttél a célon, üres gyógyszeres dobozokat talán bevette volna House-t, na de ezt? Ez volt Jimmy visszatérő ajándéka House-nak, adott neki egy kis nyomoznivalót, és egy fél pillanatig elhitette vele, hogy House2-vé változott, de hogy jött rá, hogy House figyeli? Hogy, hát követte a botnyomokat és az önelégültség szagát,úgy. És képes volt kijátszani a „halott barátnőm is akarná, hogy boldog legyek” –kártyát is, House nem is lehetne rá büszkébb. A kérdés persze továbbra is áll: hol volt Jimmy tegnap reggel, amikor az egész indult? Hamarosan ezt is megtudjuk.

House közli 13-mal, hogy veszedelmesen csúszik lefelé a lejtőn, de visszaveszi, mert nincs olyan szerencsénk, hogy ne tenné, de ez várható volt. A jelenet lényege, hogy kiszúrja, hogy 13-nak cserepes a szája. Valamit elkaphatott? És várjunk csak, voltak könnyei a barátnőjének? Ezt most rögtön meg kell nézni egy hagymateszttel. Barátnő könnycsatornái valóban ügyesek, sem a hagyma, sem a Becéző szavak, sem a Jóbarátok utolsó epizódja nem használt, ez a kulcs a diagnózishoz! A betegsége neve Sjogren’s, gátolja a könny-és nyáltermelést, és minden más tünetet is magyaráz. Szerencsére gyógyítható, jobban lesz, és így House kimondhatja az epizód kulcsmondatát: újabb életet mentett a nő-nővel akció!

Foreman ezek után még próbána némi kapcsolatot teremteni, de 13 most csak magát sajnáltatja, a barátnője meg pog gyógyulni, ő pedig haldoklik tovább egyedül. És már csak a nagy leleplezés van hátra, Jimmy hagyta, hogy House kövesse, és egyenesen egy bababoltba vezette, ahol már várja Cuddy. „Ótejóég, hát ti is itt vásároltok?!” –kezd egy teátrális nyitómondattal House, majd kezdené elemezgetni, milyen szánalmas, hogy Cuddy azért vásárol, hátha szerencséje lesz, de ezúttal az igazság közelében sem jár. Cuddy ugyanis azért van itt, mert örökbe akar fogadni egy babát, Jimmy írt róla referenciát, de addig senkinek nem akarta elmondani, amíg nem biztos, hogy megkapja. Ma kiderült, hogy megkapta. És ez az a pont, amikor megáll forogni a világ House-zal, az álla hangos döndüléssel a padlón köt ki, és úgy marad. Percekig. Jimmy és Cuddy most hiába próbálkoznak a Ctrl+Alt+Del-lel, hosszú percekig House-nál se kép, se hang (Hugh Laurie egyszerűen zseniális a jelenetben), Cuddy szeretné hallani a gratulációt, közben Annie pedig egy sötét útról énekel, amit tessék jól megjegyezni, tökéletes táma-dal az egész évadnak. House nagy nehezen életet lehel magába, felteszi a napszemüvegét, és olyan gyorsan hagyja el az üzletet, amilyen gyorsan az sántítva lehetséges, „ha te boldog vagy, akkor én….” Ráadásként még megnézhetjük, ahogy a láthatóan valahol nagyon messze lebegő 13 a legújabb alkalmi nőjével kezd neki egy újabb menetnek.

Címkék: house
51 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beleszolok 2009.04.22. 09:32:55

Dr. Remy Hadley egyébként :)

Istennőcske!

A The Black Donnelly's-ben is játszik.

XiX 2009.04.22. 09:41:37

13 több jelenetét is beleégetem a retinába.

Kezdődik a panelosodás a sorozatban, valahogy mindig megtippeltem a következő lépést (jó, Cuddy gyerekes viselkedése ponthozó volt).

a hogyvolt még mindig +++++ azaz *****

beleszolok 2009.04.22. 09:47:24

@XiX: Ja ezzel én is egyetértek. Télleg egyre kitalálhatóbb.

