Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x01 - For Warrick

2009. április 16. 08:30 - zaphodbb

Az előző évad végén McKeen lelőtte Warrickot a kocsijában, ez megvan mindenkinek, ugye? Innen indítunk, McKeen bejelenti, hogy sérültet talált és üldözi a gyanúsítottat, mindezt persze sétálva. Grissom meghallja a diszpécsert és már szalad is, mert épp ott van a sarkon. Kiszedi Warrickot az autóból, aki egy kis rázástól magához tér, de szó nem, csak vér jön ki a száján.

Befut McKeen is, mint aki épp üldözött valakit és elhűlve látja, hogy Warricknak nyitva van a szeme. Nyúl a pisztolyáért, de mikor rájön, hogy Warrick nem tud beszélni, hagyja inkább, főleg, mert Grissom rászól, hogy hívja már a mentőket. Grissom még egy kört ölelgeti Warrickot, aki küzd és mondani akar és néz nagyon, de végül meghal. Kár érte, mert bírtuk.

Catherine érkezik a helyszínre, Nick és Brass már ott vannak. Sírva fakad, amikor meglátja Warrickot, akit épp letakarnak. Brass kérdezi ki McKeent, aki persze lehazudja a csillagokat is az égről. De mi tudjuk, hogy ő a főgeci és ettől idegesek leszünk. Lediktálja Pritchard rendszámát, mintha a gyanúsított autójáról olvasta volna le, amire már csak ceccegni tudunk. Brass megkajolja a mesét úgy tűnik.

Hajnalodik, Warrick teste még mindig a földön letakarva, Grissom még mindig kiborult arccal ül mellette. Nem csinált még senki semmit a testtel, Ecklie Grissomot kérdezi, hogy most mi legyen. Grissom akarja megoladni természetesen az esetet. Catherine elkéri Grissom ingét, mert ugye véres, de nagyon. Grissom bekíséri Warrick testét a halottkémhez és csak utána tér vissza az a többiekhez a laborba. Greg jön szembe kétségeesett arccal, hogy mit tegyen, elszalajtja Warrick ruháiért. Majd leveszi az ingét és átadja vizsgálatra Hodgesnak.

Nick a helyszínen fényképez, talál egy töltényt, ahogy Catherine is, csak ő az autóban. Ugyanolyan 25-ös kaliberű mindekettő és úgy tűnik abból a pisztolyból származik, ami az autóban volt a padlón. Nick szerint ez rablás volt, ezzel a fegyverrel ölték meg. Catherine kilogikázza, hogy bentről nem lőtt senki, lehúzott ablaknál lőtte le valaki Warrickot, ezt be is bizonyítja hirtelen: talál lőpornyomot az ablaknál. Nicknek nem stimmel, miért volt az anyósülésnél letekerve az ablak.

Ugrás az örsre, Brass tart eligazítást: Pitchard a gyanúsított, mindenki vesse rá magát. A helyszínelőknél Grissom az irodájába tart, ahol meglepi Sara várja. Egymás nyakába borulnak és sírnak. Grissom elmeséli, hogy mennyire szörnyű volt, hogy a kezei között halt meg Warrick. Catherine, Greg és Nick is befut, ők is ölelkeznek egyet Sarával. Sara szeretne segíteni, elrendezné Warrick dolgait, mert nem volt senkije, ők voltak a családja.

McKeen megy be Brass irodájába, közli, hogy bűnösnek érzi magát, amiért rászállt Warrickra. Brassnek is lelkiismeret furdalása van, úgyhogy együttéreznek egymással. Folyik a munka a laborban, ujjlenyomatvétel Wendyvel, pisztoly próba Catherine-nel, aki utána szét is kapja atomjaira azt a pisztolyt. Valamit lát, amit én nem, mert nem tudom mit kell nézni. Nick a kocsit vizsgálja, gyújtást ad, amire elindul a rádió, majd felhúzza az ablakot. Okos, mert ott figyel valami kéznyom rajta, bár szerintem ez alap kéne legyen, hogy ilyenkor felhúzzák az ablakot, hogy mégis mi lapulhat rajta, de mindegy.

Sara és Greg Warrick lakásán. Greg meglát egy képet a csapatról a hálószobában, könnyezünk. Sara megjegyzi, hogy ő sose ment el úgy otthonról, amíg velük dolgozott, hogy ne vetette volna be az ágyát, arra az esetre, ha sose menne haza. Most már felhagyott ezzel. Nyakkendőt keresnek a temetésre, az egyik fiókban Greg talál egy borítékot, benne apasági vizsgálat eredményét miszerint volt egy fia, akiért felügyeleti jogért indított eljárást. Ledöbbenünk.

