Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x09 - The Horizon

2009. április 17. 13:00 - sixx

Syddel nyitunk, otthon tüsténkedik neglizsében, és megjön hozzá Vaughn, a zenéből és a kép tónusából is sejthettük volna, hogy valami álomról van szó. Vaughn bevásárolt, és most főzni készül, de elvágja a kezét, mert idétlen. Syd megasszonyosodott, hadd jegyezzem meg. A rádióból megszólal egy hang, aszongya, hogy Syd még nem ért el "oda", és követnie kell Vaughn-t. ÁlomVaughn nem hallja a rádióadást, viszont a készüléket kikapcsolja. Syd a tükörbe nézve saját magát látja, majd mi is, valami laboratóriumban van beszíjazva egy miskulanciába, és egy nagyon rossz arcú csávó irányítja az eseményeket.

A ember szerint Syd mindjárt odaér, ahová kell neki, hogy megtalálja a "dolgot". Ehhez kell még egy injekció az amúgy is szarrá szedált kismamának, a magzatok az ilyeneknek rohadtul bírnak örülni. Egy torz hang is megszólal valahonnan kintről, hogy kóser ez az állandó szurkálás? A 24-ből is ismert geciember ideges lesz, persze, hogy az, haggyámá. Az injekciót beadják Sydnek, aki utolsó erejével még kilátásba helyezi az "orvosnak", hogy ha baja lesz a gyereknek, akkor nagyon meg fogja ölni.

Két nappal ezelőttre ugrunk vissza, San Franciscoba, annak is a kínai negyedébe, ami pont olyan, mint a Szárnyas fejvadász díszlete. Amy Acker egy utcai árustól vesz kaját, és csurom vizes, de még ez is jól áll neki. A kajálás csak álca, mert egy embert várt, akit elkezd követni, majd egy átlátszó sztorival megállít, és faszán hasbaszúr. Lenyúl tőle egy órát, és már lép is lefelé. Ez a nő sokkal aljasabb, mint Fogas volt, pedig. Felmegy egy épületbe, ahol az óra segtségével bejut egy titkos szobába, és egy számítógépben megkeresi, hol vannak a Vaughn-ra vonatkozó adatok. A vinyót kiszereli a szerverből, kinyír még egy csávót, és lelép. Aztán felhívja az öreg fazont, akik Renee kiolvasztott, és jelent neki.

Los Angeles, Syd megy a klinikára KémFaterrel, hogy megnézze, hol fog majd szülni. Az orvosa egy ismert arc, de nem ugrik be a nő neve. A kórház pöpec, a gyerek bármelyik nap megjöhet, idillikus felállás. Grace ügynök és Marshall közben dumál egy kicsit, és kiderül, hogy Grace hét évvel ezelőtt házas volt (három éven át), ez majd biztos érdekes lesz később. Riadó, mert a kínainegyedes balhé híre eljutott az APO-ba is, ÚjSyd meg azonosítja Amy Ackert, azaz Peytont, hálistennek, most már így hívjuk majd. Két ügynök ugye meghalt, Peyton meg lenyúlta Vaughn adatait, amikben benne lehet a Prophet 5 után folytatott nyomozásának minden adata. Syd dolga, hogy Renee-vel beszéljen, a többiek mennek terepre.

Peyton technikusai Vaughn aktáját nézik át, és rálelnek egy hangfelvételre, amiben Vaughn beszámol a nyomozásáról, és megemlíti, hogy mindent elmondott Sydnek. Az öreg csávó és Peyton megtárgyalják, hogy Syd ezek szerint tud valamit, és ezért el kell rabolni, és majd elvinni egy athéni orvoshoz (gondolom a nyitójelenetben látott rosszarcúhoz), mert ilyen közel még soha nem volt a Prophet 5 a Horizont megszerzéséhez, bármi is legyen az. Peyton nem örül annak, hogy Sydet el kell rabolnia, mert ez veszélyes mesterség, de az öregembert nem érdekli a kifogás. Madridban vagyunk, ahol a mindenórás Syd és Renee találkoznak, és próbálják összerakni, amit udnak.