És szerintem a House-ban a legjobb részek az ambuláns rendelések voltak, kár, hogy azok egyre kevésbé vannak. :)

OkoskaTo:rp 2009.04.22. 09:50:50

Az csak itthon szokás doktoréknál, hogy hozzátartozót tilos kezelni? Itt meg 13 tök lazán vágja bele a csajába a tűt.

Kicsit kommerszre sikerült ez a rész, de hát leszbikkel mindent el lehet adni, fő a nézettség. A magánnyomozós szál is kicsit erőltetettnek tűnt nekem.

johevi 2009.04.22. 09:55:53

Lehet hogy Cameron ránézésre jobb nő, de 13 ezerszer izgalmasabb és szexibb. Furcsa, hogy az eddigi részekben ez nem tünt fel, de most nagyon rámentek. ( Egy alacsonyabb színvonalú blogban még írnám, hogy én is rámennék. Itt nem :-))
A magánnyomozás mellékvágány, meg kezd olyan lenni, mint az a nyomozós, több részen át tartó vergődő mellékszál.

sorozatmania 2009.04.22. 09:56:21

Egy aznap felszedett nőcske nem hiszem, hogy hozzátartozó:)

A leszbikkel pedig nem sok mindent lehet eladni (ezt nem hiszem, hogy átgondoltad), ezért olyan kevés a leszbikus karakter a sorozatokban. Az, hogy az egyik szereplő nemi identitására utalnak végre valahára 20 rész után, az nem eladás, hanem súlyos mulasztás pótlása.

W Joe 2009.04.22. 10:51:09

Tudtam, hogy az injekciós tű túlzás lesz :D

denamano 2009.04.22. 10:54:55

leszbikusokkal valakinek el lehet adni dolgokat (pl. House és az L word :)), valakinek nem. 13 nemi identitására pedig már elég régóta vannak utalások, csak most egyértelműsítették.

a részről meg csak annyit, hogy nem volt ez rossz (a House-Jimmy, -Lucas, -Cuddy jelenetek nagyon tetszettek), de 13 történetszála annyira érdektelen volt számomra. az önpusztítás ebben a sorozatban nem megy csodaszámba, ld. House, és valljuk be őszintén, (a homoszexuális kalandokat leszámítva) House cifrábbakat is csinált már, mint 13.

Igor (BORG) 2009.04.22. 11:21:17

az az LHM helyesen LAM, és egy elég csúnya betegség.

forrás - wiki:
en.wikipedia.org/wiki/Lymphangioleiomyomatosis

nickita 2009.04.22. 11:23:39

csúcs, pont ezt nem láttam, csak az eddigi gyengéket...

drP 2009.04.22. 11:48:07

Aki még nem látta a következő rész tv2-s promóját, igyekezzen elkerülni, mert csúnya nagy spoiler van benne.

magdus_1983 2009.04.22. 12:32:44

Azt hittem a végén Foreman összekapja magát, még a záróképnél is el tudtam volna képzelni hogy ő van 13-nál. De úgy látszik valóban elég unalmas...
A bababoltos epizód haláli volt! :)

Ribizlee 2009.04.22. 12:43:10

Foreman majd Chase-zel lesz jó zárókép ;-)

Anak 2009.04.22. 13:27:03

@drP: Sajnos tegnap a Született feleségek alatt belefutottam abba a jelenetbe...eh..

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.04.22. 15:46:26

DrP: melyik van benne, az utolsó jelenet?:) Egyébként a tv2 állandóan spoileres előzeteseket csinál, szörnyű...

Candy, a hogyvolt szuper!!!

drP 2009.04.22. 15:58:09

@PuffCinq:
bezony, az utolsó. es tenyleg mindig iszonyú spoileresek az előzetesek.

Nézőke 2009.04.22. 16:05:24

én ezt a részt pont nem láttam,és már kezdtem lemondani róla, de a mi Candynk nagyon jó hogyvoltot csinált :D Éljen soká!

Nézőke 2009.04.22. 16:08:27

Persze a nyitókép akkora klisé, miért ne pont ott lenne betakarva két nő,ahol a legjobban kukkolhatnánk ugyebár. Így sosem feküdne egymás mellett egy pár :D

2009.04.22. 17:33:28

Mintha a tv2 kihagyta volna a "Birthmarks" című részt!