Vissza a laborba, Catherine jelent Grissomnak, talált sorozatszámot a pisztolyon, ami alapján Pritchard rendőrhöz köthető a pisztoly. Közben Nickhez és az autóhoz érünk, aki jelenti, hogy kopogás nyomait találta az ablakon és hogy a rádió le volt halkítva, pedig Warrick mindig bömböltette a zenét. Nick biztos benne, hogy Warrick lehúzta a gyilkos kopogására az ablakot, amit nem tett volna, ha Pritchard áll ott. Nick megint okos, csak ez nem látszik az arcán, és már közli is, hogy McKeen lesz az ő emberük, mert minden nyomot ő szolgáltatott eddig és ez felettébb gyanús.

Grissom már vágtatna is, Sara állja útját, pedig ő vissza akar menni a sikátorba. De Sara szerint most azonnal meg kell néznie a gyerek elhelyezési meghallgatáson készült videót. Nem értünk vele egyet, mégha el is hangzik rajta, hogy Warrick őt, azaz Grissomot választaná apjául. Ez azért várhatott volna.

A sikátorba ugrunk, ahol kísérleti lövéseket adnak le, Grissom játsza McKeent, mennyit hallhatott, mennyi idő alatt érhetett oda az autóhoz a meséjét próbálják ellenőrizni. Az első lövés után Grissom visszaemlékszik, hogy hangos zene szólt a sikátorban lévő szórakozóhelyről, ezután már, amikor a zene is üvölt, nem hallani egyáltalán a lövést onna, ahol, állítása szerint, McKeen állt. Ezzel megdőlt McKeen kis meséje.

Grissom Brass-szel beszél McKeenről, Brass nem tűnik meglepettnek. Már 20 éve sem volt rendben minden McKeen körül, mindig volt mellékese, amiből nagyon jól élt. Összeáll a fejükben a puzzle: McKeen látta a kihallgatásról a felvételt, amin Warrick taglalja, hogy emögött valami nagykutya van, nem csak egy sima rendőr, mint Pritchard. Brass abban is biztos, hogy McKeen tudja hol van Pritchard.

Milyen igaza van, a következő képen egy hotelszobában látjuk viszont McKeent, leül tévézni. A fürdőből ki más bukkanna elő, mint Pritchard természetesen. A kajájáért reklamál, amire McKeen csak annyit mond, hogy nem kellett volna elhagynia a szobát, hogy megölje Warrickot. Pritchard elképed, azt se tudja miről van szó. Közli, hogy majd akkor kenje rá a cuccokat, ha Mexikóban lesz. McKeen ráfogja a fegyverét, de Pritchard nem szarik be, rákérdez, hogy akkor most mennek Mexikóba vagy sem.

Vissza a laborba, Ecklie-vel szervezkednek Grissomék. Ecklie szerint nincs elég bizonyíték ahhoz, hogy meggyanúsítsák. Sara szerint meg kell próbálni a 25-ös golyókról levenni az ujjlenyomatot, mert McKeennek meg kellett töltenie valahogy a fegyvert. Csakhogy azok picik ám, nem sok remény van rá, hogy sikerüljön. Catherine viszi el a golyókat Mandyhez a laboros csajhoz, amikről végül sikerül egy kicsi részleges ujjlenyomatot venni. Az egész össz-vissz 4 milliméter, de éppen elég. Mandy összehasonlíja Pritchard ujjlenyomatával, ami nanáhogy nem egyezik.

Ezután Catherine kiküldi Mandyt, ami a csaj arcát látva, úgy tűnik ellenkezik az előírásokkal, de így tudja csak összevetni a golyón talált nyomot McKeen ujjlenyomatával, ami természetesen egyezik. Brassre váltunk, aki egy bíróval beszél, hogy kapjon engedélyt lekérdezni McKeen hívásait. Archie erősen elcsodálkozik, mikor Nick beállít hozzá a paranccsal. Találnak egy számot, ami ismétlődik sokszor. Kiderítik, hogy ez annak a hotelnek száma, ahol mi is láttuk az előbb Pritchardot.

Mire Brass és a rendőrök odaérnek már nincs ott senki, épphogy elkerülték őket, még vizes a törülköző és jég van a pohárban. Ugrunk McKeenékhez az autóba, akik lelkesen suhannak Mexikó felé és a zenén vitáznak. Közben a hotelszobában Brass felhívja McKeent, miután Greg lefuttatja hirtelen helyben a talált ujjlenyomatokat, hogy Pritchard ott volt. A laborban Archie lenyomozza Brass hívását és már tudják is, merre jár McKeen. McKeen gyanútlan eddig úgy tűnik, nem tudja, hogy vadásznak rá.

McKeen autójába ugrás: Pritchard nem nyugodt, nem tiszta neki, hogy fog átjutni a határon, majd hirtelen előránt egy pisztolyt és ráfogja McKeenre, aki csak röhög erre, mert rég kiszedte belőle a töltényeket. Ejj. Brass már a nyomukban van Nickkel és egy kupac rendőrrel. McKeen megáll a nyomkövető szerint, amikor Nickék odaáérnek, átszakított szalagkorlátot látnak és McKeen autóját felborulva.

