Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x22 - Az érettségi ünnepség - 2. rész (ÉVADZÁRÓ)

2009. április 21. 14:00 - leeann

Mielőtt belevágnánk a harmadik évad utolsó részének folytatásába, tartsunk egy kis leltárt. Van egy használhatatlan haldokló vámpírunk, Angel, mínusz egy vadászunk, és ezért mínusz egy ellenszerünk, Faith. Van a csapat, tehát Cordi, Wesley, Xander, Oz és Giles, van egy boldog és már nem szűz boszorkánk Willow személyében, és persze ott van még Buffy is, ami sok szempontból nem elhanyagolható tény. Van egy gonoszunk is, a polgármester, gonosz nélkül ugyanis nem móka a móka. Tehát ott fejeztük be, hogy Faith egy teherautóra zuhant, és a polgármester már későn érkezik, így elküldi az embereit, hogy keressék meg a lányt.

A könyvtárban Cordi, Giles és Xander tovább dolgoznak, hogy megakadályozzák a polgármester tervét. Mindeközben Angel nagyon rossz bőrben van, Willowt - aki éppen a soros Ozzal az ápolgatásban - összekeveri Buffyval, és szerelmet vall neki. Buffy megérkezik Angel rejtekhelyére, de nagyon lógatja az orrát, mert megölte Faith-t, és most szeretne egyedül maradni Angelel. Will és Oz elmennek újabb gyógymódot keresni, hátha sikerül. Buffy közben úgy dönt, hogy a saját vérével gyógyítja meg Angelt.

A vámpír nincs benne a dologban, inkább meghal, minthogy Buffyból igyon, bár ha időben abbahagyja az ivást, akkor nem lesz végzetes, de Angel nem vállalja be. A halott vámpírnál már csak a tutyi-mutyi vámpír a szánalmasabb, ezért Buffy felbőszíti Angelt két nevelő célzatú pofonnal, és a vámpírból ezzel ki is hozza az állatot. Angelnek se kell több, egyből Buffy nyakába mélyeszti a fogait, és már szürcsöli is a vadászvért rendületlenül. Angel a végsőkig kiszívja Buffy vérét, amitől a lány súlyos állapotba kerül, így a már meggyógyult vámpír viszi is a őt a kórházba.

Az orvosok kezelésbe veszik Buffyt, Angel pedig elmegy telefonálni, de egy másik kórteremben meglepetés beteg van, méghozzá a halottnak hitt Faith. Az orvos éppen a polgármesternek magyarázza, hogy mennyire súlyos sérüléseket szenvedett a kis védence. Az orvos szerint Faith többé nem tér magához a kómából. A polgármester véletlenül megtudja, hogy Buffy is a kórházban van, és indul, hogy megölje őt, de Angel és egy ápolónő időben érkezik. A polgármester halált ígérve lelép, de megérkezik hamarosan a csapat. Angel röviden vázolja, hogy mi történt Buffyval, és hogy miért, ezért Giles nagyon dühös Angelre.

Közben Buffy és Faith beszélgetnek gondolatban, de egyelőre csak Buffy kel fel kettőjük közül. Amint a szöszi vadász felébred, meglátogatja Faith-t, aki továbbra is kómában van. A csapat meglepődik, hogy Buffy milyen gyorsan felépült, és nem csak hogy felépült, de felveszi a harcot bárkivel. A csapat a könyvtárban készül a háborúra, Buffynak terve is van. A polgármester emberileg sebezhető, így erről kéne megközelíteni a dolgot. Mindenkinek akad egy-két ötlete, de Angel elmondja, hogy Faith az igazi gyengéje a polgármesternek, amit a kórházban akarata ellenére elárult.

Wesley is megjelenik a könyvtárban, és a segítségét ajánlja. Közben a polgármester is a haditervet ismerteti a vámpírokból álló katonáinak, de azok aggódnak a nap miatt. Úgy tűnik, nem kell aggódniuk, mert Wesley egy írásból kiokoskodja, hogy napfogyatkozás lesz aznap, amivel a polgármester is számolt. Tehát Angel is aktív részese lehet a végső harcnak. A szemben álló felek dolgoznak keményen, ki-ki a saját tervén. A polgármester felhívja vámpírjai figyelmét arra, hogy nincs vacsora a harcban, csak ölés, ölés, és ölés. A könyvtáros irányította csapat a diákok közül szerez segéderőt.

