Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x03 - The Ties That Bind

2009. április 17. 09:00 - Freevo

Tyrol házassága nincs teljesen rendben, erről az éjszaka kellős közepén, a gyerek bőgése közben kitörő veszekedések, a beteg kameraképek és a Godard-féle vágások árulkodnak. A tetejébe Cally rajtakapja a férjét a kocsmában Toryval, ajaj, hogy fogják ezt kimagyarázni. 

Lee Adama politikai karrierje kezdetét veszi, amikor elfogadja Tom Zarek jelölését a nagytanács megüresedett posztjára. A sajtótájékoztatón a riporterek faggatóznak kicsit a Demetriusról, ami nemrég indult titkos katonai küldetésre, de Adama nem erősíti meg a pletykát, hogy Kara Thrace is a fedélzeten lenne. 

Zarek a tanácsteremben beszél Leevel, miután egyedül maradtak, így megtudjuk, hogy Roslin mostanában nem törvények, hanem rendeletek útján kormányoz, és az ő és Adama döntései egyre gyakrabban kapnak titkos besorolást, amit nehéz demokratikus kormányzásnak nevezni. A Demetrius csak a jéghegy csúcsa. Ezután átnyújt egy rejtélyes dossziét az újdonsült kollégájának, amelyen a "Titkos" felirat áll.

Leenek hamar rá kell döbbennie, hogy a nagyszerű Kvórum valójában egy magyar vidéki önkormányzati ülés. A tanácstagok pitiáner problémáira az elnöknő lekezelő és bunkó válaszokat ad, mert 1) a töke tele van velük, 2) úgyis mindjárt meghal. A Demetrius még mindig téma, de Roslin tartja a hátát Adamának, még Leenek is beszól egyet, csak ne firtassa a kérdést. 

Ekkor az expilóta ifjonti hévvel előhozakodik a Zarektől kapott aktával, amely egy rendelet a bírósági rendszer helyreállításáról, csakhogy kizárólag az elnöknő által kijelölt bírókkal. Ez a legkevésbé sem tűnik pártatlan és független megoldásnak, amit az Roslin azzal magyaráz, hogy a dokumentum még előkészületi fázisban van, és maga is előhozakodott volna vele, amint kész van. Lee és Zarek jószándékú összeesküvése nem jött be, Roslin lepolitizálta őket. 

Cavil atya vehemens módon újjászületik, miután az előző héten lemészárolták a robot cylonok. A kocsonyakád mellett Boomer csókkal fogadja. Később visszatér a halála helyszínére, az önmagát Natalie-nak nevező Six zászlóshajójára, ahonnan az írmagját is kipusztították a Doraloknak, a Simonoknak és a Cavileknek. 

Előadja, hogy belátja, tévedett a Raiderek lebutításával kapcsolatban, és hajlandó meghallgatni a filantróp frakció álláspontját. Azok felhozzák az egy éve elcsomagolt D'Anna kérdését, mert ő látta a maradék öt cylon arcát. Szerintük ideje lenne felébreszteni Csipkerózsikát, mert most már ők is kíváncsiak az elveszett testvéreikre.

Cavil megbeszéli a D'Anna-dolgot a haverjaival, majd bejelenti Sixéknek, hogy a Doralok és a Simonok úgy döntöttek, ebben is igazuk van, és föl kell ébreszteni az alvó nővérüket. A filantróp frakció és a Cavil-csapat bázishajói elindulnak a központi feltámadáshajó felé, ahol az összes Hármas példány tudata tárolva van. A flottával tartó feltámadáshajó azonban valamiért nem követi őket. Nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, miért: Cavil megtorolja a múlt heti etnikai tisztogatást, és a feltámadás lehetőségétől megfosztott Sixékre támad. 

Cally rátalál egy cetlire, amit a férjének hagytak, és egy találkozó helye és időpontja szerepel rajta. Féltékenységtől vezérelve elindul a papiroson megadott helyre, ám ott nemcsak Toryval, hanem Tigh ezredessel is rajtakapja Tyrolt. Egy szervizjáratból kihallgatja a beszélgetésüket, amelyből kiderül, hogy nem szerelmi légyott, hanem cylonok közti csevej az oka a hármójuk titkos találkájának. 

Mielőtt észrevennék, megrettenve elsiet onnan, ám Torynak így is szemet szúr, hogy a szervizjárat fedele lekerült a helyéről, amíg odabent tartózkodtak. Tyrol hazaérve még megpróbálja megmenteni a házasságát, ám Callynek már csak az jár az eszében, hogy egy mocskos cylonnal élte az életét két éven keresztül. Egy óvatlan pillanatban csavarkulccsal rásóz a férje fejére, aztán a kisfiával a vállán elindul a hangár felé.

A zavart, begyógyszerezett elméjével elhatározza, hogy saját magát és a kis Nickyt is kiereszti a légzsilipen. Mielőtt azonban magukra zárhatná a vasajtót, megjelenik Tory, aki kifigyelte, mire készül, és megpróbálja lecsillapítani. Cally végül jobb belátásra tér, és átnyújtja a kisfiút Torynak, aki ebben a pillanatban lekever neki egy cylonosat. 

Tory rázárja az ájult Callyre a zsilipet, aztán könyörtelenül megnyomja az indítógombot. A vákuum pillanatok alatt kihúzza az űrbe a nőt, Tory pedig elégedetten konstatálja, hogy a titkuk megőrizve magardt. A halálhírt Adama közli Tyrollal, aki némán ülve próbálja feldolgozni a történteket. 

A kipucolt szippantóshajón sem fenékig tejfel az élet; Kara szintén godardos vágások közepette próbálja kitalálni, merre van a Föld. A legénység, akik között ott van Gaeta, Helo, Sharon, Sam és Seelix, ezalatt izzadva panaszkodnak a körülményekről és a parancsnoklásról, pontosabban annak hiányáról. Starbuck  nem magyarázza meg az útirányváltoztatásait, helyette telefesti a falát egy gázóriással, három villogó csillagal és egy üstökössel, majd dug Sammel.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aribeth 2009.05.11. 01:16:12

"a nagyszerű Kvórum valójában egy magyar vidéki önkormányzati ülés"

Találó. :-)
süti beállítások módosítása