Én a tv2-n nézném a House-t, de az valahogy nincs szinkronban a "Hogyvolt"-tal. Gondolom más csatornán is adják, ami nekem nincs.

Egyébként a múltkor egy letöltött részt néztem angolul, felirat nélkül, kb. a tizedét értettem, de állítom sokkal jobb volt így, csak a hangulata jött át, a részletek nem, azok úgyis olyan bonyolultak, hogy magyarul sem értem.

De amiért hozzászólok: az utolsó jelenet számomra sokkoló volt. House annyira de annyira paraszt volt, hogy Wilsonnak szájba kellett volna vernie egy szeneslapáttal, és utána finoman megjegyezni: azért egy "örülök" vagy egy "gratulálok" kicsúszhatott volna a szádon, paraszt.

Bevallom én már kezdem visszataszítónak tartani ezt a House karaktert. Bármennyire zseniális orvos is valaki, ha ennyire hiányzik belőle az empátia, akkor szerintem alkalmatlan az orvoslásra.

candyperfumegirl 2009.04.22. 19:23:31

Csúnyának nem csúnya (éppen ellenkezőleg), de elég nagy spoiler valóban. :D Ugyanakkor belegondolva, ha promókészítő lennék, kihagynám? Elég nagy adu ász. Majd a következő hogyvoltnál kibeszéljük.
Lényeg, hogy a ma esti részt ki ne hagyja senki, tessék tankolni kávéval.

candyperfumegirl 2009.04.22. 19:25:46

Holden: miért nehéz követni? TV2 szerint írom a hogyvoltokat, ott van az epizód sorszáma is a címben, Birthmarks amúgy a múltkori volt. Ma lesz Joy.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.04.22. 20:35:59

jó, hogy vagy cpg, megint belealudtam:(

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.04.22. 23:07:58

Holden, nem vitatkozni akarok, de szerintem az utolsó "ha te boldog vagy, akkor én..." jelenet így volt zseniális! Jimmy és Cuddy pontosan tudják, hogy House ki akarja mondani, hogy én is! Épp ezért jó ez a sorozat, mert nem képes rá, de nem azért mert akkora paraszt...

Jó a képed, Candy!:))) Már alig várom a Joy hogyvoltot!:)

2009.04.23. 19:02:07

@candyperfumegirl: Akkor valószínűleg átaludtam a múltkori részt :-((, örülök, hogy tisztáztuk, hogy végülis szinkronban vagyok a "hogyvolt"-tal, csak nem tudtam róla.

2009.04.23. 19:06:18

@PuffCinq: A "Joy" (ami tegnap ment le) javított egy kicsit a House-ról kialakított lesújtó véleményemen, de én még mindig több emberi megnyilvánulást várnék tőle.

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2009.04.23. 20:44:36

Ja, ez jó rész volt.

"Vágatlan House-t a magyar tévébe"-petíció: petitionspot.com/petitions/doktorhouse

ladybyron 2009.04.23. 20:49:41

Ugyan Holden, miért KELLENE House-nak vagy bárki másnak gratulálnia? Ez nem alanyi jogon járó juttatás. :-))) Ha valaki ilyen esetben gratulál nekem, akkor örülök, és megköszönöm, de senkitől sem várom el. Azt meg pláne nem, hogy akkor tegye, ha nem érdekli, ha nem örül. A képmutatás ezerszer taszítóbb.

Amúgy Cuddy és Wilson rendszeresen nevezi nyomorultnak vagy szánalmasnak - szerintem ez sokkal kevésbé nevezhető emberi megnyulvánulásnak. Nem beszélve egyéb "baráti" húzásaikról, amik után inkább ők érdemeltek volna szívlapátot. :-))

"akkor szerintem alkalmatlan az orvoslásra"

A sorozat eddigi részei alapján a helyzet éppen az, hogy empátia, sőt, személyes kapcsolat nélkül is megy az a diagnózis. És neki ez a dolga. :-))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.04.23. 22:28:17

Ladybyron, most egyetértünk!:)))