A nagy előkészületben Cordi és Wesley, valamint Will és Oz is csókolózással vezetik le a harc előtti izgalmakat. Angel és Buffy először maradnak egyedül a történtek óta, és a vámpír közli, hogy nem fog elbúcsúzni, mielőtt elmegy, ami Buffynak nagyon nem esik jól. Mondhatni, ez a mondat egy karó a szívébe, de majd inspirálóbb lesz a harcban. Tehát elérkezik az évzáró, a végzős évfolyam elfoglalja a helyét és az igazgató bejelenti a vendéget, a polgármestert. A polgármester elkezdi a beszédet, és hamarosan megérkezik a várva várt napfogyatkozás is, ami az átváltozóra némileg furán hat.

Konkrétan időről időre fájdalmat okoz neki, amivel a beszéd félbeszakad és elkezdődik az átváltozás. A polgármesterből egy nagy és ijesztő lény lesz, a szülők és a meghívottak pedig pánikba esve rohannak, amerre tudnak. A nappali sötétben viszont megjelenik a polgármester nagyfogú alakulata is, elzárva a menekülő útvonalakat. Buffy vezényszavára a végzős évfolyam támadást indít a polgármester ellen. Először lángszóróval próbálkoznak, majd az első pár sor nyílpuskával próbálja eltalálni a csúnya nagy lényt.

Akik pánikba esnek és menekülni próbálnak, azok a vámpírok karjaiba futnak, így a hátsó szekció a vámpírokat támadja tüzes nyíllal. Közben Angel is megérkezik a vámpírok háta mögé egy csapattal. A tinik támadást indítanak a vámpírok ellen, amiben Buffy csapata is tevékenyen részt vesz. Miközben mindenki harcol, Buffy Faith késével ingerli a polgármestert, és elcsalja magával az iskola egy olyan zugába, ahol felrobbantják a lényt Giles és sok kiló robbanószer segítségével.

A polgármester halálával végződő harc befejeződött, és a tűzoltók már a romokat takarítják. Xander elmondja Buffynak, hogy Angel végigharcolta az egészet a csapattal, és csak utána ment el, de nem hiszem, hogy ez vigasztalja a vadászt. Giles is jól van, és kimentette Buffy bizonyítványát a romok alól. Miután elemezte a helyzetet és a harcot egy kicsit a kedvenc vadászával, elmegy megnézni Wesleyt.

Wesley ugyanis folyamatosan nyüszög, mert elesett és egy kicsit megtaposták, pedig nem ő, hanem Cordi aprította a vámpírokat. Azért Angel is előkerül, mivel nem tudott úgy elmenni, hogy ne lássa még utoljára kedvenc szöszijét. Vámpír és vadász nézik egy kicsit egymást, majd Angel elmegy. A csapat minden tagja jól van, és nem csak annak örülnek, hogy túlélték a harcot, hanem annak is, hogy befejezték az iskolát. Ezzel mi is befejeztük a harmadik évadot, és már nem gimis csapattal köszöntjük majd a negyediket. A végzős évfolyam alaposan megnyerte a harcot.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.04.21. 20:20:46

Szerettem ezt a részt, bár a sulit sajnáltam. Sok szép emlék kötődik hozzá. A 4.évad is jó de nekem mindig is az első 3 lesz a favorit.

brown_h 2009.04.22. 10:52:53

A 3. évad a legjobb szerintem, még a többi kiváló évad fölé is tudott nőni.
Egyebek mellett ez köszönhető annak is, hogy a Harry Groener játszotta polgármester a legragyogóbb gonosz az egész sorozatban. (2. helyen nálam Caleb (Nathan Fillion) a 7. szezonból.)

Elloth 2009.04.22. 16:50:12

Azért Glorie sem volt rossz, de Caleb és a polgármester tényleg nagyon jó volt.
süti beállítások módosítása