Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x02 - The Happy Place

2009. április 17. 15:00 - zaphodbb

A magyar címet megint nem találtam egy műsor újságban sem, úgyhogy az angolt kapjátok.

Buszon ülünk, mutatják az embereket. Párhuzamosan egy nő főz levest egy luxus lakásban, aztán egy néger fickót látunk, akit szuggerál egy öreg néni. Közben a nő vetkőzik otthon, fürdőruhában van, telefonál, majd kilép a teraszra. A buszon már állva utazik a néger fickó, aztán nagy robajjal bezúzza valami a buszt. Mi más is eshetett volna rá a buszra, mint a fürdőruhás nő a teraszról. Sikerült elég természetellenesen beállítani.

A helyszínelők már a színen: Catherine és Nick, míg a halottkém kaparja össze a busz tetejéről a levesessé vált nőt, Nick közli, hogy jöhetett volna a nő lifttel is. Höhö. Váltunk: Grissom és Sara fekszenek az ágyban, csörög a telefon, a labor az, de Grissom nem veszi fel. Sara felveti, hogy le kéne lépni egy kis időre, de Grissom nem akarja otthagyni a csapatot, Sara viszont hajózni vágyik a Galapagosz-szigetekre. Arra én is vágynék, hej.

Buszhoz vissza, azonosították a nőt, már fel is mentek a lakásba, megállapítják, hogy nincs nyoma dulakodásnak és hogy jó illat van. Nick kimegy a teraszra, megtalálja a nő törülközőjét. Látjuk a fantom nőt leugrani. Catherine rátalál a levesre és a bekapcsolt időzítőre, a naptárból meg kiolvassa, hogy két hét múlva férjhez ment volna és ma este rokonos vacsorára készült. Nick összefoglalja a dolgokat, nem stimmel ez: főz a rokonoknak, bekapcsolja a tévét, bikinit vesz majd öngyilkos lesz. Annyira éles ennek a fickónak az esze...

Nick, a nő telefonjában rátalál a bejövő hívásra, amit az ugrás előtt kapott. Catherine hívja Archie-t, de közben beleakad a tekintete Warrick telefonszámába, amit még nem törölt ki. Igen, szomorú. Grissom érkezik egy másik helyszínre, egy nő hever ott, akinek beverték a koponyáját. A Tangiers kaszinóba van egy belépőkártya nála. A nő szemgolyói szétdurrantak, valaki benyomta őket. Gregre váltunk, megy a kórházba egy 8 éve kómában fekvő nőhöz, akit megerőszakoltak. A férje lekapcsolta a gépekről engedély nélkül. Grissom a bevert fejű nő hulláját vizsgálja, csöppent ide, mikroszkópozik oda, vizsgál ezt meg azt.

Catherine és Nick a leugrott nő lakásán még mindig: a leveleit nézik át épp. Cetlizve van több képeslap is, amikből megtudjuk, hogy a nő erősen fogyózott. Archie telefonál, kiderül, hogy azt út túloldaláról egy nyilkvános telefonról hívták a nőt utoljára. Bárki is hívta onnan, végignézte, ahogy leugrik. Megérkezik a nő vőlegénye, le van sújtva, de azért leveszik az ujjlenyomatát ls kikérdezik. Megtudjuk, hogy a nő hetek óta tervezte a ma esti vacsorát a szüleivel. Vitájuk leginkább azért volt, mert a nő abbahagyta az evést, hogy jól nézzen ki az esküvőre. Kilépett a melóból a nő nemrég, mert a bank megvádolta azzal. hogy tízezer dollárt ellopott, pedig nem is.

Sara a kórházban a kómás nőnél,  ő nyomozott annak idején a megerőszakolás ügyében, de mivel fiatalkorú volt a tettes, ezért nincs börtönben. A férj ott ül mellette. Aki megerőszakolta a feleségét küldött neki egy régi újságcikket, amiben az erőszakról írtak és ráírta, hogy másodjára még jobban fogja szeretni. A férj ettől annyira bepánikolt, hogy lekapcsolta a feleségét a gépekről, mert csak így menthette meg.