-=[ DeMoN ]=- 2009.04.24. 02:33:57

Emberek! Szerintem nem "kitalálható" a történetfolyam, hanem ismeritek a sorozatot. Ha most csatlakoznátok, akkor úgy vélekednétek, mint a sorozat elején. De mivel már ismeritek a sorozatot, a karaktereket, a szereplők reakciókészletét, persze hogy nagyjából megjósolható, mik történhetnek. Olyan, mint mikor megismersz egy embert. Minél régebbóta ismered, annál könnyebb "kiismerni". Nézzétek inkább a színészi alakításokat, melyeket sajnos a magyar filmekben manapság egyre nehezebben vehettek észre. Nézzétek a történetet, mert ilyet a magyarok valahogy nem tudnak megírni és vászonra/TV-re vinni. Nézzétek a cselekmény alakulását, a poénokat, a környezetet... Egy csomó élveznivaló van a filmben. Ne azt boncoljátok, mi jöhet még... Mert igen, kiismerhető lesz egy picit a sorozat. Egyértelmű. Mint az X-akták, a Jóbarátok, a Helyszínelők. Az ember előbb-utóbb sejti, mik történnek majd a közeljövőben a karakterekkel. De szerencsére mindig kitalálnak valami meglepőt...

-=[ DeMoN ]=- 2009.04.24. 02:41:08

@Cirmoscica: Ráadásul eszméletlen blőd részeket vágnak ki... Érthetetlen okokból. Amikor Wilson és House egy étteremben beszélgetnek a 4x12-ben. hogyvolt.blog.hu/2008/11/17/house_4x12_valtozas_kizarva?fullcommentlist=1#c3969611

Annak mi értelme volt, hogy kivágták... és miért?? Megöltek egy jó poént. S még számtalan eset volt sajnos. No, de elő a petícióval... :)

Sólyomszem 2009.04.24. 09:13:58

Segítsetek! Továbbra sem értem, mi köze volt 13 szájcserepének a másik csajéhoz? Hogy jön ide a leszbiszex? Ha jól fogom,nem egymástól kapták a szájszárazságot, vagy igen? Plíz help!

2009.04.24. 12:16:02

@ladybyron: Nem azt mondtam, hogy képmutatásból gratuláljon, hanem azt, hogy ŐSZINTÉN. Ez nem olyan nehéz, saját tapasztalatból tudom, hogy ez a képesség igenis fejleszthető.

Hogy empátia nélkül megy-e a diagnózis? Ebben a filmben igen, de szerintem a valóságban ez nem működik. Nézzünk például egy pszichoszomatikus betegséget. Azt vizsgálhatják évtizedekig mindenféle modern technikával, semmit sem fognak találni. Aztán jön egy empatikus pszichiáter, és tíz perc alatt rájön az okra.

Persze, House így érdekes, ahogy van, én is ezért nézem a sorozatot, de mostanában engem néha már idegesít. Vagy autista, és ezért nehéz neki az emberekkel, vagy depressziós, és akkor kezeltetnie kellene magát, vagy egyszerűen csak gonosz.

Sajnos sok példa van arra, hogy az intelligencia + az együttérzés hiánya hova vezethet (atombomba, klónozás, eugenika, ...). De nem akarok ennyire akadékoskodó lenni, hiszen ez csak egy film. Én drukkolok, hogy minél többször sikerüljön House-nak az emberi arcát is megmutatni, különben egy magányos zseni marad egész életében.

Még valami: igazából azért haragszok House-ra, mert nagyon emlékeztet arra, aki voltam hosszú évekig. (Nem ennyire zseni, csak ennyire öntelt.)

2009.04.24. 12:19:07

@Sólyomszem: Amennyire én követtem az eseményeket: igen, 13 a a heti betegtől kapta a szájszárazságot. House talán pont azért rúgta ki (amit aztán visszavont), hogy 13 több időt töltsön a beteggel, és hogy egészen személyes kontaktusban legyen vele.

ladybyron 2009.04.24. 16:03:20

Holden:

House nem jutott el a zennek erre a fokára, és szerintem nem is kell eljutnia. Tudom, szeressük egymást gyerekek, világbéke stb., de valaminek vagy tudsz örülni, vagy nem, ha görcsösen próbálkozol, akkor az sokkal rosszabb. Kényszeríteni pedig senkit nem lehet arra, hogy örüljön valaki valaminek, vagy hogy egyáltalán érdekelje. Pláne nem szívlapáttal vagy lebunkózással.