A beszélgetésnek két nagydarab csávó feltűnése vet véget, a két nő elindul szépen az ellenkező irányba, Renee még két késsel a követőket is kinyírja, de ez csak arra jó, hogy közben maszkos emberek Sydet berágassák egy mikrobuszba, és elvigyék. Mert ez annyira megszokott Madridban, hogy senki egy szót sem szól, aki látja. Renee egyedül marad, és ugyan széjjellő egy mikrobuszt (jó sok golyóval), de nem azt, amiben Syd van, hanem a másikat, amiben az öreg zombi héderezett. A vágás után Syd a gecidokinál ébred, aki egy sötétített ablaknak számol be arról, hogy alaposan elkábította Sydet, és kész a második fázisra, ami egy hipnózis lesz, így az alany memóriájának bármely részét el lehet érni.

Az ismereten Torzhangú Ember bizonyítékot akar arról, hogy mindez működik, így gecidoki felébreszti Sydet, és Vaughnt keresteti vele. Boldog, békés gondolatokat kell kibocsátani, és akkor sikerüni fog. Visszaugrunk a negyedi évad végére, amikor is egy repülővel mennek bevetésre. Syd elmesél mindent Vaughnnak, aki erre megkéri a kezét, igazán figyelmes csávó. APO, KémFater Renee-vel telefonoz, és megtudja, hogy Sydet a Prophet 5 ejettte fogságba 40 perccel korábban. Grace a kórházi adatokat ellenőrzi, de mindenki kap feladatot, még jó. KémFater megy Madridba, Arvinbácsi marad az APO-ban, és máris telefonál küső kapcsolatának, ejnye.

Ugrunk Spanyolosrszágra, ahol Renee fogadja KémFatert, no meg a székhez kötözött zombiember, egykori szarkofáglakó, akinek még így is van ereje arcoskodni. Ez addig tart, míg KémFater elő nem kap egy méretesebb kést. Syd kihallgatása tovább folytatódik, regressziós hpnózis vagy miafasz a módszer neve, és azt akarják tudni, mit mondott neki Vaughn annak idején. Kórházi szobát látunk, benne sebesült Vaughnnal és aggódó Syddel. Babaneveket válogatnak, Oszkár nem lehet, fellélegzünk. Syd mindig rádöbben, hogy őt éppen mostan kihallgatják, Tudatalatti Vaughn meg tanácsokat ad neki, hogyan verheti át a kihallgatókat: őneki innen el kell tűnnie. Syd nem akar elköszönni, de Vaughnnak mennie kell.

Ugrunk, a koreai (kínai?) sittre, ahol együtt voltak annak idején, és csak úgy, mint korábban, most is jönnek értük a katonák, de Vaughn leveri őket, aztán eltűnik, tiszta szürreál az egész. Syd talál egy rádiót a cella padlóján, amiből a kihallgató hangja halatszik, és hoppá, visszaugrunk az első jelenetre. KémFaterrel folytatjuk, aki kihallgatja a vén gazembert, de az meg nem beszél, illetve csak annyit mond, hogy nem az a lényeg, hol van Syd, hanem az, hová tart. Renee az öreg noteszében rátalál a Krisztna körút 37-es számra, megint negatív értelemben vagyunk reprezentálva, kurvaisten. A öregember azt is fejegyezte, hogy Syd három hét múlva szül, így KémFater nagyon-nagyon ideges lesz, és pisztolyt fog rá, mi a fasz van a Krisztina körút 37/a-ban??? És Garber kiejtése nem is annyira rossz. KémFater indul Budapestre, Renee meg kinyírja az öreget, legalábbis két lövést hallunk.

Syd továbbra is hipnózisban, állandóan telefonon zargatják, pedig ő szeretne Vaughnnal maradni. Két telefont is beledob az óceánba, és rajzolnia kell egy térképet. TudatalattiVaughn megint rászól, hogy eressze el, kezdjük már kurvára unni. Blablabla, Syd sír, Vaughn erős, geciember ideges. Vaughn a végén elmegy, a geciorvos konstatálja, hogy Syd ellenáll, nohát. Ismét a hipnózisban vagyunk, már nagyon meszire visszamentünk a sorozatban, egészen az első évadig. Sydnek elege van már mindenből, csak Vaughnt akarja visszakapni, és erről beszél, nagyon hosszan. Az orvos megörül mindennek, megvan, jelenti Torz Hangnak, aki az SD-6 térképét kéri. Vaddöfakk?

Megint a hipnózis, a véradó kocsi, amiben Syd és Vaughn a legelején találkozott. A beszélgetés a pilotból ismerős, Syd rajzol egy ábrát, amin az SD-6 látható, Vaughn meg előkap egy bazinagy ábrát, amin az SD-6 sokkal nagyobb. És ezek szerint a térképen van valami, mégpedig a jobb felső sarokban. Egy név. Sydnek nem megy könnyen, de Vaughn rávezeti: X23Norte. Torz Hang nagyopn elégedett. ÉS A TORZ HANG KÉMMUTER! Ő A FŐNÖKE PEYTONNAK IS! AZTAKURVAISTENIT! Syd tovább haluzik, tengerparti Vaughn-t és önmagát, öröm, bódottá'. A színeknél giccsesebbet még nem láttunk. Tudatalatti Vaughn erre megszólal, hogy előbb-utóbb rájönnek, hogy Syd csak kamu nevet adott meg nekik, ezért Vaughnnak mennie kell, és Sydnek soha többé nem szabad előhoznia. Csók.

Budapest! A Krisztina körút 37/a alatt a Brunswig Drug felirat áll a falon, a ház leharcolt rom. KémFater és Peyton mennek a harmadik emeletre, közben mutatják Sydet és Peytont is, ez red herring lesz, Syd nem Pesten van, az tuti. Peyton kiszabadítja Sydet, aki látszólag el van kébulva, de csak látszólag, mert ahogy lehetősége nyílik rá, a nő mellébe döf egy bazinagy fecskendőt, és szalad máris kifelé, közben KémFaterék is egyre közelebb a célhoz, ahol egy berendezett gyerekszobát találnak, bölcsővel, székkel, Syd meg kiér egy hajó fedélzetre, mert hát őt meg ott tartják fogva. A muter helikoptere meg pont most ment el. Na, ez fasza befejezés volt.

Címkék: alias
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.04.16. 16:51:18

Kémmuter!!! Micsoda visszatérők, höjj!:))) De hová tűnk Julian Sark???

sélli_ 2009.04.16. 16:55:26

Ja, mondjuk azt csak így zárójelben kérdezem meg, hogy Syd ugye mindennapos, oké, de télleg szurikkal kell kínozni? Persze, persze ez az Alias, de azért NA! bár, mit is vártunk a lánconfüggeszkedve tartunk még egy embert és lógunk a levegőben akció után...?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.16. 16:57:02

sélli, te ehhez hogy a faszomba' tudsz kommentet írni???

sélli_ 2009.04.17. 14:09:58

Nem tom, hogy hogy sikerült... valami katyvasz volt az éterben :)

Gabba 2009.04.17. 15:00:07

Höjj, Krisztina körút! De sokat bringáztam arra anno! el is megyek mingyár, megnézem, mi van a 37/a alatt.

És figyeltek a részletekre is: a ház előtt álló autó rendszáma is magyar szabványú volt.

s3v3n 2009.04.18. 12:21:22

talán az 5. évad legjobbja ez volt..

Anni* 2009.04.20. 18:51:30

Tényleg, mi van a Krisztina körút 37-ben? :P

Kémmuter miatt érdekes ez a rész, különben idegesítően vontatott volt a sok visszaemlékezés-képzelgés
Ejj, nem is kell ide Vaughn, megvagyunk nélküle is :D

Neton 2009.04.21. 03:12:14

Ha jól tudom lottózó van ott. :) Egyéb iránt meg egy minden órás kismama miért repülhet? Mindenki tudja, hogy az 5-ik hónap után nem tanácsos repülni gyerekkel. :D

Anni* 2009.04.21. 08:35:58

Már jóval az ötödik hónap után volt az is, amikor valami vascsövön lógott a levegőben, és még egy 50 kilós csaj(konkrétan ÚjSyd) is kapaszkodott belé, szóval erre megint azt lehet mondani:
hát igen, ez itt kérem nem a valóság, hanem az Alias :P

Gabba 2009.04.28. 08:30:35

Ha eseteleg még érdekel valakit...
Megnéztem saját szeműleg, a Krisztina krt. 37. alatt tulképp a Délu pu. van. A 35. után jön a Magyar jakobinusok tere, utána a Déli, majd a PSZÁF, ami már a 39.

KékFény6 2010.03.18. 02:27:03

www.norc.hu/pano/oLgN0szS/

Itt van a Krisztina körút 39, a 37 valóban a Déli pályaudvar lehet. :). Miért van ennyi magyar utalás az 5. évadban? Ez már legalább a 3.
süti beállítások módosítása