Catherine és Nick a bank biztonsági kameráján ellenőrzi a tízezer dolláros kifizetést, tényleg odaad valakinek ennyi pénzt a csaj, mintha szász dollárt váltana fel neki. Aztán Nick mutat egy másik bankból egymásik felvételt, ahol egy másik pénztáros ugyanezt teszi ugyanannak az embernek. Egyikük sem emlékezett semmire. A másik bankos nővel beszélnek máris, aki persze nem ismeri fel a fickót, akinek a tízezret adta. Catherine rákérdez, hogy le akart-e fogyni mostanában, de a válaszból kiderül, hogy azt nem, de most szokott le a cigiről, méghozzá hipnózis segítségével. Odaadja Catherine-nek a hipnotizőr nő névjegyét.

Catherine átnézi a leugrott nő dobozait és bizony rátalál ugyanarra a névjegyre. Váltunk a hipnózis show-ra, Catherine és Nick jól szórakoznak a színpadon kotkodáló hipnotizált embereken. Hátul aztán kikérdezik a hipnotizőrt, aki magyaráz egy kört a tudatállapotokról, a lényeg, hogy azzal fogyasztotta a nőt, hogy elképzeltette vele saját magát egy bikiniben, amint fejest ugrik a vízbe a nászútján. A konklúzió az az, hogy bármire rá tudja venni az embereket, amire amúgyis hajlamuk van.

Brass a bevert fejű nőről kapja az infókat: egy középiskolában volt tanácsadó és szerencsejáték függő volt, egy teremfelügyelő volt az embere a Tangiersben, az övé a belépőkártya. Brass visszapasszolja az ügyet a másik nyomozónak. Így ez a fekete nyomozó megy Grissommal, hogy közöljék a bevert fejű nő fiával, hogy meghalt az anyja. A fiú le van döbbenve, és beaggódik, mert a két éves húga az anyjával volt tegnap. A következő képen már mondják is be a tévében, hogy keressük Lexie-t.

A fiútól megtudjuk, hogy anya este tízkor telefonált utoljára és azt mondta, hogy nem megy haza aznap. Elmondja, hogy ő a főiskoláért gürcöl, de az anyja mindig eljátszotta a pénzét. Lenyomoztatják Archie-val anya hitelkártyáját és átnézik a kaszinó biztonsági felvételeit. Ezekből megtudjuk, hogy anya lepasszolta Lexiet 16:45-kor a kaszinó bölcsijébe, aztán elment a teremfelügyelővel némi játék után, majd visszatért, játszott, aztán elvitte egy vén faszi a kislánnyal együtt, utoljára pedig annak a zálogháznak a felvételén jelennek meg mindhárman, ami mellett a nőt megtalálták. Grissomék most abban reménykednek, hogy a zsetonton van olyan nyomkövető, amit lehet figyeltetni, hogy mikor váltják be.

A kórházban Sara álldogál, épp elvezetik a kómás halott nő férjét a rendőrök. Sara fel van háborodva, és vitázik a rendőrrel, de hiába. Grissomhoz szalad igazolásért a laborba, meg van győződve róla, hogy a férj igazat beszél és megerőszakolta újra a tettes - akinek Thorpe a neve - a kómás nőt. Grissom szerint simán lehet, hogy a férj ezt kitalálta, mert már belefáradt a kómás feleségébe és abba, hogy nem tud új életet kezdeni miatta.

A bankos nőt hipnotizálja a rendőrség pszichiátere, hogy emlékezzen vissza mi történt a rablás napján. Hipnózisban is egy dollárosokra emlékszik a nő, nem száz dollárosokra. A pszicho szerint ez, hogy a nő nem emlékszik arra, hogy mit mondott neki a fickó csak úgy lehetséges, hogy ezt jelszóval levédte az, aki hipnotizálta. Itt derül ki, hogy más hiába mondja a jelszót, csak a hipnotizálónak engedelmeskedik az alany. Ebből megint Nicknek támad az a sejtése, hogy nem férfi, hanem nő van a felvételen, mert ugye a hipnotizőr bizony nőből van. Ezt alátámasztja az is, hogy a bankos kicsi kezekre emlékszik és csúnya körmökre.