House-ban van empátia, csak másként éli meg. De lényegtelen is, mert ha páciensek esetében felmerülne a gyanú, hogy az ok pszichoszomatikus (márpedig semmilyen lehetőséget nem szokott kizárni), viharos gyorsasággal elküldené az illetőt pszichiáterhez. A pszichiátria pedig nem véletlenül külön terület. Ahogyan a pszichiáternek nem feladata agyműtétet végrehajtani, úgy House-nak sem feladata a pszichoszomatikus okokkal foglalkoznia. Ahogyan ezt más orvos, szakorvos sem teszi, ha pszichés okokra gyanakszik, legfeljebb kezeli a kialakult fizikai tüneteket.

Nem autista, nem gonosz és nem színpadi mumus. Nagyon leegyszerűsíted. Egyszerűen úgy véli, hogy az objektivitás inkább segíti a munkáját, mint a kézfogás vagy az "akarsz-e róla" beszélni magatartás. Ezzel lehet egyetérteni, lehet vitatni, de nem kell rögtön autistának vagy gonosznak tartani, főleg akkor nem, ha azt látjuk, hogy valamiért ő az eredményesebb, nem Cameron vagy Wilson. :-)) Pedig ők nagyon empatikusak, és nem is autisták.

Az atombombával és az eugenikával rávútra vitted a kérdést, jó, hogy nem Mengelét írtad. Van ugyanis egy aprócska különbség: House nem azért rúgja fel a szabályokat, vagy nem azért bunkó, hogy megölje vagy megnyomorítsa az adott pácienst, és nem is azért, hogy "értéktelen" életeken kísérletezzen, hanem hogy diagnosztizáljon, és ezzel gyógyítson. Azt sem hiszem, hogy az empátia hiánya tényleg biztosan szörnyeket szül, vagy hogy empatikus "jóemberek" nem lehetnek-e gonoszak, gyávák. Dehogynem, zongorázzuk csak végig a világtörténelmet. Főleg, ha mindez képmutatásal is párosul.

OFF

Ha saját magadra haragszol, akkor nem lehet, hogy kicsit (nagyon) túlkompenzálsz? Hogy túlzottan ostorozod House-ban egykori Magadat? És biztos, hogy erre szükség van? Biztos, hogy az önteltség volt a legnagyobb gond? Nem esetleg az, hogy olyanra voltál öntelt, amire nem volt okod? :-)) (Természetesen erre nem várok választ, ez teljesen a magánügyed, nem tartozik rám. De talán több dolgot másként látnál, ha nem uttasítanád el ennyire egykori Önmagad.)

ON

2009.04.25. 10:50:39

@ladybyron: Abban teljesen egyetértünk, hogy a kényszerítés nem jó módszer. Mindennek belülről kell jönnie.

Szeretem a szélsőséges példázatokat, az atombomba és az eugenika ezért került a hozzászólásomba.

Lehet hogy rosszul fogalmaztam, nem haragszom régi önmagamra, inkább sajnálom az elszalasztott lehetőségeket, és azt is sajnálom, hogy nagyok sok ember él úgy, mint az én régi énem. És a világ sajnos azért ilyen, amilyen.

ladybyron 2009.04.25. 13:29:01

Holden

Jók az erős hasonlatok, de vigyázni kell, hogy ne legyenek torzak. :-)) Szerintem Magad is érzed, hogy ez most nagyon félrement.

Azt természetesen nem tudom, hogy régen milyen voltál, és hogy jogosak-e az érzelmeid, de a világgal bizos nem az a baj, hogy túl sok House szaladgál benne. Már csak azért sem, mert elég kevesen vannak azok, akik tényleg nem képmutatóak, nonkonformisták és képesek üres közhelyeket megkérdőjelezni. Lássuk be az ilyen emberek létszáma elég csekély. :-)) Inkább az a gond, hogy túl sokan vannak akik úgy érzik, joguk és kötelességük valamilyen magatartást, gondolkodást rákényszeríteni másokra, és boldoggá tenni, akkor is, ha beledöglik. Persze, ez nagyon OFF, ezért nem is folytatom. :-))

Greg36 2009.04.25. 19:56:27

@Sólyomszem:
Valójában 13 nem a szájszárasságot kapta el a betegtől. A betegnek nem volt rendes nyálképződése, 13 meg az asztma miatt volt némileg kevésbé immunis, és a szpré is betett kicsit neki, ezért bájos gombafertőzésen osztoztak, ez váltotta ki a szájszárasságot.
Elvégre azért jó, hogy csúnya bacik élnek a szádban, mert ha azok nem élnének ott, még csúnyább fertőzéseket szednél össze.

Sólyomszem 2009.04.27. 11:59:24

@Greg36:
Kösz, ez hihetőbb magyarázat. Már csak azt nem értem, mitől jött rá House, hogy ha 13-nak szájszárazsága (és mellé gombája) van, akkor a páciensnek is.
Biztos azé', mer' ő House.
Ja és hogy 13-nak hogy nem tűnt fel a nyálhiány, hiszen viszonylag közelről vizsgálta a célszemélyt :p.
Candy, megint szerdán kapjuk a múlt heti rész hogyvoltját?

babó 2009.04.28. 16:26:37

izé, múlt heti hogyvolt mikor? :))

candyperfumegirl 2009.04.28. 21:45:35

Annyi, hogy az a rész többet érdemel annál, hogy holtfáradtan, félálomban írjak róla, ezen a héten semmire nem volt időm, ne haragudjatok. Szerencsére jön a hosszú hétvége, igyekszem utolérni magam.

babó 2009.04.29. 12:17:12

köszi, ez esetben minden megbocsátva, pihend ki magad!
:))

Darrick 2009.04.29. 15:02:02

hát igen, az egy ütős rész volt! (főleg a legvége!!:DD)
izgatottan várjuk hozzá a hv-t.
(na meg a következő részeket, mert azt hiszem igen érdekes dolgok fognak következni :) )

Desperatefan14 2009.04.29. 17:55:09

Észrevettétek hogy az 5x06 legvégén Cuddy tegezni kezdte Houset?

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.04.30. 13:19:49

@Desperatefan14:

Még jóhogy!:) Milyen lett volna ha azt mondja: "Maga szemétláda!"?:D Egyébként a 5/7-ben tegezte is, magázta is.:)

Dekatlon 2009.05.07. 15:16:50

Csak mondom... már sok idő és rész telt el hogyvolt nélkül...
csak mondom...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.05.07. 15:56:16

@Dekatlon:

Szerintem ennek Candy épp úgy nem örül, mint mi! Amint lesz ideje biztos ír hogyvoltot.:) Csak mondom...:)

FéeVerte 2009.05.07. 18:17:50

PuffCinq: Köszönjük, Ügyvéd úr.
A vádé a szó ( a bíróság zokogni hátravonul)

candyperfumegirl 2009.05.07. 20:15:45

Csak mondom, lehet beszélni a főnökömmel, hogy álljon le az éjszakába nyúló túlóráztatásról. Csak mondom.
Tényleg nem azért késik, mert nincs kedvem megírni. (éppen ellenkezőleg, ami azt illeti) Amúgy a Joy készen van. Jön.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.05.08. 08:12:57

FéeVerte: Ügyvédnő, ha már! Köszi!:) Szóval neked semmi más dolgod nincs, csak várni, hogy Candy hogyvoltot írjon? Tök jó lehet...:)))

FéeVerte 2009.05.21. 13:01:07

PuffCinq: Van más dolgom is. Bérkommentelgetek- :-)

CPG: Cserébe te is meglátogaathatod az enyémet. ;-) A túlórák csúsztatásban fizetéséről kéne ledumálni a jóasszonyt.
JOY nagyon jóóóó volt.
süti beállítások módosítása