Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 1x07

2009. április 18. 15:00 - Milo Rambaldi

Mi történt két hete (azaz tegnap)? Relatíve csendes részt zártunk. Vágási Ferinek tanfolyamot ajánlottak és balatonszabadi beutalót, Jutka volt főnökével kávézott; Mágenéknál féltékenységi roham volt, pénzhiány, illetve táborozó Julcsi (eddigi teljesítményéért ezennel bronz Kim Bauer kitüntetésben részesítek), akit apja kilesett; Taki végighőbörögte a részt a férfikórus okán, Lenke szürkehályog áldozata lett és barátkozott, Alma pedig kávézni hívta Desirét a sakáltanyára.

Reggeli életképek. Lenke bevallja Takinak, hogy megy a szemklinikára, aki ezen kiakad, hogy nem tudott róla. Senior nagyanyai megőrzésre kívánja átadni Juniort, aki tiltakozik, mert lemezt szeretne szortírozni a közös Bőhmmel. Ádám az apai szó jogán erre engedélyt ad. Feri dühöngve ébred, mert nem tud aludni egy markológép miatt, Jutka számol. Kell egy mosógép. De miből? Hát abból, hogy nem fizetik Jankának a hitelrészleteket. Erről tájékoztatni is kívánják a jótét nénikét.

Lenke Frusztránál van vizsgálaton, aki kérdezi, honnan jött. Lenke erre lakcímet mond, pedig Frusztrának az orvos neve kellett volna. Na mindegy. Frusztra egy hónap múlva várja vissza Lenkét műtétre, majd kocsiba száll és Jankához hajtat, aki állítólag rosszul van. Csak nehogy összefussanak Feriékkel, mert akkor a sorozatban újabban tomboló musicalhullám jegyében elénekelhetik, hogy „Légy a vendégünk, légy az emlékünk ünnepeljük meg az új találkozást, és hogy elférjünk, arra megkérünk ne csinálj felfordulást!”. Lenke Takival az újabb áremelésekről öblöget, illetve arról, hogy le akarja kötni magát a műtét miatt, nagyon kíváncsi Vágyemberre, és hogy Fogtündérnek is ki kell vennie a részét a kiadásokból. Nem ám csak úgy élünk bele a világba, meg ruhákat varratunk. Egyszer véget ér lázas ifjúság, és Alma esetében Lenke szerint ennek most jött el az ideje. Taki szerint azért még nem.

Vágyember beszámolót diktál, szembe lógós Bodrikutya kislány kérdezi, mi lesz az esti vacsorával. Hopp, hopp. Nem csak Fogtündér vajaz egyszerre két kenyeret. Desiré mondja, hogy majd elintézi az estét, Tüncike megérkezik, Desiré le akarja mondani az esti vacsorát, de Fogtündér ezt nem hagyja. Fel is készíti Vágyembert Lenke támadó nagyanyai és egyéb ösztöneire. Szopás van, Dezső. Nem elég, hogy nincs dugás, még a T-1000-es neked esik ma este. THIS is the dark side, my son.

Feri és Jutka éppen Jankához indulnának, de a levélszekrényből előkerül az áthelyezésről szóló levél és be kell menni Hávelhez. A jó igazgató éppen csengőt szerel (már értem, miért van állandóan az iskolában, menekül az otthoni nőuralom elől), ezt Feri átveszi tőle, majd Jutkával megbeszélik, hogy milyen nagyon jó is lesz mindenkinek, hogy Jutka ezentúl itt tanít majd, és az is milyen jó, hogy Jutka terhes. A csengő is megjavul, mindenki überhappy.

Dráma a Dunán. Idióta kajakos lány felhevült testtel a vízbe ugrik, rosszul is lesz. Nem szívrohamot kap, hanem pseudotetaniat, ami olyan, mint a merevgörcs, csak közben nagyon liheg is az áldozat. Nem én vagyok ennyire okos, hanem a csaj barátnője, aki ötödéves orvostanhallgató. Az érkező vízirendőrök stabil pinafogással kiemelik a kajakos lányt, majd jönnek Ádámék is a mentővel. A kocsiban nagyon meleg lehetett, mert Mágen doktor agyvízforrást kap és séróból úgy lebassza a barátnőt, mint vak a poharat. Bár a kiscsaj diagnózisa jó volt, de Ádám tombol tovább: ez nem vizsga, ha belefullad a Dunába, akkor 5-ösre diagnosztizálja a hullát? Úgy tűnik, Senior hysteria constans vírusa Ádámra is kezd átterjedni.

Juli a szövetkezeti elnököt próbálja kozmetikusverseny címén fejni, mert nincs pénze a szükséges anyagokra, de a bájgúnárból előtör a gazdaságis és nem hajlandó pénzt adni. Senior pedig mindent bevet: reklámnak is jó lenne, de nem lehet puhítani az öreget. Szerinte az is jó reklám, hogy a szövetkezet és Julieta neve egy lapon van említve. Kivételesen elmarad a hiszti, Juli lelki húrokat penget, hogy majd akkor elindul a gyerek kosztpénzéből, de mindhiába. Ezt buktad, Hisztikirálynő!

Frusztra és Midlife Crisis Jankát látogatják, aki halálos beteg, 37.9 a láza és köhög is, lehet, hogy nem éri meg a reggelt. Janka összebalhézik bátyjával azon, hogy pénzt adott Ferinek és Jutkának, meg azon, hogy manapság nem a gyerekek segítenek a szülőknek, plusz azon is, hogy MC örüljön annak, hogy van gyereke és most unokája is lesz. Észlelvén a kibontakozó polgárháborús árokásást, Frusztra lekoptatja kedves férjét a patikába Mixtura pectoralisért. Ahogy MC elhúz, Frusztra Jankának esik: tudod a gyerekek címét? Janka tudja, Frusztra csak néz, hallottam én már ezt a címet valamikor. Közben érkezik Feri és Jutka, az utcán sétálnak, arról beszélgetnek, hogy miért lettek házasok. Jutka kiszúrja a szülők autóját Janka háza előtt, majd visszafordul. Feri kérdésére, hogy mikor rendezik végre a viszonyt, Jutka annyit mond csak, hogy nem ő kezdte.

Vágyember Fogtündérrel és a T-1000-essel egy asztalnál. Hűha. Lenke nekiesik Desirének mint tót az anyjának, mennyi idős maga? Ja annyi, mint Gyümike apja? Mi van a kedves feleségével? Meg a két gyerekkel? Azokat ki neveli? Lenke régi utcájában is volt valaki, aki így otthagyta a családját. Pfujj. Vágyember csak tűr, csak tűr, Fogtündér feje csak torzul, csak torzul, majd végül is beszól: a nő ivott, a pasit lezárták fél évre betöréses lopásért. És olyan is van a világon, hogy szerelem. Nofene. A T-1000-esben aktiválódik a rendszer, nem adja fel: miért bolondítja Vágyember Fogtündért? Miért nem a saját gyerekeivel törődik? Taki kiakad nejére és kiordítja a haja alól, hogy az ő házában senki nem hoz kellemetlen helyzetbe egy vendéget. Desiré közli, hogy az ikerlányai 20 évesek és az anyjuknál élnek. Alma szomorúan néz ki ablakán a viharba, miközben Sümeghy befut taxin.

Juli és Ádám szabadtéri koncerten vannak, mind a ketten mosolyognak. Jé, ezek ilyet is tudnak? Bőhm és Julcsi, a totálkáros páros, lemezeket pakolnak. Eközben kitör a vihar. Junior betojik, fél a dörgéstől. Apja és anyja egy párkány alatt dekkol, Senior megjegyzi, hogy egyszer mennek végre valahová, akkor is esik. Ádám félti gyermekét, Senior félti a ruháját. Mi következik ebből? Természetesen egy kis balhé, aminek a végén Ádám otthagyja Seniort azzal, hogy majd hazamegy, ahogy tud, de ő húz Juniorhoz.

Mindeközben eksön van, a házban betörnek az egyik lakásba. Húúúú. Az érkező Sümeghy be akarna szólni a Bőhmtől ordító zene miatt, de inkább legyintve elindul felfelé, majd benyit a lakásába, ahová betörtek. Elkezd ordítani, de szegényt fejbe kólintják és a betörők elhúznak. Összefut az egész ház, Mágen doktor is hazaér, egyből a leütött Sümeghyt kezdi vizsgálni. Bőhm megnyugtatja, hogy Junior rendben van. Julcsi meg is jelenik, közli apjával, hogy fél. Apja megértően visszamosolyog.

Címkék: szomszédok
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.04.18. 17:38:26

Ez megint csúcsszuper volt, köszi!!!

Berix 2009.04.18. 20:04:59

Nagyon tetszett ez a HV-t is! Eddig mind nagyon jó.

Lajaa 2009.04.18. 21:50:36

SZOMSZÉDOK MINDENEK FELETT!!! A SZOMSZÉDOK A LEGJOBB!!! Az az igazság, hogy a Barátok köztben sztem az elmúlt néhány évben nem történt annyi minden, mint a SZOMSZÉDOK egy részében!!!!

Acron 2009.04.18. 22:36:10

@Ginger: Ez aranyos volt, van még? jót röhögtem rajta:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.19. 02:32:32

@Ginger: Ez tényleg aranyos! Bár Lenke viszályteremtési képességeiről vitába szállnék a kártya írójával :o)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 08:38:47

@Acron: Van még néhány, a Hócipőben jelentek meg jópár éve.

Ginger 2009.04.19. 10:27:50

@Fedor: Ide vele! :-) Én csak ezt ismertem. A négy évre külföldre költöző ismerősömnek gyártottam ilyet, kinyomtattam és kartonra ragasztottam. Enélkül nem létezhet senki külföldön.

Sylba 2009.04.19. 19:34:22

Izgalom, stressz, hol van ilyenkor Vágási Jack Bauer??? :D

Sylba 2009.04.19. 19:44:52

Janka jó kis szál lesz a soriban. Asszem a piát sem veti meg. :D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.19. 21:35:25

@Sylba: Biza, biza, a jó Janka nem kerüli az etilt. Lesz majd egy klasszikus jelenet Rozsomákkal, aki nem bírja ki addig, jútyubon fent van. Feri Bauer is akcióba lendül nemsokára, méghozzá Gyümikével párban.

Neton 2009.04.21. 02:51:41

Küldöm mindenkinek, aki szereti. Vigyázat, spoileres. :D
www.youtube.com/watch?v=gzdCrhbBezk

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.21. 17:38:23

nem lehet, hogy ezt a lányt akarták a vízi mentős részből Mágen mellé szekundánsnak, csak aztán a színésznő nem ért rá, és Malek ugrott be helyette? :-)

bldo 2009.04.21. 19:04:33

"Bőhm és Julcsi, a totálkáros páros"

No, itt gurult el a gyógyszerem és kezdtem el hisztérikusan röhögni! :)

swed 2009.04.30. 12:23:51

"Az érkező vízirendőrök stabil pinafogással kiemelik a kajakos lányt.."

OMG ROTFLOL :D :D
süti beállítások módosítása