Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x11 - Jumping The Gun

2009. április 17. 16:00 - Sigismundus

Nagy nap közeleg, az utolsó évesek szóbeli beleegyezésének napja. Régen meg kellet várni a februárt és aláírni a főiskolákkal, de most már ősz közepén megteszi pár szó is. Smash sürgeti Noelle-et, jöjjön ezerrel, mert a nyakán egy csomó komoly edző. Alabama, a legutóbbi konferenciabajnok, a Georgia Tech-i földimogyorót is hoz, Michiganbe kemény északi hóeséses focival csábítgatják a déli srácot. Smash és barátnője udvariasan végighallgatnak mindenkit, bólogatnak és majd értesítenek.. Mama és a húgok ki vannak hagyva ebből.

Julie ébredezik iszonyat másnaposan. Apja nyit be és ő kér bocsánatot hogy idehozta a hírhedt Tim Rigginst, de most már vége. Julie biztos magyarázná ugyan a dolgot, hogy is volt, de hát harangoznak odabent neki ezerrel, hallgat inkább. Eric az edzőteremben találja Timet, aki itt aludt, de csak ma, mert zárás után már innen is el kell húznia.

Smash és Mama csata otthon, MrsWilliams lerejtette fia mobilját hogy az végre a sulival foglalkozzon, ne a fősulikkal. Amikről amúgy is az a véleménye hogy nem adnak tudást csak focit. Fia ki van akadva ezen, de főleg a fehér barátnőre tett megjegyzéseken…. Taylor lak, nagy visongások közepette kiderül, Shelleynek sikerült az ingatlanügynöki vizsgája. Mindenki gratulál, Eric Taylor is, és javasolja hogy kezdjen mindjárt bele, hogy hol nyit irodát, és egyebek. Érthető a szándék, Edző szeretné mihamarabb csak szűk családját látni a falak közt. Visszájára sül el a dolog, Shelley ugyanis kijelenti, ügynöki munkájához haladéktalanul bevezettet ide, a Taylor házba egy másik telefonvonalat…

Tim, nincs mit tenni, hazaautózik. Otthon a szokásosnál is nagyobb kupi fogadja a lakásban, az ajtóra tűzve meg egy Fizetési Felszólítás, valami számlák tömegesen maradtak el. Szóval mint régen… Williams mamát már bevásárlás közben sem hagyják a toborzók, szerencsére, Tammy is feltűnik, így együtt végre elküldik az Oklahoma emberét más éghajlatra. Williams mama a parkolóban is folytatja a panaszkodást, szerinte mindennek az a Noelle lány az oka, aki már most ügynöknek képzeli magát. Edzőné megígéri, beszél a férjével…Julie várja apját edzés után, együtt autóznak haza. Tim is ekkor lép ki és jelentőségteljes pillantást vet Juliere, ’Na mi lesz már?’

Mindenki a pénteki meccsről beszél, Larribe mindig is ősellenség volt, de most különösen parázs a hangulat. Eric megpróbálja kicsit oldani a feszültséget és sörözni hívná Dickest, de az nem kéri a ’vidéki bájolgásból.’ A sulifolyosón is megy a csesztetés, az Oroszlán QB közli Smashel, hogy ő már biztos, a TMU-ra megy, szóval csapattársak lesznek? Brian csak nem hagyhatja magát, közli hogy jobb ajánlatot kapott, Alabamát. Nem azt mondja hogy meg is állapodott, de mindenki aki ez hallotta, így hiszi, és már gratulálnak is ezerrel.

Eric otthon épp csatára készül, mikor beviharzik Tammy. Itt az ideje megbeszélni a dolgokat, kiderül, feleségét is egyre jobban idegesíti Shelley. Másik téma, Smash és anyja, a toborzók, Edző megkérve, hogy beszéljen a srác fejével….Tim a jelzálogcsekket intézi telefonon, mikor feltűnik hogy a szomszédasszony, Judy pakol a kocsijába. Kérdésre, mi történt, szakítottak Billyvel, a báty megint elvesztette a munkáját, Judy költözik a fiával. (hiányoltam a kis Bo-t). Utolsó javaslata, béküljön ki a bátyával Tim.

Eric otthon meccset elemezne, amikor eltűnik a kazettáról amit eddig néz, és az Office indul helyette. Shelley libben be, aki örül hogy sikerült felvennie a sorozatot az első keze ügyébe esett kazettára. Edzőnk agya elborul, végre sarkára áll, és megkérdi sógornőjét, mikor is akar elköltözni? Az őszinteség fáj, sógornő könnyek közt el.

Eric is elhúz, az irodájába hamburgerezni. Itt éri el Smash és Noelle, hogy tanácsot kérjenek. Első helyre az Alabama-t helyezték, a TMU-tól még nem kereste senki Briant, sejtése szerint azért amiért Taylor otthagyta őket. Eric szerint ez nem így van, egy jó játékost ők is megkeresnek, bármi is történt. Alabama-val meg vigyázzanak, mert most kapott hír szerint ott két jó futójuk már van a jövő szezonra, egy másod és egy harmadéves. Vagyis Smash ha odamegy, két évig kispadon lesz, mire komoly játékhoz juthat. Ezt pedig nem akarja nyilván, igaz? Szóval a jó tanács, várjon a srác, várja meg a TMU-t, és legfőképpen hallgassa meg anyját is.