Brass jelent, Nick meg odarohan az autóhoz. Az autóban csak Pritchard van holtan, McKeennek nyoma sincs. Vagyis van, némi vércsíkot húzott maga után, amit Nick lekövet, pisztollyal a kezében. McKeen köhögve hever az avarban. Nicket meglátva előadja, hogy ő be akarta épp vinni Pritchardot. Nick beidegesedik és ráfogja a pisztolyt. Brass és a helikopter közben Nicket keresi. McKeen teljesen hülye, mert azt taglalja Nicknek, hogy Warrickot miért lőtte le és hogy Warrick mosolygott, aztán ráüvölt, hogy lője már le. Lövést hallunk, de futó Brasst látunk, majd a fekvő McKeent. Már majdnem azt hisszük, de nem, Nick nem lőtte le, közli, hogy véletlenül sült el a fegyvere és otthagyja McKeent. Így Brass odalép és letartóztatja.

Warrick temetésére ugrunk, az egész labor ott van, Grissomék az első sorban. Grissom is mond búcsú beszédet, arról, hogy ők mindig a legnehezebb napjukon találkoznak az emberekkel és most értette csak meg, hogy a "részvétem" kifejezés mennyre üres. Persze méltatja Warrickot, hogy mennyire jó ember is volt ő. Felemlegeti az aznapi közös reggelijüket és hogy családtagnak számított, majd nem bírja folytatni, mert bekönnyezik és csak annyit tud kinyögni, hogy nagyon fog neki hiányozni. Igazából nekünk is.

Címkék: csi lv
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.04.16. 09:41:06

RIP.
Amúgy nem lesz rossz Grissom nélkül sem a sorozat, csak kicsit furcsa, ahogy Morpheus nagy komolyan ujjlenyomatot porolgat, nem ezt szoktuk meg tőle :)

retroflexus 2009.04.16. 10:00:09

kösz. sajnos lemaradtam az új évad első filmjéről, de most azért legalább tudom, hogy hol tartunk.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.04.16. 10:05:21

Éppen a 8-ik évad utolsó része kezdődött a tévében, amikor arra gondoltam, hogy Warrick a kedvenc karakterem. Hát ez van.:S

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.04.16. 10:31:13

Természetesen amcsifilmeben sosem lőjük a le a főgenyát még akkor se ha előtte lemészárolta a családunkat mert hát mi nem vagyunk ilyen rozssarcok. :)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.16. 10:53:11

@Prof. William: jaja, ez elég idegesítő mondjuk. Ezt a főgenyát nagyon fejbe kellett volna lőni.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.16. 10:53:51

@retroflexus: no, akkor máris teljesítette a hogyvolt a kötelességét, egy valaki már hasznát látta:)

tikobaba 2009.04.16. 11:20:48

De jó, hogy van hogyvolt!!!! Morpheust már én is várom, bár szeretem Grissomot..

Blue Zero 2009.04.16. 11:24:29

Szerintem elég gagyi volt, hogy egy rész alatt elkapták McKeen-t. Ez egy olyan horderejű ügy volt, hogy lehetett volna belőle egy több epizódon keresztül húzódó mellékszál, mint a makettes ügy. Szegény Warrick, ennyit megérdemelt volna.

steelhand 2009.04.16. 12:23:12

Ezt a szalat tul hamar lerendeztek, sajnos en sem lattam es ezuton is koszi a hogyvoltot.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.16. 12:31:00

igazatok van, szerintem is elkapkodták, húzni lehetett volna még, főleg, hogy Nick valahogy túl gyorsan rájött a McKeenes összefüggésre. És Warrick karaktere tényleg megérdemelt volna még pár részt.

nautilus64 2009.04.16. 12:37:56

@zaphodbb: én amikor elkezdtem nézni, gondoltam is, hogy úgy se kapják el az első részben, még húzzák egy jó ideig, a saját idegeimmel együtt... :D de azért jó, hogy nem kell tovább idegeskednem, hogy mikor kapják el McKeen-t.

macskafaraok 2009.04.16. 12:47:35

nekem is hianyozni fog... :(
de az episode tenyleg egy kicsit osszecsapott volt. meg egy reszre elhuzhattak volna? (vagy az mar tul sok lenne?)

Lillycat 2009.04.16. 14:30:00

Szerintem pont jó volt, hogy ebben a részben elkapták McKeen-t. Számomra hiteltelen lett volna ez a csapat, ha több részen keresztül üldözi Warrick gyilkosát. Végiggondolva túl sok bizonyítékot hagyott maga után a főgenya ahhoz képest, hogy elvileg egy tapasztalt nyomozó volt, ami valljuk be, azért egy kicsit értelmetlen.

Johnny336 2009.04.17. 18:01:35

Jól tudom, hogy Warrick-ot azért írták ki, mert kiderült, hogy verte a nejét, és ezt nem nézték jó szemmel a producerek?

Llew 2009.04.20. 09:03:42

Valaki mesélje el nekem, hogy Sara annak idején miért lépett le, mert egy ideje nem követem a sorozatot csak most Warrick miatt néztem meg az évad kezdést.
süti beállítások módosítása