Nick és Catherine megvizsgálják a bankos felvételt Archie-val, ami egyezést ad ki a hipnotizőrünkkel. Greg és Sara a laborban: Greg rájött, hogy azért állt érdekében Thorpe-nak zaklatni a kómás nő férjét, mert így a férjjel ölette meg a nőt, aki ha kómában marad, még mindig börtönbe juttathatta volna a törvények szerint. A fekete nyomozó hívja Grissomot, megtalálták a bevert fejű nő kocsiját. A prosti, aki beszállt volna épp, kapta a kocsit egy faszitól, annak fejében, hogy kirakja valahol a kölköt. Ezt ő meg is tette a Palermo kaszinóban, mert ott a legjobb a kaja.

Elmennek a gyerekért, a bátyja is ott van, aki szeretné nevelni a kicsit. Váltunk a hipnotizőrre, akihez Catherine és Nick érkezik. A nő csak annyit mond a számonkérésre, hogy azért tette mert megtehette. Azt viszont nem ismeri be, hogy köze lenne a leugrott nő halálához. Catherine szerint a leugrott csaj rájött, hogy miatta vesztette el az állását. Ezért hívta fel a hipnotizőr a telefonfülkéből, ahol ott van az ujjlenyomata is és mondta azt neki, hogy itt a nászút ideje. Amire a csaj leugrott, azt hitte a tengerbe ugrik.

A rendőrségre épp behozzák Thorpe-ot tolószéken gurul be. Meglőtték tavaly. Sara ledöbben. Így nemigen erőszakolhatta meg a kómás nőt. A fekete nyomozó kikérdezi a vén fószert, kiderül, hogy a bevert fejű tizenkétezer dollárral tartozott neki, ezért vette el az autóját és a gyereket. Sara bemegy a kómás nő férjéhez a fogdába, a fickó elmondja, hogy bizony Grissomnak volt igaza, nem merte elhagyni a nőt, de belefáradt az egészbe, ezért rendezte ezt így.

Archie ül a laborban, épp kapja a fülest, hogy valaki be akarja váltani a bevert fejű nő ötszáz dolláros zsetonját. Már látjuk is a felvételt: anya kicsi fia az. A következő képeken már tuszkolják is be a fiút a rendőrök bilincsbe verve az autóba és viszik. Grissom átkutatja a nyomozóval a lakást, véres aranyszínű karikákat talál anya táskáján, épp olyanokat mint a helyszínen. Grissom szerint anya tízkor segítségért hívta fel a fiát, aki  beidegesedett és megölte. Aztán találnak egy fotót, amin anyát igen lenge öltözékben fotózza a fia félmeztelenül. Jujj.

A DNS vizsgálat szerint nem voltak anya-fia, Lexie viszont kettőjük gyereke. Hú mekkora kavar van itt. Scott 15 évesen esett bele a nőbe, aki abban a gimnáziumban volt tanácsadó, ahol a fiú tanult. Aztán anyának túl öreg lett Scott és máshol keresgélt. Ez is elviselhetetlen volt neki, de a végső lökést az adta, hogy Lexie-nek inkább ne legyen semmilyen anyja, mint egy ilyen szerencsejáték függő pedofil. Az utolsó képen Sarát látjuk, amint felveszi a hátizsákját és kilép Grissom lakásából és életéből.

Címkék: csi lv
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2009.04.17. 16:01:38

A Sarát játszó színésznő (bocsi, nem tudom a nevét, mindig rossz volt a név memóriám ..), szóval ő irl netán terhes?
Mert az aránytalanul felpuffadt arcáról erre következtettem a tegnapi sorozatból. Igaz, ez a mostani frizurája is nagyon előnytelen, mert sokkal teltebbnek mutatja az arcát, pláne kamerák előtt ...

Ditti82 2009.04.18. 11:50:53

Jorja Fox. Amúgy nem tudom.

Roxerkriszta 2009.04.19. 19:15:08

Nem nem terhes!
Biztos csak többet evett unalmában,mióta nem játszik a CSI-ban! :)
süti beállítások módosítása