Tammy arra ér haza, hogy húga egy motelbe hurcolkodik át, nem rejtve véka alá, Eric dobta ki. Taylor a pályán találja a Larribe játékkönyvét, és becsületes kiscserkész módra, nem néz bele, de visszaviszi Dickesnek. Köszönetet nem kap érte, a másik edző valami rossz hírt kapott telefonon….Taylor lak, Tammy és Eric megbeszélik a Shelley ügyet, tisztázzák hogy nem Eric dobta ki, csak kérdezett egyet, de ezután megbeszéli előbb feleségével, mielőtt kidob valakit.….Tim hazaérve az igencsak búvalbaszott Billyt találja otthon. Körbeülnek hát egy láda sört és megbeszélik a Judy dolgot, báty bocsánatot kér mindenért. Van egy sürgetőbb dolog is, 2000$ kell két héten belül, különben ők is költözhetnek.

Péntek délután, Edzőnk indulna mecset nyerni, előtte megbeszélik feleségével, hogy bocsánatot fog kérni Shelleytől. De így viszont kell valaki aki vigyáz Gracie-re, sebaj, megoldják. Kifelé menet Julie állítja meg, és elmondja az egész Times sztorit ahogy volt valójában.

És végre meccs! Remek pontzuhatagos játék, Sammy Meade egy régimódi pisztolypárbajhoz hasonlítja Taylor és Dickes közt. Tim és Smash remekelnek, de az Oroszlánok sem hagyják magukat. Negyedik negyed vége, 1:34 van hátra, és 38-43 Larribe javára. Párducéknál a labda, harmadik play, és meg kellene szerezniük a 10 yardot. Matt hátrál, dobáshoz készülne de üldözik és zsákolják, területvesztés. Negyedik és 8 yard, Eric időt kér. Negyedikre egy olyan játékot hív, melyben Mattnek kellene a szélen balra előrevinnie a labdát. Sajnos Dickes, a védelmét ugyanerre állítja rá, elolvasta Eric papírjait az irodában valahogy…

És játék. Matt nem adja át Smashnek, kifut balra, de követik az Oroszlánok. 7-es az utolsó pillanatban felismeri hogy ez nem jön be, és improvizál, dob egy hosszút, Timnek, aki –mivel a védők nem rá pályáztak – szabad, és megindul. Ő is pálya bal szélén rohan, mindenkinek elakad a szava, aztán üvöltenek. Ericék bíztatják, 33-as csak rohan, biztos a TD, amikor Dickes elveszti a fejét, és beugrik a pályára, és blokkol.. Mindenki döbbenten áll, mindkét csapat, mindkét város az üvöltöző edzőt nézi. Meccs lefújva.

Az irodában Eric kérdőre vonja a pakolgató Dickest, mi a fene volt ez, ők két hete mindent megtesznek, hogy Larribe tudjon felkészülni, hát most jön egy bocsánatkéréssel. Dickes nem sokat tud erre mondani, de bevallja, azért ilyen idegbeteg mostanában, mert felesége haldoklik, csak pár hónapja van hátra…

A Rigginsek elmennek este Görénypapa házába, Tim ottmaradt holmiijaiért. Billy is felfedezi pakolás közben hogy a fickó droggal foglalkozik, Tim pedig talál elrejtve egy szép köteg dollárt.. nem sokat tétováznak, elviszik… Shelley és Tammy, húg bevallja, tényleg jó ötlet ha elköltözik, egyenesen Dallasba, nővére azért megköszöni a segítséget.

Riggins lak, jelzálog kifizetve, még maradt is egy ezres. Tim a szokott felelőtlenségével azt javasolja, bulizzák el a pénzt, Billy azon remeg, ez mégis egy fegyveres drogdíler pénze volt. Ekkor kopogtatás, rémület, de csak Eric az. Bocsánatot jött kérni, a Julie ügy miatt, rosszul volt tájékoztatva, eddig. De most megköszöni Timnek amit tett, hogy egyszer sem ő jött oda panaszkodni, magyarázni, nem akarta hogy az Edző gondoljon rosszat a lányáról.. Hiába no, Tim időnként nagyon hülye, de többnyire tarja magát a maga texasi becsületkódexéhez….Smash, Matt és Noelle társaságában hambizik, mikor megjelenik a TMU embere. Gratulál a meccshez, és felajánl teljes ösztöndíjat, oktatásit és sportot jövőre. Smash válaszát az egész terem halja, igen, IGEN !

Taylor lak, este. Egy dolog van még hátra, hogy minden a régi legyen otthon. Eric kicsit beszélget Julie-vel. Kifejti hogy meg van bántva a Tim Rigginses hazugsága miatt, de szereti a lányát továbbra is, ez nem fog változni. Julie pedig, nem kapja fel a vizet mind mostanában, szent a béke otthon . Szent a béke Williamséknál is, Brian bocsánatkéréssel ment haza.

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása